Obhájkyně titulu Hingisová s Mirzaovou jsou v semifinále

28. 10. 2016, 09:38
Aktuality 3
TURNAJ MISTRYŇ - Martina Hingisová a Sania Mirzaová jsou na Turnaji mistryň v semifinále. Švýcarsko-indická dvojice porazila 7-6 7-5 sestry Chanovy. O finále si zahrají obhájkyně titulu s Hlaváčkovou/Hradeckou, nebo Makarovovou/Vesninovou.
Martina Hingisová a Sania Mirzaová

Martina Hingisová a Sania Mirzaová začaly svou pouť za obhajobou titulu skvěle. Sestry Hao-Ching Chan a Yung-Jan Chan porazily beze ztráty setu a jsou v semifinále.

Hingisová s Mirzaovou se spolu daly dohromady v březnu 2015 a celý loňský rok deblu doslova vládly. Z 62 zápasů prohrály jen sedm a získaly devět titulů včetně dvou grandslamových a Turnaje mistryň.

Na obrovské úspěchy z minulého roku navázaly i letos. Jejich neporazitelnost pokračovala na dalších čtyřech turnajích. Poté už nebyl švýcarsko-indický pár tolik suverénní, poslední titul získal letos v Římě.

Každá série jednou končí. V srpnu letošního roku se Mirzaová s Hingisovou rozešly. Indka se dala dohromady s Barborou Strýcovou a daří se jim skvěle. Turnaj mistryň jim utekl jen o kousek, Mirzaová by totiž dala přednost Strýcové před Hingisovou.

Švýcarka začala hrát s Američankou CoCo Vandewegheovou a na první titul stále čeká. Mirzaová se Strýcovou už mají dva.

Diváci čekali dlouho na první brejk, ten získaly tchajwanské sestry v jedenáctém gamu. Dopodávat set se jim ale nepodařilo, Hingisová s Mirzaovou si vynutily tie-break. V dramatické zkrácené hře odvrátil švýcarsko-indický pár tři setboly a svou třetí šanci na zisk sady využil.

Do druhého dějství vstoupily lépe obhájkyně titulu, nicméně náskok brejku nedokázaly dvakrát udržet. V jedenácté hře se z brejku tentokrát radoval druhý nasazený pár a čistou hrou na servisu zápas zakončil.

Hingisovou a Mirzaovou čeká v semifinále duel proti ruskému duu Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, které vyřadily české tenistky Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou.

• TURNAJ MISTRYŇ 2016 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
páteční výsledky (28. 10. 2016)
Čtyřhra - čtvrtfinále
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Hradecká/Hlaváčková (7-ČR) 6-2 7-5
Hingisová/Mirzaová (2-Švýc./Indie) - H. Chan/Y. Chan (6-Tchaj-wan) 7-6(10) 7-5

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
gigin
Tak snad ju Andy trefí.
Reagovat
Krisboy
Ke konci dnešního zápasu zase málem trefila jednu ze sester. Jestli to byla náhoda, nebo to fakt dělá cíleně, nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
kazdopadne se rozhodla pro ten ruzek a smecovala primo na ni..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist