Nosková začala sezonu opět výhrou po odvrácení mečbolu. V Brisbane udolala Babosovou

2. 1., 09:53
Aktuality 13
WTA BRISBANE - Linda Nosková (19) znovu po roce zahájila sezonu vítězstvím po odvrácení mečbolu. Letos na turnaji WTA 500 v Brisbane česká teenagerka odstartovala výhrou nad bývalou nejlepší deblistkou světa Tímeou Babosovou (30). Z kvalifikace rozehranou o jedenáct let starší Maďarku udolala po více než třech hodinách boje 5:7, 7:6, 7:6, přestože nevyužila ani jeden z devíti brejkbolů. Ve druhém kole vyzve Rumunku Soranu Cirsteaovou.
Profily hráčů
Linda Nosková vstoupila do sezony vydřeným vítězstvím (© Profimedia)

Nosková – Babosová 5:7, 7:6, 7:6

Loňskou sezonu zahájila Linda Nosková v australském Adelaide a hned v prvním kole kvalifikace čelila mečbolu. Proti Anně Kalinské ale dokázala dokonat obrat a nakonec se prodrala až do svého prvního finále na okruhu WTA.

O 12 měsíců později si náročný vstup do sezony zopakovala v australském Brisbane. V úvodním kole hlavní soutěže kategorie WTA 500 devatenáctiletá Češka udolala znovu až po odvrácení mečbolu 5:7, 7:6, 7:6 o jedenáct let starší Tímeu Babosovou.

Nosková měla ve čtyřech různých gamech celkem devět brejkbolů včetně dvou mečbolů, ale využít nedokázala ani jeden. Mezitím se ve druhé sadě za stavu 5:7 a 5:6 ocitla jediný míček od vyřazení a v následném tie-breaku byla od porážky celkem třikrát pouhé dva míčky. Kritické momenty ale česká teenagerka ustála a nakonec po 3 hodinách a 6 minutách našla cestu k vítězství.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Obě tenistky divákům nabídly útočný tenis. Nosková v zápase hraném kvůli dešti pod zataženou střechou soupeřku přestřílela na vítězné údery 53:37, bývalá nejlepší deblistka světa Babosová navíc téměř polovinu winnerů zaznamenala díky esu (18).

40. hráčka světa Nosková se příští týden ve světovém žebříčku propadne minimálně o devět příček, a to i v případě triumfu. Ve druhém kole narazí v prvním vzájemném střetnutí na Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Z českých tenistek se v Brisbane představí ještě trojnásobná šampionka Karolína Plíšková, jež měla v prvním kole volný los. Sezonu odšpuntuje ve středu soubojem bývalých světových jedniček proti po mateřské pauze se vracející Japonce Naomi Ósakaové.

Největšími favoritkami jsou finalistky loňského Australian Open Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Brisbane

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Výsledky turnaje WTA 500 v Brisbane


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Mony
Tak nádherná noc přede mnou
Nejdřív Nosková, pak Plíšková a na závěr Bouzková ..tu nevím, jestli ještě zvladnu..
Reagovat
Sinuhet1
nejspis spanek to jisti
Reagovat
tommr
s největší pravděpodobností budou hrát všechny tři současně ...
Reagovat
mirek1955
Kde to dneska dávali ten zápas Lindy Noskové ? Na CANALE+sport 2 tam nebyl ?
Reagovat
Yonaash
Jedině na Tipáči. Máš pravdu na Canal+ Sport běžela Azarenka v tu dobu.
Reagovat
Nikita
Tak jsem se kvůli WTA zaregistrovala na Tipsport, ale streamy jsou tam hrozně malé, dá se s tím něco dělat? Bylo mi sděleno, že některé turnaje to tak mají (licence nebo co..). Jsem tedy zklamaná.
Reagovat
Ianny
Já si dávám na tipsportu zvětšení obrazovky na 280%. Jinak většinu zápasů ale sleduju na sport365.stream, tam je kvalitnější obraz.
Reagovat
Nikita
Díky za tip. Sport365 jsem před lety sledovala, ale nedávali moc streamů, teď to vypadá super.
Reagovat
Ianny
Celkem ano, jen je třeba si tam trochu pohrát, aby šel i zvuk. Jinak tipsport dává skoro vše, ale kvalita obrazu nic moc. Jiné streamy nezvládám, jsem totiž počítačovej analfabet:)
Reagovat
baba
Tohle drama nebylo nic proti tomu,co předváděl Machač.To bylo na mrtvici,divím se, že to nakonec ustál
Reagovat
Yonaash
Taky mistr v podávání na zápas...
Reagovat
Sinuhet1
Karoline proti Osace neverim....
Reagovat
jih
Šílené...a bylo to po více než 4 hodinách!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist