Obhájkyně titulu Plíšková nezaváhala a zajistila si semifinále proti Cibulkové

18. 4. 2014, 16:51
Aktuality 37
WTA KUALA LUMPUR - Karolína Plíšková v malajsijském Kuala Lumpur zvládla roli favoritky i ve svém třetím utkání. V dnešním čtvrtfinále si česká tenistka poradila s Turkyní Büyükakcayovou a už jen dvě výhry ji dělí od obhájení jejího jediného titulu na okruhu WTA. V boji o finále však vyzve nejtěžší možnou souzpeři v soutěži Dominiku Cibulkovou ze Slovenska.
Kar. Plíšková (bmwmalaysianopen.com)

Karolína Plíšková si letos udržuje slušnou formu. Od začátku roku se na osmi z devíti turnajů WTA dostala minimálně přes první kolo a tento týden potvrzuje stabilitu svých výkonů v Kuala Lumpur, kde obhajuje svůj dosud jediný získaný titul z loňské sezony.

Třetí nasazená Češka po dvou hladkých výhrách v úvodních dvou kolech, v nichž ztratila vždy jen po čtyřech gamech, narazila na 150. hráčku světa Caglu Büyükakcayovou, která po triumfu na podniku ITF v Edgbastonu neprohrála sedm utkání v řadě a v Malajsii se stala první tureckou čtvrtfinalistkou turnaje WTA.

Plíšková ale měla utkání pod kontrolou a roli favoritky bez problémů potvrdila. Svůj jediný servis ztratila až za stavu 6-4 a 4-1, více ale o dva roky starší soupeřce utkání zdramatizovat nedovolila a vyhrála dvakrát 6-2. Tureckou soupeřku tak porazila i ve třetím vzájemném střetnutí, letos v Duahá ji přehrála rovněž ve dvou setech.

V semifinále dvaadvacetiletá Plíšková narazí na turnajovou jedničku a světovou desítku Dominiku Cibulkovou, s níž se dosud neutkala. Čtyřiadvacetiletá Slovenka dnes měla nečekané potíže s dvacetiletou Kazaškou Zarinou Dijasovou, kterou zdolala až po více než dvou a půl hodinách boje 4-6 6-2 6-4.

Cibulková v prvním setu neudržela vedení 3-1 a úvodní sadu tak ztratila. Další dějství suverénně ovládla, rozhodující set ale nabídl téměř hodinovou přetahovanou. V každém z úvodních devíti gamů byl ve hře minimálně jeden brejkbol a k vidění bylo celkem sedm ztracených servisů, až nakonec Cibulková za stavu 5-4 podání udržela a připsala si už 23. výhru v sezoně.

"Ona dnes hrála opravdu velmi dobře, byla to pro mě velká zkouška," přiznala Cibulková. "Dnes to tu bylo poprvé, co před zápasem nepršelo, takže bylo opravdu velmi dusno a vzduch byl jiný. Ten jeden game v prvním setu, který jsem prohrála, byl opravdu dlouhý a sebral mi hodně fyzických sil. Cítila jsem se hodně unavená a trvalo mi další dvě nebo tři hry, než jsem se vrátil zpět do hry. Jsem moc ráda, že se mi to podařilo. Na konci jsem předvedla velkou bojovnost," komentovala těžké utkání rodačka z Bratislavy, jež dala turnaji v Kuala Lumpur přednost před baráží Fed Cupu.

O druhé místo ve finále se utká talentovaná sedmnáctiletá Chorvaka Donna Vekičová s nasazenou dvojkou Shuai Zhang z Číny.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (18. 04. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále
Karolína Plíšková (3-ČR) - Büyükakcayová (Tur.) 6-4 6-4
Cibulková (1-SR) - Dijasová (6-Kaz.) 4-6 6-2 6-4
Shuai Zhang (2-Čína) - Linetteová (Pol.) 6-2 2-6 6-1
Vekičová (7-Chorv.) - Mayrová-Achleitnerová (4-Rak.) 6-4 7-5
Semifinálové dvojice: Cibulková - Plíšková, Vekičová - Shuai Zhang
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
má titul z Karshi, Dneska zvládla Uzbečku Abrdubaimovou 6:3 4:6 7:6, když odvrátila mečbol ve 3. setu za stavu 4:5 30:40, tie-break pak zvládla 7:4, dobře ona ! :)
Reagovat
tommr
začíná to dneska pro nás skvěle. Doufám, že si podobně povedou i Karolína v KL a Lucka s Petrou ve FC ... :)
Reagovat
EllNino
a další naše "dvacítka" Martincová má set v kapse v Marrakechi proti trojce v kvalifikaci Maryně Zaněvské 7:5 :)...
Reagovat
EllNino
teda festival ztracených servisů ...7:5 2:2 a na brejky 7:6 :DD ...
Reagovat
Michaelus
Katka Siniaková jde právě podávat na vítězství v celém zápase :DD
Reagovat
Michaelus
Je to tam :)
Nečekal jsem, že to půjde tak snadno :))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) Já jsem Katce věřil. Dneska byla favoritkou a navíc proti Jakupovic vyhrála už loni na ITFku v Belgii... Další zápas bude asi těžší, ale myslím si, že Katka nemá až tak nehratelný los. Bylo by fajn, kdyby zavřela ústa Frickovi a spol. :)

Jinak včera Katka ve Stuttgartu viděla trénovat Mashu, takže se nedivím, že jí to dneska tak šlo. To byla pro Katku určitě motivace! :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=766285433403060&set=a.497251350306471.118455.496895680342038&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Kateřina je i v celkem hratelné sekci, uvidíme jestli to dokáže využít. Postup z kvaldy není nakonec úplně nereálný.
Reagovat
Frick
Zapíchni to čuně. Nejdřív "slavně" prohraje doma FED cup a místo toho aby cítila zodpovědnost a pomohla se SR udržet, tak si jede na slabej WTA turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Nedovedu si představit, že by Karolína vyhrála. Cibulková s ní vytře kurt..
Reagovat
tommr
Cibulková je samozřejmě jasná favoritka, ale včera proti Diyasový moc nepřesvědčila a Karolína není úplně bez šance ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím se vytírání nekoná. Karolína mile překvapuje :-) Ještě jeden prosíííím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sugarpova už má i autíčka (Porsche 911)... :D
http://www.wtatennis.com/news/article/3773837/title/sugarpova-launches-speedy-flavor
Reagovat
smazaný uživatel
Mám radost, že Donna postoupila do semifinále a že to dneska bylo ve dvou setech. :) Donna se opět rozjížděla trochu pomaleji, ale ve čtvrtém gemu odvrátila dva brejkboly a udržela se díky tomu v kontaktu. Pak už byla Donna na servisu mnohem lepší, když šestý gem zakončila dvěma esy a získala ho čistou hrou. Za stavu 3:3 sice Donna neproměnila tři brejkboly, ale nijak ji to nerozhodilo. V osmém gemu opět podržela servis čistou hrou a znovu ji zakončila esem. No a potom si za stavu 4:4 vypracovala dva brejkboly, přičemž ten druhý proměnila a na světě byl první brejk zápasu. Mayr po ztraceném servisu mrštila raketou a Donna šla po krátké přestávce podávat na zisk 1. setu. Ten desátý gem sice začala dvojchybou a za stavu 30-30 udělala další, ale brejkbol dokázala odvrátit a vzápětí úspěšně dotáhla první sadu. :) Mezi sety přišel za Donnou její trenér David Felgate a taky Mayr komunikovala se svým trenérem (podle stránek WTA by to měl být její manžel)...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2. setu začaly obě holky dobře na podání, ale brzy byly k vidění brejky na obou stranách. Nejprve ve čtvrtém gemu ztratila servis Donna, když Mayr měla postupně tři brejkboly a právě ten třetí využila. Donna ovšem bleskově získala rebrejk a bylo to hlavně díky tomu, že Mayr v pátém gemu dvakrát nezvládla zakončit výměnu na síti. Za stavu 15-0 špatně trefila smeč a za stavu 15-15 měla další prakticky vyhranou výměnu, ale Donna se skvěle ubránila a winner nakonec přišel z její rakety. V šestém gemu si Mayr postupně vypracovala čtyři brejkboly, ale žádný z nich nevyužila a Donna srovnala na 3:3. Za stavu 4:4 pak Donna získala brejk a už se zdálo, že to bude rozhodující moment. Donna šla za stavu 5:4 podávat na vítězství, jenže ten gem se jí nepovedl hlavně kvůli jejím vlastním chybám. Mayr se tedy dostala zpátky do hry, ale jenom na chvilku. Hned v jedenáctém gemu totiž Donna získala brejk čistou hrou a za stavu 6:5 šla podávat na vítězství podruhé. Tentokrát už to zvládla a zápas zakončila esem. :) Takže ten závěr 2. setu byl vlastně stejný jako závěr 3. setu včera proti Kristýně. Tam Donna taky nedopodávala za stavu 5:4, ale následně získala brejk a za stavu 6:5 už zápas dotáhla do vítězného konce. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/Mih1vor4/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Donna dneska podala zatím svůj nejlepší výkon na turnaji. Hrála velmi aktivně a přesto byla většinou přesná. Klíčové momenty jí vycházely lépe než soupeřce a navíc to dneska Donna podpořila skvělým servisem (dala 10 es). Myslím, že pro Donnu je to povedený turnaj už teď. Přesto doufám, že aspoň ještě jednu výhru přidá (před turnajem jsem věřil ve finále). :) Bylo by fajn, kdyby Donna využila toho, že má snadnější polovinu pavouka... Mimochodem: Kdyby Donna postoupila do finále, tak se posune už na 75. místo, což by byl skok o 20 míst. :)

V semifinále Donnu čeká Číňanka Shuai Zhang, což je sice druhá nasazená hráčka na turnaji, ale podle mě rozhodně není nepřekonatelná. Nedávno v Indian Wells ji Kiki Mladenovic jasně porazila (6:2, 6:1). Navíc Zhang vyhrála v Kuala Lumpuru všechny tři zápasy ve třech setech... Je docela zábavné, že Shuai Zhang porazila v 1. kole Saisai Zheng a ve druhém Ling Zhang. V tom aby se čert vyznal. :D Jinak bohužel koukám, že to zítřejší semifinále Donny bude asi kolidovat se zápasem Fed Cupu mezi Aničkou a Soranou....
Reagovat
dadaft
tož dobře to má rozjeté Donna.
Reagovat
Fandina
Karolínce a moc držím palce proti Cibuli. Jsem zvědavá, jak si s ní Kája poradí a samozřejmě, přeji výhru. Kájo pojď pojď pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Karolíno Zítra to dáš
Reagovat
dadaft
to ujde.
semíčko zajišťuje, že žebříčkový pád nebude strašný, vypadnout v prvním kole, už by Karol šupajdila ze stovky,,,
a třeba se zadaří.
Reagovat
majkl005
Kuala Lumpur už se dávno obhajovalo....proto Karolína celkem spadla cca. před měsícem
Reagovat
tommr
jj loni se hrálo v Kuala Lumpur už koncem února a tak má Karolína ty body za lonskej titul už dávno odečtený. Tento týden neobhajuje nic a v žebříčku se proto díky postupu do semifinále posune o pár míst nahoru ... :)
Reagovat
dadaft
aha, tím líp, takže minimálně 110b přípis. ))
zdálo se mi, že byla výš...
Reagovat
Frick
A hlavně, do konce roku (!) v zásadě už jen 78 b. za finále v Nottingham, 100 b. za 2. kolo ve Wimblasu a 70 bodů za výhru v Sanyi. Mimo toto už jen nějakejch 120 dalších bodů.
Reagovat
majkl005
podle mě by v pohodě mohla být na konci roku v Top 30, pokud si udrží současnou formu...
Reagovat
smazaný uživatel
nebo v Top 20? Me tyhle predpovedi jednoduse fascinuji. Dulezite snad je, ze odehrala dobry zapas, toho bych se zatim drzela a pockala na dalsi.. :-)
Reagovat
tommr
já bych byl trochu opatrnější s těma předpovědma. První padesátka by ale vyjít mohla ... :)
Reagovat
Frick
Tak TOP 50 se již dotýkala (51.) dal bych si vyšší cíl. TOP 40...
Reagovat
tommr
zatím má Karolína jistejch 90 bodů do žebříčku navíc - musí si totiž taky odečíst jeden dvacetibodovej turnaj (+110-20=+90)... :)
Reagovat
majkl005
sojko, nechápu proč bych nemohl vyjádřit svůj názor...zatím se v té Top 30 drží statečně a hraje od začátku sezóny vyrovnaně, což u ní nebylo zvykem
Reagovat
smazaný uživatel
ja se omlouvam, jsi v tom vlastne nevinne, protoze prvni na rane. Jsem jednoduse alergicka na vesteni, kde kdo bude, nebude, ma byt, nema byt, kam patri, nepatri.. prijde mi to zbytecne a smesne, zakonite snad jsou prvni vysledky a pak umisteni, pardon, mozna je to vsak jinak.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zapomnela jsem podotknout, ze je polovina dubna.. :-)
Reagovat
UnrealTom
pěkně Karolínko, a teďko hurá na tu slovenskou jebku!!!
Reagovat
kada.tom
přesně!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co na cibuli, aby nepálila. Povařit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ji Karolínka vytře zrak :) KL ji dlouhodobě sedí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist