O titul v Cordobě se střetnou dva kvalifikanti. Bagnis i Darderi budou hrát o životní úspěch

11. 2., 07:44
Aktuality 0
Antukový turnaj v argentinské Cordobě má překvapivé finalisty, o titul si zahrají dva kvalifikanti. Domácí hráč Facundo Bagnis (33) v semifinále přehrál krajana Federica Coriu (31) ve dvou setech 6:3 a 7:5, poté Ital Luciano Darderi (21) udolal loňského vítěze Sebastiana Baeze (23) 6:1, 3:6 a 6:3.
Facundo Bagnis v Cordobě. (@Profimedia)

Bagnis – F. Coria 6:3, 7:5

Bagnis se mohl stejně jako po celou cestu turnajem spolehnout na své podání. Razantním servisem se dostával z problematických momentů, kdy několikrát odvracel ztrátu 0:40 nebo 15:40. Celkem odvrátil 10 z 11 brejkbolů Corii.

Také ale v koncovce pocuchal nervy svým příznivcům, když po velkém návratu do gamu nevyužil mečbol za stavu 5:4, aby následně hru prohrál. Zápas ale pro sebe nakonec po dvou hodinách získal po využití třetího mečbolu.

Doposud byl Bagnis ve finále turnaje ATP za celou svou kariéru jedinkrát, v roce 2021 prohrál boj o titul v Santiago de Chile s domácím Cristianem Garínem.

Darderi – Baez 6:1, 3:6, 6:3

Zdálo se, že Darderi kráčí za daleko jednodušším vítězstvím, ale po jednoznačné první sadě Baez skóre zápasu srovnal a cestu za životním úspěchem komplikoval Darderimu i za stavu 4:1 ve třetím dějství. Ital ztratil své podání, ale zabojoval a vzápětí si servis vzal zpět i díky báječnému bekhendu po lajně. Když pak dopodával přes třetí mečbol k postupu, ukončil Baezovu devítizápasovou vítěznou sérii na antuce, která se datovala od jeho loňského titulu v Kitzbühelu.

 

"Baez je úžasný hráč a jsem velmi šťastný za vítězství," řekl Darderi. "Bagnis a já jsme oba bojovníci, takže zítra to bude těžký zápas. Ale budu připraven, pokusím se vyhrát svůj první titul,” dodal.

Darderi se narodil v Argentině, ale je italským státním příslušníkem. Týden jako číslo 136 rankingu, díky své první finálové účasti poprvé ve své kariéře poskočil do Top 100. Titulem by se mohl dostat až na 76. místo.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist