Ona to tu loni vyhrála? ptala se Štefková po skalpu obhájkyně titulu Beckové

14. 9. 2016, 09:49
Aktuality 33
Barbora Štefková ve svém prvním duelu na okruhu WTA porazila obhájkyni titulu, dozvěděla se to však až pár minut po zápase. Jednadvacetiletá Češka v kanadském Québeku, kde startuje jako lucky loser, přiznala, že si o Němce Annice Beckové před zápasem nic nezjišťovala. Přesto odvrátila mečboly a postarala se o překvapení.
Profily hráčů
Barbora Štefková

Barbora Štefková v Québeku zkoušela štěstí v kvalifikaci, ale ani na devátý pokus se na turnaj WTA nekvalifikovala. V závěrečném kole podlehla krajance Barboře Krejčíkové, přesto si nakonec v hlavní soutěži poprvé zahrála. Z turnaje se totiž odhlásila unavená Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, která v neděli vyhrála čtyřhru na US Open, a Štefková ji nahradila jako první náhradnice. 

Svou premiéru si jednadvacetiletá Češka odbyla proti 38. hráčce světa Annice Beckové, která byla nasazenou dvojkou a obhajovala loňský titul. Štefková si s favoritkou dlouho nevěděla rady a prohrávala s ní 2-6 a 3-5 a čelila mečbolu. Ten však odvrátila, zlikvidovala i další v následném gamu a nakonec zvítězila 2-6 7-5 6-3.

"Měla jsem štěstí, že jsem se do hlavní části dostala jako lucky loser," řekla Štefková. "Rozhodně to dnes nebyl snadný zápas, protože soupeřka téměř nechybovala. Je dobrá ve hře od základní čáry a hodně běhá. Příliš jednoduchých bodů mi nedarovala, ale jsem šťastná, že jsem to zvládla," komentovala 176. hráčka žebříčku.


"Snažila jsem se předvádět svou hrou, chtěla jsem hrát rychle a doufala, že to vyjde," řekla ke skalpu loňské šampionky.

"Ona to tu minulý rok vyhrála? Tak to jsem vůbec nevěděla, ani jsem se nedívala na její profil," přiznala Štefková. "Tohle je pro mě rozhodně příjemný výsledek, Poprvé jsem zvládla první kolo," dodala talentovaná Češka, kterou ve druhém kole čeká Belgičanka Alison Van Uytvancková.

Dnes si ještě zahraje i proti Beckové, neboť se proti ní postaví ve čtyřhře po boku Srbky Jakšičové. Becková startuje s Ruskou Jevgenijí Rodinovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
letityfanousek
naše jednička! Myslel jsem, že to má v hlavě srovnané a má rozum a on to je Hrdlička! Kristova noho! Jo nemyslím Tomáše Berdycha, ale Karolínu :)
Reagovat
blixa
Tak tvrdí se o něm, že je v sexu fakt dobrej. A co jinýho Kája potřebuje ? Na všechno ostatní má MasterCard .. ;-) :D
Reagovat
misa
Ochranu před pohlavníma chorobama :)
Reagovat
Frick
A početim!
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že se uchránila před zikou... ;)
Reagovat
Frick
Kdybych napsal já, že je Hrdlička v sexu dobrej, tak to schytám.

Nj, co je dovoleno pánovi...
Reagovat
EllNino
Velmi dobrý set :)
Reagovat
brixner
Docela pěkná buchta tahle Štefková! Trochu mi připomíná Petru Martič, ta byla taky celkem obstojná!
Tak ať se daří!!
Reagovat
EllNino
To jo, Petra Martič je podobnej typ, škoda, že jí není vidět, to je taky zmařený talent ...
Reagovat
misa
Petra Martič vyřadila Petru Kvitovou v Tokiu 2012. To byla jedna z jejích celkových dvou kariérních výher nad hráčkou top 10.
Reagovat
PetaM
Petra ráda rozdává takovéhle zápasy.
Reagovat
misa
:-)

Třeba Kumkhum má bilanci s top 10 vyrovnanou 1-1. Jednou Petru porazila a jednou s ní prohrála.
Reagovat
tommr
Petra je v tomhle ohledu velice štědrá a jejím skalpem se může pochlubit celá řada průměrných hráček, který jinak proti hráčkám z top-10 nemají nejmenší šanci ...
Reagovat
misa
Teď ale mají soupeřky smůlu, protože Petra opustila desítku.
Reagovat
EllNino
prosímtě, připomeň mi tu druhou :))
Reagovat
misa
Byla to Bartoli v roce 2012. Ne že bych byl takový tenisový znalec... Mám to ze stránek tennisabstract:
http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/wplayer.cgi?p=PetraMartic&f=ACareerqqITop_10qq

Tam si jde ke každé tenistce najít spoustu údajů.
Reagovat
PetaM
Bartoli? FO 2012 2. kolo.
Reagovat
EllNino
jo tak to mi uplně vypadlo :D
Reagovat
Fandina
OT ... Banja Luka, Pavlásek v prvním setu porazil Hampela 6:3 a ve druhém je to zatím vyrovnané 4:4 tak Ádo pojď!!!
Reagovat
Fandina
Hampel je 534 na žebříčku, ale dotahl to do TB. Tak Ádo pojď a dotahni to.
Reagovat
SubOptikT
Pavlásek si zahraje třetí set. Asi má moc sil a baví ho to jak s Mektičem, tak s Hampelem.
Reagovat
rusedski
Hampel se mi líbil na pražským challengeru, sympaťák s jednoručným bekhendem. Ale je fakt, že co jsem ho pak začal sledovat, tak ani na těch futurech se moc neprosazoval. Adam by s ním prohrát rozhodně neměl...
Reagovat
SubOptikT
Tak hned brejk. Snad už to pohlídá.
Reagovat
George_Renel
Ale koukat se na to moc nedá, jdu raději na Koláře, ten do toho trochu jde.
Reagovat
Fandina
Nevěděla nic a možná kdyby věděla, tak by cítila respekt. Tak držím palce, ať se daří dál. Včera jsem na ni občas koukla, je to hezká holka a hraje líbivý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim,je skvela po kazdej stranke,nech sa jej dari!
Reagovat
darek.vrana
A není to divné, že si o soupeřce nic nezjišťuje?
Reagovat
sprchon
Ono méně je někdy více.
Reagovat
misa
včera na Pražském hradě:
https://pbs.twimg.com/media/CsTC7SzUkAAJtj-.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CsTQ_3PWAAAxvQw.jpg

Krásná jako vždy :)
Reagovat
Fandina
Nejen Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
pak si tam pinkali Štěpec s raketou proti Zemanovi s holí a Krpálek to musel nakonec usměrňovat. Bářiny výroky taky moc nepřidaly. NAkonec dostali i hotelové vouchery do hotelu "Zemans bottle" v Pekingu, takže Premier za pár týdnů by nemusel vyjít draho
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka pak celou dobu volala Steckleymu ,aby jí na tréning u NIKE zařídil ty hole ,jak má Zeman. Petra byla celou dobu nějak nesmělá a červená,ale je pravda ,že sedmou skleničku s vínem jí Ovčáček přinesl místo s citronem s nějakým psaníčkem na sklence. Bára nakonec do hradní kroniky musela sepsat všechny hlášky z Youtube plus nějaké novinky z nestreamovaných zápasů.Jako jediná pak dostala sklenku pálenky vykopané na Vysočině někdy před 150 lety pradědečkem prezidenta. Zatím účast v Tokiu ale nezrušila ,takže věřme,že to byla kvalita.
Reagovat
sprchon
Super, chvíli jsem koukal a jak psal EllNino, krásný učebnicový údery, švih tam byl, pohyb super... Jen tak dál. :) Do 2. kola raketu nastříkat rezojedem. Van Uytvanck by nemusela bejt nehratelná, letos nic moc. Ale v hale se jí tradičně daří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist