Nišikoriho brzdí další zdravotní potíže. O US Open přijde kvůli bolestem kolena

28. 8. 2023, 14:43
Aktuality 3
Japonec Kei Nišikori se na poslední chvíli odhlásil z US Open. Finalistu newyorského grandslamu z roku 2014 na kurty nepustí přetrvávající problémy s kolenem.
Profily hráčů
Kei Nišikori (© Profimedia)

Nišikori se letos v červnu vrátil na kurty po operaci kyčle z ledna 2022 a hned triumfoval na slabě obsazeném challengeru v Portoriku. Odehrál ale jen čtyři turnaje se zápasovou bilancí 10:3, než ho ze hry vyřadily další zdravotní potíže.

Naposledy se představil před měsícem v Atlantě, kde prohrál čtvrtfinále s Taylorem Fritzem. Od té doby nehraje kvůli bolestem levého kolena a nyní kvůli němu přichází i o US Open, kde měl absolvovat svůj první grandslamu po dvou letech.

"Koleno stále není stoprocentní a v New Yorku mi nedovolí hrát," oznámil smutný Nišikori.

Třiatřicetiletý Japonec na US Open oslavil největší úspěch kariéry, když v roce 2014 po semifinálové výhře nad Novakem Djokovičem postoupil jako první tenista z Asie do finále grandslamového turnaje. Duel o titul prohrál s Chorvatem Marinem Čiličem. O půl roku později pak vystoupal až na čtvrté místo světového žebříčku.

V pavouku dvouhry ho nahradí šťastný poražený z kvalifikace James Duckworth z Austrálie, který se v úterním zápase 1. kola utká s úspěšným kvalifikantem Brazilcem Felipem Meligenim.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
hanz
Ten už by to měl dávno zabalit... podobně jako ušatý Kevin, Babrinka, kyčel atd.
Reagovat
jackiec
Ta skleněnka ještě není v důchodu? Šikanzan mu už dávno ujel.
Reagovat
Krisboy
To má z těch hamburgerů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist