Obhájkyně Svitolinová v Baku postupuje, jednička Cirsteaová padla

24. 7. 2014, 17:47
Aktuality 2
Turnaj žen v Baku přišel už ve druhém kole o svou největší favoritku. Sorana Cirsteaová nestačila na Švýcarku Vögeleovou a za pouhých 49 minut s ní dnes prohrála 1-6 1-6. Podobné překvapení nepřipustila loňská vítězka Elina Svitolinová, která je bez ztráty setu ve čtvrtfinále.
Sorana Cirsteaová

Sorana Cirsteaová měla v Baku možnost získat svůj druhý titul v kariéře, ale v pozici papírově největší favoritky turnaje neuspěla. Rumunská tenistka se nedostala přes druhé kolo, v němž ji dnes vyřadila nenasazená Stefanie Vögeleová.

Cirsteaová odstartovala lépe a už v první hře sebrala soupeřce podání, ale to od ní bylo v úvodním setu všechno. Dalších šest her se stalo kořistí Vögeleové, která poté podobnou sérii předvedla i v následující sadě. Favoritka od stavu 1-1 neuhrála jedinou hru a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 a 1-6.

Rumunka se tak stala už šestou nasazenou hráčkou, která se s podnikem WTA v ázerbajdžánské metropoli rozloučila. Do čtvrtfinále se zatím probojovala jen Srbka Jovanovská a dnes ji napodobila turnajová dvojka Elina Svitolinová.

Ukrajinská tenistka získala loni v Baku svůj jediný dosavadní titul a za jeho obhajobou zatím kráčí bez vážnějších problémů. Po Nigině Abduraimovové zdolala ve dvou setech i Silvii Solerovou, s níž dnes ztratila jen jednou své podání. Španělka díky brejku za stavu 1-2 dokázala srovnat, ale v koncovce vyrovnané úvodní sady znovu přišla o servis a vzápětí i o celý set. Ve druhém dějství jí pak Ukrajinka sebrala podání ještě dvakrát a po vítězství 7-5 6-2 si vybojovala účast ve čtvrtfinále. V něm ji čeká Francouzka Pauline Parmentierová, s níž se utká poprvé v kariéře.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vögeleová (Švýc.) - Cirsteaová (1-Rum.) 6:1, 6:1
Svitolinová (2-Ukr.) - Solerová (Šp.) 7:5, 6:2
Mladenovicová (Fr.) - Vekičová (Chorv.) 2:6, 6:3, 6:0
Schiavoneová (It.) - Glušková (Izr.) 6:2, 7:6 (7:2)

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejvíc mě dneska dostalo, že Donnu v Ázerbájdžánu přejmenovali na "Vegic". Na ukazateli skóre v průběhu hry to opravili až na začátku 3. setu a na tom ukazateli mezi gemy to zůstalo až do konce zápasu. Fakt síla...
https://pbs.twimg.com/media/BtTLE9hIAAE9Kr5.jpg:large

K průběhu zápasu: Jak jsem tady včera chválil Kiki, že se herně zvedla a už se tolik nevyhazuje, tak 1. set byl úplně přesný opak. Obě holky se snažily hrát aktivně, ale hned na začátku z toho pramenily jejich chyby, takže si v prvních dvou gemech prolomily podání. Ve třetím gemu sice Donna neproměnila dva brejkboly, ale potom Kiki začala dělat hodně laciné chyby. Donna tak získala pět gemů v řadě a tím pádem celý 1. set... Jak byla v 1. setu na sebe naštvaná Kiki, tak ve druhém zase Donna. Tentokrát bylo hodně chyb na její straně a Kiki si vynutila 3. set. Co se týče tenisu, tak zápas to opravdu moc pohledný nebyl a nevynucených chyb bylo víc než povedených momentů... Třetí set už byl jednoznačný. Kiki v něm zpřesnila hru a začala hrát přesně to, za co jsem ji tady chválil. Naopak Donně asi trochu i došly síly (v Baku jsou náročné klimatické podmínky), což bylo vidět na jejím výrazu a navíc dělala celkem dost dvojchyb...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/f7kgIfj3/#prubeh-zapasu;1

Kiki čeká ve čtvrtfinále Francesca Schiavone, takže to bude repríza čtvrtfinále z Istanbulu. Věřím, že Kiki může zopakovat vítězství, ale Schiavone asi bude mít o motivaci postaráno. Nejde jenom o to, že bude chtít Kiki vrátit porážku, ale určitě ještě z minulého zápasu cítí křivdu. Četl jsem, že ke konci toho čtvrtfinále v Istanbulu ji poškodila rozhodčí (ten zápas jsem neviděl) a Schiavone byla po zápase hodně naštvaná... No ale snad si Kiki bude věřit a zůstane na vítězné vlně. Druhé semifinále během dvou týdnů by bylo moc fajn. :)

Jinak kromě Kiki se zítra podívám možná i na zápas mezi Bojanou a Eguchi. Bojana je mi sympatická a na Eguchi jsem hodně zvědavý, protože jsem ji ještě neviděl hrát a letos má skvělou bilanci na hardech...
Reagovat
kada.tom
Cirstea je měsíc od měsíce marnější a marnější .. :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist