Nosková a Kolář jsou ve 3. kole kvalifikace French Open, Fruhvirtová vypadla

18. 5. 2022, 12:49
Aktuality 17
FRENCH OPEN - Vítězka loňské juniorky Linda Nosková na antuce v Paříži porazila Švýcarku Conny Perrinovou a při premiéře v kvalifikaci grandslamu postoupila do závěrečného třetího kola. Do stejné fáze se dostal také Zdeněk Kolář, který rovněž usiluje o premiéru v hlavní soutěži. Naopak další debutující sedmnáctiletá Češka Linda Fruhvirtová končí, byť měla zápas se Slovenkou Viktórií Kužmovou dobře rozehraný.
Linda Nosková (© www.rolandgarros.com)

Linda Nosková loni na French Open vyhrála soutěž juniorek a letos si na pařížské antuce odbývá debut v kvalifikaci grandslamu. V prvním kole si poradila s nasazenou Annou Blinkovovou a dnes zvládla i třísetový souboj se Švýcarkou Conny Perrinovou.

17letá Češka zdolala o čtrnáct let zkušenější soupeřku 6-4 4-6 6-3. V rozhodujícím setu sice po ztrátě servisu prohrávala 2-3, ale vzápětí získala 14 fiftýnů v řadě a náskok už si vzít nenechala.

O start v hlavní soutěži si 185. hráčka světa Nosková, jež zůstala poslední českou nadějí v kvalifikaci žen, zahraje se Slovenkou Rebeccou Šramkovou (h2h 1-0). Ta hraje kvalifikaci grandslamu posedmnácté a tříkolovým sítem zatím prošla jen jednou před pěti lety v Melbourne.

Debut v kvalifikaci grandslamu si v Paříži odbyla také Linda Fruhvirtová, přes druhé kolo se ale nedostala. 17letá Češka ztroskotala na Slovence Viktórii Kužmové, které podlehla 5-7 6-4 5-7, přestože ve třetím setu vedla 4-1 a měla výhodu dvou brejků.

Zdeněk Kolář startuje v kvalifikaci grandslamu počtrnácté v kariéře a po dnešní výhře 6-4 6-7 6-1 nad Turkem Altugem Celikbilekem vyrovnal postupem do 3. kola své maximum z French Open 2018.

O premiérový start v hlavní soutěži grandslamu si 25letý Čech zahraje s Italem Francem Agameonem (h2h 1-0), kterého před dvěma týdny porazil na antukovém challengeru v Mauthausenu.

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
středeční výsledky (18. 05. 2022)
• Kvalifikace žen - 2. kolo •
Nosková (ČR) - Perrinová (Švýc.) 6-4 4-6 6-3
Kužmová (SR) - L. Fruhvirtová (ČR) 7-5 3-6 7-5
• Kvalifikace mužů - 2. kolo •
Kolář (23-ČR) - Celikbilek (Tur.) 6-4 6-7 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Molčan a Vajda jedou, dát Kaču není jen tak.
Reagovat
makro99
Linda N. se Šrámkovou trénuje a v Paříži spolu chodí na večeře..
Linda F. říkala, že jí dva dny bylo špatně a že se na kurtu necítila... teď prý regenerace a pak už přípravě na trávě.
Reagovat
SydneyOpen
Tak snad se dá Linda F. dohromady, tráva by jí mohla sedět
Reagovat
GaelM
Ach jo, takže juniorka na RG vynechaná... Snad se představí aspoň Brenda.

Tímhle mě holky trochu štvou, to už v tomhle věku hrají víc pro peníze než pro vyhrané turnaje? smile
Reagovat
Carter
Pre 17 ročnú tenistku, ktorá je v top 200 nemá žiadny zmysel hrať juniorské turnaje.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
GaelM
Neřeknu ani slovo kdyby už měla 2-3 juniorské GS, ale zatím ani mezi vrstevnicemi nic zázračného nepředvedla. V top200 je z velké části díky taktické volbě turnajů s dobrým poměrem body/obsazení a divokým kartám na velké turnaje, z nichž se na jednom podařilo uhrát 3 kola.

Takhle mi to přijde trochu arogantní. Imho by jí vůbec neuškodilo, kdyby si odehrála sem tam větší turnaj jako papírová favoritka a zkusila si vyrovnat se s tím tlakem. Pokud chce být jednou v top10, zvládání tlaku bude muset být její silná disciplína.
Reagovat
tommr
uvědom si, že ty vyhraný peníze jdou z větší části na její další rozvoj. Z nedávnýho rozhovoru s jejím otcem vyplynulo že ještě zdaleka nejsou finančně za vodou a Linda ještě ani nemá trenéra ...
Reagovat
GaelM
No tak snad jim účast na nějakém menším turnaji dospělých vydělá dost... Já bych v této fázi spíš sázel na prezentaci mladé juniorské hvězdy co jednou bude v top10 a snažil se to uhrát přes sponzory. Ale na to by potřebovala zanechat pořádnou stopu, být juniorskou světovou jedničkou, vyhrát grandslam. Takhle je jen jedna z mnoha a pokud z těch WC nedokáže vytěžit slušné výsledky, za chvíli ji v centru pozornosti nahradí mladší (včetně sestry) a ona se bude protloukat bez oodpory, jen tím co si sama uhraje na kurtu.
Reagovat
makro99
Hele, a znáš aktuální juniorskou světovou jedničku? :) A tu co byla přední?
A naopak, najdeš mi nějakou jinou holku za posledních 5 let, která (díky "taktické volbě turnajů":) hrála v 16 letech 4. kolo WTA 1000?
Reagovat
Dobry-den
Linda Fruhvirtová dnes svým dvojitým kolapsem překvapila určitě nejen mě. Co tam sakra vyváděla? Tohle jí vůbec není podobné. smile

Aspoň Linda Nosková zůstává ve hře, ale její tenis je celkem loterie... Šramkovou vracející se po zranění snad dá. smile
Reagovat
lxr
Gratulace Noskové. Musím přiznat, že jsem ji věřil daleko méně než Fruhvirtové. Ta mě dneska velmi zklamala, v poslední době absolutně nezvládá koncovky setů. Tak snad se kvalifikuje aspoň Nosková.
Reagovat
Rafanbest
Nosková hrála skvělesmile
Reagovat
tommr
Linda potvrdila roli favoritky i když měla nečekaně hodně práce. Závěr zápasu ale zvládla na jedničku ... smile
Další soupeřka je taky hratelná. Slovenka Šramková je pravej opak Kužmový. Má dokonale vysportovanou postavu, ale není zase tak šikovná. Linda by jí měla porazit a tak potvrdit, že je momentálně naše nejlepší juniorka ...
Reagovat
SydneyOpen
No nejlepší juniorka... to je prostě diskutabilní, Linda F má zase výsledky z turnajů WTA to Linda má jen prohrané 1.kolo kvaldy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď už 2.vyhranésmile
Reagovat
tommr
velký zklamání. Totálně zpackanej zápas ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist