Opelka po přežití šesti mečbolů opět udolal Isnera, společně v New Yorku překonali rekord v počtu es

17. 2. 2019, 12:21
Aktuality 3
ATP NEW YORK - Reilly Opelka a John Isner znovu po měsíci odehráli tie-breakovou bitvu plnou es, tentokrát rekordní v zápase na dva vítězné sety. A znovu zvítězil o dvanáct let mladší Opellka, který v hale v New Yorku přežil šest mečbolů a může se těšit na své první finále na okruhu ATP. V něm narazí na překvapení turnaje Kanaďana Braydena Schnura.
Reilly Opelka

Souboj amerických tenisových "věží" Reillyho Opelky a Johna Isnera v semifinále turnaje v New Yorku přinesl další přestřelku v počtu es i tie-breaků a opět ji vyhrál Opelka. Zkušenějšího krajana a nasazenou jedničku vyřadil podobně jako před měsícem na Australian Open.

Na grandslamu v Melbourne Opelka a Isner odehráli čtyři tie-breaky a dohromady nasázeli 87 es. V sobotu v New Yorku měl Opelka 43 es a Isner 38, což je v součtu (81) novým rekordem třísetového zápasu na ATP Tour.

Navíc Opelka dokázal Isnerovi ve druhém setu odvrátit šest mečbolů, než vyhrál maratonský tie-break 16-14. "Nechci si moc připouštět tlak. Není konec světa, když prohraju," komentoval jednadvacetiletý Američan.

Ve svém prvním finále na okruhu ATP si Opelka zahraje proti překvapení turnaje Braydenu Schnurovi, až 154. hráči žebříčku. Třiadvacetiletý Kanaďan, který až do tohoto týdne nevyhrál na okruhu jediný zápas, v sobotu zdolal jiného domácího tenistu a loňského finalistu Sama Querreyho 7-6 4-6 6-3.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 694.995 dolarů
sobotní výsledky (16. 0. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Opelka (USA) - Isner (1-USA) 6-7(8) 7-6(14) 7-6(4)
Schnur (Kan.) - Querrey (6-USA) 7-6(7) 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
bIbec
zaber Stanimal tvl. Nenech se zostudit tím pinkačem.
Reagovat
SwissMaestro
No dobře Johne. Říkal jsem titul tady a SF v DB. Tak si holt ty priority prohodíme :)
Reagovat
skott
Statistiky jsou výmluvné, zápas podle očekávání rozhodlo pár míčků. V průměru totiž každý třetí bod v utkání bylo eso. Dohromady si oba vytvořili pouze tři brejkoboly a bez využití. Těžko se říká, že byl výsledek spravedlivý, když Isner měl několik mečbolů, nicméně nutno doadat, že jen jeden při svém servisu. Celkově toho ale Reilly přeci jen podobně jako v Melbourne uhrál o něco víc na returnu. A patří mu i highlight zápasu - prohoz kterým proměnil setbol v TB 2.setu!

Finále tedy dost nečekané s Braydenem, který byl už také několikrát blízko vyřazení, když odvrátil mečboly Johnsonovi a proti Loreznimu byl dva míčky od prohry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist