Oblíbená hala. Strýcová si v Linci došla pro svůj druhý titul!

15. 10. 2017, 16:58
Aktuality 74
WTA LINEC - Barbora Strýcová podruhé v kariéře vyhrála turnaj WTA a znovu se to plzeňské rodačce povedlo v hale. Šest let po triumfu v Québecu se raduje v rakouském Linci, kde ve finále porazila snadno 6-4 6-1 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová si dnes poprvé od loňského června a celkově poosmé v kariéře zahrála ve finále turnaje WTA ve dvouhře. Podruhé v něm dokázala vybojovat titul a znovu uspěla na halovém podniku katerogie WTA International.

Po kanadském Québecu 2011 si trofej pro šampionku odváží také z rakouského Lince, kde tento týden startovala jako nasazená dvojka. Jednatřicetiletá Češka si po Američance Brengleové, Chorvatce Fettové, Němce Mariaové a Rumunce Buzarnescuové poradila i s turnajovou jedničkou Magdalénou Rynárikovou. 

Strýcová porazila o dva roky mladší Slovenku 6-4 6-1. Česká tenistka byla suverénní na servisu, když si jediné zaváhání dovolila až ve druhém setu za stavu 5-0. Vzápěstí duel ukončila po necelé hodině a půl při podání soupeřky, byť prohrávala 0-40. Rybárikovou porazila podruhé během tří týdnů a počtvrté z pěti vzájemných soubojů.

"Cítím se tu jako doma, protože Linec není od nás tak daleko," řekla při vyhlášení plzeňská rodačka Strýcová. "Musím poděkovat svému trenérovi (Tomáši Krupovi) a také Barbaře Schettové. Babsi, ty jsi můj mentor a podporovala jsi mě od mých 17 let. Teď tu společně stojíme a je to pro mě něco mimořádného," řekla Strýcová při vyhlášení směrem k bývalé rakouské hráčce a světové sedmičce, jež je ambasadorkou lineckého turnaje.

Obrátila se také k Rybárikové, která se letos stala první slovenskou semifinalistkou Wimbledonu. V tomto roce obnovila kariéru po loňských operacích zápěstí a kolena. "Musím ti pogratulovat. Po zranění jsi měla skvělý rok," řekla Strýcová na adresu Rybárikové, jež dnes hrála své první finále od srpna 2014, sbírku čtyř titulů však rozšířit nedokázala.


26. hráčka světa Strýcová za triumf získala šek na 43.000 dolarů (939 tisíc korun) a udržela naději na postup na turnaj WTA Elite Trophy v Zhuhai, kde se v první polovině listopadu utkají hráčky z devátého až devatenáctého místa pořadí letošní sezony.

Strýcová je sice aktuálně dvacátá a na další už přihlášená není, nicméně devátá Johanna Kontaová se akce v čínském Zhuhai kvůli zranění zřejmě nezúčastní. Českou tenistku ale může předstihnout ještě Rybáriková, která hraje příští týden v Moskvě, kde bude hned v prvním kole čelit domácí hvězdě a čerstvé šampionce Marii Šarapovové.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Strýcová (2-ČR) - Rybáriková (1-SR) 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Bertensová/Larssonová (1-Niz./Švéd.) - Dzalamidzeová/Knollová (Rus./Švýc.) 3-6 6-3 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
peggy
Pani Srycova to je radosti???
Reagovat
blixa
Zalez, krávo !
Reagovat
Fandina
:-)) joooooooooooooo
Reagovat
bIbec
Bára super. Je to velká hráčka. Nevěřil sem, že ještě někdy nějaký turnaj vyhraje.
Reagovat
Frick
Velký hráčce jsi nevěřil. že vyhraje nějaký turnaj?
Reagovat
bIbec
tak nevěděl sem, že je tak velká. Včera (a celý ten týden) to ukázala .-)
Reagovat
lvicek
Gratulace Barce :). Vcera jsem sice pred sledovanim finale dala prednost uzivani toho zrejme skoro posledniho slunicka letos venku, ale aspon jsem sledovala skore na mobilu a moc ji fandila :). Pekne zakonceni sezony, no a treba na konec to ani nebude zakonceni ;).
Reagovat
Jabadu
Mrknu na Cajthamlův web a tam Barunka někde málem v krajích, ale řeší se tam hlavně Berbrova kaprliga s italským švihákem a jeho "melodyboys".
Podivné.
:-)
Reagovat
Jabadu
Barunka dobrý, akorát takový utrápený výkon. Magda katastrofa. Má výbornou sezónu, ale její tenis asi funguje jenom na trávě.
Pamatuji si na finále s Petrou (kdesi) - jasně, tam od začátku nebyl ani stín naděje, ale bylo to o mnoho lepší, než dnes.
Na to se ale historie neptá.
Barunka dnes opět s jadrným a na streamu z úst dobře odpozorovatelným slovníkem, který má hodně daleko ke květnaté mluvě Vančurově.
U mě dobrý.
:-)
Reagovat
EllNino
s Petrou hrála New Haven :) ... a před lety Stromovku, ještě ITF
Reagovat
smazaný uživatel
Washington se nehraje na trávě :-)
Reagovat
janek_da
dneska jsou snad erupce na slunci nebo co
Reagovat
blixa
Já to nechápu. Jak jí někdo může mít nerad ??! ;-)

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4357--sladky-linec-strycova-si-po-titulu-zahresila-rakouskym-dezertem
Reagovat
PetaM
Stačí si ji poslechnout a nechápavost se změní v pochopení. :)
Reagovat
blixa
Dyk je Baruška roztomilost sama ! A že je občas trošku sebekritická ? No bóže, a kdo není, že ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Bejvavalo:)
Reagovat
blixa
MBSH ! ;-)
Reagovat
Lunej..
PSŠ:P
Reagovat
sprchon
Je taková sprostomilá. :)
Reagovat
janek_da
jenom doplnění, je sprostého původu
Reagovat
slacker
sprosta podezrela
Reagovat
sprchon
Je skvělá! :)
Reagovat
Pedronegro
je to naše děvče :)
Reagovat
Fandina
Šafinka o ní řekla, že je divoká a hrozně hodná. To se mi moc líbí.
Reagovat
Jabadu
To může říct pouze někdo, kdo má nad hlavou pomyslnou svatozář (též aureola, aura, mandrola, gloriola ...).
"Kouknou, pane strážmistr, vypadá to jako "fez" (???). Trochu to hřeje. ..."
(Eman Fiala v jakési zfilmované povídce od Čapka? Nejsem si jistý.)
Nemohu si vzpomenout, kde jsem to četl a viděl.
Třeba si někdo vzpomene.
:-)
Reagovat
sprchon
Tak i s Nasťou to dopadlo dobře. :) Viděl jsem jen TB a tam hrála od stavu 1:3 skvěle.
Reagovat
sprchon
Super, mám z ní radost. :) Celej tejden (vlastně už ten minulej) se mi herně moc líbila. Ve všech zápasech, co jsem viděl, dokázala držet nervy na uzdě a jít si aktivně za svým. Některý výhry byly hodně vydřený, v jiných zápasech v pohodě vnutila soupeřkám svoji hru. Paráda, v posledních dvou tejdnech hrála fakt oku lahodící tenis. a tentokrát už to zúročila titulem. :) Jen tak dál. Teď jen doufat, že bude dost odhlášek z ET, aby se tam Barča dostala.
Reagovat
EllNino
Super ! :) Po letech čekání konečně titul ! :) Gratulace obrovská, zápas jsem neviděl ...jdu kouknout na záznm, jestli najdu :)
Reagovat
tommr
dneska zasloužená výhra i když výkon nebyl zrovna nejlepší. Na špatně hrající Rybárikovou to ale stačilo. Rozhodně bych to ale neoznačil jako snadnou výhru, protože Bára se trápila sama se sebou ... :)
Jinak velká škoda, že Bára sezónu odpískala předčasně. Ten 1 týden ještě zvládnout mohla a k postupu na ET jí chybí opravdu málo. Momentálně je na 20.místě a mohla by se na něm udržet i nadále pokud nějaká hráčka vyloženě nepřekvapí. Gavrilovovou by dneska měla porazit Pavlyuchenkova, Rybárikovou by měla porazit Sharapova a jinak už Báru můžou předstihnout jen Kasatkina, Goerges a Makarova pokud by získaly v Moskvě titul což myslím nehrozí ...
Reagovat
Torn
Je to mega škoda, přitom si myslim, že v Lucemburku měla určitě šanci taky dojít daleko a zase ten přesun by nebyl nějak dramatický, rozhodně to měla zkusit.
Reagovat
dunphy
Uvědom si ale taky, že i když přejezd z Rakouska do Lucemburska by nebyl mega náročný, už by hrála pátý týden v kuse, přičemž v těch posledních dvou došla na těch turnajích do závěrečných fází. Prostě chce odpočívat.
Reagovat
Torn
A ty si uvědom, že je konec sezóny a na ET si už třeba nikdy zahrát nemusí. :)
Reagovat
sprchon
Třeba po tom netouží... Přece jen, není to TM. ;)
Reagovat
dunphy
Uvědom si taky, že Bára to bere podle toho, jak to cítí ona a když nechce jet zbytečně přes závit, tak přes něj prostě nepojede. Myslím, že není hloupá, aby si to všechno nespočítala a neuvědomila jak si se vším stojí. Navíc, ET teda není kdovíjak prestižní, třeba po tom ani nijak extra neprahne. Je to prostě na ní a ona nebude jezdit do Lucemburku, jen protože by to rádi viděli lidi jako ty.
Reagovat
Torn
A kde píšu, že tam musí je nebo tam měla jet? Nauč se proboha číst. Píšu, že je to škoda, že jí to mohlo pomoct na ET, že třeba to cestování by bylo horší, kdyby letěla z Asie, jako to měla loni Světla. Spíš by nebylo od věci, kdyby tu někdo neházel ET do hnoje, když je to velmi solidní a koukatelná soutěž.
Reagovat
dunphy
Píšeš, že to měla zkusit. Zkus se spíš ty naučit číst věci po sobě. :D
Reagovat
Torn
Jakože se třeba jen přihlásit a pak se případně odhlásit, ne tam hned jet. To jsem tím myslel. Mít prostě další možnost, ne jen čekat nebo tak. Kdyby odstoupila z Lucemburku, dalo by se to pochopit po Linci.
Reagovat
EllNino
ale ona byla v Lucemburku přihlášená, odhlásila se v průběhu týdne
Reagovat
Torn
Tak to jsem já třeba nevěděl...
Reagovat
EllNino
nojo, tak si nejdřív zjistit informace, které jsou snadno dohledatelné třeba na tennisforum.com v sekci tournaments, tam máš všechny entry listy s průběžnými aktualizacemi odhlášek a alternates do MD i do kvaldy, vývoj divokých karet a podobně, a pak sem psát, co kdo měl a neměl
Reagovat
Torn
Ne, každý sleduje 300 stránek jako ty. Kdyby každý si zjišťoval všechno, nejsou války atd... tohle je trochu utopie.
Reagovat
EllNino
právě jsi mi potvrdil, že každý sleduje 300 stránek jako já, na co tam máš tu čárku ? :D

Nicméně, co sem pleteš války ? ...
Ty tady vyčítáš Báře, že se na Lucemburk ani nepřihlásila, přitom tam přihlášena byla ... 300 stránek sledovat nemusíš, bohatě jich stačí víc než TP, abys nepsal nesmysly
Reagovat
Torn
Píšu na telefonu.

Hlavně, že od tebe tu padají moudra. :D Jdi radši spát.
Reagovat
Jabadu
"Ale no tak chlapci! ... To jste družstevníci?!"
:-)
Reagovat
Torn
To von! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jezte děti!
Reagovat
Jabadu
"Tak já už psa jed. ... To není špatný maso."
:-)
Reagovat
slacker
stehno nebo hrbet?
Reagovat
sprchon
Proč mají jíst děti?
Reagovat
Krisboy
Aby jich nebylo tolik.
Reagovat
slacker
maji libove masicko
Reagovat
smazaný uživatel
Reakce na Tornovo použití čárky.
Čeština je kouzelná :-)
Jezte, děti! :-)
Reagovat
EllNino
proč na mě hned vytahuješ, že píšu moudra ? tys tu začal vyčítat Báře, že se "ANI NEPŘIHLÁSILA, ČEKALA BUĎ A NEBO" a přitom jsi nevěděl, že tam byla přihlášená, navíc to tu bylo v týdnu několikrát psáno, že je v Lucemburku nejvýše postavená, než dostala WC Kerber
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký počty.
Tím pádem by Ash udržela 19. místo :-)
Ale přeju Magdě, aby si životní sezonu ještě prodloužila.
Reagovat
sprchon
Takže je Ash zatím náhradnice, jo? A před ní se může dostat Magda, pokud v Moskvě uhraje dvě kola a Kasatkina nebo Julča, kdyby Moskvu vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Ash zatím poslední postupový místo.
Magda by musela vyhrát 2 zápasy, Dasha tři. Daria nebo Julča všechny :-)
Jako náhradnice zatím Bára.
http://live-tennis.eu/en/wta-race
V Moskvě jsem zvědavý na to, která z hráček se přiblíží top 10 - Kiki a CoCo k topce mají hodně blízko!
Reagovat
EllNino
Já myslím, že na Zhuhai se vybodne Svetlana, když nehraje ani v Moskvě, a do Číny nakonec pojede Bára i Ash ... Kosatce, Jule a Sadhe zrovna dvakrát v Moskvě nevěřím ...

jinak tedy při objetí u sítě Bára říkala "Já už nebudu", tak možná ani ona sama už s Čínou moc nepočítá :)
Reagovat
dunphy
Říkala, že už nemůže, ne že nebude :D
Reagovat
EllNino
no :D v oboou případech to na Čínu moc nevypadá .... při bližším prozkoumání opravdu řekla, že nemůže :D
Reagovat
dunphy
Třeba myslela, že jen za dnešek. :D Bylo by škoda, kdyby se uvolnilo místo a ona nejela, teď může dva týdny odpočívat :)
Reagovat
sprchon
A kdo z těch 10 kromě Johanny ukončil sezonu? A 10. místo má na WC Peng, ne?
Reagovat
EllNino
hraje jich 12 :)
Reagovat
sprchon
Dokonce. :D No tak to postupuje Barča i Ash.
Reagovat
EllNino
nepostupuje, Bára je 20 a postupuje jich 11 + WC :) ... ale taky taky nějak doufám, že všechny hrát nebudou
Reagovat
sprchon
Nojo, tak jsem se dvakrát mýlil. Jsi velký matematik. :)
Reagovat
sprchon
A jak píšeš, pochybuju, že se tam třeba Světla nebo Sloane potáhnou.
Reagovat
dunphy
Johanna ale ještě sezonu oficiálně neukončila. :) V příspěvku psala, že dělá vše pro to, aby stihla Zhuhai.
Reagovat
janek_da
Zápas jsem neviděl.
Reagovat
Lunej..
Ja jo.
Reagovat
janek_da
díky
Reagovat
Lunej..
Nemas zac
Reagovat
sprchon
Zápas jsem též neviděl.
Reagovat
kada.tom
Konečně článek!

Báře gratuluju k titulu, myslím, že po více jak šestiletém čekání si taky nějakej singlovej vavřín zaslouží. Navíc dneska byla lepší, v 1. setu o něco málo, ve 2. setu už Čobolku demolovala a ta může jen poděkovat nebesům, že nedostala kanára.
Reagovat
horska.kraslice
Tak, tak, gratuluji Báře, moc jí titul přeji. Za stavu 5:0 si to při svém podání zbrklostí pokazila, naštěstí na returnu to pak zvládla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist