Norrie si v Buenos Aires zajistil antukové finále proti navrátilci Alcarazovi

19. 2. 2023, 00:24
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Brit Cameron Norrie v Buenos Aires zvládl další náročný zápas a podruhé v sezoně postoupil do finále. O druhý antukový titul si zahraje se světovou dvojkou Carlosem Alcarazem ze Španělska, který hraje první turnaj od loňského listopadu a sérii zranění.
Cameron Norrie (© Argentina Open)

Cameron Norrie měl tento týden obhajovat titul v Delray Beach, ale po Davis Cupu na antuce v Kolumbii zůstal v Jižní Americe a podruhé v kariéře startuje na antukovém Golden Swing. Zatímco v roce 2019 včetně duelů v kvalifikaci vyhrál jen dva z pěti zápasů, letos je po třech duelech neporažený. 

Přitom v Buenos Aires měl 27letý Brit namále hned v prvním kole s domácím outsiderem
Facundem Díazem Acostou, s nímž byl čtyřikrát dva míčky od porážky. Ve čtvrtfinále pak otočil duel s dalším Argentincem Tomasem Etcheverrym a v sobotu si poradil 7-6 6-4 s Peruáncem Juanem Pablem Varillasem, který hrál semifinále turnaje ATP poprvé.

V prvním setu Norrie neudržel výhodu brejku a za stavů 5-4 a 6-5 nevyužil celkem tři setboly. Sadu uzavřel až v tie-breaku na celkově 5. pokus. Do druhého dějství vstoupil brejkem a náskok udržel až do konce, byť při servírování na postup musel ještě odvracet dva brejkboly.

Vítěz předloňského Masters 1000 v Indian Wells Norrie, jehož trénuje Argentinec Facundo Lugones, postoupil do svého druhého letošního a celkově 13. finále. Na antuce si o titul zahraje popáté, dosud na ní triumfoval jen loni v Lyonu.




O pátý titul si Norrie zahraje se Španělem Carlosem Alcarazem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-3, ale poslední duel loni v Cincinnati po třísetovém boji vyhrál. "Letos jsem už prohrál finále v Aucklandu, tak doufám, že se mi zítra vrátí nějaké hezké pocity," přeje si Norrie.

19letý Alcaraz v Buenos Aires hraje poprvé od loňského listopadu a následné pauze zaviněné zraněními břišního svalu a hamstringu. Po výhrách nad Srby Laslem Djerem a Dušanem Lajovičem nezaváhal ani s krajanem Bernabém Zapatou, kterého přehrál dvakrát 6-2.

"Tohle je pro mě opravdu výjimečný okamžik. Po zranění jsem byl docela na dně. Po těch třech měsících jsem musel znovu obnovit sebevědomí a rytmus. Takže dostat se do finále hned na prvním turnaji v roce 2023 je pro mě opravdu speciální," řekl Alcaraz.

Rodák z Murcii postoupil do svého 7. finále, v nichž má bilanci 5-1. V Buenos Aires může navázat na triumf svého trenéra Juana Carlose Ferrera z roku 2010.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 711.600 dolarů
sobotní výsledky (18. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Zapata (Šp.) 6-2 6-2
Norrie (2-Brit.) - Varillas 7-6(5) 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Blondie
Carlito smile
Reagovat
steve79
Alcaraz hraje vyborne. Snad uz bude zdravotne fit. Dnes by mel vyhrat a ziskany titul je velka vzpruha pro sebevefomi.
Reagovat
Marduch
Carlito se rozjíždí..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist