Oeiras: Obhájkyně Kanepiová prolétla do čtvrtfinále, postupují i Kuzněcovová a Pavljučenkovová

1. 5. 2013, 20:32
Aktuality 3
WTA OEIRAS - Na antukovém turnaji v portugalském Oeiras se dnes odehrály zápasy druhého kola a mezi čtvrtfinalistky se vešla i obhájkyně titulu z loňského roku Estonka Kaia Kanepiová, která rozdrtila pátou nasazenou Rumunku Cirsteaovou. Do bojů o semifinále se probojovaly mimo jiné také tři Rusky: Světlana Kuzněcovová, sedmá nasazená Vesninová a turnajová trojka Anastasia Pavljučenkovová.
Kaia Kanepiová

Na antuce v Oeiras se tento týden vůbec poprvé jako obhájkyně titulu z turnaje WTA představuje Estonka Kaia Kanepiová. Ta už sice má celkem tři turnajové tituly, ale ani jednou triumf neobhajovala, a tak má v Portugalsku premiéru. Zatím se s touto rolí vyrovnává skvěle, neboť v úvodním kole si poradila s Francouzkou Kristinou Mladenovičovou a dnes smetla i pátou nasazenou Soranu Cirsteaovou. V zápase s Rumunkou navíc ani jednou neztratila své podání, prohrála pouhé tři hry a po výtečném výkonu postoupila za hodinu a šest minut do čtvrtfinále.

"Nikdy předtím jsem titul na turnaji neobhajovala, ale nyní se na to snažím nemyslet. Nechci si ničím moc zatěžovat hlavu a dělat si nějaké starosti. Chci zase hrát co nejlepší tenis a tento týden jsem tady zatím moc spokojená. Dnes jsem se snažila hrát agresivně a nedat soupeřce moc času, aby něco měnila. Nechtěla jsem dělat zbytečné chyby. Cítím se tady moc dobře, je tu skvělý kurt a daří se mi tu. Jsem moc ráda, že jsem ve čtvrtfinále." komentovala po vítězném utkání Kanepiová.

Její soupeřkou v boji o postup mezi kvarteto nejlepších bude Japonka Ayumi Moritaová, jež dnes porazila mladší sestru světové čtyřky Polku Urszulu Radwaňskou. Ta nedokázala navázat na včerejší skalp Dominiky Cibulkové a prohrála hladce 2-6 3-6.

Do čtvrtfinále dnes postoupily i tři ruské tenistky. Světlana Kuzněcovová dnes neměla potíže s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu, kterou porazila dvakrát 6-4. "Cítila jsem se dnes tak trochu líná, zejména na začátku. V příštím zápase budu muset hrát lépe." svěřila se novinářům bývalá světová dvojka.

Ve čtvrtfinále čeká Kuzněcovovou Švýcarka Romina Oprandiová, jež v dnešním zápase porazila přemožitelku Bartoliové Číňanku Shuai Peng. Kuzněcovová dokázala Švýcarku už celkem třikrát porazit a zatím s ní ani jednou neprohrála.

Další Ruska sedmá nasazená Jelena Vesninová dnes zvítězila nad Rumunkou Monicou Niculescuovou. Vesninová přitom na začátku každého setu prohrávala. V úvodním dějství ztratila první dvě podání a po pár minutách prohrávala už 0-3, pak ale získala čtyři hry v řadě, následně vzala Rumunce servis a set doservírovala. Ve druhé sadě ale musela opět vývoj otáčet, když prohrávala 1-4. Pak ale dokázala získat celkem pět her za sebou, žádný zvrat už nedovolila a zápas bez problémů ukončila.

Ve čtvrtfinále Vesninová narazí na svou krajanku a třetí nasazenou Anastasii Pavljučenkovovou, jež v zápase, který trval přesně hodinu a půl, zvítězila nad Španělkou Estrellou Cabezovou-Candelovou 6-3 a 7-6.

Štěstí dnes neměla Italka Francesca Schiavoneová, která podlehla devatenáctileté Portoričance Monice Puigové. Italka tak neprodloužila šňůru šesti vyhraných zápasů v řadě, kterou načala minulý týden triumfem v Marrákeši.

Puigová dnes získala cenný skalp bývalé světové čtyřky a navíc postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA. V Oeiras přitom vůbec neměla hrát, protože prohrála v závěrečném kole kvalifikace. Po ohlášení Cornetové se ale do hlavní soutěže dostala a patřičně toho využila.

"Myslím si, že jsem se z toho prohraného zápasu v kvalifikaci hodně poučila. Byla jsem nadšená, že i přesto jsem dostala šanci tedy hrát. Je to všechno úžasné a já se nechci zastavit tady, chci jít dál. Letos jsem odehrála skvělé zápasy s Kerberovou nebo Venus Williamsovou a tady jsem tento týden porazila Görgesovou a teď i Schiavoneovou. To je něco úžasného! Ztráty těch zápasů s Kerberovou a s Venus mě hodně naučily. Teď už vím, jak se chovat, když hraju s Top hráčkou, jak udržet vedení a tak. Teď to byly dva skvělé zápasy, takže vidím, že to všechno k něčemu je." řekla dojatá Portoričanka.

Ve čtvrtfinále se devatenáctiletá tenistka utká se čtvrtou nasazenou Španělkou Carlou Suarezovou Navarrovou. Ta v dnešním klání porazila Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 6-3 6-4.

Výsledky - Oeiras - ženy (antuka, dotace 235.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Cabezaová (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4)
Suárezová (4-Šp.) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:3
Kanepiová (Est.) - Cirsteaová (5-Rum.) 6:1, 6:2
Vesninová (7-Rus.) - Niculescuová (Rum.) 6:4, 6:4
Oprandiová (Švýc.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:1, 6:3
Kuzněcovová (Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (1-USA) - Foretzová, Hrdinová (Fr./ČR) 2:6, 6:4, 10:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
dobre, Kaio! A hlavu si s obhajobou rozhodne nezatezuj, proste je ted na rade Morita.. :-)
Reagovat
dadaft
Kája se s tím nemazala. ))
pár nečekaných jmen ve čtvrtfinále je - - - docela bych se zase jednou koukl na Monicu, když už štěstí chytla za pačesy, ale tenhle jediný zápas pořadatelé odsunuli na kurt bez kamer. ((
Reagovat
smazaný uživatel
no a je to! Takze ted Karlicka.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist