Obhájcům titulu se tento týden daří

18. 7. 2008, 09:30
Aktuality 0
Tento týden se hraje celkem 6 turnajů ATP a WTA. Čtyři tenisté na nich obhajují své tituly z loňské sezony. A všichni se už dostali do čtvrtfinále. Pouze v rakouských městech Kitzbühelu a Bad Gasteinu vítězové posledního ročníku chybí.
Obhájí Rus Dmitrij Tursunov titul v americkém Indianapolisu?

V Kitzbühelu měl z pozice nejvýše nasazeného obhajovat titul Juan Monaco, ovšem kvůli zranění se odhlásil. Loňská vítězka z Bad Gasteinu Francesca Schiavoneová dala letos přednost turnaji v americké Stanfordu, kde však vypadla už v 1. kole.

Právě ve Stanfordu obhajuje titul Ruska Anna Čakvetadzeová. V úvodním kole měla jako druhá nasazená volný los, do čtvrtfinále postoupila přes Izraelku Shahar Peerovou. Dnes se utká s Marion Bartoliovou, se kterou má vyrovnanou vzájemnou bilanci 1-1. V případě postupu si zahraje s vítězkou duelu Cibulková - Sugijamaová. A ve finále by mohla narazit na nejvýše nasazenou Serenu Williamsovou. Světová osmička Čakvetadzeová má tak letos cestu za titulem náročnější - před rokem totiž plnila roli turnajové jednička právě ona.

Obhájci loňských titulů:
WTA STANFORD ... Čakvetadzeová (Rus.)
ATP INDIANAPOLIS ... Tursunov (Rus.)
ATP UMAG ... Moya (Šp.)
ATP AMERSFOORT ... Darcis (Bel.)

Ve Spojených státech hrají také muži. V Indianapolisu obhajuje triumf Rus Dmitrij Tursunov, stejně jako loni z pozice turnajové trojky. Letos zatím porazil pouze krajana Kunitsyna, jelikož v druhém kole mu k zápasu nenastoupil zraněný Wayne Odesnik. Dnes se pětadvacetiletý Rus utká s hratelným soupeřem - Chilanem Paulem Capdevillem. Nicméně v semifinále by mohl narazit na domácí turnajovou jedničku Jamese Blaka. Loni k tomuto střetnutí nedošlo, protože Blake ve čtvrtfinále vypadl se Samem Querreym. Zítra je ovšem semifinálový duel Blake - Tursunov hodně pravděpodobný. Ve spodní části pavouka zůstali ještě nasazení Haas, Querrey a Simon.

V chorvatském Umagu loni vyhrál Španěl Carlos Moya. Pro jednatřicetiletého rodáka z Mallorcy je to oblíbený turnaj, protože zde v minulosti triumfoval už celkem pětkrát. Letos ho ale trápí špatná forma. Před turnajem prohrál tři utkání v řadě. Před čtvrtfinálovou účastí na French Open nevyhrál dokonce čtyřikrát. V Umagu měl namále už ve svém úvodním zápase, když Srba Troického porazil až 7-5 ve třetím setu. Dnes narazí na levorukého Itala Fabia Fogniniho, kterého už na antuce dvakrát porazil. V boji o postup do finále by však mohl narazit na nejvýše nasazeného krajana Fernanda Verdasca, který se v posledních týdnech prezentuje dobrými výsledky.

I na antukovém turnaji v holandském Amersfoortu je stále ve hře překvapivý vítěz loňského ročníku. Steve Darcis loni triumfoval jako 297. hráč světa, když do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace. Čtyřiadvacetiletý Belgičan získal ještě titul letos v hale v Mephisu, jinak se ale přes druhé kolo už nikde nedostal. Až tento týden v Amersfoortu. Ovšem v 1. kole měl volný los, své úvodní střetnutí tak odehrál až proti Albertu Martinovi a kritický druhý zápas ho tedy čeká dnes proti krajanovi Christophemu Rochusovi. Hlavními favoritu na zisk titulu jsou však nasazení Španělé Albert Montaňes a Granollers-Pujol nebo José Acasuso z Argentiny.

Už v neděli bychom měli vědět, kdo ze čtveřice tenistů dokáže obhájit svůj titul.

Na antukových turnajích v Rakousku jsou ve hře ještě 4 čeští tenisté. Ani jeden ale kvůli častým dešťovým přestávkám zatím do čtvrtfinále nepostoupil. V Kitzbühelu má dobře rozehraný zápas Jan Hernych, který bude ve třetím setu za stavu 3-2 na gamy servírovat proti Schüttlerovi. V Bad Gasteinu dnes dohraje rozhodující set Iveta Benešová proti Rusce Voskobojevové. Zápasy druhého kola čekají také Lucii Hradeckou a Terezu Hladíkovou.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist