Obhájkyně titulu Su-Wei Hsieh byla v Hirošimě na pokraji porážky

11. 9. 2019, 09:37
Aktuality 1
WTA HIROŠIMA - Loňská šampionka a letos nasazená jednička Su-Wei Hsieh měla ve druhém kole turnaje WTA v japonské Hirošimě namále s Australankou Priscillou Honovou. Tchajwanská tenistka zvítězila až po vydřeném obratu, přičemž po prohraném úvodním setu musela ve druhé a třetí sadě celkem šestkrát dohánět manko brejku.
Profily hráčů
Su-Wei Hsieh

Su Wei-Hsieh loňský premiérový ročník podniku WTA International v Hirošimě ovládla a z pozice nasazené jedničky se bude v tomto týdnu snažit loňský triumf zopakovat. Zatím má s papírově mnohem slabšími soupeřkami velké potíže.

V úvodním kole musela do tří setů proti domácí divoké kartě Rise Ozakiové a dnes měla blízko k porážce v utkání s Priscillou Honovou, kterou udolala až po dvou hodinách a čtvrt 1-6 7-6(2) 7-5.

Hsieh prohrávala už 1-6 0-2. Vývoj druhé sady sice otočila na 3-2, jenže podání uhájila i soupeřka a Hsieh už žádný servis až do konce setu neudržela. Třiatřicetiletá Tchajwanka si však pokaždé dokázala vzít ztracené podání zpět a ovládla tie-break. Také v rozhodujícím dějství byla zpočátku horší hráčkou, ale zase byla úspěšnější v koncovce, když otočila stav 3-5.

Největší favoritka letošního ročníku bude ve čtvrtfinále čelit Nao Hibinové, s níž vyhrála poslední dva souboje. Domácí tenistce za stavu 1-6 2-3 vzdala nasazená Zarina Dijasová. Pokud Hsieh znovu potvrdí roli favoritky, vyrovná své letošní maximum, kterým je semifinále z Dubaje a Aucklandu.

Namále měla i Laura Siegemundová. Turnajová osmička po třech hodinách přetlačila 6-2 5-7 7-5 letos skvěle hrající Patricii Marii Tigovou, jíž oplatila nedávnou porážku z Bukurešti. O vyrovnání svého letošního maxima si zahraje s Veronikou Kuděrmětovovou.

Kuděrmětovová porazila 7-6(7) 6-2 Christinu McHaleovou a po třech měsících si zahraje čtvrtfinále. Proti Siegemundové, se kterou se střetne poprvé, se pokusí vyrovnat svůj nejlepší kariérní výsledek - letošní semifinále na trávě v Hertogenboschi.

• WTA INTERNATIONAL HIROŠIMA •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (11. 9. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Su-Wei Hsieh (1-Tchaj-wan) - Honová (Austr.) 1-6 7-6(2) 7-5
Kuděrmětovová (2-Rus.) - McHaleová (USA) 7-6(7) 6-2
Hibinová (Jap.) - Dijasová (6-Kaz.) 6-1 3-2 / skreč
Siegemundová (8-Něm.) - Tigová (Rum.) 6-2 5-7 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
druhá půlka třetího setu byl docela divočina, to je pravda, ale opět rozhodly zkušenosti a překvapení se nekonalo.

tím pro mě bylo hlavně vyřazení Potapové Hivesovou v 1K.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist