Ondrášková v Bruselu prodloužila sérii porážek

17. 5. 2011, 17:15
Aktuality 2
Zuzana Ondrášková vypadla v prvním kole turnaje v Bruselu po porážce 5-7 a 3-6 s Američankou Irinou Falconiovou. Jednatřicetiletá Češka si připsala pátou prohru za sebou a celkově dvanáctou z třinácti zápasů v sezoně.
Zuzana Ondrášková

V zápase s Irinou Falconiovou se Zuzana Ondrášková nemohla spolehnout na své podání, o které jen v prvním setu přišla čtyřikrát. I ve druhé sadě viděli diváci v Bruselu sérii prolomených servisů. Ondrášková neudržela vedení 2-1 a po 98 minutách se s turnajem rozloučila.

Pro českou tenistku je to už dvanáctá porážka ze třinácti letošních utkání. Porazit dokázala pouze v prvním kole turnaje v Indian Wells domácí Lauren Davisovou.

Po vypadnutí Ondráškové zůstává v antukovém turnaji v belgické metropoli už jen Klára Zakopalová, jež do druhého kola postoupila v pondělí.

Bez větších potíží prošla v Bruselu do dalšího kola čtvrtá nasazená Jelena Jankovičová. Bývalá světová jednička porazila Anastasii Rodionovou 6-2 a 6-3. Nezaváhaly ani ostatní nasazené hráčky, které dnes zasáhly do hry: Rumunka Alexandra Dulgheruová oplatila Poloně Hercogové nedávnou porážku z Říma a Číňanka Shuai Peng ve třech setech vyřadila domácí Kirsten Flipkensovou.

V přípravě na French Open, kde loni senzačně triumfovala, se zatím příliš nedařilo Francesce Schiavoneové. V generálce na grandslamový turnaj v Bruselu nasazená trojka své úvodní vystoupení zvládla. Třicetiletá Italka porazila 6-2 7-5 Bulharku Piroňkovovou a s Američankou Falconiovou si zahraje o čtvrtfinále.

První vítězný zápas na turnaji WTA   si připsala velká naděje belgického tenisu Alison Van Uytvancková. Sedmnáctiletá hráčka, jež letos na juniorském okruhu vyhrála všech patnáct zápasů do kterých nastoupila a v soutěžích ITF z 25 duelů prohrála jen jednou, na domácí antuce v úspěšně zvládla kvalifikaci a dnes porazila i Patty Schnyderovou. O šestnáct let starší Švýcarku zdolala 6-3 2-6 6-2 a o čtvrtfinále se utká s krajankou Yaninou Wickmayerovou, jež ve třech setech udolala Kaiu Kanepiovou. 16. hráčka světa z Estonska v hlavní soutěži prohrála už páté utkání v řadě.

 

Výsledky - Brusel (antuka, dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Falconiová (USA) - Ondrášková (ČR) 7:5, 6:3, Schiavoneová (3-It.) - Pironkovová (Bul.) 6:2, 7:5, Jankovičová (4-Srb.) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:3, Wickmayerová (6-Belg.) - Kanepiová (Est.) 6:1, 4:6, 7:5, Dulgheruová (7-Rum.) - Hercogová (Slovin.) 2:6, 6:4, 6:2, Shuai Peng (8-Čína) - Flipkensová (Belg.) 6:0, 1:6, 6:3, Spearsová (USA) - Scheepersová (JAR) 6:3, 6:1, Moritaová (Jap.) - Jie Zheng (Čína) 6:4, 4:6, 6:1, Voskobojevová (Kaz.) - Szavayová (Maď.) 5:2 skreč, Van Uytvancková (Belg.) - Schnyderová (Švýc.) 6:3, 2:6, 6:2.

 

 

Komentáře

2
Přidat komentář
Stan_Borowitz
si tu krásnou sérii 12 porážek pokazila tím úplně zbytečným vítězstvím?
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist