Nováčci v daviscupovém týmu se těší na atmosféru

3. 3. 2015, 16:46
Aktuality 19
Se dvěma daviscupovými zelenáči vytáhnou o víkendu čeští tenisté do boje v prvním kole týmové soutěže proti Austrálii. Nejen že Adam Pavlásek ani Tomáš Mertl v Davisově poháru ještě nenastoupili, oba se navíc poprvé probojovali do užší nominace na utkání.
Profily hráčů
Jan Mertl a Adam Pavlásek (© Česká sportovní)

Mertlův příběh je zajímavý zejména tím, že premiéru zažívá ve 33 letech. Rodák z Ústí nad Labem a 218. hráč žebříčku ATP ale prý ještě stále v koutku duše živil malou naději. "Potom, co se odhlásili Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem, jsem si říkal, kdy jindy než teď. Trošku jsem doufal a vyšlo to," řekl Mertl.

Dopředu je srozuměn s tím, že v Ostravě je hlavně od toho, aby Lukáši Rosolovi s Jiřím Veselým plnil roli sparingpartnera. Nehrající kouč Jaroslav Navrátil Mertla povolal kvůli jeho razantnímu servisu, kterým má v přípravě simulovat hlavní přednost Samuela Grotha.

"Jsem tu pro kluky, abych jim pomohl. Když kluci budou v pátek fit, určitě do zápasu nezasáhnu. Ale jsem za to rád. Je to pro mě něco nového, těším se na atmosféru," řekl Mertl, který podle svých slov má rekord v rychlosti podání kolem 240 km/h. "Naměřili mi to teď v únoru na turnaji ve Wroclawi. Tady je ten povrch ale hodně pomalý a měl by nám proti Australanům sedět," dodal.

Nulové zkušenosti z Davis Cupu Pavláska s Mertlem spojují, výhled dál má ale každý z nich úplně jiný. Dvacetiletý Pavlásek je tady především proto, aby nasál atmosféru. V budoucnosti by se mohl stát jedním z lídrů české reprezentace. "Jsem rád, že tu můžu být a něco odkoukat. Je to první zkušenost a vážím si jí," řekl Pavlásek, kterému aktuálně patří 247. místo v žebříčku.

Rodák z Bílovce kousek od Ostravy si v lednu vyzkoušel jinou týmovou soutěž. S Lucií Šafářovou startoval na Hopmanově poháru v Perthu. "To je něco úplně jiného. Hraje se to jinak, vše během jednoho dne, je to takové uvolněnější. Tady je větší tlak," řekl Pavlásek.

Svěřenec syna nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila u protinožců urval i skalp světové dvacítky Fabia Fogniniho. Nejlepší výsledek dosavadní kariéry ale v dalších turnajích nepotvrdil a kromě turnaje v Bergamu končil vesměs v prvních kolech. "Doufám, že mě to tady zas nakopne k té formě, kterou jsem měl v Austrálii," řekl Pavlásek.

Oba nováčky v daviscupovém výběru čeká v rámci zápisného pozvání spoluhráčů i realizačního týmu ke společné večeři. "Netuším, co všechno mě čeká, ale bojím se toho," zasmál se Mertl.

pva, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
George_Renel
pěkný rozhovor s Jirkou Veselým. Včetně pocitů při mečbolech proti Fogni imu.
Reagovat
gigin
Takže když něco píše Veselka, tak je to báječné. Když své pocity vyjádří Thiem, tak je to srandovní deníček. Chápu to dobře?
Reagovat
Fandina
Nebylo to na mě, ale třeba je ten deníček pro něj srandovní.
Reagovat
gigin
Jasně, že je pro něj srandovní. Protože jde o přeceňovaného Thiema. Navíc je jeho Guru Gulbis. To je nestravitelné.

Kdyby se takhle vylíval nějaký český hráč, tak je to super, že se takhle dělí s fanoušky o své pocity.
Reagovat
Fandina
Jenže on má pravdu v tom, že něco jiného je psát do svého deníčku a něco jiného je dát rozhovor. Jinak je každého věc, komu fandí a o kom píše. Jeden je mu sympatický, jiný ne. Já myslím, že už by tě to nemělo překvapovat v tvém věku ne? Jedny máme rádi, druhé méně a někdo je nám směšný. Třeba ve stejné situaci. To ale nemusíš nikomu vyčítat. Tak to prostě v životě chodí ... úsměv
Reagovat
gigin
Ano má pravdu, že se jedná o dvě různé věci. A taky máš pravdu, že každému je symp někdo jiný. Ale prostě mi přišly přestřelené jeho narážky na Domovy glosky na FB. A jak to tak v sobě dlouho nosím, tak jsem dnes vypěnil. A blbě a zbytečně, sorry...

Prostě pro něj, co udělá český hráč je super a ostatní jsou směšní. Hlavně teda lidi kolem Gulbise. Výsměchy, pošklebky, deb*lní kecy, nic jiného neumí. A ať si je nemocný, jak chce. Vyrypuje jak velice zdravý šulín.
Reagovat
Fandina
A co od něj vlastně chceš? Co mu vyčítáš? Že píše, co píše? Tak to je přece jeho věc. Navíc, zdá se mi, že to přeháníš. Všechno nečtu, takže nevím. Podle mě mu ti dva nesedí a tím to končí. Jeho věc.
Reagovat
gigin
Co chceš ty ode mne? Normálně reaguju na jeho nejapné kecy...
Anebo dle tvé teorie: Jsme na veřejném webu, tak se nediv, že někdo reaguje, to je přece normální, každý je jiný, jsme jen nickové, nic s tím nenaděláš. Ještě něco, ty moje moudro?
Reagovat
Fandina
Když nic nechceš, tak proč si mu psal, že Thiemovi vyčítá srandovní deníček? Jen tak, si mu to psal, aby řeč nestála?
Reagovat
gigin
Bože můj... s tebou je to fakt těžké.. jelikož tě mám svým způsobem rád, nebudu dál s tebou pokračovat v této diskuzi...
Reagovat
Fandina
Vůbec nešlo o mně, ale je to jedno.
Reagovat
George_Renel
Chlape, Veselka absolvoval normální novinářské inerciew před DC.
Tady o něčem jako "Můj deníčku...." těžko může být řeč. :-)
Reagovat
gigin
Že tím deníčkem, jak to nazýváš, jinak jsou to teda normální příspěvky na FB, kde popisuje své pocity ze zápasu, přemítá o dalším soupeři a dalších utkáních, komunikuje s fans, to je ti prostě jedno. To je protě infantilní Thiem. S tebou je to zbytečné. Směska Kveše a Fandiny.

Jinak Veselka špičkové interview, to je nejjasnější jas jasů.
Reagovat
Fandina
Tak tak, infantilní v určitém věku je plus. Kde kdo to nedokáže. Díky za kompliment. Super!
Reagovat
George_Renel
:-)
Reagovat
PH94
Tak kdo se chystá do Ostravy? :)
Reagovat
Empe
Já, ale až na Fed Cup. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jedu s dalšíma 3 pardama na celý pátek, celý víkend bohužel nevyšel, protože máme v sobotu vlastní turnaj:) Tak naviděnou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist