O semifinále v Quebeku si zahrají Američanky Glatchová a McHaleová

17. 9. 2010, 08:46
Aktuality 0
WTA QUEBEC - Talentované Američanky Alexa Glatchová a teprve osmnáctiletá Christina McHaleová v kanadském Quebeku přešly přes domácí naděje do čtvrtfinále. O semifinále se utkají v prvním vzájemném souboji.
Alexa Glatchová

Když bylo Alexe Glatchové necelých 16 let, zahrála si semifinále na domácím turnaji ve Forest Hills. Za posledních pět let ale neuhrála jediné čtvrtfinále. Dočkala se až tento týden v Quebeku, kde prošla kvalifikací a ukončila sérii osmi turnajů, ne kterých prohrála v prvním kole. Nyní jednadvacetiletá Američanka si nejprve poradila s Němkou Lisickou a ve druhém zápase ve dvou setech porazila domácí Duboisovou.

Glatchová v prvním setu vedla 4-2, ale pak ztratila tři gamy v řadě. Sama se pak ale šňůrou pěti her dostala do vedení 7-2 2-0 a náskok už udržela. "Ráda hraju před početným publikem," reagovala na otázku, zda jí nevadilo, že diváci podporovali soupeřku. "Vyhovuje mi i zdejší povrch," dodala hráčka, jež loni ve Fed Cupu deklasovala Kvitovou i Benešovou.

Nyní ji čeká o tři roky mladší krajanka Christina McHaleová, jež se do čtvrtfinále dostala poprvé. Osmnáctiletá hráčka si poradila s další Kanaďakou Valerií Tetreaultovou.

"Věděla jsem, že ji bude hnát publikum. Věděla jsem, že umí hrát dobře, a tak jsem se snažila soustředit hlavně na svoji hru," komentovala McHaleová.

Už ve středu zvládla zápas druhého kola loňská finalistka Lucie Šafářová, jež se o semifinále utká s pátou nasazenou Američankou Melanií Oudinovou.

- WTA INTERNATIONAL QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (16. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Arvidssonová (8-Švéd.) - Lučičová (Chorv.) 5-7 6-4 6-2
Paszeková (Rak.) - Craybasová (USA) 6-3 6-2
Glatchová (USA) - Duboisová (Kan.) 7-5 6-2
McHaleová (USA) - Tetreaultová (Kan.) 6-4 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Matteková-Sandsová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Oudinová/Zalamedaová (USA) 7-6(6) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist