Obhájce titulu Cuevas v Sao Paulu zastavil Monteira

27. 2. 2016, 07:17
Aktuality 9
ATP SAO PAULO - Pablo Cuevas vyhrál už sedmý zápas v řadě. Na antuce v Sao Paulu obhájce titulu otočil špatně rozehraný souboj s domácím mladíkem Thiagem Monteirem a postoupil do semifinále. V něm narazí na Srba Dušana Lajoviče.
Pablo Cuevas

Antukový specialista Pablo Cuevas si minulý týden v Riu de Janeiro připsal skalp Rafaela Nadala a získal premiérový titul z turnaje ATP 500. Nabyté sebevědomí si třicetiletý Urugayec přivezl i na antukový turnaj v Brazílii do Sao Paula, kde obhajuje loňský trimf.

Naposledy si třetí nasazený Cuevas poradil s domácím Thiagem Monteirou. Jednadvacetiletého Brazilce, který díky výhrám nad Tsongou či Almagrem prožíval životní dva týdny v kariéře a hrál ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP, zdolal 4-6 6-3 6-3 a svou neporazitelnost prodloužil už na sedm utkání.

"Zápas jsem začal hodně pasivně. Chtěl jsem hrát v klidu, ale to nebylo dobře. A postupně jsem zvyšoval svou intenzitu a to mi pomohlo zápas otočit," komentoval Cuevas, který vylepšil svou letošní bilanci na antuce na 9-1 a vyhrál i desátý zápas s levorukým soupeřem. 

O své šesté finále, a znovu na antuce, si Cuevas zahraje s Dušanem Lajovičem. "Nevzpomínám si, že bych s ním někdy hrál, ale viděl jsem a ho a vím, že má hezký bekhend. Každý hráč je v semifinále proto, že hraje dobře. Mým cílem je vyhrát a zahrát si v neděli o titul," řekl Cuevas.

Lajovič, přemožitel nasazené jedničky Francouze Paireho, ve čtvrtfinále zdolal 6-3 4-6 6-0 Portugalce Gastaa Eliase. V rozhodujícím setu ztratil jen osm fiftýnů a v 25 letech postoupil do svého prvního semifinále na okruhu ATP. Až dosud měl ve čtvrtfinále bilanci 0-8.

"Hrál už jsem tolikrát ve čtvrtfinále, že jsem si v jednu chvíli myslel, že dál už se mi dostat nepovede," řekl Lajovič. "Dnes byl druhý set vyrovnaný a já byl na sebe naštvaný. Ale pak jsem hrál celý třetí set opravdu velmi dobře."

O premiérové finále budou ve vzájemném souboji usilovat i dva Španělé Pablo Carreño-Busta a Inigo Cervantes. Ti na sebe narazí na sebe celkově popáté.

Čtyřiadvacetiletý Carreño-Busta ve čtvrtfinále smetl 6-0 6-3 krajana Roberta Carballese Baenu, proti kterému zvýšil vedení ve vzájemné bilanci už na 8-1, a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP.

Šestadvacetiletý Cervantes, jenž je ve světovém žebříčku na kariérním maximu (65. místě), ve svém prvním čtvrtfinále na podniku ATP udolal 7-6 2-6 6-4 čtvrtého nasazeného Argentince Federika Delbonise.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 499.055 dolarů
páteční výsledky (26. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Cuevas (3-Urug.) - Monteiro (Braz.) 4-6 6-3 6-3
Cervantes (Šp.) - Delbonis (4-Arg.) 7-6(6) 2-6 6-4
Lajovič (Srb.) - Elias (Portug.) 6-3 4-6 6-0
Carreňo (Šp.) - Carballes (oba Šp.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Mayo
Cuevas robí veľké veci. Hľadá súpera už druhý turnaj za sebou, pekne.
Reagovat
panzer.dragon
..Jednadvacetiletého Brazilce, který díky výhrám nad Tsongou či Almagrem prožíval životní dva týdny v kariéře..

a během těch dvou týdnu dostal dvakrát nálož právě od Cuevase :-)
Reagovat
gigin
Nech to tam vyhrá celé.
Reagovat
smazaný uživatel
učíš sa kopírovať? Rovnaká veta pod viacerými článkami. ;)
Reagovat
gigin
Nie. Každá vea je originál.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
panzer.dragon
Pablo je krásně rozjetej a ještě ve svym regionu, tak to má být
Reagovat
smazaný uživatel
fajn. Neviem prečo, ale ja mu nemôžem prísť na chuť. apropo, strašne zle sa tam duely sledujú. Akosi čudne majú umiestnenú kameru. Vôbec nie je vidieť, kam na hornej polovici loptička dopadne. A ešte k tomu časté prerušovanie kvôli dažďu.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, nemala to byť reakcia, ale nový koment. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist