Obhájkyně titulu Rusky si zahrají o finále s Italkami

8. 2. 2009, 14:24
Aktuality 10
FED CUP, SVĚTOVÁ SKUPINA I - Ruské tenistky postoupily do semifinále Fed Cupu. Obhájkyním titulu zajistila v Moskvě rozhodující vedení 3-0 Anna Čakvetadzeová, která v třetí dvouhře porazila Číňanku Yan Zi 6-1 6-2. Soupeřkami Rusek budou v dubnovém semifinále Italky, které vyřadily Francii.
Samil Tarpiščev a Jelena Dementěvová

Devatenáctá hráčka světa Anna Čakvetadzeová původně neměla dnes nastoupit. Nehrající kapitán Šamil Tarpiščev ji ale do třetí dvouhry nakonec postavil místo Jeleny Dementěvové.

Jednadvacetiletá Ruska získala v prvním setu proti Yan Zi čtyři gamy za sebou, v druhém se pak dostala do vedení 3-0 a zápas bez potíží dotáhla do vítězného konce. Ve Fed Cupu si tak Čakvetadzeová vylepšila bilanci na sedm výher a dvě porážky.

Rusky vedly po prvním dnu 2-0, když své zápasy vyhrály Dementěvová i Světlana Kuzněcovová. "Byla jsem docela nervózní, protože jsem nechtěla spoluhráčkám zkazit jejich sobotní úspěchy," citovala Čakvetadzeovou agentura Reuters.

Již za rozhodnutého stavu vyhrála i čtvrtou dvouhru domácí Alisa Keljbanovová, jež nedala šanci Číňance Sun Tien Tien.

Číňanky do Moskvy přijely jen s triem tenistek, kvůli zraněním totiž nemohly nastoupit jejich dvě nejlepší hráčky Zheng Jie a Na Li.

S Ruskami si o finále zahrají Italky
Semifinálovými soupeřkami Rusek budou Italky. Také ony si zajistily postup už po třech zápasech. Po sobotních dvouhrách vedly na francouzské půdě v Orléans 2-0 a rozhodující třetí vítězství dnes přidala Flavia Pennettaová, jež porazila Alizé Cornetovou dvakrát 6-2. Itálie si tak zahraje semifinále Fed Cupu potřetí za poslední čtyři roky.

Pennettaové před zápasem hrozilo, že k utkání s Cornetovou nebude moci nastoupit, protože francouzský tým podal protest proti Italčině chování při sobotní výhře nad Amélií Mauresmovou, během níž ukázala rozhodčímu zdvižený prostředníček. Rodačka z Brindisi nakonec dostala pokutu 2000 dolarů, přestože Francouzi požadovali tenistčinu diskvalifikaci a kontumaci zápasu v jejich prospěch.

- FED CUP (Světová skupina I, čtvrtfinále) -
výsledky

ČR - Španělsko 4-1 (Brno)
více podrobností

Rusko - Čína 5-0 (Moskva)
sobotní výsledky:
Kuzněcovová - Yan Zi 6-2 6-4
Dementěvová - Zhang Shuai 6-3 6-0
nedělní výsledky:
Čakvetadzeová - Zi Yan 6-1 6-2
Klejbanovová - Sun Tien Tien 6-1 6-1
Dementěvová/Kuzněcovová - Sun Tien Tien/Yan Zin 1-6 6-4 6-4

Francie - Itálie 0-5 (Orleans)
sobotní výsledky:
Mauresmová - Pennettaová 6-2 6-7(7) 4-6
Cornetová - Schiavoneová 1-6 6-2 6-8
nedělní výsledky:
Cornetová - Pennettaová 2-6 2-6
Mauresmová - Erraniová 3-6 4-6
Bremondová/Dechyová - Erraniová/Vinciová 4-6 4-6

USA - Argentina 1-1 (Surprise)
sobotní výsledky:
Craybasová - Jozamiová 6-2 6-1
Oudinová - Dulková 2-6 5-7
nedělní výsledky:
Craybasová - Dulková ... od 19:00 hodin
Oudinová - Jozamiová ... od 21:00 hodin

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Několikrát jsem psal, že u čínských ženských jmen se stejně jako u jiných národností PŘIDÁVÁ ová, pokud je použit náš zápis jméno + příjmení. Nebo když příjmení stojí ve větě samostatně: Čengová, Pengová, Yanová, Sunová. U článků o FC je to ale opět špatně. Je to tak těžké pochopit?
Když jim nechcete přidat ová, tak se MUSÍ ponechat čínský otočený tvar příjmení + jméno !!!
Taková jsou pravidla, vymysleli to naši "moudří" jazykovědci. Kdo neustále przní cizí jména tím ubohým ová, měl by aspoň prznit správně.
Číňanka Zheng se tady píše jako Čeng, ale ta Zhang, co hrála v sobotu, je psaná anglicky jako Zhang. To je tedy super logika!
Reagovat
skott
Vzdycky pekne videt Chaky na vitezne vlne:-) ted uz jen aby to francouzsky obratily, ale Cornet to se*e...
Reagovat
skott
Cornet pod gilotinu!!!Ta holka je uzlicek nervu.
Reagovat
smazaný uživatel
"na vitezne vlne" hehe :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) Pád Čakvetadze z nejvyšších pozic je téměř srovnatelný s propadem Vajdišky. Anna byla dlouhodobě v top ten. Co ale hraje poslední rok?
Reagovat
skott
Nevim, proc se smejes.Chaky je na tom mnohem lepe nez loni, pozmenila svoji hru, snazi se byt vic agresivni nez v minulosti a odehrala nekolik peknych zapasu.Zatim ji srazi jen velky pocet dvojchyb, herne je to uplne o necem jinem oproti lonske sezone.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych ji chtěl vidět nahoře, ale realita je jiná. Výsledky má nevalné, nesváděj to na DF, pokud od léta něco málo vyhrála, tak jedině proti slabým hráčkám. Jestli nebude obhajovat body, brzo poletí dolu jak Nikolka.
Reagovat
skott
Predevsim to nebyla reakce na tebe, ale nepofatu a ja nic na dvojchyby nesvadim.A neustale do toho opakovane necpi Vaidisovou, ty dve spolu nic spolecneho nemaji, jejich spatna lonska sezona byla ovlivnena z uplne jinych duvodu!
Reagovat
smazaný uživatel
No mně jen přišlo úsměvné vysadit Chakvetadze na vítěznou vlnu, když letos ještě nevyhrála dva mače za sebou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby jenom letos. Poslední úspěch halová Paříž přesně před rokem. Poslední dvě, resp. tři výhry za sebou má z New Havenu a Wimbledonu. Jinak vše ostatní jsou propadáky a la Nicole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist