Nosková na turnaji ITF W100 ve Versmoldu postoupila do největšího finále

9. 7. 2022, 13:56
Aktuality 4
ITF VERSMOLD - Linda Nosková na antukovém turnaji ITF W100 v německém Versmoldu porazila 6-2 4-6 6-2 Maďarku Réku-Lucu Janiovou a postoupila do svého největšího finále. O celkově 6. titul a přiblížení se posunu do Top 100 si sedmnáctiletá Češka zahraje s Belgičankou Ysalinou Bonaventureovou.
Linda Nosková (© AFP)

Linda Nosková má na kontě už pět titulů z turnajů ITF, poslední a zároveň nejcennější slavila letos v dubnu na podniku ITF W60 v hale ve francouzském Croissy-Beaubourgu. V květnu na Roland Garros pak při premiéře na grandslamu prošla kvalifikací a v hlavní soutěži potrápila vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou.

Následně vzhledem k letos výjimečně neobodovanému Wimbledonu učinila rozhodnutí vynechat turnaje na trávě a soustředit se na bodované turnaje na antuce. A litovat nemusí.

V červnu si na podniku WTA 125k v chorvatské Makarské zahrála své největší semifinále a tento týden na antukové akci ITF W100 v německém Versmoldu postoupila do svého největšího finále.

17letá Češka si den po výhře nad nasazenou jedničkou a 106. hráčkou světa Chloé Paquetovou, proti které zaznamenala svůj nejcennější skalp, poradila i s turnajovou čtyřkou a 134. hráčkou světa Rékou-Lucou Janiovou.

Nosková porazila o třináct let starší Maďarku v prvním vzájemném střetnutí 6-2 4-6 6-2, přestože ve druhé sadě ztratila vedení 3-1 a cestu za vítězstvím si zkomplikovala.

Ve světovém žebříčku si Nosková zajistila posun minimálně na 125. příčku, čímž znovu vylepší své maximum. Nikdo mladší před ní nefiguruje. 

O šestou a nejcennější trofej, která by ji dostala na 'dostřel' Top 100 a přímé účasti na grandslamech, bude Nosková hrát v neděli proti Ysalině Bonaventureové (h2h 0-0). Belgičanka zdolala 4-6 6-3 6-3 semifinalistku předloňského French Open Nadiu Podoroskou z Argentiny a třetí den po sobě otočila nepříznivý vývoj 0-1 na sety.

• ITF W100 VERSMOLD •
Německo, antuka, 100.000 dolarů
sobotní výsledky (09. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Nosková (5-ČR) - Janiová (4-Maď.) 6-2 4-6 6-2
Bonaventureová (6-Belg.) - Podoroská (Arg.)  4-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Dobry-den
Soupeřku podobně jako včera drtila, ale za stavu 6:2 3:2 a 40:0 přešla do vyhazovacího módu. Naštěstí se ve 3. setu opět vzpamatovala a zaslouženě postupuje. smile

Ve finále ji čeká belgická tetka, to bude zajímavé.
Linda je favoritkou, tak snad tuto roli potvrdí a získá svůj nejcennější titul. smile
Reagovat
tommr
Linda mohla vyhrát ve dvou setech, ale ve druhým setu nevyužila vedení o brejk 3:1. Ve třetím setu už ale žádný drama nepřipustila a zaslouženě postupuje do svýho největšího finále ... smile
Jani dneska předvedla svojí typickou úpornou obranu která dělá spoustě hráček velký problémy. Dokázala s ní otrávit a porazit i Karolínu Plíškovou nebo Karolínu Muchovou. Jsem rád že se Linda nedala ...
Ve finále jí bude čekat bud Bonaventure nebo Podoroska. Obě jsou to sice bývalé hráčky top-100, ale určitě nejsou nehratelné ...
Reagovat
tommr
tak nakonec to bude Bonaventure. Ve třetím setu se při prvním mečbolu málem zrakvila, ale druhej mečbol po kratší přestávce už proměnila ...
Reagovat
SydneyOpen
Super. Linda si žebříčkově pěkně polepší a je už na dohled stovce. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist