Nišikori suverénně postupuje, Cuevas musel odvrátit osm mečbolů

24. 9. 2014, 18:20
Aktuality 1
Úspěšný návrat na kurty po prohraném finále US Open má za sebou japonský tenista Kei Nišikori. Nejvýše nasazený hráč turnaje v Kuala Lumpur si dnes hladce poradil s Američanem Ramem a postoupil do čtvrtfinále. V něm je i pátý hráč v pavouku Pablo Cuevas, který v duelu s Chorvatem Dodigem smazal osm mečbolů svého soupeře.
Kei Nišikori

Kei Nišikori sice nastoupil k soutěžnímu zápasu po více než dvou týdnech, ale pauza na něm v utkání s Rajeevem Ramem nebyla znát. Japonec měl zápas od začátku pod kontrolou a nad soupeřem, který slaví větší úspěchy ve čtyřhře, vyhrál první set za pouhých 22 minut. Ani ve druhé sadě mu Ram příliš problémů nenadělal a favoritovi podlehl 2-6 3-6.

"Cítím se skoro perfektně. Všechno fungovalo, jak má, pohyb i údery. Zítra jen musím potrénovat a pak budu připravený na čtvrtfinále," řekl po utkání Nišikori, který se už dokázal vzpamatovat z porážky ve finále US Open. "Trvalo to pár dnů, než jsem se z toho oklepal. Byl jsem zklamaný, že jsem došel tak daleko a prohrál, ale na tom turnaji se mi dařilo skvěle, na cestě do finále jsem porazil tři hráče z top 10. Rozhodně jsem si zvednul sebevědomí," dodal.

Výrazně víc musel v utkání o čtvrtfinále zabojovat pátý nasazený Pablo Cuevas. Uruguayec musel otáčet utkání s Ivanem Dodigem, se kterým prohrál úvodní set 3-6. Ve druhém ztratil Cuevas vedení 5-1, ale v závěru sady znovu sebral Chorvatovi podání a vynutil si rozhodující set. V něm pak nejprve za stavu 3-5 odvrátil při svém servisu tři mečboly a v příští hře promarnil Dodig dalších pět příležitostí při vlastním podání. Cuevas ho za to potrestal: po téměř třech hodinách si konečně sám vypracoval mečbol a šanci zahrát si potřetí v letošní sezoně na okruhu ATP o semifinále už nepustil.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 1.022.255 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Becker (Něm.) - Sousa (6-Portug.) 7:6 (7:1), 6:2
Przysiezny (Pol.) - Džazírí (Tun.) 4:6, 6:4, 6:2
Osmifinále:
Nišikori (1-Jap.) - Ram (USA) 6:2, 6:3
Cuevas (5-Urug.) - Dodig (Chorv.) 3:6, 7:5, 7:5
Matosevic (Austr.) - Soeda (Jap.) 7:6 (7:5), 6:4

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
uzivatel pes by mel ze me jiste radost, jsem prvni, kdo tu podporil Nishiho! ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist