Nišikori si v Halle poradil s Monfilsem, domácí Gojowczyk vyřadil Raonice

11. 6. 2014, 22:49
Aktuality 23
ATP HALLE - Japonský tenista Kei Nišikori zatím prožívá nejlepší sezonu kariéry a úspěšně začal i krátké období turnajů na trávě. V německém Halle zvládl třísetový souboj s Francouzem Gaëlem Monfilsem a postoupil do čtvrtfinále, do kterého se naopak nepodívá Kanaďan Milos Roanic.
Kei Nišikori

Kei Nišikori si před měsícem na antuce v Madridu zahrál poprvé ve finále turnaje Masters 1000 a zápas proti domácí hvězdě Rafaelu Nadalovi měl parádně rozehraný. Začaly ho však limitovat bolesti zad kvůli kterým finále nedohrál. I tak se jako první Japonec v historii posunul do Top 10 světového žebříčku, ale poté, co před dvěma týdny na Rolanad Garros skončil už po prvním zápase, z elitní desítky zase vypadl.

Nicméně v pondělí se do ní může zase vrátit a podle všeho by mu k tomu mělo stačit vyhrát dva zápasy na prvním letošním turnaji na trávě. Se svým úvodním soupeřem si už v německém Halle poradil, když porazil 6-1 3-6 6-3 Francouze Gaëla Monfilse.

"Na začátku zápasu jsem trefoval skvělé servisy a skoro všechny údery končily winnnerem. Ale ve druhém setu Gaëlovi začal fungovat první servis. Moc returnů se mi nepovedlo vrátit a některé gamy při mém podání byly těsné. Jsem moc rád, že jsem nakonec zvítězil," řekl Nišikori.

Začátek wimbledonské přípravy se naopak nepovedl světové devítce Milosi Raonicovi. Třetí nasazený Kanaďan překvapivě nestačil na domácího 120. hráče světa Petera Gojowczyka, který vyhrál dvakrát 6-4 a připsal si největší vítězství v kariéře.

"Miluju, když někdo podává tvrdě a rychle, protože return je můj nejlepší úder," řekl Gojowczyk. "Na začátku jsem byl trochu nervózní, protože jsem nevěděl, jestli budu schopný vidět jeho servis, ale četl jsem ho velmi dobře," pochvaloval si čtyřiadvacetiletý Němec.

Zítra do soutěže vstoupí také obě největší hvězdy. Světovou jedničku Rafaela Nadala na úvod čeká domácí Dustin Brown, šestinásobného vítěze Rogera Federera vyzve Portugalec Joao Sousa.

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 809.600 eur)
středeční výsledky (11. 06. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gojowczyk (Něm.) - Raonic (3-Kan.) 6-4 6-4
Nišikori (4-Jap.) - Monfils (Fr.) 6-1 3-6 6-3
Falla (Kol.) - Haase (Niz.) 7-6(1) 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Herbert (Fr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
nakoniec to Roger zvladol, ale je to akesi bez pohybu, bez returnu, bez stavy...
Reagovat
Denis92
To napokon zvladol, ale trvalo to ovela dlhsie ako som cakal..
Vykon taky vselijaky, slaby na returne a mnozstvo nepremenenych BP.
Ked uz slo do tuheho tak zlepsil hru, prerazil servis Sousa a zacal dominovat tak ako sa ocakavalo.
Ten backhand sa mi zda zase taky nemastny neslany, slaby ako pred vymenou rakety. Zacinam mat pocit ze ten uvod sezony nebol tak vo vymene rakety ale skor v tom, ze bol oddychnuty a plny sil nazhaveny na novu sezonu. Lepsie sa hybal, bol vsade skorej a hral tak udery z lepsich pozicii. To postupom sezony odpadava a casto hra udery zo zlych pozicii a su nepresne..
Reagovat
steve79
Souhlasím s Backhandem.První část sezony veliké zlepšení. Posledních pár měsíců hrůza. Hraje zase hodně slajzované balony a dostává se pod tlak a takto na trávě hrát nejde. Musí hrát agresivně, jinak skončí v Halle a ve Wimbledonu brzo.
Reagovat
Rafaeoli25
Posledních pár měsíců hrůza? Vždyť prohrál jen v Římě, kde byl duchem nepřítomnej po narození dětí a na RG prohrál v pěti s výbornym Gulbisem, předtim finále Monte Carla a I.Wells a to bylo v dubnu, takže to co tu bylo řečeno je hodně přehnaný..
Reagovat
smazaný uživatel
Warning za "Syna sušenky"
http://youtu.be/RbarCmH5fR8
Reagovat
PetaM
Rogere OMG! Co to děláš!!! :D Otoč to!! :D
Reagovat
steve79
Roger zatim prumer. Hraje z backhandu dost copu. Potrebuje zlepsit pohya
Reagovat
smazaný uživatel
a k tomu nedal 5 breakballov a set papa...
Reagovat
J.M.
Ten pohyb by snad zlepšil jen stroj času. Roger už je takhle pomalejší nějaký čas, prostě už má svůj věk. Dneska to je bohužel docela znát v obraně, hlavně v pohybu do bekhendového rohu.

A jinak opět letošní Rogerova klasika - naprostá nemohoucnost v tiebreacích, neproměňování příležitostí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo ten set skončit 6:0 a nikdo by se nedivil.
Reagovat
smazaný uživatel
3 BP za sebou. To už snad promění.
Reagovat
smazaný uživatel
Haleluja. Pochválen buď Roger na trávě :D
Reagovat
J.M.
Roger vypadá, že se naštval. Některé ty winnery tam zatloukl s takovou razancí, že to vypadalo jako ze vzteku z průběhu zápasu. Ale to je dobře. Ten oheň mu už dlouho chyběl.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ze nas roger chvili napinal..
Reagovat
J.M.
No ale stejně ten tiebreak mrzí. To jenom potvrdilo, že tyhle momenty prostě letos nezvládá. S Karlovičem by to mohlo být i fatální. A navíc tím, že zápas zbytečně protahují, se citelně ničí kurt. Přitom ten bych nejraději viděl v co nejlepším stavu speciálně na poslední dnešní zápas, aby to bylo zajímavé, ne aby z něj večer zbyla už jen hlína. První zápas na turnaji, a už bez trávy, to by bylo docela absurdní...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je hlavně problém baseline. Zhruba půl metru před ní až k síti je trávy dost :-)
Reagovat
J.M.
Čím dál míň. A ještě dostali nápad tam teď neplánovaně před to přidat debla. Aby tráva zmizela i vevnitř kurtu. Výborný způsob, jak pro večerní zápas připravit skoro antuku.
Reagovat
steve79
Roger dneska hraje už od 12:10 přibližně. Jsem zvědavej na jeho výkon na trávě. Měl hodně času na přípravu, tak očekávám snadné vítězství. Zápas vysílá Slovak sport 1.
Reagovat
Fandina
Nišiho s Gealem jsem chvilku viděla, hrál dobře. Tak jsem zvědavá, jak se mu bude dařit letos na trávě, když tak letos dobře jede a střídavě je nemocný. Niši go!
Reagovat
smazaný uživatel
Milos poriadne sklamal...s tak dobrym servisom a prehrat na trave s neznamym hracom...clovek uz ani nevie, co si ma mysliet o sucasnej mladej generacii hracov...su slabi fyzicky ci psychicky, alebo aj aj? ...alebo to bude danou dobou, ktora vychovava makke ufnukane stvorenia?
Reagovat
smazaný uživatel
s akademickymi tenisty na trave je to proste podobne jako s louckari na boulich, chce to vic.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ano chce to opravdu vic;)
Reagovat
VlS
Názornej příklad, že přechod z antuky na trávu není žádná sranda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist