Obhájce Wawrinka měl namále, ale postoupil

4. 1. 2012, 20:28
Aktuality 2
S odřenými zády postoupil z druhého kola turnaje v Čennaí jeho loňský vítěz Stanislas Wawrinka. Švýcar byl v duelu s Francouzem Rogerem-Vasselinem blízko vyřazení, v závěru třísetového dramatu ale prokázal pevné nervy a zvítězil 3-6 6-3 a 7-5.
Stanislas Wawrinka

Hned několik hráčů elitní světové dvacítky mělo v tomto týdnu problémy s úvodními zápasy sezony, která už zažila několik překvapivých porážek papírových favoritů. Pomalejší začátek se nevyhnul ani Stanislasi Wawrinkovi, který v duelu s Edouardem Rogerem-Vasselinem ztratil v prvním setu dokonce třikrát podání.

Roli favorita začal Wawrinka potvrzovat až od druhého setu: v něm nechal při vlastním servisu uhrát soupeře jen tři míče, sám mu podání dvakrát prolomil a poslal zápas do třetího setu. Jenže v něm to byl on, kdo musel dohánět ztrátu. Sedmnáctý hráč světa, který si nechal ošetřovat lýtko, v sedmém gamu neudržel servis a za stavu 4-5 ho při Francouzově podání dělil jediný game od vyřazení. Závěr zápasu ale Roger-Vasselin vůbec nezvládl; nechal Wawrinku srovnat na 5-5 a po dalším ztraceném servisu odcházel z kurtu s porážkou 6-3 3-6 a 5-7.

O semifinále si Wawrinka zahraje s Japoncem Go Soedou, který se postaral o překvapení v duelu s pátým nasazeným Ivanem Dodigem. V duelu s Chorvatem odvrátil v tie-breaku první sady setbol a po necelých dvou hodinách zvítězil 7-6 6-3.

Mnohem jednoduššeji než Wawrinka dnes vybojoval postup objev loňské sezony Milos Raonic. Jednadvacetiletý Kanaďan nastoupil proti zkušenému Rumunovi Haneskovi a jako obvykle se mohl opřít o svůj servis, který za celý zápas ani jednou neztratil. První set byl jasnou záležitostí pro Raonice, který ho díky dvěma brejkům vyhrál jasně 6-1. V dalším setu odvrátil všechny čtyři Haneskovy brejkboly, sám jeden využil a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-1 6-4.

"O moc víc už jsem si přát nemohl. Všechno, na čem jsem před sezonou pracoval, hlavně returny, dneska fungovalo," liboval si po postupu mezi nejlepší osmičku Raonic. "Myslím, že se ještě můžu zlepšit při podání, ale nejdůležitější je, že jsem vyhrál. Chci se soustředit na svoje přednosti, zapracovat na statistikách na returnu a udržovat své soupeře pod tlakem," dodal Kanaďan.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (3-Švýc.) - Roger-Vasselin (Fr.) 3:6, 6:3, 7:5, Raonic (4-Kan.) - Hanescu (Rum.) 6:1, 6:4, Soeda (Jap.) - Dodig (5-Chorv.) 7:6 (8:6), 6:3, Sela (Izr.) - Paire (Fr.) 4:6, 6:2, 6:4.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že letos budeš zdravý ty kluku kanadská :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist