Nišikori v Buenos Aires nezaváhal a je ve čtvrtfinále

18. 2. 2017, 09:46
Aktuality 7
ATP BUENOS AIRES - Kei Nišikori v argentinském Buenos Aires udělal další krůček na cestě za svým třetím antukovým titulem. Po hladké výhře nad Portugalce Joaem Sousou postoupil do semifinále, ve kterém ho čeká domácí Carlos Berlocq.
Kei Nišikori

Kei Nišikori v posledních čtyřech letech startoval v hale v Memphisu, kde čtyřikrát v řadě triumfoval. Letos si však řekl, že je čas na změnu a nechat kytaru (trofej pro šampiona) z rodného města Elvise Presleyho někomu jinému.

Sedmadvacetiletý Japonec tak po pěti letech zavítal do Buenos Aires, kde chce z pozice nasazené jedničky zaútočit na svůj třetí titul z antuky. Na té triumfoval zatím jen v Barceloně (2014 a 2015).

Na oranžové drti hraje Nišikori poprvé od loňského French Open a už má za sebou dva vítězné zápasy. Po obratu s Argentincem Schwartzmanem si poradil mnohem snadněji 6-1 6-4 s šestým nasazeným Portugalcem Joaem Sousou.

Ve čtvrtfinále se světová pětka Nišikori utká s domácím antukářem Carlosem Berlocqem. S Argentincem má vyrovnanou bilanci 1-1, když mu před čtyřmi lety překvapivě podlehl na tvrdém povrchu v Indian Wells. Nyní na soupeřově domácí antuce tak japonského favorita nečeká nic lehkého.

Aleksandr Dolgopolov v Buenos Aires porazil 7-5 6-4 Rakušana Geralda Melzera a poprvé od konce loňského února postoupil do semifinále. O první finále po dlouhých třech letech si osmadvacetiletý Ukrajinec zahraje se Španělem Pablem Carreñem-Bustou.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 624.340 dolarů
páteční výsledky (17. 02. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nišikori (1-Jap.) - Sousa (6-Portug.) 6:1, 6:4
Carreňo (4-Šp.) - Ramos (5-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4
Berlocq (Arg.) - Monteiro (Braz.) 3:6, 6:2, 6:3
Dolgopolov (Ukr.) - G. Melzer (Rak.) 7:5, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
teda planuju pro Ryana, kdyz i 1111 (zahozenim obou TB!!!) pohrdl. Ale same zmeny, mela jsem do finale pripraveneho Kukusku a ted ten Basilasvili.. :-)
Reagovat
tito
Tak ty jsi tady, reaguji pod Berďou v Ro.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Delray_Beach_International_Tennis_Championships
_%E2%80%93_Singles#Draw

Zajímavé duely 1. kola:
Anderson-Del Potro, Young-Karlovič.
Reagovat
Krisboy
O Andersonovi jsem dlouho neslyšel, byl zraněnej nebo co?
Reagovat
Kozoroh
http://www.atpworldtour.com/en/news/anderson-memphis-2017-preview

Anderson se loni potýkal se zraněním kolena, kotníku a ramena. Léčba se komplikovala a Kevin se rozhodl po US Open ukončit sezónu. Letos se chtěl vrátit na okruh v Aucklandu, ale sešlo z toho a musel vynechat i AO, sezónu odstartoval až tento týden v Memphisu.
Reagovat
Krisboy
No jo, taky se chudák propad až na 75. místo. Tak se mu návrat podaří. Ale zrovna DelPa na rozehrání, to nebude mít lehký. I když kdo ví, jak ten na tom je. Dva lazaři proti sobě :)
Reagovat
Fandina
Niši vyhrál čtyři kytary v řadě a letos se vzdal možnosti triumfovat pětkrát? Není to škoda. Ale co už. Porazil Šchwartzmana, Sousu a teď Berlocq, samí dobří antukáři. Tak držím palce Niši. Go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist