O titul v Ponte Vedra Beach bude hrát Wozniacká s Wozniakovou

12. 4. 2009, 12:20
Aktuality 3
WTA PONTE VEDRA BEACH - Wozniacká a Wozniaková, na první pohled takřka stejná jména. Osmnáctiletá Dánka a o tři roky starší Kanaďanka však mají společné jen to, že si v Ponte Vedra Beach zahrají proti sobě ve finále. V semifinále vyřadila ruské tenistky Vesninovou a Petrovovou.
Carolina Wozniacká

Oba semifinálové duely rozhodoval až třetí set. Zatímco Kanaďanka překvapivě vyřadila turnajovou jedničku Petrovovou, Dánka otáčela utkání proti nenasazené Vesninové.

Druhá nasazená Caroline Wozniacká byla v semifinále favoritkou, ovšem Jelena Vesninová vyhrála první set hladce 6-2. Osmnáctileté dánské tenistce se utkní nakonec podařilo zlomit na svou stranu, když o postupu rozhodla až v tie-breaku třetí sady.

Aleksandra Wozniaková vyhrála proti favoritce Nadě Petrovové první set 6-4 a ve druhém vedla už 4-1. Pak však ztratila pět gamů v řadě a o svém postupu musela rozhodnout až ve třetím dějství, které už jasně ovládla.

"Ve druhé sadě se zvedla a já znervózněla. Ve třetím setu jsem se však naštěstí uklidnila. Po výhře nad světovou desítkou je cítím dobře," svěřovala se Wozniaková.

Poražená Ruska z prohry vědu nedělala. "Ještě před pár týdny jsem uvažovala o operaci, teď jsem ráda, že vůbec hraji," připomněla své zranění nohy, kvůli kterému od Australian Open dva měsíce nehrála.

Wozniacká se s Wozniakovou utkala poprvé loni ve Wimbledonu a svou starší soupeřku smetla dvakrát 6-1. Vítězka premiérového ročníku v Ponte Vedra Beach získá šek na 37.000 dolarů.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Fl., antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (11. 04. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Wozniaková (5-Kan.) - Petrovová (1-Rus.) 6-4 4-6 6-2
Wozniacká (2-Rus.) - Vesninová (Rus.) 2-6 6-3 7-6(4)

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová
/Raymondová (1-ČR/USA) - Wozniacká/Záhlavová Strýcová (Dán./ČR) 4-6 7-5 15-13

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Caroline!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda fakt vtipné. Pokud jedné z nich čecháčkovští pisálci přidají -ová a druhé trapně upraví koncovku na -cká, tak jsou to na první pohled takřka stejná jména ???
Pokud už všechny musí být přiblble ová, tak by snad Wozniacki "počesku" mohla být Wozniackiová, ať to máme spravedlivé :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká bez problému vyhraje.Wozniaková nebude mít žádnou šanci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist