Nového šampiona uvidí i v Záhřebu. Ve finále je Dodig a Berrer

6. 2. 2011, 10:59
Aktuality 0
ATP ZÁHŘEB - Minimálně dva tenisté poznají tento týden poprvé pocit vítěze turnaje ATP. V Záhřebu si o premiérový titul zahrají domácí senzace Ivan Dodig a loňský finalista Michael Berrer z Německa.
Ivan Dodig

Ivan Dodig na nedávném Australian Open zdolal slavnějšího krajana Karloviče a jako jediný dokázal sebrat set pozdějšímu vítězi Djokovičovi. Na turnajích ATP byl však pouze dvakrát ve čtvrtfinále a pokaždé v hale: loni ve Stockholmu a předloni právě v Záhřebu. I své dva challengerové tituly získal v hale.

Až v závěru loňského sezony se poprvé prodral do elitní světové stovky a tento týden si šestadvacetiletý Chorvat, původem z Bosny a Hercegoviny, premiérově zahrál v semifinále. Dodigovi však skalpy nasazených Granollerse a Ljubičiče nestačily, v boji o finále si vyšlápl i na nasazenou trojku Guillerma Garcíu-Lópeze.

V zápase s favorizovaným Španělem přitom prohrával už 4-6 a 2-4, nakonec však téměř tříhodinovou bitvu i s pomocí deseti es vyhrál.

O premiérový titul bude usilovat proti Michaelu Berrerovi z Německa, který rovněž dosud žádný turnaj ATP nevyhrál. Jediné finále si třicetiletý Němec zahrál loni rovněž v Záhřebu.

Letos stejně jako před rokem na cestě do finále neztratil ani set, v semifinále si poradil hladce 6-1 6-4 s pátým nasazeným krajanem Florianem Mayerem, přemožitele Radka Štěpánka i dvojnásobného obhájce titulu Čiliče.

"Záhřeb je moje oblíbené místo, raduju se z každého dne, který tu strávím. Dnes to byl rychlý zápas, což je dobré před zítřejším finále - ušetřil jsem dost sil," řekl Berrer, který s Dodigem prohrál předloni na trávě v Halle. "Ivan je dobrý hráč, bude v domácím prostředí. Ale pokud zůstanu u své hry, věřím, že se výsledek dostaví," dodal zkušený Němec.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (05. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Dodig (Chor.) - García-López (3-Šp.) 4-6 7-6(5) 6-4
Berrer (8-Něm.) - Mayer (5-Něm.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist