Nišikori si v Barceloně zahraje o první titul z antuky

26. 4. 2014, 15:25
Aktuality 29
ATP BARCELONA - Kei Nišikori si v Barceloně zahraje poprvé finále na evropské antuce finále. Japonský tenista si dnes poradil s Lotyšem Gulbisem a s lepším z dvojice Almagro - Giraldo si zahraje o svůj premiérový antukový titul.
Kei Nišikori

Kei Nišikori před měsícem na Masters 1000 v Miami porazil Davida Ferrera či Rogera Federera a postoupil do semifinále. Proti Novaku Djokovičovi ale kvůli zranění třísel nenastoupil a kvůli čtyřtýdenní pauze přišel o čtvrtfinále Davisova poháru proti českým tenistům.

Po návratu na kurty se ale japonskému tenistovi daří dál a nic na tom nezměnila ani změna povrchu. Čtyřiadvacetiletý Nišikori dnes v Barceloně porazil 6-2 6-4 Lotyše Ernestse Gulbise a vyhrál tak už osmý zápas v řadě.

Nišikori se na antuce dostal do finále podruhé, před třemi lety v Houstonu v něm prohrál se Sweetingem.

O svůj první antukový, druhý letošní a celkově pátý titul si v metropoli Katalánska zahraje nečekaně s nenasazeným Kolumbijcem Santiagem Giraldem. Ten dnes porazil 7-5 6-3 domácího Nicoláse Almagra, který nedokázal navázat na včerejší skalp světové jedničky Nadala a nezopakoval tak finále z loňska.

"Včerejší zápas nemůže být omluvou," připomněl Almagro témeř tříhodinovou páteční bitvu s Nadalem. "Giraldo hrál skvěle, nechyboval a já na jeho hru nenašel odpověď," dodal zklamaný Španěl.

Giraldo postoupil do finále turnaje ATP teprve podruhé v kariéře a usilovat v něm bude o premiérový titul. "JCítím se úžasně. Vůbec by mě nenapadlo, že bych se tady mohl dostat takhle delako," řekl kolumbijský tenista.

- ATP 500 BARCELONA -
(Španělsko, tv. povrch, 2,127.035)
sobotní výsledky (26. 04. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Nišikori (4-Jap.) - Gulbis (9-Lot.) 6-2 6-4
Giraldo (Kol.) - Almagro (6-Šp.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraných turnajích v Barceloně a v Bukurešti.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.

1. Nadal 12900 (+8180)
2. Djokovic 11040 (+6320)
3. Wawrinka 6580 (+1860)
4. Federer 5805 (+1085)
5. Ferrer 4910 (+190)
----------------------------------
6. Berdych 4720
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-505)
8. Murray 4040 (-680)
9. Raonic 2580 (-2140)
10. Isner 2555 (-2165)
11. Gasquet 2545 (-2175)
12. Nishikori 2440 (-2280)
13. Tsonga 2370 (-2350)
14. Dimitrov 2200 (-2520)
15. Fognini 2190 (-2530)
16. Haas 2075 (-2645)
17. Youzhny 2065 (-2655)
18. Robredo 1935 (-2785)
19. Anderson 1800 (-2920)
20. Gulbis 1780 (-2940)
...

Tomáš Berdych tento týden sice nikde nehrál, ale svojí pozici si udržel. Na Ferrera stále ztrácí jen 190 bodů a náskok před devátým Raonicem si dokonce ještě navýšil na 2140 bodů ...

V žebříčku jinak tento týden k žádným převratným změnám nedošlo ...
První místo Nadala je zatím stále neotřesitelný, ale Djokovic už jeho náskok snížil pod dva tisíce bodů a v dalším průběhu antukový sezóny mu může zle zatápět ...
K první desítce se zase o kousek přiblížili Nishikori a Dimitrov. Zejména Nishikori je žhavým adeptem a pokud se zase nezraní tak do konce roku v první desítce určitě bude ...
Do první dvacítky se vrátil Gulbis na úkor Almagra, kterýmu nepomohlo ani to, že v Barceloně vyřadil Nadala ...
Reagovat
gigin
Děkuji :)
Reagovat
Pe3k
Je to super, jen by mě zajímalo jestli to od někoho kopíruje nebo to sám přepočítává...
Reagovat
tommr
přepočítávám si to sám podle průběžnejch výsledků z aktuálních turnajů. Není to žádná věda - prostě jen odečteš lonský výsledky a připočteš ty letošní ... :)
Reagovat
gigin
Mi je jedno jak to tommr dělá. Já mu děkuji za to, že neopomene poslední větu věnovat Gulbisovi. Jsem moc rád za opětovný vstup mezi nejlepších 20 a když juknu na tu sestavičku před ním, tak cesta do top 10 je v pohodě :)))
Reagovat
gigin
http://egulbis.tumblr.com/post/84027248581
Reagovat
nitrotaj
Jestli jsem někomu kromě Rafy tenhle titul přál tak to byl právě japonec. Ten kluk měl snad každý možný zranění a rozhodně radši uvítám v top 10 nišiho než například gasqueta nebo raonice.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Nisikorimu. Tímto vítězstvím se dostává někam na 12 flek, což snad přesně napíše tommr a dostává se na dostřel top 10, kde se do Us open 100% dostane, možná dřív.
Reagovat
gigin
Parádní turnaj, parádní hra!! Zasloužený titul.
Reagovat
gigin
Because there were very many questions regarding my tournament schedule in the upcoming weeks. At the moment it looks like that: One week training, followed by four tournaments in a row. Madrid, Rome, Nice or Dusseldorf, French Open. Followed by grass. Bamos!
Reagovat
J.M.
No, normálně by si člověk řekl - čtyři turnaje v řadě, to si pěkně naložil... Ale pak když si uvědomí realitu, tak se zdá, že se zatím asi není třeba bát nějakého přetěžování. :-)

Ale bylo by skvělé, kdyby aspoň na jednom tom Masters hrál v hlavní soutěži.
Reagovat
gigin
Gulbis má stejný program.
Reagovat
r.Fever
Páči sa mi že drží ten trend hrávať kvalifikácie veľkých turnajov, tento rok tuším už zvládol 6 zo 7. Určite sa naučí viac ako na challengeroch.

A dobré je aj to, že ak by sa mu zadarilo na Mastersoch, kľudne môže vypustiť Nice/Dusseldorf a pripraviť sa dobre na Roland Garros. Predsa len v Nice je až 11.náhradník a v Dusseldorfe 9., a hrať kvalifikáciu aj tam by podľa mňa bolo už zbytočné - ale ak sa na to bude cítiť ..

Po Roland Garros bude hrať Dominic zrejme v Queens Clube, kam ho ranking v pohode pustí, lebo je tam 64-členný pavúk oproti 32-člennému v Halle. Takže predpokladám Queens Club, Eastbourne a Wimbledon :)
Reagovat
J.M.
Pořád stejné turnaje? To bude asi těžké, až se jednou jejich cesty rozejdou a každý bude muset hrát jinde. No, ale však už je Dominic dospělý.

Taky nevím, jestli je ideální, když tolik trénují spolu. Pro hráče a jeho vývoj není dobré, když je navyklý na styl jednoho konkrétního partnera.
Reagovat
gigin
Furt sa o něho nestrachuj. Je v dobrých rukou, neboj :)) A určitě ví, co dělá. Myslím Gunter....
Reagovat
gigin
Před chvílí dával na FB jak dřel 3 hodiny na antuce v hale s Gunterem. Určitě netrénoval s Gulbisem. Ten by to mohl ošikac sa honit v nedělu :)))
Reagovat
steve79
Podle me zatim nejvetsim prekvapenim jsou vysledky Federera a Wawrinky. Naopak hodnr spatne hraje Murray. Nadal ma take zatim dobry rok, ale posledni dva turnaje mu to moc nevyslo. Uz se tesim na Madrid!
Reagovat
Davor1
Kei hrá túto sezónu fantasticky, tu v Barcelone bezkonkurenčne najlepšie, zajtra by mal brať titul. Ak vyhrá, tak sa navyše posunie dosť výrazne smerom k desiatke, kde by už teraz mal podľa mňa byť. Verím, že rok by mohol zakončiť na nejakom 9-10 mieste ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit Nadala a zomriet..

O Davidovi to platí rovnako ako o Nicolasovi..Prvý z menovaných nezopakoval výkon proti Wawrinkovi a o pár dní prehral aj s Gabashvilim, Nicolas začal písať rovnaký scénar..Zaujímavé, ako "málo" hráčom stačí..
Reagovat
Nola
to platí o hráčoch mimo TOP 10 všeobecne, ak vyradia favorita formátu Nadal a spol., málokedy dokážu nadviazať na predchádzajúci výkon...
Reagovat
smazaný uživatel
Možno práve preto sú mimo TOP 10..Konzistentnosť, sebavedomie, možno vacsia ambicioznost, toto vsetko absentuje..
Reagovat
Nola
Davida by som k týmto hráčom neradila ani omylom,po vyradení Rafu, narazil vždy na vyššie postaveného hráča, MC - Stan, Pariž Master - Nole
Reagovat
spaniel
Předně. Priklad Ferrera z MC je neco jineho. Vykon zopakoval, na Stana to nestačilo. Nadal proste hraje spatne.
Reagovat
nitrotaj
A vysype Wimbledon i RG
Reagovat
J1mmy88
Almagro hral dneska vazne spatne, same UE a zadne variabilita hry :-/ Jestli zitra nevyhraje Nishi , tak uz vazne nevim :)
Reagovat
smazaný uživatel
supeeeeeer!!!!!
Reagovat
gigin
jasně lepší, zasloužené vítězství. Ernie nevěděl co a jak. Nicméně díky za pěkný výsledek na turnaji :-)
Reagovat
Pesek12
Ještěže nemohl hrát proti našim v DC.
Reagovat
Seppe
Nišikori tady hraje výborně, pokud mu forma vydrží mohl by
na French Open dojít daleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist