Obhájce Nalbandian ve Washingtonu padl. Vyřadil ho další veterán Blake

3. 8. 2011, 13:23
Aktuality 31
David Nalbandian na turnaji ve Washingtonu svůj loňský titul neobhájí. Argentinský tenista ve svém prvním zápase od Wimbledonu nestačil na domácího Jamese Blakea, proti kterému neuhrál ani set.
James Blake

Stejně jako David Nalbandian i James Blake už ve Washingtonu uspěl, jenže to bylo v roce 2002. Čtyři roky předtím, než se ve vyšplhal na čtvrté místo světového žebříčku, v němž se nyní na začátku července konečně dostal zpět do první stovky.

Lepšící se formu potvrdil Američan včera proti osmému nasazenému hráči, pro kterého byl turnaj ve Washingtonu první od červnového Wimbledonu. Po dlouhé pauze se Nalbandian dlouho trápil na podání, jež mu Blake sebral v úvodním setu hned dvakrát. V následující sadě už Argentinec nabídl soupeři jen dva brejkboly, jeden z nich ale Blake využil a za necelou hodinu a čtvrt zvítězil 6-2 6-4.

"Takhle dobře jsem nepodával už snad dva roky," neskrýval spokojenost domácí tenista, který proti Nalbandianovi vypálil sedm es a měl 62% úspěšnost prvního servisu. "Dneska to bylo o třídu lepší než včera," dodal.

Nalbandian, který na jaře podstoupil operaci kýly a bércového svalu a po následné vynucené pauze spadl v žebříčku ATP na 27. místo, už tak spokojený být nemohl. "Na začátku mi podání nefungovalo moc dobře. Ve druhém setu jsem podával líp, ale to už bylo pozdě. Jinak to bylo v pořádku, zkrátka jen potřebuju víc zápasů, abych se znovu dostal do dobré formy," uvedl Argentinec.

V dalším utkání čeká Blakea jeho krajan a jedenáctý nasazený hráč turnaje John Isner. Ten sice musel hned v prvním gamu souboje s Němcem Tobiasem Kamkem odvracet brejkbol, v dalším průběhu hry už ale soupeře jasně přehrával a poté, co proměnil čtyři ze svých čtrnácti brejkbolů, zvítězil hladce 6-1 6-3.

"Někdy nezáleží na tom, jak dobře hrajete, prostě vám vyrazí raketu z rukou," předvídá těžký zápas Blake. "Znovu mě čeká dřina, budu muset čekat na své příležitosti a snažit se z toho něco vytěžit."

Na svůj první zápas v americké metropoli teprve čeká nejvýše nasazený Gael Monfils. Francouzský tenista, který měl v úvodním kole volný los, až do včerejška neznal jméno svého soupeře. Tím bude další domácí hráč Ryan Sweeting, který si ve dvou setech poradil s krajanem Alexem Bogomolovem.

"Rozhodně je to nejrychlejší člověk, kterého jsem viděl ve většině sportů," složil svému příštímu soupeři poklonu Sweeting. "Musím hrát dobře a agresivně. Bude to těžký zápas. I když zahraju skvělý úder, musím čekat, že mi ho vrátí. Kdybych se držel zpátky, vydržel by běhat celé dny a já bych vypadal jako idiot," dodal Američan.

Výsledky - Washington (tvrdý povrch, dotace 1,166.400 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Harrison (USA) - Zverev (Něm.) 6:4, 1:6, 6:1, Sweeting (USA) - Bogomolov (USA) 6:2, 6:4, Cipolla (It.) - Ilhan (Tur.) 7:5, 6:0, Berrer (Něm.) - Lorenzi (It.) 7:5, 6:1, Haas (Něm.) - Delič (Bosna) 6:2, 6:3, Dimitrov (Bul.) - Smyczek (USA) 4:6, 7:6 (3:7), 7:6 (7:3), Devvarman (Indie) - Gremelmayr (Něm.) 6:2, 6:3.

2. kolo:
Blake (USA) - Nalbandian (8-Arg.) 6:2, 6:4, Isner (11-USA) - Kamke (Něm.) 6:1, 6:3, Anderson (13-JAR) - Guccione (Austr.) 3:6, 6:2, 7:6 (7:0), Nieminen (16-Fin.) - Kunicyn (Rus.) 7:5, 6:4.

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro ty, koho podobné věci aspoň trochu zajímají -- sestavil jsem aktuální Top 50 hráček ročníku 1994 a mladších, dle jejich postavení na žebř. WTA:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/08/hracky-rocniku-1994-na-zebricku-wta.html

V aktuální top 50 je jediná česká hráčka, a sice Diana Šumová (769. příčka na žebř. WTA momentálně stačí na 47. místo).

Na závěr tam zmiňuji i další české hráčky tohoto věku, které figurují na žebř. WTA nebo uhrály aspoň jeden bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Super,super,opravdu James potvrzuje, ze chce hrat a ze mu to jde, I predesle prohry s papirove vyrazne lepsimi hraci byly o par uderech. Trochu jsem s tim pocitala, ze David nebude rozehraty,a ze z toho James muze tezit. Mam rada oba dva, ale James ma toho aktivniho herniho casu jiz mene pred sebou, tak jsem rada, jak to dopadlo. Zase bez primeho prenosu,ale osmifinale by snad melo byt i v TV na Sport2.Tak na podruhe at to s Johnem dopadne vitezne pro Jamese.
Reagovat
smazaný uživatel
No kéž by to James tentokrát zvládnul :-). Dostat se na "pětistovce" až někam do posledních kol, to by byla vzpruha i pro jeho sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
pockejte, pockejte, nerozumim, on ma jen (jakkoliv sympaticky a "veteransky") James patentovane pravo na sebevedomi??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo mě napadnout, že Krakonošově vrchní zpravodajce nic neunikne..a už vůbec ne to, když se tu protežuje soupeř Gyllenhaalova dvojníka :-)).

Já beru, že novou injekci sebevědomí potřebuje i Johny..zvlášť po tom nešťastném finále. Ale "veterána" Jamase čeká možná..možná poslední USO a přál bych mu, aby tam pár kol uhrál..a k tomu potřebuje chytit už teď tu správnou tenisovou slinu :-). A porazit někoho, s kým před pár dny prohrál..to prostě člověku "dodá" :-).
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja to samozrejme chapu, je mi to lidsky blizky a rozhodne nepatrim mezi "nesmiritelne" fanynky, byl to stulec a Jamesovi uspech preju. Ale mam i osobni preference, ktere ke sportu patri a ........ a vubec, 2x za par dnu prohrat se stejnym souperem, to teda "neprida". ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale obracene, prohrat s nekym, s kym jsem pred par dny vyhral neprida, tak jste me popletli, ze uz nevim, komu fandim :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))) a já to právě luštil, co tím chtěla sojka říct :-)).

Ale já jsem dnes taky popletený..dlouhý den a navíc teplo, tak už jsem v "usporném režimu".

Koukám, že za Atlantikem prší..takže výsledku Radkova mače se už asi nedočkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Stepce jsem taky cekala, skoda. V "Karlovych Varech" holky celkem podle ocekavani, trochu se podivuju nad Georges, je v nejakem utlumu. A zacina mit problemy Ana Ivanovic, vubec by me neprekvapilo, kdyby dobre rozehrany zapas tradicne "podelala".....
Reagovat
smazaný uživatel
Goerges se teď podle všeho vrátila k formě, kterou měla mezi letošním AO a Charlestonem, kdy měla velký problém vůbec nějaký ten zápas vyhrát. :-( Jsem celkem zvědavej, zda z dlouhodobého hlediska se budou její výsledky spíš podobat úspěšnému období mezi Stuttgartem a RG, nebo zda zůstane vždy extrémně inkonzistentní hráčkou, která občas zazáří, ale je jinak schopna prohrát s kýmkoliv. A zas tak mladá taky není, aby se to dalo omlouvat jen nezkušeností (cca 23 let).
Reagovat
smazaný uživatel
Pevně věřím, že s ním Radek po přestávce vytře beton! :-))

Koukám na tu Julii, že je v poslední době trochu ztracená. Ani jsem nevěděl, že dneska zase prohrála. Se bez okolků přiznám, že aktuální dění v babském tenise..to je mezera až díra :-). Ale Julia je moc sympatická :-))), viděl jsem ji na WIM proti Mathilde.
Reagovat
smazaný uživatel
cekala jsem na tu Ivanovic, TB nakonec udolala....

pes: Georges je mi taky sympaticka :-)

Matej: trochu jsem si Julii nahledala, mas pravdu, duben - kveten "hvezdny", od cervna nestoji za nic, u tech holek nikdy nevis, co za tim vezi..... evidentne ji nesedi rychle povrchy, to ale neni omluva .... a ten "vek" je prekvapko, mam ji zafixovanou priblizne s "nasi" Petrou.....
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, hráčka s příjmením Georges opravdu existuje :-)) -- je to Francouzka Myrtille Georges: http://www.wtatennis.com/page/Player/Stats/0,,12781~14924,00.html

Julii Goerges (resp. Görges) bude v listopadu sice už 23 let, ale v profesionálním tenise se prosazovala velmi pozvolna:

2005 (17 let) -- 1118.
2006 -- 425.
2007 -- 131.
2008 -- 102.
2009 -- 78.
2010 -- 40.
Reagovat
smazaný uživatel
neni nic lepsiho, nez chyby druhych......

Ale jo, fakt to blbe prehazuju, snadna nahravka na smec a nepresnost se tresta. Dik za opravu a prehled kariery, myslim samozrejme tu hezkou Julii - pes to vycuchal hned :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však já to nemyslel ve zlém, jen jsem těžko mohl odolat pokušení poukázat na existenci hráčky, která se opravdu jmenuje Georges. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na to přehazování písmen jsem taky náchylný, proto píšu už jen Julia :-). A samozřejmě jsem o ní slyšel už dřív, ne až při letošním WIM. Už v 08, kdy na Tenisportalu byl blog Srebotnikové z Portorože, tak o ní Katarina psala jako o talentu :-)

Je sympatická no :-), ale její zápasy sleduju jen a jen z tenisových důvodů :-)))). Na mou duši, na psí uši :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))

tak uz se soustredim - GOErges - je ale vlastne "klidna sila", viz Matejuv prehled, zadny Ikaruv vzlet ani pad, dokonce od r. 09 lze vzhledem k soucasnemu 20. mistu stanovit algoritmus rocniho posunu v zebricku a nechce se mi ani domyslet, kde bude v r. 13!? Stesti (pro Petru), ze tam ten potencial ale nevidim..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
boze, soustredila jsem se velmi, jenze na cestinu........ ale algoritmus je "objeven", dopocitat lze uz samoobsuzne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
samoobsluzne - ted jsem zas polevila v cestine.... se uz strelim!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))))

Ale Krakonošova sojka je chráněný exemplář! Takže žádná střelba :-). A bez "odKUITování" :-)).

Jinak Julia..z mého fundovaného psího pohledu to není ani na desítku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
no vsak! A chapu, ze jsi dneska tak mirny hlidac, kdyz te Stepec uplatil pamlskem :-)

Ale psi hajeni nejsou: tak jak tipujes nocni bitvu Johna s Jamesem????
Reagovat
smazaný uživatel
No Radek ho "sestřelil" přesně podle mých představ. Normálně debakl nikomu nepřeju, ale "dvounožec" Odesnik je výjimka :-)).

James ve třech 8-), sojko zpěvná.. Ale nedokážu se zcela odprostit od fandění :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
hmmmm, tak to ja uz nedokazu vubec, takze to zakonite musim videt presne opacne. Jsem zvedava, jestli vubec tak dlouho vydrzim a neskutalim se mezi vetve.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě jsem dorazil ze cvičáku, dneska mi fakt dali zabrat :-).

Ono to začíná až o půlnoci..? Aha. No obávám se, že už během prvního setu se mi bude zdát o všch lahůdkách ve zverimexu :-).

A ty se koukej radši už z hnízda, ať se nepotlučeš v koruně :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 32 letech je člověk opravdu veterán... to pište o Musterovi a spol., a ne o Blakovi.
Reagovat
misoSK
32 este budis, ale v nadpise tykajucom sa Nalaba je James oznaceny za dalsieho veterana, cim davaju najavo, ze veteranom je i Nalbo a to ma 29 rokov, co je potom Muster, Norman alebo Dateova to neviem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo v tomto podani je už i Roger veterán:))... a Berdych s Nadalem budou veterani za tri roky:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jak je to formalne v tenise, ale v jinem individualnim sportu, ktery dobre znam, je prvni veteranska kategorie od 30 do 35 let. Vrcholovy sportovec je ve 30 opravdu "veteran".
Reagovat
Mistr
David mě velmi zklamal.
Reagovat
smazaný uživatel
mozna jsi zklamal spis ty - mel jsi proste nerealna ocekavani.... Ja jsem se podobneho "dopustila" pri Wim se Serenou, kterou jsem predem pasovala na horkou kandidatku na titul. A jeste jsem byla "dotcena", kdyz mi tady pripomneli (a rozumne), ze je ze zdravotnich duvodu v dlouhodobem vypadku a nema ani fyzicku ani zapasovou praxi..... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist