Obhájkyně Bartoliová postupuje, ve čtvrtfinále je i Šarapovová

30. 7. 2010, 13:08
Aktuality 0
Francouzská tenistka Marion Bartoliová se ve Stanfordu přiblížila obhajobě loňského titulu. Ve svém druhém utkání porazila bez ztráty setu bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm je také Ruska Maria Šarapovová.
Marion Bartoliová

Ana Ivanovičová sice ve Stanfordu po více než měsíci konečně vyhrála a po vítězství nad Ruskou Klajbanovovou byla se svou hrou spokojená, ani v Kalifornii se jí ale poprvé od začátku května nepodaří přejít přes druhé kolo turnaje WTA. Postarala se o to vítězka minulého ročníku Marion Bartoliová.

Francouzka, která před rokem porazila ve finále turnaje Venus Williamsovou, vytáhla proti Srbce agresivní hru, která na Ivanovičovou platila. Zvlášť její druhé podání dokázala trestat a za 76 minut zvítězila 6-3 6-4.

"Jsem moc spokojená, že jsem ji dokázala porazit," radovala se Bartoliová, která prohrála všechny tři dosavadní zápasy s bývalou světovou jedničkou. "O moc líp se hýbu, takže její tvrdé údery dokážu vracet. Zvládla jsem také důležité výměny, přesně takové zápasy teď potřebuju," dodala.

Také v dalším utkání nastoupí proti soupeřce, která ji ve všech třech dosavadních soubojích porazila. V cestě do semifinále jí stojí Běloruska Viktoria Azarenková, která se snaží vrátit do Top 10 světového žebříčku. Ve Stanfordu, kde loni nehrála, si znovu polepšila po hladkém vítězství 6-3 6-1 nad domácí Melanií Oudinovou.

"Myslím, že jsem hrála hodně dobře," komentovala svůj výkon Azarenková. "Na začátku to bylo trochu těžší, když jsme si párkrát vzaly podání, ale celý zápas jsem se cítila silná."

Ruské barvy ve včerejších zápasech úspěšně hájily někdejší světová jednička Maria Šarapovová a Maria Kirilenková.

Šarapová bez vážnějších problémů zdolala Bělorusku Olgu Govorcovovou dvakrát 6-3, když své soupeřce čtyřikrát sebrala servis. Kirilenková čelila těžší soupeřce, šesté nasazené Shahar Peerové z Izraele, která už Rusku porazila na začátku letošní sezony v Aucklandu. Ve Stanfordu jí Kirilenková porážku za rovnou hodinu a půl oplatila.

"Tentokrát jsem se rozhodla být mnohem agresivnější," vysvětlila jediná nenasazená hráčka ve čtvrtfinále příčinu svého vítězství. "Letošní sezona je mnohem lepší než ta předchozí a mám díky ní hodně sebedůvěry," dodala Kirilenková, kterou nyní čeká turnajová trojka Agnieszka Radwaňská.

Výsledky - Stanford (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 2. kolo:
Bartoliová (4-Fr.) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:4, Šarapovová (5-Rus.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:3, Kirilenková (Rus.) - Peerová (6-Izr.) 6:4, 6:3, Azarenková (8-Běl.) - Oudinová (USA) 6:3, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist