Opelka v Atlantě přežil mečboly a senzačně vyřadil Andersona

4. 8. 2016, 11:44
Aktuality 9
ATP ATLANTA - Turnaj v Atlantě zná jména čtyř čtvrtfinalistů a u všech na startovní listině svítí americká vlaječka. Nezaváhal John Isner, postoupili však i osmnáctiletí Taylor Fritz a senzačně Reilly Opelka, který po odvrácení mečbolů vyřadil třetího nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona.
Reilly Opelka

Reilly Opelka v Atlantě startuje potřetí v kariéře v hlavní soutěži turnaje ATP a poprvé se dokázal dostat do 2. kola, když ve dvou tie-breacích zdolal ještě méně známého krajana Christophera Eubankse. S jednou výhrou se však osmnáctiletý Američan nespokojil a v osmifinále si vyšlápl na Kevina Andersona

Až 837. hráč světa Opelka zdolal aktuálně 28. tenistu žebříčku ATP a bývalou světovou desítku po takřka třech hodinách boje 6-7 6-3 7-5. Ve třetím setu nezkušený Američan prohrával 2-5 a za stavu 3-5 čelil dvěma mečbolům, dokázal je však odvrátit a duel ukončil ziskem pěti gamů v řadě. 

Opelka, který koncem srpna oslaví 19. narozeniny. se stal teprve třetím osmnáctiletým čtvrtfinalistou turnaje ATP v této sezoně. Mladší byli jen jeho krajan Taylor Fritz (Memphis a Acapulco) a Němec Alexander Zverev (Montpellier a Rotterdam).

Ve čtvrtfinále se vítěz loňského Wimbledonu juniorů Opelka utká se sedmým nasazeným krajanem Donaldem Youngem. Ten ve druhém kole prohrával s Timem Smyczekem 4-6 a 0-3 s mankem dvou brejků, ztrátu však dokázal smazat a zvítězil 4-6 7-6 6-3.

John Isner vstoupil do domácího turnaje v Atlantě, který v posledních třech letech vyhrál a letos mu dal přednost před olympiádou, hladkou výhrou. . Nejvýše nasazený Američan zvítězil nad Adrianem Mannarinem 6-4 6-0 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-1, když jedinou porážku utrpěl po skreči.

Ve čtvrtfinále, ve kterém má v Atlantě bilanci 6-0, se Isner poprvé utká s osmnáctiletým krajanem Taylorem Fritzem.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 693.425 dolarů
středeční výsledky (03. 08. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:0
Opelka (USA) - Anderson (3-JAR) 6:7 (5:7), 6:3, 7:5.
Young (7-USA) - Smyczek (USA) 4:6, 7:6 (7:1), 6:3
Fritz (8-USA) - Fratangelo (USA) 4:6, 6:3, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
dělá Ford a ne Opel.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký Šafránek!
Takovou šichtu na antuce jim nezávidím,ale dobrá příprava na RG
Reagovat
EllNino
Na RG ? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tam takových setů mohou hrát 5 .To opravdu ne
Reagovat
smazaný uživatel
navíc ,když jsem současně sledoval holky(Smitková -Dentoni),tak u holek je většina fiftýnů darovaných,kluci si přes 90% tvrdě odmakali..k tomu ještě na GS na 3 vítězné !? Ale stejně raději dívám na holky
Reagovat
EllNino
Prý je vyšší než Karlovic tenhle Popelka :-)
Reagovat
Krisboy
Jj, navlas stejně jako Dr. Ivo - 211cm. Mohli by si dát spolu debla. Třeba proti Ferrerovi s Darcisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, podle atp stejně.

http://www.atpworldtour.com/en/players/reilly-opelka/o522/overview

Ale i tak, to je teda výška :D
Reagovat
misoSK
Možno ešte nejaký centimeter pridá, v 18-tich to nie je úplne nereálne, Karlovičovi tiež dlho udávali 208 cm.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist