O titul v Eastbourne se utkají Razzanová a Wozniacká

19. 6. 2009, 18:45
Aktuality 3
Složení finálového duelu určila dnešní semifinále. V nich nejprve po jedenácti odehraných gamech vzdala Marion Bartoliová krajance Razzanové a následně si v třísetové bitvě poradila Dánka Wozniacká s Kanaďankou Wozniakovou. V mužské části turnaje obstarají finále nasazená dvojka Tursunov a Kanaďan Frank Dancevic.
Caroline Wozniacká

Marion Bartoliová prohrála první set 4:6 a kvůli problému se stehnem požádala o zdravotní přestávku. Ani po převázání inkriminované části těla nebyla finalistka Wimbledonu z roku 2007 schopna běhat a po jedné hře ve druhé sadě utkání vzdala a z postupu do finále se mohla radovat Virginie Razzanová.

„Pokud je to natažené, není příliš velká šance, že bych mohla příští týden hrát. Doktoři neurčili diagnózu, protože je ještě příliš brzy. Musíme počkat do zítřejšího rána a uvidíme,“ řekla se slzami v očích 24letá Francouzka.

Razzanová už dříve obvinila Bartoliovou ze lstivé taktiky, když ve francouzském deníku L´Equipe řekla: „Aby vyhrála, je schopna všeho. Volá trenéra, pláče, kulhá.“ K tomuto tématu se přemožitelka Jeleny Dementěvové z druhého kola vrátila v dnešní pozápasové konferenci.

„Snaží se dělat všechno pro to, aby vám snížila koncentraci. Pokusí se o cokoliv, jen aby vyhrála“ dodala Razzanová, kterou v boji o celkové prvenství čeká světová devítka, Caroline Wozniacká.

Všem čtyřem dnešním semifinalistkám znepříjemňoval život nevyzpytatelný vítr. Ten dělal největší potíže zřejmě právě Wozniacké, která v prvním setu v souboji s Wozniakovou vyprodukovala velké množství nevynucených chyb. Nakonec se podmínkám přizpůsobila a zvítězila po setech 3:6, 6:4, 6:4.

„Byly to těžké podmínky. Hodně foukalo a vítr se točil, takže jste nevěděli, co očekávat,“ dodala 18letá tenistka, která v roce 2006 zvítězila v juniorce Wimbledonu.

Výsledky pátek 19.6. - Eastbourne:

Muži:
Dvouhra - semifinále:

Dancevic (Kan.) – Santoro (4-Fr.) 6:4, 6:4, Tursunov (2-Rus.) - Garcia-Lopez (8-Šp.) 6:2, 6:2

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Razzanová (Fr.) – Bartoliová (Fr.) 6:4, 1:0, skr. Bartoliová, Wozniacká (6-Dán.) – Wozniaková (Kan.) 3:6, 6:4, 6:4.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vypadá to už, že toho francouzského koňa dokáže sejmout:-))) Gratulace!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline je na trávě neporazitelná, letos 4:0, vidím to na velmi úspěšný Wimbledon v jejím podání, ale nemám tím na mysli její servis
Reagovat
Chandler
I love you, Caroline...you are the best!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist