Norimberk uvidí italské finále. Vinciová se o titul utká s Knappovou

22. 5. 2015, 19:12
Aktuality 8
Čistě italským soubojem vyvrcholí turnaj že v Norimberku. V generálce na French Open se do finále dostaly Roberta Vinciová, proti které dnes nenastoupila zraněná Němka Kerberová, a její krajanka Karin Knappová.
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová si v Norimberku už postupem do semifinále vylepšila své letošní maximum na okruhu WTA a po dnešku se znovu přiblížila svému prvnímu titulu po téměř dvou letech. Vítězka devíti turnajů navíc před finále ušetřila síly, protože její dnešní soupeřka Angelique Kerberová odstoupila z turnaje kvůli problémům se zády.

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí, protože tento turnaj je mi blízký a vždycky ráda hraju před domácím publikem," řekla webu WTA turnajová dvojka. "Musím brát ohledy na své tělo, tím spíš, že příští týden je French Open."

Vinciovou čeká v duelu o její desátý titul v kariéře další Italka Karin Knappová. Šestá nasazená hráčka si sice na rozdíl od své krajanky musela účast ve finále vybojovat, ale dnešní zápas jí příliš sil neubral. V souboji s Larou Arruabarrenovou vyhrála prvních osm her, ve druhém setu nechala Španělku uhrát jen dva gamy a za 66 minut zvítězila 6-0 6-2.

"Určitě to bude těžké finále," poznamenala k zítřejšímu zápasu Vinciová. "Obě jsme Italky a taky kamarádky, ale je to finále a obě půjdeme za vítězstvím."

Výsledky - Norimberk (antuka, dotace 250.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Vinciová (4-It.) - Kerberová (2-Něm.) bez boje
Knappová (6-It.) - Arruabarrenová-Vecinová (Šp.) 6:0, 6:2

Komentáře

8
Přidat komentář
FulnekUltras
Pokud udrží aspoň zčásti kvalitu z římského utkání s Petrou, má titul v Nürnbergu prakticky jistý.
Reagovat
Frick
Tak to, že Angie nebude mít další body, mne skutečně příliš nevadí.
Reagovat
sprchon
Hlavně ať se dá do pořádku... Body přijdou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jí není, stejně jako 50 dalším, kteří tenhle týden skrečovali.
Reagovat
Fandina
Italské finále v Německu, tak třeba někdy zase bude německé v Itálii.
Reagovat
Frick
Benito se Dolfim se budou dívat z podhledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Karin aspoň mluví německy (je z Jižního Tyrolska - německy mluvící oblasti patřící původně k Rakousku), takže něco málo z toho Německa tam bude ;-)
Reagovat
Fandina
Vím vím. I to jméno a asi i vzhled napovídá, že je to "Tyrolačka", podobně jako je z té oblasti Andreas Seppi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist