Ósakaová se kvůli problémům se zády odhlásila z Hongkongu

7. 10. 2018, 10:33
Aktuality 2
Vítězka US Open Naomi Ósakaová se kvůli problémům se zády rozhodla vynechat turnaj WTA v Hongkongu. Příští týden japonská tenistka raději využije k léčbě a doplnění sil, aby byla fit do Turnaje mistryň. Pořadatelům v Hongkongu se omluvila po prohraném semifinále v Pekingu.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová před měsícem nečekaně vyhrála US Open a v dobrých výkonech pokračuje i na podzim, byť ji přibržďují zdravotní potíže. 

Ve finále domácího podniku v Tokiu podlehla Karolíně Plíškové, když ji limitovala viróza. V dalším týdnu proto chyběla ve Wuhanu.

Včera v semifinále v Pekingu prohrála s Anastasijí Sevastovovou, když bojovala s bolestmi zad. A tak se i s ohledem na Turnaj mistryň, který začíná už za dva týdny, rozhodla zvolnit a přístí týden nebude hrát v Hongkongu.

"Celý týden jsem hrála s bolestmi. Je to hlavně z únavy, nic vážnějšího. Lékaři mi doporučili klid, aby se zranění nezhoršilo," uvedla v prohlášení dvacetiletá Japonka, která loni vyřadila Venus Williamsovou a ve čtvrtfinále podlehla pozdější šampionce Anastasii Pavljučenkovové.

WTA INTERNATIONAL HONGKONG
los dvouhry

V Hongkongu měla být Ósakaová jednou ze tří grandslamových šampionek a druhou nasazenou hráčkou. I když do turnaje nezasáhne, v pondělí odpoledne se má objevit na setkání s fanoušky.

I bez Ósakaové má ale podnik WTA International velmi dobré obsazení. Nejvýše nasazenou je světová pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny, kterou doplňují Lotyška Jelena Ostapenková a Španělka Garbiñe Muguruzaová.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
ivecka
Přesně tak, je třeba si odpočinout před TM.
Reagovat
tommr
její odstoupení se dalo čekat. Největší radost z toho má asi Svitolina pro kterou by ted neměl bejt problém pojistit si v HongKongu postup na TM ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist