Obhájkyně titulu Erraniová v Palermu na úvod ztratila jen jednu hru

9. 7. 2013, 10:34
Aktuality 3
Největší favoritka antukového turnaje v Palermu Sara Erraniová do soutěže vstoupila snadnou výhrou. Domácí obhájkyně titulu na úvod smetla Američanku Julii Cohenovou, které dovolila uhrát jediný game.
Profily hráčů
Sara Erraniová

Po semifinále na antukových turnajích v Madridu, Římě a na Roland Garros skončila Sara Erraniová na trávě ve Wimbledonu už v prvním kole. Po návratu na svůj nejoblíbenější povrch ale zase vítězí. Na domácí antuce v Palermu odstartovala hladkou výhrou nad Julií Cohenovou ze Spojených států. 

Šestadvacetiletá Italka, jež na Sicílii v letech 2008 a 2012 triumfovala, ztratila s Američanku hru až v 10. gamu, i nadále ale ve večerním utkání za umělého osvětlení cílevědomě mířila za vítězstvím, aby nakonec vyhrála hladce 6-0 6-1.

"Nebyl to tak jednoduchý zápas, o každý game jsem musela bojovat. Za vítězství jsem moc ráda," řekla světová šestka, jež je v Palermu nasazenou jedničkou.

"V Palermu je krásný turnaj. Miluju sezonu na antukových kurtech, hraju na nich s velkým potěšením. Doufám, že tento týden budu hrát dobře. S tím, jak jsem dnes začala, jsem moc spokojená," pochvalovala si Italka svůj vstup do soutěže.

O postup do čtvrtfinále se Erraniová utká s vítězkou českého souboje mezi Kristýnou Plíškovou a Barborou Záhlavovou-Strýcovou. V Palermu se představí i další čtyři Češky: osmá nasazená Karolína Plíšková, Eva Birnerová, Renata Voráčová a jako turnajová čtyřka Klára Zakopalová, kterou však hned v úvodním kole čeká domácí šampionka z roku 2009 Flavia Pennettaová. Tu na antuce porazila pouze jednou, ovšem před sedmi lety právě v Palermu cestou do finále.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 230.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Erraniová (1-It.) - Cohenová (USA) 6-0 6-1
Solerová (7-Šp.) - Johanssonová (Fr.) 6-4 1-6 7-5
Dentoniová (It.) - Garciaová (Fr.) 5-7 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Voráčová/Záhlavová-Strýcová (3-ČR) - Dulgheruová/Ferrerová (Rum./Šp.) 6-1 6-7(4) 10-6
Knappová/Pennettaová (It.) - Lučičová-Baroniová/Zakopalová (4-Chorv./ČR) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Reti64
I Julia má ovšem své přednosti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"S tím, jak jsem dnes začala, jsemmoc spokojený," pochvaloval asi Italka svůj vstup do soutěže."

:D
Reagovat
smazaný uživatel
asi používají google překladač :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist