Obhájkyně titulu Radwaňská si v New Havenu poradila s Bouchardovou

23. 8. 2017, 10:28
Aktuality 6
WTA NEW HAVEN - Agnieszka Radwaňská ve svém prvním utkání na turnaji WTA Premier v New Havenu potvrdila roli nasazené jedničky. Loňská šampionka si ve druhém kole poradila po setech 6-3 7-5 s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, kterou přehrála i ve čtvrtém vzájemném duelu. Polská tenistka tak poprvé od půlky ledna postoupila do čtvrtfinále. V něm ji čeká turnajová osmička Shuai Peng.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská prožívá i vinou různých zranění jednu z nejhorších sezon své kariéry. Od finálové účasti v lednu v Sydney se výsledkově i herně trápila a dva zápasy v řadě dokázala znovu vyhrát až na French Open, kde se na kurty vrátila po měsíční pauze.

Nejlepšího výsledku od zmíněného finále dosáhla ve Wimbledonu. V All England Clubu se dočkala série tří výher a zahrála si osmifinále. Následoval však další herní propad. V Torontu sice uhrála třetí kolo, nicméně v Cincinnati se s diváky loučila již po prvním utkání.

Do právě probíhající akce WTA Premier v americkém New Havenu, kterou loni beze ztráty setu vyhrála, vstoupila vítězstvím nad Eugenií Bouchardovou, s níž si ve dvou setech poradila i ve čtvrtém vzájemném duelu.

Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný. Favorizovaná Radwaňská ovšem lépe zvládala klíčové momenty a díky tomu se dostala do vedení 1-0 na sety. Druhou sadu si Polka značně zkomplikovala, když na servisu za stavu 5-3 nevyužila mečbol a v následujícím gamu další dva. Ve dvanácté hře ale Bouchardovou přece jen brejkla a po necelých dvou hodinách mohla slavit postup.

Čtvrtfinále si Radwaňská zahraje po téměř osmi měsících. Mezi nejlepší osmičku naposledy postoupila na zmíněném lednovém podniku WTA v Sydney. Její další soupeřkou v cestě za úspěšnou obhajobou loňského titulu bude Shuai Peng, se kterou poslední dvě střetnutí prohrála a má vyrovnanou vzájemnou bilanci. Číňanka ve druhém kole jasně přehrála 6-2 6-3 Mirjanu Lučičovou-Baroniovou.

Další čtvrtfinalistkou se stala Darja Gavrilovová. Naturalizovaná Australanka porazila 7-5 7-6 Timeu Babosovou, přestože s Maďarkou v úvodním dějství prohrávala 2-5 a v tie-breaku druhé sady čelila čtyřem setbolům v řadě. Gavrilovová si o semifinále zahraje s lepší z duelu Flipkensová - A. Bogdanová.

Mezi nejlepší osmičku postoupila také Elise Mertensová. Talentovaná Belgičanka vyřadila po setech 6-2 7-5 Darju Kasatkinovou z Ruska a vyhrála již popáté v řadě, jelikož v Connecticutu musela projít tříkolovou kvalifikací. Dále ji čeká lepší z dvojice Linetteová - Shuai Zhang.

Dohrávku prvního kola zvládla Carla Suárezová. Španělka postoupila po skreči kvalifikantky Jany Čepelové za stavu 4-6 0-4 z pohledu Slovenky a zahraje si v New Havenu už své čtvrté osmifinále, jímž nikdy nedokázala projít. Na opačnou stranu kurtu se letos postaví Anastasia Pavljučenkovová, kterou Suárezová dokázala porazit jen jednou, zbylých šest soubojů s Ruskou prohrála.

Generálku na US Open absolvovaly v New Havenu také čtyři české tenistky. Všechny však vypadly již v prvním kole. České barvy na turnaji už hájí pouze Kristýna Plíšková, jež v deblu po boku Elise Mertensové porazila 6-1 6-2 Nadju Kičenokovou s Anastasií Rodionovovou. Česko-belgické duo dále vyzve Kiki Bertensovou s Johannou Larssonovou.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA, tv. povrch, 776.000 dolarů
úterní výsledky (22. 8. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Radwaňská (1-Pol.) - Bouchardová (Kan.) 6-3 7-5
Shuai Peng (8-Čína) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6-2 6-3
Gavrilovová (Austr.) - Babosová (Maď.) 7-5 7-6(6)
Mertensová (Belg.) - Kasatkinová (Rus.) 6-2 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Suárezová (Šp.) - Čepelová (SR) 6-4 4-0 / skreč Č.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Mertensová/Kr. Plíšková (Belg./ČR) - N. Kičenoková/An. Rodionovová (Ukr./Austr.) 6-1 6-2
Flipkensová/Schuursová (Belg./Niz.) - Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) 6-4 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
dunphy
Ago, moc ti přeju, abys tento turnaj vyhrála! Potřebuješ to jako sůl! :)
Reagovat
blixa
Šikovná holka ta Evžena. Furt se drží 75 místa jako klíště ;-) :D
Reagovat
EllNino
čekal jsem, kdy tu zase vyplodíš posměšek :)
Reagovat
blixa
Jakej posměšek ? Vždyť jí chválím ! ;-)
Reagovat
Hector21
tak progres by tu byl, bylo to bez kanáru...
Reagovat
Hector21
Nasti, tohle je šance se trošku chytit, tak se prosím nevyházej do New Yorku :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist