Ósakaová před návratem: Chci vyhrát další grandslamy a startovat na olympiádě

8. 12. 2023, 12:06
Rozhovory 19
Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) se chce po více než roční pauze vrátit mezi elitu. Japonská hvězda v rozhovoru pro televizi NHK uvedla, že chce rozšířit svou sbírku čtyř grandslamových titulů a startovat na olympijských hrách v Paříži.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© Profimedia)

Ósakaová, jež je od července matkou, nehrála od loňského září. Na tour se vrátí v lednu na turnaji v Brisbane a uvedla, že je před comebackem nervózní, ale také šťastná a netrpělivá.

"Chci vyhrát další grandslamy, nejlépe Roland Garros a Wimbledon, a také se zúčastnit olympijských her v Paříži," vyjmenovala Ósakaová dva grandslamy, na nichž se jí dosud dařilo nejméně. Postoupila tam nejdále do třetího kola. Zbývající Australian Open (2019 a 2021) i US Open (2018 a 2020) naopak ovládla dvakrát.

Rodačka z Ósaky by ráda, kdyby se její hra vyvíjela. "V první kapitole své kariéry jsem hrála spíše instinktivně. Dnes chci být někým, kdo rozumí hře mnohem lépe," řekla.

Ósakaová se v roce 2019 dostala na první místo žebříčku a v roce 2021 byla v Tokiu poslední členkou štafety s olympijským ohněm. Následně ale zažívala psychické problémy, rozhodla se dát přednost osobnímu životu a letos v létě porodila dceru Shai. "Líbí se mi pocit, že mám odpovědnost starat se o Shai a ukázat ji světu. Cítím, že budu hrát pro ni," uvedla.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
lvicek
Jak dlouho tu jeste ten clanek s Osakou bude viset ;). Jestli bude aspon kazdy adventni tyden jeden a nebo nam tu tenhle vydrzi az do Vanoc... To by ji ale aspon redakce mohla primalovat cepici od Santy, at je to tematicky ;).
Reagovat
Nola
asi do 13-teho, vtedy zanikne povodny tenisportal, ktory bol skvely, stale radsej pisem cez povodnu verziu, snad si casom zvyknem....

sukromne spravy budu chybat, aj ked neboli vyuzivane ako by si autori predstavovali, ale chybat budu, dnes to tazko posudit, kedze prispievatel netusi, ci sa mu dostane odpovede, kedze cez novu verziu tazko zisti, ci mu niekto pise spravu :D takze sa ani nepokusam
tiez bude chybat prehlad o uzivateloch, ktori su prihlaseni
zaujima ma, ci zaniknu aj povodne clanky a diskusia k nim, to boli zlate tenisove casy...

ale kedze je obdobie bez tenisu tak ta Naomi tu asi zostane visiet, snad autori postnu nejaky clanocek s Petrou Kvitovou, to by lvice a lvici privitali
Reagovat
Sinuhet1
clanek o Karoline Muchove, pokud by ho nekdo odemknul tak super
https://www.idnes.cz/sport/tenis/roman-brulik-manazer-karolina-muchova.A231208_162305_tenis_mama?zdroj=sport_hp
Reagovat
George_Renel
Je to trochu jiný pohled:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/roman-brulik-manazer-karolina-muchova.A231208_162305_tenis_mama?h=08561A09C014650F4C6ECF2AE33FA4FD
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Ianny
Mě to bez registrace k tomu článku nepustilo, přitom píšou, že stačí jen zadat email.
Reagovat
Sinuhet1
Me to funguje
Reagovat
frenkie57
Mušce to v civilu sluší, fakt moc pěkná holka.
Reagovat
Krisboy
Mušce to sluší i na kurtě smile
Reagovat
Haitik
Strašně se na ní těším! :-)
Reagovat
George_Renel
Mně se tím unylým ksichtíkem úplně zprotivila, třeba ji mateřství změnilo.
Reagovat
bardunek666
Dřív docela sympatická hráčka, dnes se na ten její věčně utrápený ksicht nemůžu ani podívat. Snad brzy opět zabřezne a bude od ní zase pokoj.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Blondie
Tak ještěže ty nezabřezneš. Vážně je třeba projevovat se jako totální buran?
Reagovat
GaelM
Reagovat
frenkie57
Osaka má smělé plány a v jejím případě to nemusí být mluva do větru. Nicméně jí to bude nějaký čas trvat, než se do toho zase dostane a jestli vůbec. Ono naskočit do rozjetého rychlíku jménem WTA nemusí být nic jednoduchého ani pro ni. Já osobně více věřím Wozniacké.
Reagovat
raron
Reagovat
elsky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist