Ósakaová ve finále US Open porazila Serenu a má první grandslamový titul!

8. 9. 2018, 22:00
Aktuality 928
US OPEN - Naomi Ósakaová se stala první japonskou grandslamovou vítězkou. Teprve dvacetiletá rodačka z Ósaky ve finále US Open porazila šestinásobnou šampionku Serenu Williamsovou a 23násobné grandslamové šampionce znemožnila vyrovnat rekord Margaret Courtové. Ósakaová se díky premiérovému grandslamového triumfu dostane poprvé do první desítky žebříčku WTA.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová letos získala svůj premiérový titul v březnu na prestižním podniku WTA Premier Mandatory v Indian Wells a i svou druhou trofej vybojovala na jednom z nejuznavánějších tenisových turnajů. Teprve dvacetiletá Japonka ve finále US Open porazila 6-2 6-4 šestinásobnou šampionku Serenu Williamsovou a nedovolila jí vyrovnat rekord Margaret Courtové.

Statistiky zápasu

Pod zataženou střechou měla Williamsová pomalejší start, ale servis uhájila. Z 0-30 ovšem zvládla udržet podání také Ósakaová a od té chvíle byla na kurtu jasně lepší hráčkou. Japonská tenistka byla solidní na servisu i od základní čáry a proti chybující Williamsové uhrála další čtyři gamy v řadě. Favoritka následně sice skóre snížila na 2-5, jenže Ósakaová bez jakékoli nervozity set suverénně dopodávala.

Ósakaová také ve druhé sadě hrála Williamsové hlavně do bekhendu a vynucovala si chyby. Američanka ve třetí hře odvrátila brejkbol a vedla 2-1. Ósakaová v dalším gamu výborně likvidovala brejkboly, ale ten poslední už odvrátit nedokázala a Williamsová poprvé soupeřce sebrala servis. Bývalá světová jednička ale vedení neudržela.

Dnešní herně kvalitní finále poté nabralo nečekaný spád. Williamsová byla v dřívejším průběhu utkání napomenuta za koučování od Patricka Mouratogloua a po ztraceném podání rozbila raketu. Od umpira Carlose Ramose dostala "point penalty" a další game začínala Ósakaová s vedením 15-0. Američanka však toto zaregistrovala až při příchodu na kurt a začala se s umpirovým sudím opět hádat.

Po vyrovnání na 3-3 rozhozená Williamsová udělala dvě dvojchyby a nevynucenou chybu z bekhendu a poslala Japonku do vedení. Poté nazvala Ramose v další výměně názorů podvodníkem a lhářem a dušovala se, že ve své kariéře nikdy nepodváděla a měl by se jí omluvit.

Při změně stran přišel na kurt také supervisor a rozhodl se společně s umpirovým rozhodčím, že Williamsová přijde o následující game. Ósakaová tak bez námahy vedla 5-3. Domácí favoritka poté zvládla snížit skóre, ale Ósakaová utkání úspěšně dopodávala.

Po proměněném mečbolu i při slavnostním předávání trofejí se většina diváků nechtěla smířit s tím, jak zápas probíhal. "Naomi hrála fantasticky a zaslouženě vyhrála svůj první grandslam," uvedla poražená finalistka Williamsová. "Vím, že jste sem přišli fandit, pojďme tedy pochválit vítězku, už prosím nepískejte ani nebučte," promluvila Američanka k publiku.

"Vím, že všichni jste fandili Sereně, je mi líto, jak to dopadlo," brečela při svém proslovu Ósakaová, která letos i podruhé porazila svůj idol bez ztráty setu. "Děkuju všem, že jste se na zápas přišli podívat," řekla Japonka.

Ósakaová se stala vůbec první japonskou grandslamovou vítězkou v tenisové historii. Díky dnešnímu triumfu bude v pondělí poprvé v kariéře figurovat v Top 10. V žebříčku WTA se dostane na sedmou příčku. Japonský talent v sedmi zápasech na US Open ztratil jediný set. Maximem Ósakaové před startem letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony bylo letošní osmifinále z Melbourne.

Williamsová dnešním vítězstvím mohla vyrovnat rekord Margaret Courtové v počtu grandslamových vavřínů. Majitelka 23 grandslamových trofejí ale stejně jako letos ve Wimbledonu finále prohrála. Šestatřicetiletá Američanka loni v září porodila dceru Alexis Olympii a v březnu se na kurty v Indian Wells vrátila. Zpočátku se bývalé světové jedničce nedařilo, ale nyní opět patří mezi tenisovou špičku. V pondělí se posune na 16. místo ve světovém hodnocení.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
sobotní výsledky (8. 9. 2018)
• Dvouhra ženy - finále •
Ósakaová (20-Jap.) - S. Williamsová (17-USA) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

928
Přidat komentář
Pavol
Naomi aj spolu s tým rozhodcom Ramosom sa postavili zlu a arogancii a v tichosti s prehľadom zlikvidovali mýtus. Len som dúfal že keď to zlo zdiskvalifikujú tak mi nezrušia tiket. Ale diskvalifikácia sa asi posudzuje ináč ako skreč.

Naomi už nikdy sa neospravedlňuj keď vyhráš. To je tvoje sväté právo.

Ináč výborná zábava to bola Serena ako hérečka predčila moje očakávania.
Reagovat
brixner
Že pudu k jedný sousedce sem věděl už vod vodpoledne, takže posilovna, poté lehkej vejklus po lese cca dvacet kiláků, pak sprcha, hladce voholit, samosebou Kouros na zátylek a sebevědomě sem vyrazil. Zaklepu, vklouznu dovnitř, ale hnedka mi tu něco nehrálo:na stole prázdno, žádný papů, na který sem zvyklej, lednice prázdná, špajz prázdnej, místo dobrýho vínka jen Cola bez cukru, popelník vodklizenej...No, mě vám to tak rozladilo, že sem to sousedce musel hned hezky vod plic říct a že taklenc teda jako fakt né, na to nejsem zvyklej a když už sem vážil tu cestu vob dva bloky, měl bych dostat aspoň pořádně najíst a napít, protože to je jedna ze základních podmínek pro mojí hostitelku a kde sou teda slušný mravy, žáno! No, vona to tak poslouchala a užuž to vypadalo, že pochopila svoje vobrovský fópá a skočí k Větnamcovi pro něco do mýho žaludku. Ale vomyl to byl! Vona vám najednou vylítla a než sem se nadál a zmobilizoval svoje vobranný reflexy, pustila mi jí na bradu jak Majk Tajsn, já druhou chytil vo roh linky a jak sem šel nečekaně do kolen, čelem sem to vzal ještě vo stůl a pak kolenem vo židli a to sem si ještě musel vyslechnout, že na tydle kydy má doma starýho a že sem moh klidně zůstat doma, anebo přijít aspoň nažranej. No, raději sem ten násilnickej vobjekt vopustil a vypařil se a s napuchlym uchem šel rychlym krokem domu, vona tadle sousedka chodí taky běhat, takže...
Fakt nevim, vo co vám tady furt de! Serena to zvládla ještě docela v klidu, takle klidnou sousedku abych pohledal...
:-))
Reagovat
Fandina
:-)) další příběh do sbírky o sousedkách. A pak, že život nepíše romány.
Reagovat
FulnekUltras
nechť i nadále pevně střeží a chrání 24 GS Lady Court...

https://www.youtube.com/watch?v=Zw0mRt1R_0U
Reagovat
Andrew89
Takovych komentaru :D prihodim dalsi a pocitam ze se do me pustite..ale

Fandim Serene a i po incidentu fandim dal. Je mi zle z toho jak az nechutny bludy tu nekdo dokaze napsat (nadavky) nikomu nic neudelala a nechapu kde se bere tahle cira nenavist. Taky nemam rad Djokovice, Sabalenku, Federera, ale abych si tu lecil vlastni komplexy a frustraci,takovejma nekdy az odpornejma komentarema.hnus,ale kazdyho vec. Za sebe. Serena to neunesla,nemela se hadat a mela byt nad veci. Je tu ale nekolik ale. Jeji prehnany reakci se v kontextu vseho zas az tak divit neda. Chce kazdy zapas vyhrat,utocila na rekord a jeste ke vsemu doma,takze obrovska ocekavani. NIKDO z nas si neumi asi ani predstavit co je to za tlak. Neustala ho i kdyz by mela. V kontextu toho mela urcite v hlave...navic to i sama rikala,ze doma jiz nekolik incidentu mela ( Asderaki /tam myslim ze neopravnene rozhodci zasahla/ a pak to kdyz rekla te lajnove neco ve smyslu ze ji zabije? A ruku na srdce,to bylo 1000x horsi! A vzdy na Us open.

Co je pravda,ze z loze koucuje kde kdo. Tady Ramos postupoval podle pravidel,ale podle me ji mohl nejdriv neco rict prestavce ze pokud jeste jednou tak dostane varovani. Serena to od Partika podle me nevidela a proto neadekvatne vyletela a hodne si to brala osobne. Varovani za raketu bez debat. Ten gem...no ano i ne. Fogniny nedavno uzival peprnejsi slova nez zlodej a nestalo se nic. Ramos dodrzoval pravidla,dle meho byl ale moc striktni pri tom prvnim varovani. Popravde jsem tehle druh varovani osobne videl poprve.

To ze do toho taha sexismus je ptakovina. Rozhodne ji neobhajuju,mela to ustat,ale vec neni jen cerna nebo bila.
Reagovat
Andrew89
Naomi :brutalni hra,presna,precizni. Moc rad se divam na jeji tenis Skromna osoba. Pokud vse ustoji,jako ze doufam ze jo,tak muj odhad je 4+ GS titulu. Titul si zaslouzika bez sebemensich debat. Herne byla lepsi. Vsem ovsem asi nejvice vynikala vcera byla HLAVA! To byl dle meho nejvetsi masakr vcera. Co musela ustat byl mazec. Hvezda:) S tim jak vcera hrala si myslim,ze by vyhrala i bez toho ziskaneho gemu.

Takze tak:)
Reagovat
FulnekUltras
samozřejmě že SW kouče moc dobře viděla - z tv záznamu je patrné, jak Muratoglu dlouho ukazuje a ještě očima kontroluje adresátku - vše, co následovalo, bylo jen a pouze výsledkem její patologické ctižádosti, v níž nebere ohledy na nikoho a na nic - jednou za uherák se sudí vůči Kongovi zachová podle platných pravidel, a už je relativistický oheň letitých obětí ušácké hérečky na střeše... příznačně ročník 1989 ??? ;-)))
Reagovat
Fandina
Hlavně, když ty víš, co viděla. Nemůžeš to vědět, maximálně se můžeš domnívat. Ale jak známo, podle sebe soudím tebe. Takže, pokud sám lžeš, tak to předpokládáš i u druhých.
Reagovat
FulnekUltras
Když se na Muratogla v záznamu díváš - a že to trvá kwa dlouho - jasně vidíš, jak je spokojen, že je viděn... Ale chce to samozřejmě trochu empatie... ;-)
Reagovat
Fandina
To je tvůj výklad, tvoje myšlenkové pochody. Ale to bys musel věřit lidem co říkají a ne jim vkládat do úst, to, co se zrodí v tvojí hlavě.
Reagovat
FulnekUltras
Dívej se očima a mysli.
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak se snažíš obhájit, co píšeš, ale máš smůlu, nemáš pravdu.
Reagovat
FulnekUltras
Mám a řada médií to už dávno potvrdila. Mimo jiné zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jak-serena-williamsova-ukradla-show-a-dala-zapochybovat-o-sve-skutecne-velikosti-55399?seq-no=2&dop-ab-variant=&source=clanky-home
Reagovat
Fandina
Kde tam čteš, že Serena viděla kaučování? Já jen čtu, jak je děsná. Každý si přisadí.
Reagovat
FulnekUltras
čti pořádně, flákáš to:

----------------------------------------------------------------

Poprvé se Ramos vložil do zápasu v okamžiku, kdy si všiml, že trenér Američanky Patrick Mouratoglou posílá své svěřenkyni signály, což se na grandslamech nesmí. Mouratoglou to po zápase přiznal a na televizních záběrech je vidět, že Američanka jeho signalizace zaznamenala.
Reagovat
Fandina
Na kamerách je to vidět? Jak může být vidět, co zaznamenala.
Reagovat
FulnekUltras
Zkus se prosím ještě jednou podívat na ten kompletní záznam. Howgh.
Reagovat
Fandina
Rozumíš česky, nemůžeš vědět, co zaznamenala, pokud se k tomu sama nevyjádří. Když řekne, že to zaznamenala, tak ano. Jinak je to zbytečná debata o tom, jestli to viděla nebo ne. To snad chápe každý normální člověk. Doufám, že i ty.
Reagovat
FulnekUltras
Vidíš očima? Pak ti může být tvrzení jakékoliv ušácké komedie srdečně u zádi.
Reagovat
Fandina
Zbytečná diskuse s tebou. Nikdy nepochopíš, že do hlavy člověku nevidíš. Maximálně odhaduješ podle svých zkušeností, ale jak to je ve skutečnosti nevíš.
Reagovat
FulnekUltras
Zvláštní, že můj odhad je dnes veřejně potvrzen mnoha renomovanými médii. A od letitých zaslepenců těžko čekat, že prozřou všichni najednou.
Reagovat
Fandina
Nic není potvrzeno, jsou to jen dohady.
Reagovat
FulnekUltras
Až ti to potvrdí nějaký modrý pták, uvěříš? ;-)
Reagovat
Fandina
Až mi to potvrdí Serena. Jinak je to vždycky zprostředkované. Jen dotyční ví, jak to bylo.

Jinak se mi líbí, jak nesnášíš ODS. A všude ji vidíš. Já nejsem jejich voličkou.
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu si myslíš, že Serena se někdy přizná? ;-)
Reagovat
Fandina
Proč by se měla přiznávat k něčemu, co se nestalo?
Reagovat
FulnekUltras
jestli Tě takhle cigánili jako OSVČ, to Ti teda taky nezávidím... ;-)
Reagovat
Fandina
Proč myslíš. Smyslem života není vidět za vším lhaní a hraní. Ale život v pravdě. Pravda, ne každá pravda je ta morální.
Reagovat
a.magerova
Vždyť Serena sama říkala, že jí trenér ukazoval jen palce nahoru, tudíž přesně věděla o čem je řeč. Takže Serena viděla-věděla i potvrdila, že se na trenéra ve chvíli koučování dívala.
Serenino slovo proti slovu Fandiny...
Reagovat
Fandina
Tak proč se pak tak rozčilovala, když to bylo kaučování.
Reagovat
FulnekUltras
komedie stará - nic víc - ty taky ušákům skočíš na všechno
Reagovat
FulnekUltras
prvními slovy myšlena SW samo ;-)
Reagovat
Fandina
Jak říkám, podle sebe soudím tebe. Nemusela to vidět.
Reagovat
FulnekUltras
viz výše
Reagovat
Fandina
až řekne, že to viděla, tak pak je to pravda, do té doby se o tom můžeš dohadovat donekonečna
Reagovat
FulnekUltras
viz výše - a v záznamu sleduj Moratugla
Reagovat
Fandina
To jsi tak hloupý, že nechápeš, o čem píšu? Kdyby to bylo kaučování z její strany, tak proč by se tak rozčilovala?
Reagovat
FulnekUltras
protože je to hérečka jak vyšitá
Reagovat
Fandina
Jistě, jak jinak odůvodnit něco, než že to hraje. Přitom skutek utek.
Reagovat
FulnekUltras
lež má krátké, a v tomto případě i řádně tlusté nohy
Reagovat
Fandina
Jak říkám, podle sebe soudím tebe.
Reagovat
Pedronegro
tak tohle je fakt perla :)
Reagovat
Fandina
Jj, to každý nepochopí. Nic si z toho nedělej.
Reagovat
Krisboy
Ne každý, Fandino. Tohle nepochopí nikdo.
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý.
Reagovat
slacker
jsi amoralni a zla
Reagovat
Fandina
nezapomeň si při tom dupnout, bude to mít větší účinek
Reagovat
FulnekUltras
vidím, že to máš ráda hluboko ;-)
Reagovat
a.magerova
Vždyť sama řekla, že to viděla, ty už ani Sereně nevěříš?!
Reagovat
Fandina
Řekla, že viděla kaučink?
Reagovat
Pedronegro
a furt dokola :)
Reagovat
Fandina
Jj, to je jen pro inteligentní lidi. Ty ví o čem. Máš smůlu.
Reagovat
Fandina
Ti
Reagovat
Pedronegro
pozor, tvůj psaný projev začíná postrádat smysl :)
Reagovat
Fandina
Naopak, začínám se dobře bavit.
Reagovat
FulnekUltras
tu tisícovku už ale nedáme ;-)
Reagovat
a.magerova
Tisícovku hravě, Fandina se nudí... ;-)
Reagovat
Fandina
Mluv za sebe. Co 5 míst nikoli 5 nul, když napíšeš 100000. Jaký je význam?
Reagovat
a.magerova
Toto jsem na TP
Reagovat
a.magerova
NIKDY nenapsala.
Reagovat
a.magerova
Teda až dnes poprvé v 1:08
Reagovat
Fandina
lžeš
Reagovat
a.magerova
Dokaž to.
Reagovat
Fandina
to vím dávno
Reagovat
a.magerova
Podle sebe soudíš ostatní?
Reagovat
Fandina
Jasně. Vím, že lžeš, tak ti napíšu.
Reagovat
FulnekUltras
Jak to můžeš vědět? Vždyť úhel gama není dán.
Reagovat
Fandina
Jak to víš, že není dán.
Reagovat
FulnekUltras
oznámení ředitele školy jsou vždy platná
Reagovat
Fandina
jak pro koho
Reagovat
Fandina
A kolik je to míst?
Reagovat
FulnekUltras
právě tak dost na pořádnej vejprask ;-)
Reagovat
LukasH
Souhlas. Přehnala to, neustálá to, ale dá se v tom hledat. Mně to zklamalo hlavne kvůli Naomi. Jinak co se děje tady na TP, je děs. Ale čekal jsem to. Píše se tu o ní strašně, i když se nic neděje a od roku 2011 žádnej incident neměla. Je mi jasný, že tohle je voda na mlejn.
A prostě každej, kdo má neustále potřebu tyhle sr.acky psát a opakovaně, tak jenom dokazuje svoji frustraci.
Reagovat
FulnekUltras
z dlouhodobého kurwení ženského sportu
Reagovat
Fandina
z věcí, které neovlivníš? To normální člověk nemá zapotřebí.
Reagovat
LukasH
Aha, no hlavně sama Naomi je toho důkazem, viď? Pro kterou byla Serena vzorem a včera to bylo jasně vidět..podle hry v podstatě kopie. Já se rád koukám na dobrej tenis. Ale tady se hodnotí všechno kromě toho tenisu.
Reagovat
FulnekUltras
Naomi je mi upřímně líto, jakým způsobem včera zřejmě natrvalo přišla o svůj idol - ale taký už je život, ženský tenis nevyjímaje.
Reagovat
Fandina
Nebylo to vidět, že přišla o svůj idol. Serena ji objímala kolem ramen, když brečela.
Reagovat
FulnekUltras
Jsi naivní - ale těch 888 by bylo pěkných. ;-)
Reagovat
Fandina
Naivní jsi ty, když si myslíš, že lidi jsou herečky, jen proto, že ty asi to myslíš.
Reagovat
FulnekUltras
Hérečka? ..... je to! Však ju za ty roky už všichni znajú. ;-)
Reagovat
Fandina
Lidi ji znají, že umí hrát tenis, 24 nebo kolik GS, je černé barvy pleti, má sestru, která je také tenisová legenda, nedavno se vdala a má dceru, po jejímž porodu se vrátila na okruh. Normální vizítka. Nic zvláštního.
Reagovat
FulnekUltras
23 a dost
Reagovat
brixner
Ani ne tak kvůli tomu, jak vypadá, nebo co udělala. Spíš proto, že se pomalu ukazuje, že ostatní děvčata(ne všechna, jasně) na ní už dávno herně mají. Naomi fakt klobouček, že se z toho všeho neposrala, asi tak, jak to umí naše děvčata a spousty dalších. Neříkejte mi, že taková Kája na Serenu už dávno nemá! Ale je to asi mentalitou, ono hrát s ní na USO není žádná prdel a myslím obzvláště poté, co povila. Myslím, že je fakt důležité, aby Serenu začal svět porážet, protože herně na to už má dávno a tenhle kult osobnosti by měl už skončit.
Malá, řečnická otázka pro fundované, jako je Kozoroh, Tommr, Bábinka...Co by se asi stalo(v rovině teorie, prostě hypoteticky), kdyby takhle začala ve finále USO vyvádět taková Endží a za soupeřku by měla Američanku? Má někdo představu???
Reagovat
Fandina
Jj, Kája porazila Serenu na USO minule, teď to nedopadlo, ale neznamená to, že ji Kája neumí porážet. A rekordy se přepisovat nebudou, Serena je legendou, ale jsou hráčky, které ji porazit umí. Ve Wimblu Angel, teď Osaka. Nikdo není neporazitelný. Za Osaku jsem celkem ráda, mám totiž slabost pro jejího současného trenéra Sašu Bajina. Trénoval ji už předtím v IW, kde vyhrála. A předtím byl sparingem pro kdejakou tenisovou legandu současnosti, Serenu nevyjímaje.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak, líp bych to nevyjádřil ;-)
Reagovat
FulnekUltras
pardon - reakce na Kytku hluboko níže: "SW se krátí čas, a tak jde přes mrtvoly."
Reagovat
Kytka
No ne snad? Poslední 3 GS nic a jsou jen čtyři do roka.
Reagovat
FulnekUltras
a na AO 2019 budou nervíky na pochodu zřejmě ještě víc - pokud TOmu dřív neudělá milosrdnou tečku WADA
Reagovat
Fandina
Jsi s tou WADOu opravdu trapný. To si vážně myslíš, že by jí někdo kryl, kdyby brala. Jsi na omylu. Kdyby to tak bylo, dávno se to ví, jako o Márii.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
FulnekUltras
jo, nenechat ušákům zadarmo Krym, to se přece nesmí...
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak ti vadí, že USA je světová mocnost, smiř se s tím, že někdo na světě má prim. Pokud je to kosmopolitní země, jako USA, tak není čemu se divit.
Reagovat
FulnekUltras
neznamená, že budou strkat čumák do celého světa
Reagovat
Fandina
A kdo jiný by to měl být, než země, kde se prolínají všechny kultury světa. Proto je nejlepší.
Reagovat
FulnekUltras
ještě že tomu tak opravdu není ;-)))
Reagovat
Fandina
Ale je.
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně že máš pocit jistoty a bezpečí ;-)))
Reagovat
Fandina
Nějak neunášíš, tvůj problém.
Reagovat
FulnekUltras
Tebe? Vždycky! ;-)))
Reagovat
Jakub
Jednání Sereny je určitě za hranou tohoto sportu, ale až tak moc?
Dostala napomenutí, za něco co asi bylo proti pravidlům, ale dělá to kde kdo a tohle bylo finále!!!
Ok trestný fiftýn a poněkud přehnaná reakce superstar. No a následoval trestný gam. Ve finále? Opravdu? Za to že mu řekla že je zloděj? Ale no tak?
Někdo tu psal něco o cikorkách (ubožák). Hmm dokážete si představit jak by řádila Cibulková s 25 GS, nebo ve stejné pozici Strýcová?
A že je Ramos sexista? No tak to je snad jasné ne? Sejme frajerku za to, že ukázala podprdu, zničí finále GS, protože na něj ženská řve. Bych ho chtěl vidět jak říká Kyrgiosovi to samé. By šel domů na dvě půlky.(Upřímně Ramos jako chlap asi jinak jednat nemohl, přeci na sebe nenechá řvát ženskou co není jeho manželka, co by byl za chlapa, ale jako rozhodčí to asi mohl vyřešit lépe).
Serena se potrestala sama, prohrála finále, dostala pokutu a jediné co jí zbylo je že si otevřela si ústa na tiskovce a co jako, karavana jede dál.

Mě se líbí Kyrgios, například. Má hubu, je to drsňák a frajer. Serena se mi nelíbí vůbec, myslím že ženská se má chovat a vypadal jinak, ale že by neměla právo být jako Nick? Podle mě na to právo má, každá ženská se může chovat jako chlap a já mám právo na to aby se mi to nelíbilo, ale trestat je za to? Nejsme v Irsku.
Reagovat
Kytka
A chlap by pak měl mít možnost se chovat stejně jako ženská. Například by si Nick mohl navléci ty její bleděmodré šatečky s tylovou sukénkou jako pro baletku. A dostat hysterák.
Reagovat
Jakub
Tak jasně. Proč ne ty šatičky, ale třeba Nick by asi spíš někomu rozbil hubu než by si je navlékl. A hysterák? Ježiši těch bulících chlápků tam už bylo.
Reagovat
Kytka
No však ona Serena někomu příště hubu rozbije taky, páru má větší než lecjaký chlap.
Reagovat
Kytka
I v těch šatičkách :)))
Reagovat
Jakub
No taky jsem si chvíli myslel, že ho z toho sedátka sundá :-). Je měkká, Nick by ho vynes v zubech. Ženská no, samý řeči a skutek utek. :-)
Reagovat
Fandina
:-))
Teď to vidím, ze záznamu, neviděla jsem to totiž v reálu, jen story o tom, co vyvedla. Strach z ní tedy šel, když ukazovala na rozhodčího, ale byla to jen hádka. Ne zas tak nic strašného, co se tu popisovalo :-)).
Reagovat
janek_da
jj, daleko horší jsou hádky v kuchyni
Reagovat
smazaný uživatel
blizko sady kuchynskych nozu,...
Reagovat
FulnekUltras
Hluboce relativistický závan 29 let ředěné pražské kávy značky Hnědý šlem... ;-)))
Reagovat
tommr
kde si přišel na to tvoje "Sejme frajerku za to, že ukázala podprdu"? Nic takovýho Ramos nikdy neudělal tak si laskavě nevymýšlej ...
Reagovat
Kytka
Ona ukázala podprdu? Já myslela, že na to je expert Cornetka.
Reagovat
VlS
Má to pomotaný, Ramos Alizé nepískal.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... nejvíc mě "baví", když tady někdo začne moralizovat a stavět všechny do latě a přitom tu uvede úmyslně lživé informace (protože přece není tak blbej, aby si neověřil, co píše)... :-/

https://youtu.be/i2UIBboqUNo?t=24s
Reagovat
Pedronegro
jakže to bylo ... jo, blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské ... :)
Reagovat
Kozoroh
Tato věta bývá častokrát chybně chápána - neznamená, že hlupák patří do nebe, ale že se člověk dobrovolně vzdává majetku a bohatství ve prospěch duchovních ideálů. Příkladem takového člověka je sv. František z Assisi, syn bohatého kupce a zakladatel chudinského řádu františkánů.
Reagovat
Pedronegro
to je divné, proč tedy chudí duchem? na to jsem asi chyběl a obecně mi přijde, že výklad je jiný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prej:

"Ježíš neměl na mysli blbce, tedy lidi ducha mdlého, to je, bohužel, tradovaný omyl. Přesnější překlad by byl ?Blahoslavení chudí v duchu?. Tedy ti, co jsou chudí (=nemajetní ve smyslu materiálním) z důvodů duchovních. Ne ti, co ?nemají ducha?, ale co se vzdávají majetků a materiálního bohatství ve jménu duchovním."

Není to fór? Lidi, kteří to používají jako bodrý výsměch blbcům, jsou vlastně sami trochu přiblblí :)
Reagovat
Pedronegro
hmm, díky za objasnění, jen mi tedy přijde, že církev tu chudobu v praxi chápe jinak ...
Reagovat
Pedronegro
trochu jsem pátral a našel jsem i jiné výklady, např. na https://www.ontola.com/cs/ondi/keazah/co-znamena-blahoslaveni-chudi-duchem
Blahoslavení chudí duchem :
1( Mentálně zaostalý a duševně nemocní byli považováni za dotčené/poznamenané Bohem. Setkání s Boží existencí nemůže nikdo přežít se zdravým rozumem. Udělal si na nich značku a tak náleží jemu, který sídlí na nebesích, a po smrti jej budou tam následovat. Proto blahoslavení. Obdobně se chová právní řád. Soud zkoumá právní způsobilost, není-li, nesoudí, předává do lékařské péče.
2) Slabomyslní = nevěřící, malověrní, atd. Tady je vysvětlení teologicky komplikované, určené pro věřící. Odkazů na tento výklad se najde dost. (tady se církev o náplň starala staletí, a je to tedy tradiční výklad)
- takže bych možná to nadšení tlumil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na to, a vzhledem ke kontextu, v kterém to Ježíš provolal, zní verze zprostředkovaná Kozorohem značně věrohodně.

Onen L. Sarb ji ovšem vůbec nezmiňuje. Pouze se snaží vysvětlit, proč se používá, jak se často používá -- nikoli prapůvodní význam.

Takže je na čase povzneseně zchudnout.
Reagovat
blixa
Obávám se, že to už nám nikdo neřekne. Ježiš (tedy jeden z proroků, které Bible zahrnuje pod pojem "Ježíš") to řekl nejspíše Aramejsky. Evangelik Matouš to pak zapsal kdoví jak. Nejspíš v řečtině nebo v koiné - hovorové řečtině, přičemž výroky Ježíše byly možná zapsány v hebrejštině nebo aramejštině. Pokud bychom měli k dispozici originál, dalo by se z toho možná usoudit, jaký význam tehdy Ježíšova slova mohla mít, ovšem dnes je to pouhé věštění z křišťálové koule.
Reagovat
VlS
A teď to doplň o info, kde jsi se s Ježíšem Nazaretským potkal, kde jsi se naučil aramejštinua jak ti vysvětlil, co tím myslel. Chudí duchem a chudí v duchu - kde vidíš významovej rozdíl?
Reagovat
a.magerova
Tak tak... dokud tady nehodí odkaz na YT, kde s ním přímo hovoří, tak nevím nevím... zdá se mi, že Máňa říkala, že to není směroplatné... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo asi na mě?

http://casdpribram.sweb.cz/Uvahy/Blahoslavenstvi1.htm
Reagovat
tito
Milé překvapení
Reagovat
tito
Na TP chodím už mnoho let, ale tak manipulativní a pokrytecký výlev od tenistky jsem snad ještě nezažil.
Byť u Sereny to nebylo poprvé, tak teď to vážně přehnala. Jak píšou někteří (nechce se mi znova pročítat diskusi) nemohla použít rasismus - jak by také mohla v případě Naomi -tak obvinila Ramose mimo jiné ze sexismu. Je to velký precedens. Pragmatické využívání ismů a dehonestace rozhodčího pro vlastní prospěch či rozhození soupeře by mělo být tvrdě potíráno už od tohoto incidentu. Do tenisu nepatří. V kontextu toho jsou naprosto směšná a alibistická její slova na obhajobu Naomi po utkání. Dokud neprohrála, tak jí xenofobní projevy diváků vůbec nevadily... Zažili jsme mraky konfliktů hráčů s rozhodčími, ale poprvé se ( alespoň podle mne) nese na vlně odsouzeníhodného a morálně pochybného podhoubí ismů. Jen doufám, že tento amorální a herecký kalkul bude odsouzen tenisovou federací už v zárodku a nepovede k devalvaci tenisových zápasů a výkonů soupeřů v nějaké absurdní komedii typu mee too.... Carlose a zvláště Naomi je mi upřímně líto a osobně si nedokáži představit, jak by vypadalo utkání, kdyby místo Naomi stála na druhé straně Kerber, jak píše brixner.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Reagovat
VlS
Sdílím tvůj pocit. A nemůžu se zbavit pocitu, že to byla úmyslná herecká etuda s cílem vykolejit soupeřku, když už to nešlo tenisově. Nedokážu si představit větší hulvátství .
Reagovat
PetraFans..
Je mi z toho pořád hrozně moc smutno. Místo toho, aby se psalo, jak skvěle Naomi hrála, tak na sebe veskerou pozornost strhla Serena...
Reagovat
FulnekUltras
Naomi už tento GS historicky nikdo nevezme a na všech dalších turnajích bude mít tomu odpovídající zasloužený rspekt soupeřek i okolí. Na rozdíl od opobrojlera, jehož posledních 10 GS může být v případě další gradace kauzy do roviny WADA vážně ohroženo. O trvale potvrzené pověsti pavlačové nány s psychikou desetiletého fracka ani nemluvě.
Reagovat
Krisboy
To je pravda :( Naomi je skvělá a brzo si to vynahradí.
Reagovat
smazaný uživatel
pozri sa na naomin instagram a bude este smtunejsie, co tam tie opice vystrajaju v komentoch.. aky hrac, taki fanuskovia
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/spacepirate16/status/1038813105374023682
Reagovat
FulnekUltras
tak skrývat se za tím může kdekdo - frustrovaný lidoop, zrovna jako navenek počestný a bohabojný bílý strejc ze středozápadu, který svou vlast považuje za atomově nedotknutelnou ;-)
Reagovat
George_Renel
bych se ani nedivil, že to skončí u Me too, poněvadž jí koukal z rozhodcovské stolice na kozy. .-)
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
com
to snad bude nakej rekord - skoro 1000 prispevku o tom jaka je Serene kravka :D
Reagovat
gigin
Bývalo daleko víc.
Reagovat
smazaný uživatel
a mnohem konstruktivnejsich:)
Reagovat
spaniel
Fandina diskuse o satelitech? :D
Reagovat
Fandina
Jj, to mě hodně bavilo, jak jste se snažili ze mě udělat blba. Škoda, že jsem v tom nepokračovala. Ta diskuse se mi hodně líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
nie som jej fanusik,ale paci sa mi na nej jedna schopnost a to ako vie rychlo reagovat na zmenu situacie,zo skandalu a hanby to v momente zviest na boj za neviem ake prava,je to sice primitivne,ale v ramci PK,jej to vsetci musume zozrat aj s navijakom,tak kto tu je vacsi blbec:DDD
Reagovat
FulnekUltras
tzv. politická korektnost se už tak tak drží jen v mainstreamových médiích a oficiálních institucích - celkově dávno chcípá na totální zhnusení drtivé většiny lidí, kteří se jí údajně mají podřizovat
Reagovat
tommr
tady se dá ještě pořád svobodně diskutovat. Na seznamu se už diskuse o Sereně nekompromisně mažou:

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1020993-bojuji-za-prava-zen-uvedla-williamsova-po-hadce-s-rozhodcim-a-dockala-se-potlesku.html#section-artcl
Reagovat
FulnekUltras
U posledního článku už to bakaloidi raději zas pustili. Debaty servilních lokajíčků v tamní redakci budou asi čím dál horečnější.

Pokud jde o TP, samozřejmě souhlas - a dík všem, kteří tady svobodnou výměnu názorů v mezích jakési elementární slušnosti umožňují.
Reagovat
frufru77
Ano, první 2 články zcenzurovali.
Reagovat
Kytka
Tak před chvílí jsem viděla zprávy ČT, dali tam všechno, rozhodně Serenu neomlouvali. Dali tam i ten výstup z tiskovky o ženských právech. Podali to tak, aby si to každý přebral sám. Což je jedině dobře. Bojovnice za ženská práva prostě nesnáším. je to vždy z nouze ctnost.
Reagovat
Padme
Aby nám to taky nezatrhli. Práva žen vypadají jinak. Myslím, že by kromě práv na všechno měly přijít i tresty za bezdůvodné napadání a osočování, kdykoliv, kdy se to někomu hodí použít. To je přesně tento případ.
Reagovat
Pedronegro
v tom jsme povětšinou zajedno, že by SW za to měla dostat pořádnej trest, jen teda nevím, co a proč by nám měli zatrhávat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tedy mam radeji ty filozoficke debaty Gulbise nez Sira:D)))
Sir Andy mu v tom nesaha ani po kotniky...(sorry Mute)
Gulbis je fakt v tom jasny favorit...ja se vzdy na to i tesil:D)
Jen tezko najit podobneho typka...

tohle by meli Gulbisovi trebas zapsat uz jako citat, takove Gulbisovo mudroslovi:

penalty there, penalty there, big penalty guy?... :D)))

ma slusny smysl pro humor....

sorry i dont understand...i miss the goal.
...i will give you present, DVD copy and you can watch that shot...
...a sucha reakce empajrove na jeho rozmanity monolog - TIME!...:D))))
Reagovat
gigin
Jj, říká se, že nejoblíbenější Ernestův povrch je press room. A
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
tmora
Serena, Za ten tyatr co tam predvedla dostane 1.8 mega.a penalty 17K???
Reagovat
FulnekUltras
cikorky, které právě pozastavili dávky, má snad konečně nějaký zajímavější výstup. Ale správně by to měl být jenom začátek - uvidíme. Zatím aspoň jeden charakteristický ohlas ze sportucézet:

Projevila se jako zbabělá a zákeřná mrcha. V obavě před postihem se uchýlila k neuvěřitelně podlému kroku. Postavila svůj exces do roviny sexismu. Kdo si v U.S.A dovolí takovéto argumenty oslyšet? S tím Wiliamsová chladnokrevně kalkuluje. Dobře věděla, že těžce přestřelila, což dokazovalo i její přehnaně asertivní jednání během závěrečného ceremoniálu. Je to hnus. V krystalicky čisté podobě.
Reagovat
Fandina
Znáš to, že člověk podle toho, jak uvažuje sám, soudí druhé. Když sám máš špatné úmysly, přisuzuješ je druhým. Co sám děláš nesprávně, očekáváš, že dělají druzí. Ty mi připadáš, jak přesný prototyp takového jednání, pokud to co píšeš, myslíš upřímně. Netvrdím, že Serena je světice, má dost chyb, ale co je moc, to je moc.
Reagovat
FulnekUltras
Podívej se nejdříve na kompletní záznam finále i ceremoniálu, bude-li k nalezení. Pak se dá věcně diskutovat.
Reagovat
Fandina
Nejde jen o včerejšek, jde o tvoje psaní o ní tady leta. Nikdy si nezapomeneš přisadit.
Reagovat
FulnekUltras
Co jsem léta psal a Kája před týdnem řekla, to se včera ukázalo v plné nahotě.
Reagovat
Fandina
Nejde o to, co řekla Kája, Serena se chová pořád stejně leta, často vybuchne, ale ty jí přisuzuješ věci, které jsou neporkazatelné. Ale nejsi sám, takových je tady více, kteří si potřebují odplivnou a plivnout.
Reagovat
FulnekUltras
Neprokazatelné? ;-))) - jak říkám, podívej se na záznam.
Reagovat
Fandina
Ano, neprokazatelné, nejde jen o včerejšek, obecně po ní pliveš.
Reagovat
FulnekUltras
a vím proč
Reagovat
Fandina
Ten kdo ví, nepotřebuje plivat.
Reagovat
VlS
Fandino, za včerejší vystoupení si nic jinýho, než odplivnutí nezaslouží.
Reagovat
Fandina
Nevím nevím. Hádala se s rozhodčím, rozmlátila raketu, ale zas až tak strašné, jak se tu píše nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to bylo ve druhém třetím kole, tak by to divadlo tak nevyznělo. Ale zkazila Naomi finále.
A Serenino jednání bylo za hranou.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, Serena to nezvládla. Otázkou je, jestli byla kaučovaná nebo ne, jak to vlastně bylo. Neunesla to, o tom žádná.
Reagovat
janek_da
Muratouglu říkal, že byla. Ona, že ne. Tak si vyber.
Reagovat
Fandina
Nemusela to slyšet.
Reagovat
FulnekUltras
viděla to - a tv záznam Muratogla to dosvědčuje
Reagovat
Fandina
jak můžeš vědět, co viděla a slyšela, to jsou vždycky tvrzení tohle, aniž stojíš na místě toho člověka, tak říkáš co viděl, slyšel
Reagovat
smazaný uživatel
tak slyset to urcite nemohla:)
Reagovat
Kytka
I kdyby koučing neviděla, koučovaná byla a to k napomenutí stačí. Pak přišla raketa, nakonec nadávky. Ale stejně to nedotáhla do konce - aby rozhodčí ukončil zápas. To by bylo za čtvrté. Ale tak dlouho už pak zápas netrval. To už nestihla.
Reagovat
janek_da
Pokud připustíme fakt, že má Ramos jenom jeden pár očí, tak mu musí stačit vidět, že Mouratoglu koučoval.
Reagovat
Fandina
A viděl, co říkal?
Reagovat
janek_da
dokonce cítil
Reagovat
Fandina
a co cítil?
Reagovat
janek_da
á, spadli jsme do rekurze
Reagovat
Fandina
Ale ne, je to bezpředmětné, každý si stejně mele tu svou, takže není nutné to rozebírat. Serena nemusela kaučink zaznamenat.
Reagovat
smazaný uživatel
na to bych se ho radeji neptal, co citil...

ale tak jak se mrtvi zpravidla nehybaji,
tak posunky rukou se zpravidla neslysi.

(tedy pokud nepreklada nejaky clovek pro neslysici akcni film Terminator...v nekterych scenach asi musi drsne zabrat, takze nejake ty tlakove vlny z pohybujicich se rukou by se uz mohly i slyset)
Reagovat
Fandina
Já ale mluvím o Sereně. To, že Muratoglu řekl, že byla kaučovaná neznamená, že ona ten kaučing zaznamenala.
Reagovat
smazaný uživatel
tak proto pisu, ze to slyset urcite nemohla:)
a jestli to zaznamenala to az tak neni podstatne...chyba Patrika, ze to risknul, co sam i potvrdil. Takze warning vporadku.
Reagovat
Fandina
Jenže když ona to nezaznamenala, že byla kaučovaná, tak se varování bránila.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna myslela, ze dostala warning za gaucovani, a ne koucovani...
Reagovat
janek_da
teď jsi uhodil hřebík na hlavičku, trest za gaučování by mě rozhodil stejně, ne-li více
Reagovat
smazaný uživatel
se nedivim, ja bych tam udelal takovou scenu, ze i BigMac by se lekl...
Reagovat
frufru77
Fulnek cituje jen jeden z ohlasů na "Sport.cz". Ty jsi jako vždy nakyslá a vše víš nejlépe. Navíc Serena spolu s dementním americkým publikem soupeřce odporným způsobem pokazila triumf v prvním GS finále.
Reagovat
Fandina
Nakyslý si jedině ty, pokud je podle tebe dementní publikum a Serena, tak těžko mohou někomu zkazit vítězství.
Reagovat
frufru77
Ty víš dobře, jak to myslím. Nemáš argumenty a jen štěkáš na obranu SW.
Reagovat
Fandina
A ty se divíš, když někdo píše o dementním publiku a o kyselosti. Štěkáš ty, že ne každý se hodlá účastnit plivání po druhém.
Reagovat
Pedronegro
že se s ní bavíte, je to stejná blbka jako SW a bude stejně mlít a mlít ty své nesmysly, ta tu fakt chyběla, ta je snad duševně ještě hnusnější než Serena, proto ji hájí ....
Reagovat
Fandina
Jj, každý kdo má jiný názor než ty je dementní, blbka a mluví nesmysly. Jinak by to ani nešlo.
Reagovat
Pedronegro
božíčku, ty jsi tak blbá, jak daleko vidíš, ani si nezjistíš jak to bylo, ale budeš tu vykládat ta svá moudra, trenér koučování přiznal a hlavní je, že to dělal posunky, které nejsou slyšet, ale jsou ze záznamů jasně vidět, stejně je viděla i Serena, jenže lhala, že jí jen ukazoval palec nahoru, už je ti jasné proč byl warning OK a následné protesty SW trapné divadlo? ne, odhaduju, že ty opět jako vždy zasekneš desku a dokola budeš mlít svou, a že tomu nerozumíme a to do naprostého zblbnutí nebo nudle :), mimochodem, tudle jsem narazil na diagnózu, která na tebe sedí jak ulitá - zatím ji nebudu říkat, lékařské tajemství a tak, že :), ale měla by ses léčit dokud je čas ...
Reagovat
Fandina
TY musíš být hodně zakomplexovaný člověk, nejde jenom o dnešek, ale obecně o tvoje příspěvky tady. A také citově plochyý, absolutně ti chybí empatie. A líbí se mi, jak používáš blbka, moudra a další věci. Léčit se, to jsou argumenty toho, kdo neví kam dál, tak začne s těmito slovy.
Velice rád útočíš na druhé a vkládáš jim do hlavy myšlenky, které by je ani nenapadly. A ani není divu, že sis v případě Sereny přihřál polivčičku. Ani bych od tebe nic jiného nečekala.
Reagovat
Pedronegro
dobrý, už jen chybí, že jsi taky porodila dítě, bojuješ za práva žen a že jsi ještě nevečeřela, v tomhle nebo obráceném pořadí :) a dej pozor, aby sis náhodou zcela empaticky nevzpomněla na Naomi :)
Reagovat
Fandina
Ne, já za práva žen nebojuji, porodila jsem dvě děti a večeřím, když je potřeba. Naomi je šťastná, že vyhrála GS. Serena je na tom bídně, udělala výstup a prohrála, je spíš k politování, než že bych na ní měla plivat.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=JudTv4E0EYc

Davenport se znazi argumentovat ze Ramos skazil a ovlivnil negativne finale, zminuje Nadala, Zvereva a nevim koho jeste, ze u nich je koucing taky a nejen to, ze obcas ale furt a zadne warningy...u Sereny to bylo zridka, vlastne si nevzpomina na nejake situace u ni a nejednou ve finale warning za koucing...

Misto, aby se nad tim zamysleli, pochvalili toho Ramose,,,ze se v tom zenskem tenise snazi tomu dat uroven GS....tak vlastne ho jeste sjeli a tim vlastne pochvalili toho Nadala se Zverevem ze vlastne podvadi a je to vpohode a je to proste ourigt...ze to proste k tomu tenisu asi patri, podvadet.

Serene se preci jen da za neco podekovat,...nebot timhle excesem, se teda jen ukazalo, jak vsichni, kdo se toci kolem tenisu na spickove urovni proste vedi, ze hraci podvadeji, a proste se to prehlizi. Super...

Vzpominam si jak BigMac byl vyloucen z GS v Australii, to slo fakt rychle. Toz jak bojuji o ty zensky prava, tak se Serena mela uz davno vyloucit z kurtu sama...

Nebot nez dostala ten game penalty, tak uz totiz mela byt davno pod sprchama...

Mela jen stesti, ze to bylo finale, a Ramos mel dobrou vuli, ten zapas dokoncit...

Strizna je fajna vec...si pockam az bude nekde cely zapas, pekne vystrihnu, vsechny ty jeji supr pasaze a flaknu to na YT cele, nebot ta po nem vyjizdela furt...

Jinak toho Ramose obdivuji, nervy ze zeleznych prutu...
...za sebe, ja bych tohle nedal:))) mne by bylo uz blbe po tom prvnim vyjezdu...

Take skoda, ze misto, aby to konecne nabralo ten ferovy smer v piskani zapasu na GS, tak Ramos bude asi spis lyncovany...

...toz nova doba, host vyhazuje vrchniho:)))
Reagovat
FulnekUltras
degenerace lidstva zatím dospěla nejdál v USA - nic nového - ale přece věřím, že tahle kauza by už konečně mohla po léta beznadějně stojatými vodami komerční tenisové mafie pořádně zamíchat
Reagovat
misa
Myslím, že ta degenerace je v mnoha státech horší, a to zrovna nemusíme opustit tvoje milované části světa.
Reagovat
FulnekUltras
Když přijde na úplně nejjednodušší a k životu opravdu potřebné věci, nikde v Evropě je zatím nedokážou zkomplikovat nesmyslnými píčovinami tak dokonale, jako právě v "nejsvobodnější zemi světa". A byl bych jenom rád, kdyby se to v nadcházející kauze kolem SW nepotvrdilo.
Reagovat
misa
Aspoň se tam můžou najíst, což se o různých dožívajících komunistických rájích říct nedá.
Reagovat
FulnekUltras
Možná bys nevěřil, jak se v tebou podceňovaných krajích jí levně a v pohodě. Ovšem je potřeba to zažít. Zrovna jako místa v USA, kde tě kvůli žrádlu nebo penězům na něj jsou schopni zabít.
Reagovat
Fandina
To je zvláštní, že všichni ti lidi tak rádi do USA odchází, z celého světa, nejen z komunistických zemí. Čím to asi bude? Že by jim ta nejsvobodnější země tak strašně vadila.
Reagovat
FulnekUltras
odcházejí převážně jednotlivci zdegenerovaní konzumem - a mnozí z nich se pak nestačí divit
Reagovat
Fandina
To si povídejte na stranické komunistické schůzi. Realita je taková, že kdo chce, tak odejde a nikdo nejde do Ruska, všichni do USA. Připadáš mi jak spadlý z višně.
Reagovat
VlS
Seš opravdu tak zaslepenej, nebo jen zblblej propagandou, kterou do tebe prali za mlada? Kolikrát jsi tam byl a kde?
Reagovat
FulnekUltras
Nebudu zde tapetovat. Je to prostě tak - a plně chápu, že čecháčkovského maloměšťáka to hluboce sere.
Reagovat
Fandina
:-)) jj, zjevně to vadí tobě, že nikdo se nehrne do Ruska nýbrž do USA, jinak by ses tak neexponoval, čecháčku.
Reagovat
VlS
nálepkováním maloměšťákama nesmažeš svou rudou zaslepenost a omezenost chápání složitosti a mnohotvárnosti světa. Je mi tě upřímně líto.
Reagovat
FulnekUltras
děkuji za uznání - v kauze SW je svět opravdu tak mnohotvárný a složitý, až mají na konci všichni zapomenout, oč vlastně jde ;-)))
Reagovat
Fandina
Delší dobu pozoruji názory FU a opravdu by mě zajímalo, jestli je tak hloupý nebo to hraje. Jemu napíšeš stokrát, že Lendl chtěl hrát DC a on stojednakrát napíše že nechtěl a tak je to u něj se vším. Možná na tebe dá, já mu x krát napsala, že je mi ho líto a ani to s ním nehlo. Třeba tebe bude brát vážně.
Reagovat
FulnekUltras
Už jsi našla ten záznam, Fandi?
Reagovat
Fandina
Ano našla, zatím nevidím nic nenormálního.
Reagovat
FulnekUltras
druhý set - radši hned od začátku - a dál
Reagovat
Fandina
Viděla jsem jak se hádala s umpirem, pak rozmlátila raketu a pak se hádala s supervisorem nějakou paní a umpirem, nejdřív z ní šla hrůza, pak byla hysterická. Nic hezkého, ona to, co se tady na její hlavu sneslo, to se mi zdá přehnané. Neunesla to. Tečka.
Reagovat
FulnekUltras
ani já ji neunáším ;-)))
Reagovat
Fandina
Ty tomu hlavně nerozumíš. Jako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
4000 for coaching
3000 for Racket abuse
10000 for verbal abuse
Reagovat
tommr
jde sice jen o symbolickej trest, ale přesto jsem docela překvapenej, že k tomu potrestání našli odvahu ...
Reagovat
Kytka
Alespoň tak.
Reagovat
Kytka
Ovšem ve srovnání s tím, co za semifinále pobere směšné. Měli jí dát stopku aspoň na měsíc. Kyrgios by ji na jejím místě dostal.
Reagovat
FulnekUltras
ona si teď dá stopku sama do AO
Reagovat
PetaM
Pochybuju, že bude letos Serena ještě hrát. Do Asie zase tak často nejezdí :D
Reagovat
tmora
Alespon tak??? To si delate srandu?
To je vysmech.. Za ten TYATR co tam predvedla dostane 1.8 mega.???? a penalty 17K???
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, do vězení s ni!! :)))
Reagovat
blixa
Jo, dal bych jí aspoň 20 dní uklízení Central Parku, za urážky rozhodčího. To by se mi líbilo mnohem víc než těch trapnejch 17 litrů, který jsou pro ni almužna.
Reagovat
VlS
Kdyby na to měl Ramos žaludek, tak by jí mohl zažalovat u civilního soudu a požadovat písemnou omluvu zveřejněnou v hlavních denících všech členskejch zemí ITF. To bych rád viděl.
Reagovat
Pedronegro
souhlas, chtělo by to nějakého vyčůraného právníka a pumpnout tu husu tak o 100 mega :)
Reagovat
Hook2424
..tolik nemá! To by ji musel Babiš půjčit!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena 17.000$ pokuta
Reagovat
a.magerova
No vida... ;-)
Reagovat
blixa
Chudák, tejden bude o chlebu a o vodě ... :D
Reagovat
a.magerova
Spíš jen o vodě, chleba dá dítěti... ;-)
Reagovat
blixa
Jen aby !!! :D
Reagovat
a.magerova
Ale tak... věřme... ;-)
Reagovat
misa
by snad nemělo ani finále mezi Kvitovou a Plíškovou. Trochu to přeháníte :)
Reagovat
Jan
Serena je Serena :) Ta dokáže zvednout mandle :)
Reagovat
misa
Mně teda Serena nezvedne nic :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
a.magerova
Taková baba a NIC... ;-)
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
VlS
Možná jí je až moc ve všech rozměrech. Neříkej mě, že bys o ní řekla, že je pěkná baba a má vkus :-)
Reagovat
Fandina
Finále jsem neviděla, ale podívám se na něj ze záznamu, nicméně mě pobavilo, že místo rozebírání zápasu tu vidím sasmé stěžování si na Serenu. Já ji tedy nikdy nefandila, ale musím se smát tomu, jak ji tady vybarvována ve nejhorších barvách jaké existují. Co udělá, je špatně, i kdyby o ve skutečnosti myslela jinak, tak tady se to popisuje jen ve špatném.
Reagovat
tommr
takže ty její chování považuješ za normální nebo dokonce za příkladný? A fandíš jí taky v jejím hrdinném boji za právo žen beztrestně urážet rozhodčí?
Reagovat
Fandina
Ne, nepovažuji ji ani za příkladnou, ani za opovrženíhodnou. Jen mě fascinuje, co všechno se na její hlavu může valit.
Reagovat
FulnekUltras
zcela po právu a s několikaletým zpožděním
Reagovat
Fandina
To vůbec. Každý se na kurtu nějak chová a kde kdo má přešlapy, jenže když to udělá Serena, tak se tady poslední dobou mohou všichni zbláznit.
Reagovat
smazaný uživatel
mozne preto,ze sa to stalo vo finale GS+Serena pritahuje pozornost ovela viac ako bezny tenisti,to snad chapes
Reagovat
FulnekUltras
viz výše
Reagovat
VlS
Prosímtě, prvně se na to podívej, prohlásit, že jsi nic neviděla a vynášet soudy, to vypadá trochu moc fandinovsky
Reagovat
Kytka
To bys musela vidět. Tak na tohle neměl ve svých nejslavnějších dobách ani Mc Enroe.
Reagovat
smazaný uživatel
nebagatelizuj to,pozri si zaznam,zapas by pravdepodobne prehrala tak ci tak,spor so samou sebou jej prisiel vhod,jej spravanie ma neprekvapuje
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, úplná kovbojka tady :))
Reagovat
tmora
Tak nejvic po zapase me iritovala speech od Head of WTA Katriny Adams - ktera tituloval Serenu - ty jsi sampionka vsech sampionek, jsi modelem a prikladem sportu a respektovana vsemi.
Chudak Ramos nedostal oceneni, pravdepodobne se ho nikdo nezastane a jeste ho bude cela US lyncovat.
Uz po zapase v Set and Mats - me Mats teda taky zklamal. Mluvil o tom obecne ve smyslu, ze Ramos to mohl vyhodnotit jinak apod. - proste aby si na nej nekoukalo pres prsty
Serena je nejvetsi sportovec US , velky prachy, televizni spolecnosti, sexismus - podle me se to toho nikdo nepusti - jednak ze by byl outsider, ztrata prace apod..
Reagovat
Jan
I tak všichni vědí o co jde.
Reagovat
historik
Fakt chudák Ramos, za mě je borec. Papaláši ho budou lynčovat a podporovat tuhle zhovadilost a mnozí jiní přic*dáči budou radši držet ústa, místo aby se ho zastali. V rámci tzv. vyššího zájmu", aby si udrželi svoje fleky, přísun peněz a nikoho si nerozházeli. Každý z nich se bude bát cokoli říct, protože na tu posvátnou serenu se nesmí chytnout, ona si může dovolit cokoliv, pro ni platí jiná pravidla. Pokud po ní chceš stejná pravidla jako po ostatních, je to rasismus. Ta rád bych, aby některé osobnosti našli odvahu, odpustili si alibistické fráze a řekli, jak to je.
Reagovat
Jan
Souhlasím.
Reagovat
FulnekUltras
a pokud by to progradovalo až do WADA, možná i několik osob trvale nezvěstných - teď se bude lámat druhý hamburgr
Reagovat
George_Renel
Vzhledem k tomu, že se to odehrálo v USA a známe tamní zákony, mohla by Naomi žalovat soudně za ukradené pozitivní emoce. Určitě by se tam toho s radostí ujal nějaký advokát a úplně bez šancí by nebyla.....
Reagovat
tommr
spíš bych si tip, že někoho bude žalovat Serena kvůli ušlýmu zisku ...
Reagovat
Kytka
a újmě, že ten rekord nemá
Reagovat
Jabadu
už tomu na twitteru nasazuje korunu:
(2/2) When a woman is emotional, she?s ?hysterical? and she?s penalized for it. When a man does the same, he?s ?outspoken? & and there are no repercussions. Thank you, @serenawilliams, for calling out this double standard. More voices are needed to do the same.
Volně:
Když je žena emocionální, je hysterická! A je za to penalizována!
Když to udělá muž, je otevřený a nic se nestane.
Děkuji Sereně Williams ... bla, bla, bla ...

Mno a teď už se všichni činovníci ve WTA zesrali a nebude nic. Nebudou riskovat své teplé flíčky.
Reagovat
Kytka
No jo, boj za ženská práva začal.
Reagovat
Hector21
Tupá arogantní slepice s hysterickymi záchvaty a ještě blbejsi novináři co ji za její pseudomyslenky zatleskali...
Svět se v p...obrací.
Reagovat
FulnekUltras
Pořád ještě věřím, že tyhle "novoty" už za posledních pár let natolik vyčpěly a všeobecně se veřejnosti zhnusily, že SW s nimi vyjde naprázdno - a bude se nakonec moci jít vykvokat jedině tak k věhlasné doktorce ženských práv ze čtvrté cenové, honoris femicunda Sommerové.
Reagovat
Nola
Mladšia zo známych tenisových sestier však zašla po zápase ešte ďalej. Rozhodcu otvorene nazvala sexistom a vylúčená nie je ani žaloba.

kto koho bude zalovat? to uz komedia toto....

https://sport.sme.sk/c/20909637/video-osakova-plakala-po-vitazstve-na-us-open-2018.html
Reagovat
janek_da
Doufám, že z toho bude serial. Teď bude kvuli Ramosovi zvažovat konec kariery.
Reagovat
Pe3k
Nejlepší jsou ti co se jí ještě zastávají... brainwashing, dmce, usa.
Reagovat
Jan
Už to vidím, jak v Praze na finále FC dojde k podobné situaci. Zejména, kdyby to bylo na vážkách. A ještě kdyby přijela Serena.
Reagovat
EllNino
No pokud to Reena pojme jako souboj etnik, tak asi ano, protože to vypadá, že americký může být bude komplet "tmavý"
Reagovat
janek_da
Já bych řekl, že se v záapse spíš projevila typická katolická horlivost.
Reagovat
Patri.k
Prohlášení, že bojuje za práva žen, to je taky gól :D Serena neví co si vymyslet, aby své naprosto primitivní chování obhájila :D
Reagovat
Patri.k
Ale v USA je to taková samospásná formulka, která funguje na všechno. Ale v tomto případě ji to asi těžko budou baštit, že její nevhodné chování bylo projevem za práva žen :D Tím chtěla Serena vyjádřit, že i ženy mají právo se chovat stejně hloupě jako muži? :D
Reagovat
spaniel
Me jen udivuje, jak Tad někteří píšou, že je Serena zklamala. Vždyť toto předvádí roky...jen to potvrdila. Jediný rozdíl je# že teď umpire něco udělal.
Reagovat
LukasH
Co se vratila, cca od roku 2012, neměla žádnej incident.
Reagovat
misa
Problém řady lidí je ten, že nejsou schopni pochopit to co vidí.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
kulhavej_kmet
Tak neco uboheho jsem dlouho nevidel. A ty priblbly amici ji jeste tleskaji.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1020993-bojuji-za-prava-zen-uvedla-williamsova-po-hadce-s-rozhodcim-a-dockala-se-potlesku.html#hp-sez
Reagovat
blixa
Naomi by ji měla zažalovat, protože z toho se dá odvodit, že ji Serena zřejmě považuje za muže ! :D
Reagovat
LukasH
Mně to fakt mrzí kvůli tomu tenisu. Serenu jsem si oblíbil právě kvůli jejim schopnostem. Včera ji moc nešlo podání, ale ve výměnách to byl fakt mač. Je videt, jak znovu dře, zhubla a je pomalu tam, kde byla v roce 2012. Jenže Naomi hrála mnohem líp než dosavadní finálový soupeřky.
A proto právě nechápu, že má tohle Serena zapotřebí. Jasně, cítila, že prohrává..ale co. Teď na USO hrála asi nejlíp od návratu. Fyzicky zas pecka...takže není důvod, proč by nemohla vyhrát příště. Jenže tímhle si to pohnojila. Pro ty, co jí nesnášeli, je to teď zadostiučinění, pro fandy, kteří obdivovali její tenis a vytrvalost, je to velký zklamání.
Reagovat
VlS
Naomi by měla dostat ty trofeje 2. Porazila Serenu i kotel.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze by mela dostat k te trofeji jeste zlaty keltsky kotlik.:)
Reagovat
Aussie
Tak třeba, narazil jsem na Washington Post. Tam se jakási komentátorka zle rozčilovala nad tím, jak Serenu poškodil rozhodčí. O tom, že prohrála s lepší tenistkou a snad ani jak se ta tenistka vlastně jmenuje, nikde nic. Jen o tom, jak bylo Serínce ublíženo a jak by se Ramos měl smažit v ohni pekelném.
Pak se divme těm reakcím diváků!
Jsem jen zvědav, jestli dostane Serena nějaký trest. Nebo snad se jí bude muset Ramos omluvit? Nepřekvapilo by mě to.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to četl. Ona pisatelka měla za to, že to Ramos zkazil právě i Ósakové.

Můj názor je, že to měl nechat dohrát, i když Serena se samozřejmě chovala pitomě.

Na druhou stranu všechny ty otřepané fráze o sexismu, rasismu a egoismu jsou úplně mimo. Moc se to pitvá. Měl to nechat dohrát, ale Serena se fakt chovala jak pako. Life goes on.
Reagovat
Kytka
Když se chovala jako pako, tak to prostě musí někdo zarazit. Byla jak smyslů zbavená. prostě hysterka. A jak se ukazuje povstala jako nová sufražetka. Rasově to zdůvodnit - při pohledu na soupeřku - nemohla, tak vytasila ženská práva. Tedy bojovnice za ženská práva nesnáším úplně nejvíc, když nemůžu jinak, tak jsem přece žena a matka a musím mít zvláštní zacházení.
Reagovat
Desetinka
Za to poslední varování, které vedlo ke ztrátě gemu, si může jen a jen sama. Ramos udělal to, na co má jako rozhodčí právo. Proč by si měl nechat sprostě nadávat do lhářů, zlodějů, okradačů a ještě bůhví co tam na něj štěkala.
Prostě Američani neunášejí, že jejich modla, super žena jdoucí všude příkladem, matka všech matek, královna narvaná do princeznovských šatiček nezískala další GS. Jen mě neuvěřitelně fascinuje, jak napomenutí za nepovolené koučování, rozmlácení rakety a vulgární chování k hlavnímu rozhodčímu se obrátí jako sexismus a všichni to tam "žerou".
Snad se Ramosovi podařilo opustit USA bez úhony a nebude to mít pro něho ještě nejaké následky (vůbec bych se nedivila, naopak trest pro Serenu vůbec žádný nečekám).
Jak zněl jeden zdejší novinový titulek, prostě šaškárna na kurtu, bohužel ve finále GS :-( A to ještě Serenu vynášejí do nebes jako příkladnou šampionku za to, že utišovala diváky při tom nestandartním ceremoniálu (že to sama zavinila, si asi tam vůbec nikdo neuvědomuje).

Naomi mi bylo neuvěřitelně líto, snad si to co nejdříve vynahradí. Ale zaplaťpánbůh za to, že to vyhrála. Kdyby to Serena otočila, asi by tam ten kurt vybouchnul pýchou všech Američanů nad jejich hrdinskou modlou.

Poznámka na okraj: To její ohánění boje za ženská práva mi připadá absurdní, ať si bojuje za sebe a za ty, kdo o to stojí, mně je za to spíš stydno.
Reagovat
smazaný uživatel
Udělal, na co měl právo. Serena si za to může sama. ALE vůči divákům i Ósakové bylo bývalo lepší řešení počkat, až se matrona uklidní a nechat je to normálně dohrát.
Reagovat
FulnekUltras
perfektně napsáno
Reagovat
Pedronegro
co pořád meleš o dohrávání, vždyť se to dohrálo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Formálně ano, ale tím gamem na 5:3 to v podstatě ukončil. Neměl do toho takhle zasahovat.
Reagovat
Kytka
Když mu sprostě nadávala, vytahovala svou mateřskou roli, nebyla k zastavení, co měl dělat? Jinému tenistovi by už za to skrečovali zápas. Tohle co ona si nedovolí nikdo. Jsou excesy, ale takhle snad neběsnil ani Mac Enroue. Utnout se to musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele pochop, že nehájím Serenu. Chovala se jak kráva. Ale tím, že ji takhle potrestal, potrestal všechny kolem.

Ona řvala především z frustrace. To mu mělo být jasné. Takže pokud ji chtěl potrestat, měl to nechat normálně dohrát. Takhle jen zkrátil její trápení a potrestal diváky, Ósakovou a nakonec i sebe.
Reagovat
Kytka
Kdyby ji nechal, tak příště vyvolá ještě brutálnější scénu, to rozhodčího asi zfackuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že tohle jakkoli snížilo pravděpodobnost, že bouchne příště? Vždyť to udělala už po Xté :)
Reagovat
Kytka
Nechat ji, tak sáhne příště k fyzickému útoku. A není jisté, kdo by byl silnější. To jak jednou ranou zcela zdemolovala raketu svědčí o tom, že by rozhodčí nemusel přežít.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je jen tvůj stihomam, že by jinak příště padaly facky :) A dokonce i ten optimistický předpoklad, že díky tomuhle jistě padat nebudou.

Jinak ve Full Contact souboji Serena vs Ramos bych jistě vsadil na Serenu :D Ledaže Carlos nosí pepřák nebo něco.
Reagovat
Kytka
Stihomamem rozhodně netrpím. Ale jsou tu jednou pravidla pro všechny stejná, tedy i pro Serenu. Padni komu padni. Tohle co ona snad nikdo ještě nepředvedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Řvala z frustrace, ale ten nápor na rozhodčího musel být brutální, i ze strany publika. Nebyl to jen chvilkový exces, pokračovalo to po zápase a na tiskovce. I kdyby ji nepotrestoval hrou pro soupeřku, tak ona by v tom pokračovala a rozhodčí si nemůze nechat celou dobu nadávat do zlodějů a znevažovat jeho právo a autoritu. To není dobrý příklad pro Sereninu dceru. ;) Když nadnesu příklad, který sice není ekvivalentní, ale v principu stejný, tak když zabiješ člověka, systém musí zasáhnout co nejdříve (v tomhle případě zabití tenisu), abys v tom nemohl pokračovat a přinášet obětem blízkých ten pláč a utrpení. Ósaka měla smůlu, že zastihla Williams v takové duševní formě. Ale pravidla nesmí být pro srandu králíkům, anarchokapitalismus i anarchokomunismus nejsou mým šálkem kávy.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl udělat maximum pro to, aby to uklidnil. Jen můj názor.
Reagovat
Ereinion
tím, že ji sebral game, Serenu celkem umlčel...jinak by mu tam nadávala ještě dál
Reagovat
Kytka
Chtěla bych vidět, kdo by byl schopen uklidnit tu řvoucí saň.
Reagovat
a.magerova
Navíc jí byl "ukraden" NÉ její game... kdyby jí Ramos potrestal při jejím podání, tak dejme tomu, ale takhle je to celkem na pováženou a účelově podávané...
Reagovat
smazaný uživatel
Není, když pochopíš, že ne každý, kdo to zpochybňuje, hájí Serenu. Mně jen přijde, že to byl moc krutý zásah do vývoje mače. Krutý ne vůči Sereně, ale vůči mně jako divákovi.

Jinak to překrucování a zneužívání kdečeho pro vlastní agitku je mi protivné taky.
Reagovat
Pedronegro
přesně, game, který přiřkl Naomi, by ona nejspíše získala i ve hře, kdyby nebylo Sereniných scén, jejichž pravým účelem bylo nejspíš Naomi rozhodit a pak brejknout, což se po tom přerušení klidně mohlo stát, takže to naopak bylo velice spravedlivé rozhodnutí ...
Reagovat
baggik
Palec nahoru.
Reagovat
VlS
souhlas
Reagovat
Kytka
Souhlas. Jak jsem psala Naomi nesmírně obdivuji, že po tom výstupu co Serena udělala, doservírovala zápas celkem bez problému. Klobouk dolů před ní.
Reagovat
rubens
přesně tak to je.
Reagovat
FulnekUltras
naprosto přesně a výstižně řečeno
Reagovat
Pedronegro
jo a WTA to prý celé bude vyšetřovat, možná se ještě nasmějeme :)
Reagovat
Kytka
Obávám se, že se zasmějeme poněkud trpce.
Reagovat
historik
Zvláště Washington Post nebo Ne York Times jsou humus všech humusů. Když jsem nedávno viděl jednu reklamu na NY Times musel jsem se smát. Oni tam ty hloupé amíky krmí tímhle. No a pak se nemůžeme divit.
Reagovat
marsden
Sledoval jsem to. Ke sportu patri emoce. I kazdy z vas, kdyz si hraje bezvyznamny trenink s kamosema v hale, tak chces vyhrat a chovas pri spotru iracionalne. Proste touha po vitezstvi. Serena a kazdy tenista ma pravo si ubojovat svou pravdu. Rasisticky kecy co tady zvanite jsou k smichu a jsou od nul, ktery nic nedokazali.
Reagovat
Krisboy
K smíchu (spíš tedy k pláči) je ta prolhaná hysterická nesportovní děvka.
Reagovat
marsden
Mas hodne maly pero demente
Reagovat
Krisboy
Jak to víš, nás šmíruješ?
Reagovat
FulnekUltras
na víc se nezmůžeš, sluncem osvícený šulínku? ;-)))
Reagovat
Krisboy
A kecy o rasismu si strč spolu s tou tlustou neohrabanou sviní do prdele.
Reagovat
Kytka
A Fair play ti nic neříká? To ke sportu taky patří a dost silně. Emoce patří ke sportu a i k jiným lidským činnostem, ale člověk má být také nadán jistou mírou sebereflexe, až kam můžu. Vedle emocí je také zdravý lidský rozum. To by za chvíli vše ovládla běsnící monstra a vše by bylo podle tebe v pořádku, protože to k tomu patří. Touha po vítězství ano, ale ne za cenu znevážení úspěchu soupeřky. Když nevyhraji já veliká, ať se ona alespoň cítí blbě. Prostě chtěla ten rekord, už třetí GS to nevyšlo, čas se jí krátí, tak jde přes mrtvoly.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, takze chovat sa jak utrhnuta z retaze je v poriadku. Niesme
niekde v dzungli. Keby to urobil Kyrgios tak je diskvalifikovany, pokuta a ban z tenisu na rok.
Reagovat
Mayo
Kyrgios 0 GS, Serena 23 GS
Reagovat
spaniel
23GS u žen < 0GS u mužů
Reagovat
smazaný uživatel
M? právo bojovat za svoji pravdu, stejně jako má právo být potrestána. A o rasismu a sexismu absolutně nemůže být řeč. Nemá to ž?dný podklad a je to úplně mimo. Nejnebezpečnější jsou dnes lidé, které tady dnes tyhle věci domněle vytváří.
Reagovat
Padme
pracovala a neměla čas se na tohle koukat. Obdiv, jak tu celou situaci Ramos zvládl s klidem. Každý normální člověk by po ní něco hodil.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl to ale nechat dohrát. Na druhou stranu Serena by měla být víc serene, obzvlášť po zkušenostech, které už na US Open má.
Reagovat
MartinPa
Tak to je maso - vítězka se omlouvá za to, že vyhrála - to se zase Sereně něco povedlo :-(
Reagovat
FerrariF50
Říkám to furt, že poSerena je ostuda tenisu ... hnus všech hnusů ... jě mě z ní zle, ... nevadí mě z celýho ATP ani WTA nikdo až na ní ... nesympatická, namyšlená a odporná.
Reagovat
kulhavej_kmet
Okradla Naomi o radost z vitezstvi.

Serena u me skoncila. Uz do toho taha i sexismus i toho svyho haranta, pry ze se bude dal rvat za prava zen. Proste krava na entou a amici se taky predvedli. Tohle maji byt nasi spojenci? nasr. jo nasr.
Reagovat
Kytka
Serena u mně skončila dávno. Už jen ta její neopodstatněná obvinění kde všude z rasismu a teď z ní bude bojovnice za práva žen, to si snad spletla dobu ne? Tyhle bojovnice za ženská práva v jakékoliv oblasti nesnáším. Když to nezvládnu svými schopnostmi, regulérně, tak vytasím ženská práva.
Reagovat
FulnekUltras
jen ať to každý vidí...
Reagovat
EllNino
Serena žumpa ... na to se nedá ani nic jiného říct ... hysterická scéna na úrovni malého dítěte, grácie šla stranou po porodu dcery, teď ji cpe do všeho a používá ji jako zástěrku při každé sebeměnší "křivdě" ...

Nemá to zapotřebí a lesk a glanc už se ztratil pod nabíranou tylovou sukní, nebo spíš mezi nohama obepnutého neoprenu
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Včera mě to moc mrzelo. Hlavně proto, že jsem Sereně přál návrat a aby se jí zas dařilo. Myslel jsem že tohle už má za sebou.
Včera hrála Naomi nadpozemsky a patřilo jí to se vším všudy.
Serena prostě pořád ukřivděná černá Američanka.
Reagovat
Kytka
To už i ten debakl, co jí uštědřila Konta sváděla na poporodní deprese. Sakra, porod má už rok za sebou a snad ještě další roky co bude hrát bude své neúspěchy
a výbuchy svádět na rozrušení způsobené porodem?
Reagovat
a.magerova
Hele, málem umřela při porodu (jako jediná žena v historii lidstva/vesmíru), ta se porodem a mateřstvím bude ohánět už furt... na konci roku dostane cenu za mír...
Reagovat
Kytka
Nebo jako matka roku.
Reagovat
Pedronegro
já to vidím na kongresovou medaili za boj s umpirem a utrpěnou újmu a cenu amerického fair play za to, jak to vytrvale opakovala :)
Reagovat
PetaM
Pokud si pamatuju, prohru s Kontou sváděla na to, že se ten den dozvěděla, že muž, který zabil její sestru, se díky dobrému chování dostal na svobodu ...

Komentovala to tím, že její sestra se za dobré chování už z hrobu jaksi nevrátí ...
Reagovat
a.magerova
Jj našla jsem to:

http://www.xy1.cz/pr7sp
Reagovat
baggik
Jenže její sestra žije. To ona svým autem někoho zabila, ne obráceně.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ta nevlastna co sedela v aute s nejakym gangstrom v pofidernej stvrti a zastrelili ich
Reagovat
a.magerova
Matka stejná, 2 otcové... na 5 dcer... by mě zajímalo, kdyby měla Serena 4 bratry, jestli by měla jiné myšlení... ;-)
Reagovat
a.magerova
Serena je z pěti dětí/sester.
Reagovat
PetaM
Hele, Serena je černá, už to by ti mělo naznačit, že rozhodně nebude mít jen jednu sestru ... ;)
Reagovat
Kytka
Ale já zaslechla od komentátora - někde na dalším turnaji, že je ještě rozhozená po porodu, proto má výpadky nálad nahoru, dolů.
Reagovat
PetaM
Komentátor asi neví více, než Serena ... Když od komentátora uslyšíš, že je Serena vlastně bílá, budeš mu věřit?
Reagovat
PetaM
A pokud má výpadky nahoru - dolů, tak byste to spíše měli přisuzovat menstruaci. Dámy, jistě víte, o čem mluvím ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nie, ona sa odhlasila z nejakeho turnaja koli depresii a vyprask od konty bol koli tomu vrahovi.. no je tazke sa v tych vyhovorkach vyznat, ked ich je tolko
Reagovat
lexikon
Jak ty videa mrtky americký hned stáhly :)
Reagovat
lars
tady to mas, ale nevim, jak dlouho to tam bude
https://www.youtube.com/watch?v=OILrXggTjpQ
Reagovat
Krisboy
Svině všech sviní. Odpornost. Z takovejchle lidí je mi úplně úzko :(((
Reagovat
Hook2424
Mě je zle z takových nenávistných lidí jako jsi "Ty"!
Reagovat
letityfanousek
díky.. takovou krávu jsem dlouho neviděl a neslyšel.. černý hnus
Reagovat
janek_da
Jak ji měl uklidnit? :D
Reagovat
historik
Naprostá ostuda a humus, naprostí nevychovanci, a mohl bych napsat ještě něco horšího, proto jsem to nemohl komentovat dřív. Ta co jsme viděli včera je přesně to, co je Amerika. A Serena. Chtěl bych vidět, kdyby se něco takového stalo u nás nebo třeba na Fed Cupu v Rusku, hned by papaláši z nejvyšších míst hrozili všemožnými sankcemi a vyhrožovali kdoví čím. Carlose Ramose mám jako rozhodčího velice rád a to i proto, že se nepo*re jenom proto, že jsou na kurtu hvězdy. A přesně Wiliamsky budou všechny kolem obviňovat ze sexismu a rasismu, místo toho aby hledaly chybu u sebe. A jestli se tomu včas nepostavíme, bude tenhle humus a přetvářka ovlivňovat naše každodenní životy. Budeme se bát komukoli cokoli říct, jen aby vás z něčeho neobvinil. Už teď to bohužel díky své pracovní zkušenosti vidím v souvislosti s romskou komunitou a to je bohužel jen odvárek, proti tomu jaká přetvářka se děje tam a kterou by oni chtěli zavádět všude po světě.
Reagovat
lexikon
Amen
Reagovat
smazaný uživatel
V USA žije cca 320 milionů lidí. Já tam svého času žil taky. Překvapilo by tě, kolik hodných, laskavých, skromných a pokorných lidí bys tam potkal. Tvrdit o Americe cokoli jiného, než že je pestrá, je nesmysl.
Reagovat
mahycek
Všechny excesy Sereny i jak to začalo tím napomenutím za
koučink a dále nadávání Ramosovi i závěrečný ceremoniál, jsem
si pouštěl několikrá znova a Serena mně zklamala, Naomi
mě bylo neskutečně líto. A amíci na stadionu se zase
ukázali, jako hovada.
Reagovat
Labi
Serena opět prohrála finále...ale to co se děje teď už nedává vůbec smysl...za prvé to co včera předvedla, by si mimo americký kontinent nedovolila a aby nakonec vytáhla sexismus, úplně ji už přeplo.....na celé věci je ale nejsmutnější to, že za tohle nedostane žádnou pokutu, pokud by si tohle dovolila hráčka z 3 desítky, tak by ji nejraději zavřeli.....Ramos v podstatě může být rád, že nebyl obviněn ze sexuálního obtěžování a že si snad ještě vubec zapíská
Reagovat
Kytka
Jó, tak sexuální obtěžování ještě nevytáhla, to přijde příště.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Přesně kvůli takovým, jak je ona, vyhrál Trump. Konečně ji někdo zatl tipec. Tady si člověk uvědomí, že i když nemá rad někoho z BIG 4, tak Nadal, Djoko a Fed jsou úplně jinde vystupováním jak Serena.
Reagovat
d@ve
A co Andy? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dej mi příklad, kdy Andy předvedl něco podobného.
Reagovat
d@ve
Je mi jen záhadou, že tu psal o BIG 4, ale Andyho nezmínil.. ;) Nebo se do toho příměru nehodí? :)
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Murray si fuckuje pro sebe, ale na rozhodčího si nikdy nic takového nedovolil. A nezmínil jsem ho proto, že v současnosti je na periferii pozornosti.
Reagovat
janek_da
Ještě 2,3 takové zápasy a dám si Serenu do Cvokhausenu.
Reagovat
Roger_Federer
No ma tam nakroceno slusne.:)
Reagovat
blixa
Hej, dyk si nevystála frontu !!! Co to je za pozitivní diskriminaci !!! :D
Reagovat
FiNe
Chování SW a amerického publika se bohužel nedá nazvat jinak, než ostudou. Nejvíc je mi líto NÓ, protože to byl její večer a triumfální moment, který byl zcela neprávem zruinován trapným vystoupením "jejího idolu". Něco takového se může stát asi jenom v Americe :(
Reagovat
baggik
Ostuda! Ta histerka by měla dostat pořádnou pokutu, tohle si nemůže dovolit. Ječí na rozhodčího, že je lhář, podvodník a zloděj a pak řekne že jí označil za podvodnici. Přitom on ji pouze varoval, ať jí trenér nekoučuje během hry. A trenér sám přiznal, že ji koučoval. Tak co to je? Měla by se omluvit, zkazila Naomi životní událost. A ona si ještě začne hrát na bojovnici za ženská práva. Ona! Kolik žen psychicky vydeptala v životě? Moc!
Reagovat
neznalek
Měl bych i trochu pochopení pro Serenu, pokud by to bylo v průběhu hry, nemusela ty rady od svého trenéra zaznamenat a myslím, že by to neměla ani zapotřebí, při svých zkušenostech. A ani jsem nezaznamenal v minulosti v posledních letch, že by nějak potřebovala rady od svého trenéra, jak má hrát.
Ale pak, když se hlava uklidní a ona to může vše zrevidovat, promluvit si s trenérem a uvidět danou situaci ze záznamu, pak by se měla zachovat jako dáma a hlavně sportovní legenda.
A k tomu nedošlo. A zřejmě ani nemá v úmyslu se omluvit za své chování.
Naomi je mi líto za ceremoniál a chování diváků, ale je mladá a ze všeho se rychle oklepe. Vždyť je šampionka! A myslím, že má nakročeno ještě pár GS udělat.
Reagovat
No-le
Ty diváci !! To jsou taky... Americani, no.. Proč na ní bučeli? Nechápu tu vypatlanost. Vždyť ta holka byl jen divákem těch událostí, jen hrála tenis, nic víc.
Reagovat
marekv
Sexismus !!! Dál se budu rvát za ženská práva !!!
:-)))))))))
Reagovat
Mayo
Som zvedavý či bude Ramos aj naďalej pískať Serenine zápasy. Zatiaľ sudcu dokázal vykázať ako inak iba El Matador :D
Reagovat
PetaM
Nevím, jestli rozumím, ale i Karolína s Kristýnou nechtějí, aby je soudcovala dáma z Říma a pamatuju si i na incident H+H z TM v Istanbulu ... Dáma, která jim tehdy soudcovala finále je taky hezky poškodila a už nechtěly, aby jim někdy seděla na umpiru ... Nadal není jediný, kdo "vykázal" rozhodčího ;)
Reagovat
baggik
Mayo tím asi myslel, že u Plíškové a spol. to nikdo neřeší a klidně jim tam tu rozhodčí znovu hodí. Jen u Nadala je to oficiální.
Reagovat
PetaM
Já si myslím, že je to oficiální i u Karolíny. Myslím, že jakmile by tu rozhodčí viděla u sítě, zřejmě by opustila kurt na nosítkách ...
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se nemylim, Bernades nedavno Rafovy zapasy normalne ridil.
Reagovat
Kytka
Je možné podle pravidel na čas si vyloučit nějakého rozhodčího. Hodně tenistů toho využilo, nejen Rafa. A pokud jde o Rafu, lze to pochopit, stalo se, že si obul šortky obráceně, měl ho pustit do šatny to upravit, navíc bylo už hodně po půlnoci, nedivila bych se, kdyby přišel v pyjamu. Pak to vede k tomu, že Cornetová převlíká triko přímo na kurtu, bez skurpulí. Rafa tyhle zábrany alespoň měl.
Reagovat
drabona
se projevila v celé své kráse, ale narazila na odvážného člověka, který se nepolekal a odvedl perfektně svoji práci. Myslím, že to bude mít ještě dohru a nejen mediální. Serena dostane pokutu a navíc si vytváří nezáviděníhodnou pozici nejen mezi tenistkami, ale i na ostatních turnajích.
Obdivuji se mladé šampionce, že utkání za této situace perfektně zvládla. Není to samozřejmé, gratuluji.
Reagovat
gigin
takto mají vypadat spory se sudím:

https://www.youtube.com/watch?v=LKDxtGeOHtU

Best line from Pascal: "Wait, wait, wait. Let me finish and then you give me shit."

anebo pecička:

https://youtu.be/XRmL_J5HNzE?t=185
Reagovat
gigin
jo a ještě poslední: Penalty, penalty :DDD

https://youtu.be/GplsH1HJuak?t=150
Reagovat
VlS
tedy pěkně předvedla. Nevím co tím chtela dokázat. Doufám, že WTA se postaví za slušnýho rozhodčího a Serena, že za to divadýlko dostane piřádnej ban. Pokutu by za ní ještě nějakej maniak zaplatil, ta neřeší nic.
Reagovat
Jabadu
Problém je v tom, že je to americká černoška. Nikdo si nebude chtít pálit prsty. Maximálně se zmohou na nějaké prohlášení, možná zašlou i vytýkací dopis.
"Rovnoprávnost" v USA je už prý v tak v šílených extrémech, že některé filmy se tam ani nedají natočit.
Ještě štěstí, že připravovaný film Jan Žižka se netočí v Hollywoodu. Mezi husity by se černoši a asiaté vyjímali opravdu hodně divně. Ale zase by to mohla být sranda.
Reagovat
VlS
To by bylo jen potvrzení, že svět jde do pekel. WTA není jen americká značka, ne?
Reagovat
Jan
Příští James Bond má být černoch, BBC natočilo film o Achillovi, který je tam černý, Američani vytýkali našim počítačovým hrám ze středověku, jakto, že tam nejsou černoši, Němci točí filmy ze středověku, kde byl např. císař zikmund, bratr Václava IV a vyskytovala se tam černoška ? bílá rasa musí zmizet :(
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
:DD Ano prostě to má nějakou úroveň a člověk se pobaví...
Reagovat
letityfanousek
Viděl jsem to až teď ze záznamu.. typické "cigánské" chování, hádat, být uražená a obviňovat všechny okolo. Máš u mne po 3,14či
Reagovat
Jan
I po 6,28 :)
Reagovat
ipko
od Sereny jasné nešportové chovanie, klobúk dole pred Naomi, že sa nedala celou situáciou rozhodiť a dopodávala zápas..
Reagovat
Jabadu
Serena se dlouho uměla držet, ale ve finále ukázala svou pravou tvář. Na okruhu má respekt pouze ke dvěma osobám. Své sestře Venus a k Petře.
Ví, že Petra už je lepší a pokud je ve formě, tak ji vyžene z kurtu.
Hodně by mě překvapilo, kdyby dorazila do Prahy.
Pochybuji, že by se sem chtěla trmácet s dcerou a s tím komorníkem.
Reagovat
FulnekUltras
Praha není Kongovi předurčena. ;-)
Reagovat
Kozoroh
https://www.washingtonpost.com/sports/tennis/at-us-open-power-of-serena-williams-and-naomi-osaka-is-overshadowed-by-an-umpires-power-play/2018/09/08/edbf46c8-b3b4-11e8-a20b-5f4f84429666_story.html?utm_term=.98232d9b62ac
Reagovat
Kozoroh
At U.S. Open, power of Serena Williams and Naomi Osaka is overshadowed by an umpire?s power play
Chair umpire Carlos Ramos managed to rob not one but two players in the women?s U.S. Open final. Nobody has ever seen anything like it: An umpire so wrecked a big occasion that both players, Naomi Osaka and Serena Williams alike, wound up distraught with tears streaming down their faces during the trophy presentation and an incensed crowd screamed boos at the court. Ramos took what began as a minor infraction and turned it into one of the nastiest and most emotional controversies in the history of tennis, all because he couldn?t take a woman speaking sharply to him.

Williams abused her racket, but Ramos did something far uglier: He abused his authority. Champions get heated ? it?s their nature to burn. All good umpires in every sport understand that the heart of their job is to help temper the moment, to turn the dial down, not up, and to be quiet stewards of the event rather than to let their own temper play a role in determining the outcome. Instead, Ramos made himself the chief player in the women?s final. He marred Osaka?s first Grand Slam title and one of Williams?s last bids for all-time greatness. Over what? A tone of voice. Male players have sworn and cursed at the top of their lungs, hurled and blasted their equipment into shards, and never been penalized as Williams was in the second set of the U.S. Open final.
?I just feel like the fact that I have to go through this is just an example for the next person that has emotions and that want to express themselves and wants to be a strong woman,? she said afterward.
Reagovat
Kozoroh
It was pure pettiness from Ramos that started the ugly cascade in the first place, when he issued a warning over ?coaching,? as if a signal from Patrick Mouratoglou in the grandstand has ever been the difference in a Serena Williams match. It was a technicality that could be called on any player in any match on any occasion and ludicrous in view of the power-on-power match that was taking place on the court between Williams and the 20-year-old Osaka. It was one more added stressor for Williams, still trying to come back from her maternity leave and fighting to regain her fitness and resume her pursuit of Margaret Court?s record of 24 Grand Slam singles titles. ?I don?t cheat,? she told Ramos hotly.

When Williams, still seething, busted her racket over losing a crucial game, Ramos docked her a point. Breaking equipment is a violation, and because Ramos already had hit her with the coaching violation, it was a second offense and so ratcheted up the penalty.
The controversy should have ended there. At that moment, it was up to Ramos to de-escalate the situation, to stop inserting himself into the match and to let things play out on the court. In front of him were two players in a sweltering state, who were giving their everything, while he sat at a lordly height above them. Below him, Williams vented, ?You stole a point from me. You?re a thief.?

There was absolutely nothing worthy of penalizing in the statement. It was pure vapor release. She said it in a tone of wrath, but it was compressed and controlled. All Ramos had to do was to continue to sit coolly above it, and Williams would have channeled herself back into the match. But he couldn?t take it. He wasn?t going to let a woman talk to him that way. A man, sure. Ramos has put up with worse from a man. At the French Open in 2017, Ramos leveled Rafael Nadal with a ticky-tacky penalty over a time delay, and Nadal told him he would see to it that Ramos never refereed one of his matches again.
Reagovat
Kozoroh
But he wasn?t going to take it from a woman pointing a finger at him and speaking in a tone of aggression. So he gave Williams that third violation for ?verbal abuse? and a whole game penalty, and now it was 5-3, and we will never know whether young Osaka really won the 2018 U.S. Open or had it handed to her by a man who was going to make Serena Williams feel his power. It was an offense far worse than any that Williams committed. Chris Evert spoke for the entire crowd and television audience when she said, ?I?ve been in tennis a long time, and I?ve never seen anything like it.?
Competitive rage has long been Williams?s fuel, and it?s a situational personality. The whole world knows that about her, and so does Ramos. She has had instances where she ranted and deserved to be disciplined, but she has outlived all that. She has become a player of directed passion, done the admirable work of learning self-command and grown into one of the more courteous and generous champions in the game. If you doubted that, all you had to do was watch how she got a hold of herself once the match was over and how hard she tried to make it about Osaka.
Reagovat
Kozoroh
Williams understood that she was the only person in the stadium who had the power to make that incensed crowd stop booing. And she did it beautifully. ?Let?s make this the best moment we can,? she said.

The tumultuous emotions at the end of the match were complex and deep. Osaka didn?t want to be given anything and wept over the spoil. Williams was sickened by what had been taken from her and also palpably ill over her part in depriving a great new young player of her moment. The crowd was livid on behalf of both.

Ramos had rescued his ego and, in the act, taken something from Williams and Osaka that they can never get back. Perhaps the most important job of all for an umpire is to respect the ephemeral nature of the competitors and the contest. Osaka can never, ever recover this moment. It?s gone. Williams can never, ever recover this night. It?s gone. And so Williams was entirely right in calling him a ?thief.?
Reagovat
Kytka
Hnus. Tahají do toho práva žen a ještě k tomu i pofiderní právo Sereny na ten rekord dosáhnout. No a co, když ten rekord neudělá, svět kvůli tomu neskončí. nebude první ani poslední.
Reagovat
VlS
Tendenční kravina, Ramos byl velmi korektní a držel se pravidel.
Reagovat
tommr
nakonec to skončí tak, že Ramos bude potrestanej a do pravidel se doplní paragraf, že vybraní elitní hráči můžou beztrestně urážet rozhodčí, aby se "odventilovali" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Naomi třetí novicka v r. 2018 v top 10.
Jsem zvědavý na Kiki (věřím, že do konce března do top 10 nakoukne) a Elise (ta by potřebovala bodovat v následujících týdnech).
Reagovat
No-le
Já osobně nechápu, proč ten koučing není povolený jako na ostatních turnajích. Vždyť k čemu je to dobré?? Když se trenér s hráčem domluví na nějaké utajené komunikaci (budu se debat za pravým uchem - hraj do fh, za levým do bh), tak to stejně nikdo nepozná. Spousta hráčů či hráček si o to také sama říká věčným otáčením se a gestokulováním do své hráčské lóže... Já nevím, prostě mi to přijde zbytečné a kontraproduktivní. Protože toto jsou pak důsledky.
Reagovat
annah
To je sice pravda, ale kdyby nemlatila raketou o zem, tak žádné důsledky se nekonaly.
Reagovat
gigin
Přesně tak. Dostala warning, nic víc, nikdo jí nic nebral, nekradl. Že pak rozbila raketu a verbálně napadala sudího...
Reagovat
standa_p
Japonečce Naomi to nesmírně z celého srdce přeju, ta obrovská kvalita tenisu, kterou předváděla celý turnaj na kurtech je nevídaná! Ve dvaceti letech: obrovský klobouk dolů!
Serena to psychicky nezvládla, ano, umí hrát tenis, ale dnes to totálně nezvládla, byť s výrazným přispěním svého trenéra, který ji bohužel do té pozice nechtěně dostal.
Naomi užij si to!!! Je mi ji líto, jak se dívám na záznam a je tak upřímně vyplašená a uplakaná z toho co dokázala, navzdory publiku!Děkuji Ti Naomi!!
Reagovat
Krisboy
Nikdy jsem tu arogantní nesportovní svini neměl rád. Dneska to nejenom potvrdila, ale dokázala, že je ještě horší, než VVV, Šaratice, Sabalenka, Sakkari a Cibule dohromady.

pro janek_da:

Dneska teprve skutečně zvítězilo DOBRO nad ZLEM! :D

Obrovská gratulace Naomi, lépe neděle začít nemohla.
Reagovat
darek.vrana
Doufal jsem, že až vychladne, tak se omluví, ale ona to bude ještě rozmazávat a tahat do toho sexismus, fakt neskutečné. Chudák Osaka, takhle si pamatovat svůj první grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena obvinila toho sudího ze sexismu, že k chlapovi by se prý choval jinak.

A roddick se tež ukázal na twitteru, prý že nejhorší výkon rozhodčího, co kdy viděl..jenom ukázal, že celou kariéru byl stejný primitiv.
Reagovat
Nola
k tomu este vyuzila Cornet ako dokaz sexizmu, to je uz neskutocne toto, nech rozhoduju zapasy zien odteraz iba zeny
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádřili se i další hráči, že řekli rozhodčím mnohem horší věci a dostali jen lehké napomenutí
Reagovat
Pedronegro
aha, takže by si všichni měli nechat líbit, aby jim kdejaký pavián nadával do zlodějů a podvodníků, nevidím důvod ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je to u pavianů netuším, ale že má každý rozhodčí jiný metr je tedy patrný.
Reagovat
Tornes
Problém je, že Serena dostala jen napomenutí, nic víc. Její problém byl, že už bylo třetí (všechny tři opodstatněné, jedno možná přísné, ale stejně opodstatněné), takže automaticky následuje game penalty.
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku, já Serenu neobhajuju, jen jsem zmínila, jak reagují někteří další hráči.
Reagovat
SwissMaestro
Publikum to samé. Naprosto zmr dské chování.
Reagovat
SwissMaestro
Serena neskutečná svině. Tady není co dodat. Včera to bylo čiré zlo. Za tohle by měla vyfasovat trest.
Reagovat
marekv
Tak o charakteru a chování týhle hráčky nebylo nikdy pochyb, ale že se takhle odkopala rovnou ve finále ;-)
Reagovat
spaniel
Nadal má koucing z boxu každý zápas a nic. Ramose na něj!
Reagovat
Pe3k
Když na něj náhodou nějaký rozhodčí vytáhne pravidla, tak stropi podobnou scénu jako Serena, je to stejný materiál... každopádně obdivuji každého kdo fandí Sereně, pro mě je to nepředstavitelné, to bych byl raději fanda Rafaela nebo kohokoliv, jen ne Sereny.
Reagovat
spaniel
Fandí ji tlustý Kadlec. To mluví za vše.
Reagovat
safi1313
Petriku nespamuj s nadalem zase:))
Reagovat
Pe3k
Zítra máš školu, jdi si psát úkoly a nechej dospělé ať se baví ;)
Reagovat
annah
Taky si neumím představit, že té oblude někdo fandí. Je příšerná, celý dojem korunuje tím nevkusnym oblečením.
Reagovat
Ondra979
Serenu jsem nikdy nemusel, ale respektoval. Ted je tomu konec, jestli prijede do Phy, tak by si zaslouzila poradne vypiskat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro pověrčivé -- nezbývá než si vsadit na DelPa. Historie se totiž po 9 letech opakuje.

DelPo zase v semifinále vyřadil zraněného Nadala a Serena opět prohrála finále a opět v ní bouchly saze.

Jestli Juan zvládne výzvu proti Novakovi, uzavře se magický kruh.
Reagovat
annah
Kéž by to tak dopadlo. Ale není to pravděpodobné. Novak by se jedine musel porazit sám.
Reagovat
annah
Ale v tom roce 2009 Serena prohrala uz v semifinale!
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastně joo! Tak nesázet! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si normálně musel najít, s kím Kym hrála to finále. Vůbec si to nepamatuju.
Reagovat
Nola
bude to tym, ze si kazdy spomina na incident pocas toho zapasu, tiez som bola presvedcena, ze ide o finale
https://www.youtube.com/watch?v=gNwc7o_0Sgg
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to si pamatuju dobře. Tam mi ale Sereny bylo líto, protože ta malá přičinlivá potvora ji podle mě zařízla.
Reagovat
annah
Tam šlo o to, že ji carova zahlásila při podání chybu nohou?
Serena pak přestala hrat, i kdaz pořád přece mela šanci srovnat. Utkani skrecovala.
Reagovat
Nola
ano chyba noh, ale ona sa potom vyhrazala tej ciarovej, za co dostala trest a bolo po zapase.....
Reagovat
smazaný uživatel
povedalaa, ze jej narve tenisovu loptu do krku :D
Reagovat
annah
Jaký trest dostala? Ztrátu fiftynu čili i gemu a tím i zápasu? Nebyl to tedy skreč z její strany?
Reagovat
Nola
Serena mala na podani za tohto incidentu stav 30:40, asi dostala trestny fiftyn, kedze zapas po tomto incidente skoncil
Reagovat
EllNino
dostala trestný fiftýn a pak následně diskvalifikace
Reagovat
Nola
nepamatam si to celkom presne, ale tam ju asi fakt trochu poskodila ta ciarova, ked jej zahlasila preslap na 2.podani, neovladla sa vtedy absolutne, divim sa, ze sa nepoucila.....
Reagovat
Desetinka
Tady je to sesumírovaný, ale asi to všichni stejně znáte...

https://www.stream.cz/sportovni-okamziky/10009365-mecbol-ktery-nebyl-2009
Reagovat
smazaný uživatel
je obdivuhodné, jak dokázala Osaka udržet nervy na uzdě.
Reagovat
smazaný uživatel
S Arynou to bylo předčasné finále, žádná jiná soupeřka jí nevzala set...
Reagovat
kada.tom
to se dalo čekat, že jsem přijdeš oslavovat Stiflerku :-D
určiě to ve 4. kole bylo předčasné finále, mysli si to :-D
Reagovat
Mayo
Cau monty po dlhej dobe
Reagovat
Krisboy
Miluju tě, Naomi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Holahej
Já ani nevím, co se stalo. Ale, mrzelo mě to. Strašně mě mrzí, jak se zachovalo publikum. Rozplakalo mě to. Serena se mě snažila utěšit, podpořila mě, ale nebylo to dobré finále. Bylo mi strašně nepříjemně. Rozumím, že ji milují, ale takhle to být nemělo. Strašně mě to mrzí.
- Naomi
Reagovat
FulnekUltras
Teatrální "utěšitelka", která celou situaci sama záměrně rozpoutala. Lže lidem bezostyšně do očí ještě i na tiskovce po zápase. Pokud bude mít dnešek pro někoho nějaké historicky významné negativní pokračování, Naomi může být úplně v klidu.
Reagovat
Holahej
?Nechci to nikomu zkazit, Naomi zaslouženě vyhrála svůj první grandslam. Vím, že jste teď přišli fandit a už prosím na ni nebučte."
- Serena po utkání krotila neukázněné diváky
Reagovat
Kytka
Když to předtím všechno sama vyprovokovala. Naomi je mi moc líto. Vyhrála zaslouženě a pak se dočká tohohle.
Reagovat
FulnekUltras
aspoň zas padne jeden dlouhá léta uměle udržovaný kult osobnosti - a pokud možno s plnou parádou... i když např. redukci SW GS na 13 (do Wimblu 2010) moc nevěřím
Reagovat
Kytka
Kult osobnosti jako prase, to na reakce amerického publika hned prohlásil moje drahá polovička.
Reagovat
FulnekUltras
no je to přece praserena ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FulnekUltras
buď si uhrály své nebo ještě mírně až výrazně nad plán. Dvě nejlepší pak prohrály s genderově pochybnou amazonkou a dlouhodobě dopujícím opobrojlerem. Takže teď s optimismem do mírumilovné Asie - a věřím, že nakonec klapnou i TM a GS. Pořád je o co hrát...
Reagovat
FulnekUltras
a FC samozřejmě - i bez černých sester bude skalp USA mimořádně cenný.
Reagovat
Holahej
Naomi hrála výborně, Sereně se nedařilo, ale rozhodčí negativně vstoupil do utkání a ovlivnil zápas a atmosféru,diváci a tenis taky přišel zkrátka. Serena umí přijímat porážky, ale rozčiluje se, když cítí nespravedlnost?, poškození a unfair a to cítila. Při téměř veškerých zápasech byly k vidění gestikulace a mluvení trenérů na hráče, hráčky a to neustále během zápasů a nic se nedělo, ve finále, v 20 tis.kotli diváků, chaosu, teď najednou rozhodčí dává varování a bere fiftýny...Serena je hráčka, která si nikdy nevolá trenéra, má za to, že hráčka si má poradit sama, jako jeden z atributů výkonu?..a protože se i celý turnaj berou pokřiky a gesta jako běžné jednání a často při nezaplněném hledišti to bylo i slyšet, zrovna ona je potrestána a ani zprvu nevěděla za co, řízení utkání prostě vyžaduje cit a nadhled neovlivňovat průběh utkání a přitom udržet rámec fair play. Ve fotbale by při striktním výkladu pravidel nedohrálo žádný mužstvo, jen za urážky, nadávky.... a že jich je?.
Reagovat
George_Renel
Píšeš kraviny, srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
Holahej
Tenis je globální sport a ohlasy ze světa jsou podobné?., utkání sledoval totiž celý svět, zatímco tady si vylévájí na Serenu bez objektivity svoji nenávist?, Serena měla spor s rozhodčím, což je běžné a co už jich bylo napříč historií, cítila nespravedlnost, na to je citlivá, porážky přijímá s grácií, viz. letošní sezóna, Wimbledon, Konta,ona neměla spor s Naomi, která byla v těch chvílích jako statista a dobře věděla, že rozhození Sereny ji pomáhá herně v utkání, jako každému, když je druhý rozčílený?, Serena naopak tlumila publikum, které ji podporovalo ve sporu s rozhodčím, ve hře zdvihala ruku, aby nebouřili, po zápase jí objala, pogratulovala, ocenila její výkon a tím vším jí hodně pomohla a zklidnila dvacetitisícový kotel?.., kdyby dělala gesta na opačná....
Reagovat
George_Renel
Že tys to neviděl. Nebo neumíš anglicky. To totiž neobhájíš protože její reakce je neomluvitelná.
Reagovat
Kozoroh
Ohlasy od koho? Serenu brání (resp. Ramose haní) levicoví neomarxističtí pisálci a pár tenisových hvězd - Kingová, Roddick. Ostatní tenisté se k tomu z opatrnosti nevyjádří, aby se nesvezli na vlně nenávisti, které teď čelí Ramos.
A jak to vidí obyčejní lidi v zahraničí? Přinejmenším na Talk Tennis většina podporuje Ramose.
Reagovat
Pedronegro
no, měl bys sem dát nějaké zdroje svého tvrzení, že globální názory jsou jak ty tvé, naopak já jsem mimo americké zdroje našel převážně jasnou kritiku chování SW a lítost nad tím, jak pokazila finalový zápas, i od tenisových osobností jako např. Chris Evert, legrační Johna McEnroea, samozřejmě jsou citovány i hlasy obhajující, hl. americké a nebo spjaté s konáním US Open, např. divné vyjádření B.J.Kingové, přiblblého Roddicka a nebo alibistické Katriny Adamsové, že při ceremoniálu vlastně vše napravila, takže tady neobviňuj lidi z nenávisti a neobjektivity jen proto, že její hovadské chování neschvalují, a tvé srovnání s fotbalem a hokejem je už mimo úplně, jsou to kolektivní sporty, při kterých taky padají osobní tresty, ne že ne, ale tenis je navíc pokládán za sport gentlemanský, kde se předpokládá daleko vyšší úroveň než u potetovaných kopaček a hokejek, bohužel i tady jsou výjimky a SW je jejich č.1, a není citlivá na nespravedlnost, nýbrž na cokoli co je jí vytknuto, pravidla nepravidla, i ta média kolem ní jen přešlapují, jinak by si nedovolila tak drze lhát a překrucovat skutečnost na tiskovce, jinak koučování v nějaké formě by se asi mohlo povolit i na GS, ale z tribuny je to diskutabilní, protože kdoví kam by se mohlo zvrhnout ...
Reagovat
rib
Píšeš nesmysly. V tenisu je dáno, za co je hráč trestán. Serena není prvni a je dobře, že není výjimkou. Navíc není to poprvé, co je Hrubá na rozhodčího a tedy není to poprvé, co dostala trest. Já jsem ženská, ale teda ty její kecy o právech žen považuji za trapnou kouřovou clonu vlastnímu výbuchu...
Reagovat
mihate
Neviem čo si pozeral,alebo ti to diktovala Serena.
Reagovat
Hook2424
Souhlas, srovnání s fotbalem a i hokejem, kde si hráči nadávají sprostě, uráží se a zastrašují, rozhodně není od věci. I ve fotbale i v hokeji je přímo na tohle pravidlo. V hokeji třeba konkrétně pravidlo 601 (zkuste si ho vyhledat)
Co tím chci říct? To samé co příspěvek výše! Pokud budete jako rozhodčí
striktně postupovat dle pravidel, tak se nedohraje s prominutím ani přátelák! I lavičce byste musel udělit disciplinarní tresty .....a lidi Vás pak zlynčují!
Reagovat
Holahej
....Serena měla spor s rozhodčím, ve sportu nic neobvyklého,v kotli 2O tis. diváků, v utkání o GS titul, hisrorický zápis, milióny dolarů, emočně vypjatém zápase, před domácím publikem, to je tak nepochopitelné?, nebyla vulgární, to jí vyčítáte....a tady urážky, nactiutrhání, vulgární nadávky nejhlubšiho zrna....to můžete?jen tak?
Reagovat
Lina
Nemáš pravdu. Co jsem si všimla během turnaje, tak zrovna Ramos během celého UO nedělal rozdíly podle toho, kdo hrál a uděloval napomenutí i za překročení časového limitu a nikdo nedělal scény ani Rafa. Proč by měl ve finále dělat vyjímku, naopak to by bylo nefér k hráčům, kterým udělil warming.
Reagovat
Hook2424
Promiň, ale nedovolený koučink trestal v průběhu turnaje kolikrát?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=PP1Z_9nqlvM

a mame z toho boj za zenska prava...:D)
Reagovat
FulnekUltras
to se dalo čekat... ;-) další vývoj kauzy bude nepochybně ještě strhující... ;-) historický triumf Naomi už naštěstí nikdo nevezme
Reagovat
paprikovygulas1
Ty tu travis celé dni týmto trollenim ? :)
Reagovat
FulnekUltras
už si dám pauzu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=t-EQBFt7nks

komici...snad ten empajr se nam dozije vanoc...
Reagovat
FulnekUltras
Kdysi mně jeden kokega po návratu z USA odpověděl na moji otázku ohledně Američanů takto: Jsou to stení šmejdi jako Rusáci, jen jsou bohatší. Jakou měl ohledně těch šmejdů pravdu se dnes ukázalo v plné nahotě - můžeš lhát, můžeš podvádět, můžeš ostatní urážet, ale protože jsi Američan(ka), všechno můžeš a fandíme ti dál. US Open je od dnešního dne mrtvé...
Reagovat
FulnekUltras
Tak poslední věta je asi dost přehnaná. Ovšem hliněné základy pod Kongem se každopádně pořádně třesou, řekl bych cca 8,9 Richtera...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Spanelske video s incidetem Sereny blokle velmi svizne, shlednout to zmaklo pouze 300 lidi... ESPN to stahlo take...:)))
Reagovat
tommr
https://www.msn.com/en-us/sports/tennis/serena-williams-has-another-us-open-meltdown-clashes-with-chair-umpire/ar-BBN3A7G?ocid=spartanntp

typická americká reakce na dnešní Serenin incident. Když už nemůžou říct že rozhodčí jednal nesprávně tak jeho rozhodnutí aspoň označí za zbytečný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebezpečné manipulace napříč celým světem z levé i z pravé strany vládnou světu. A bude to tak do našeho konce na této planetě. Nejlepší řešení pro mě je asi vypnout počítač a myslet na to, že ti hajzlové stejně jednou shoří.
Reagovat
dadaft
Ramos každopádně nečekal, že to Serena okamžitě tak brutálně vyhrotí do osobní roviny, viz zmínka o dceři už při první konfrontaci, to u mužů nezná...
Reagovat
FulnekUltras
na českém pracáku by to brzy poznal
Reagovat
Pesek12
A co říkala o dceři? Taky po zápase mu nepodala ruku a ještě tam něco povídala o potrestání.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom řekla, že má dceru a že v životě nepodváděla. Nedávalo to smysl. Snažila se jej doatat publikum do varu a zlynčovat Ramose.
Reagovat
tommr
"I have never cheated in my life, I have a daughter and I stand what's right for her."

neuvěřitelná trapka ...
Reagovat
smazaný uživatel
po zapase pred novinarmi plakala, ze nevie ako dcere vysvetli, ze zivot je tak neferovy :D
Reagovat
Ereinion
jezis :D
Reagovat
Kytka
Příšerné, když nevím jak dál, zahraji na city s dítětem. Kráva.
Reagovat
Pedronegro
a je to tady, to je neskutečná svině hnusná ...
Reagovat
blax
Serena je totální pizda prostě. Čekám, že bude Ramos obviněn s rasismu a sexismu. A američtí diváci jsou kreténi. Jinak se to prostě nazvat nedá.
Reagovat
Pavlis
Pravidla existují z toho důvodu, aby se dodržovala. Pokud je porušíte, následuje trest. Pakliže trest nepřijde, není to fér a používá se dvojí metr. Samozřejmě jsou známy situace, kdy se dělá vše možné, aby z toho profitoval ten, kterému se nedaří a potřebuje něco udělat, změnit, soupeře vykolejit. Další věcí je autorita, hráčka je jen hráčka, kolik má peněz, co vyhrála, kdo je, to nikoho nezajímá. Umpire tam jsou právě pro to, že mají hlavní slovo na kurtu. Pokud se domnívají, že k něčemu došlo, začne se to řešit. Jednoduché.

Hráčky by tudíž měly plně respektovat pravidla hry, asociaci WTA, pořadatele grandslamů i svou zemi jakou takovou a zbytečně se nerozčilovat, nikoho neurážet, neznevažovat a hlavně udržet nervy na uzdě. Jsou to dospělí lidé, pokud to nedokážou, nemají na kurtu co pohledávat. Zápas musí zvládnout svým herním uměním, to ale nezahrnuje osočování a jakékoli dohadování se s kýmkoli.
Reagovat
Kytka
Přesně.
Reagovat
HayashiM
Amen.
Reagovat
Hook2424
Tak tos řekl, krásně!
Nicméně lidskými "stvořeními" cloumají emoce, .. a né vždy se s tvým řešením, byť je ideální, dokáží ztotožnit! Ale neboj.
Až emoce opadnou, vše se podrobně popíše a racionálně zhodnotí!
Reagovat
tommr
nevím jestli jsem to nepřehlíd, ale neviděl jsem že by Ramos dostal pamětní medaili, která se za každý odpískaný finále GS uděluje rozhodčím. Zřejmě je to trest od Američanů za to jak "ublížil" Sereně ...
Reagovat
gigin
Nebyl tam vůbec, asi nechtěli hustit atmosféru.
Reagovat
tommr
jj možná mu jí dali v kuloárech. Pro mě je Ramos každopádně hrdina, protože postavit se běsnící Sereně a domácímu publiku vyžaduje hodně odvahy ...
Reagovat
gigin
Jj, no hlavně si to Serena zesrala sama. Ok, dostala warning, nic se neděje, dejme tomu, že neoprávněný, i když si to nemyslím. Ale dál už to byl její špatný fajt. Raketa, kecy... Pravidla zná, tak nevím, co se divila.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis, Kyrgios, Fognini, Harrison, Paire v porovnani s ni zlaticka:D)))
Reagovat
FulnekUltras
i to péro, no... chlap se většinou odbaví během chvíle, a je zas klid... ;-)))
Reagovat
gigin
:DD tak určitě. To musí mít nějakou úroveň kurňa, sranda a tak. Ale toto bylo k pláči, nebo možná aj k blití.
Reagovat
smazaný uživatel
bolo mi za nu stydno.. 38 rocna matka co place na verejnosti, ze zivot nie je fer :D
Reagovat
Kytka
Takhle přesně si to myslím taky. Navíc to není u Sereny první exces tohoto druhu. Nesouhlasím s Matsem, že ji měl uklidňovat, jednak byla jak rozzuřená saň a jednak když to udělal Mohamed Lahjani u Kyrgiose, bylo to špatně. A to Kyrgios takhle neběsnil.
Reagovat
Pedronegro
myslím, že se to nedá srovnávat, Lahyani Nicka v podstatě koučoval, a to tak, že dobře :)
Reagovat
Pedronegro
pro mně taky, a to jí mohl ještě i přidat, protože tam ani supervizory nepustila ke slovu a furt mlela ty svý deb.lní výmluvy dokola ...
Reagovat
Kytka
Po Ramos ihned odešel.
Reagovat
Mayo
Dnes by mohlo byt nejaké divadlo aj v mužskom finále.
Reagovat
Kytka
To nepředpokládám. To jsou chlapi, kteří takový hysterák jako Serena nechytnou, Del Potro určitě ne a ani trochu výbušnější Djokovič. Na tohle co předvedla Serena nemá prostě nikdo. Už stačilo finále proti Stosur, to tehdy taky předvedla Serena hádku s rozhodčí jak se patří.
Reagovat
FulnekUltras
příznačné, jak z youtube rychle zmizel záznam, který byl i tady nahoře pod článkem - tohle bude ještě zajímavé, jestli dosavadní ochranné pařáty tenisové mafie nad Kongem vydrží
Reagovat
Pedronegro
jo, v tomhle máš pravdu, jak se tu hnusnou obludu snaží její sponzoři stále ochraňovat, teď asi nastane fáze "starostlivá máma", ještě jsem zvědav na vyjádření toho Ohona někde :)
Reagovat
Kytka
To nepředpokládám. To jsou chlapi, kteří takový hysterák jako Serena nechytnou, Del Potro určitě ne a ani trochu výbušnější Djokovič. Na tohle co předvedla Serena nemá prostě nikdo. Už stačilo finále proti Stosur, to tehdy taky předvedla Serena hádku s rozhodčí jak se patří.
Reagovat
yenda1
Dnes Emerickej povl na kurtu, emerickej povl v hledišti. Emoce, nemoce, zbytečností spousta. Natočte o tom film vy šašci.

Osaka výborná, jasně lepší. Ať je tento moment věnován jen a jen jí.
Reagovat
Enterprise
Byl bych s pojmenováním americký póvl na kurtu troch opatrný, protože Naomi je taky Američanka, má dvojí občanství a japonsky umí stejně jako maršál Mannerheim finsky nebo Churchill francouzsky :-)
Reagovat
Hook2424
A čěští inteligenti u TV přijímačů, viď? ...alespoň teda u Vás doma! :D :D
Reagovat
Ereinion
Serena > McEnroe
Reagovat
svetova.dvojka
sport gentlemanů no...
Reagovat
Mayo
Je snooker.
Reagovat
Mac
az na higginse...
Reagovat
kulhavej_kmet
Serena muze byt pro nekoho legenda, ale pro me to je predevsim nevychovany spratek. Stejne vidim Karolinu Pliskovou. Jak rozbila raketu o umpire, tak to bylo hodne za hranou.
Reagovat
HayashiM
Kája byla proti dnešní Sereně ještě milius.
Reagovat
FulnekUltras
Kája má ještě nějaký čas to aspoň navenek vylepšit.
Reagovat
Hook2424
Tak to mě teda nevadí, Baghdatis rozbil všechny rakety co měl v báglu a mám ho porád rád!
Reagovat
FulnekUltras
to já třeba Gyrose taky ;-)
Reagovat
Ereinion
U tý Plíškový se to ale dalo trochu pochopit, protože to byl největší zářez za hodně dlouhou dobu...tady Serena prostě jen vytekla a začla nadávat
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tohle bylo ještě o dva řády výše. Já mám rád dodržování pravidel, úctu k rozhodčímu a nesnáším takovéhle klauniády a psychický teror.
Reagovat
Kytka
Kam se na Serenu Karolína hrabe. N Serenu nemá v tomhle směru nikdo. A snad ani Wawrinka nedokáže jednou ranou takhle zdemolovat raketu. Mám pocit, že takový cirkus jako udělala Serena, kdyby jen z polovin udělal Kyrgios, už si v životě nepinkne. Osaku obdivuji, jak zápas po takovém cirkuse dokončila. Je těžké doservírovat takové finále samo o sobě a ještě k tomu po tom, co se na kurtu odehrálo.
Reagovat
Hector.Salamanca
Přesně tohle jsem si říkal, že udělat to Kyrgios, tak je to default a distanc k tomu. Ona teda Serena za tohle taky dostane pokutu si myslim
Reagovat
Kytka
A po tom všem Serena nakonec Naomi teatrálně objímala.
Reagovat
tommr
to bylo jen pokračování jejího divadla ...
Reagovat
FulnekUltras
po dnešku je to zase o něco jasnější i těm, kdo to dlouho nevnímali nebo přehlíželi
Reagovat
.vorlik.
Jak se to řiká? Když tě chce bůh potrestat, splní ti největší přání. A to se Osace splnilo. Jen si to asi nepředstavovala takhle. Že většina stadionu bude proti ní, že její idol vyvolá fatální drama a víceméně znehodnotí celý to vítězství. Smutné. Nicméně Naomi u mě o to víc respektu, že to celý psychicky ustála a dopodávala.
Reagovat
Hook2424
Lidi rozhodně nebyli proti ní , byli proti rozhodčímu. Jestli na to měli nárok nebo ne? Toť otázka....
Reagovat
tommr
rozhodčí jednal plně v souladu s pravidly takže nárok neměli ...
Reagovat
Hook2424
To jim povídej! Zajdi si na fotbal do první vesnice a vždy, když budou nadávat rozhodčímu do pi.. a do čurá.., tak jim to běž vysvětlit!
Reagovat
HayashiM
Mít nárok neznamená něco dělat / nedělat, ale být s tím v právu. S tím nemá žádné ježdění po vesnicích nic společného.
Reagovat
tommr
to že se tak diváci třeba na fotbale běžně chovají je zase jiná věc. Ty ses ale pokud vím ptal jestli to chování bylo ospravedlnitelný ...
Reagovat
Hook2424
To, že jsem tě posílal na vesnici, byl příklad, že "EMOCE" většinou u lidí převažují nad racionalitou. Ale jinak souhlasím...
Reagovat
.vorlik.
Lidi pak bučeli i na Osaku. A jestli jsem dobře rozuměl, tak jim snad i Serena řekla, aby na Naomi přestali bučet...
Reagovat
Hook2424
Proč by na ni bučeli? Řekla jim něco špatného?
Reagovat
baggik
Ano, ale jsou to primitivové. Pískají na rozhodčího, jednak neoprávněně a hlavně on už na kurtu ani nebyl. Akorát kazili životní moment Osace, která hrála celej turnaj skvěle a žije od tří let v USA. A při samotném portlesku na její počest se tam mísilo oslavné skandování s protestním pískotem. Si to pusť.
Reagovat
Hook2424
Myslim, že kdyby se něco podobného stalo Berdychovi nebo Fogninimu, že by byli k rozhodčímu daleko peprnější a že by padala i sprostá slova!
Reagovat
dadaft
tvl 20ti letá holka vyhraje svůj první grand slam,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,, a co se řeší? Serena a její úlet.

to je taková škoda. :-(((((((((((
Reagovat
svetova.dvojka
20 ? Taková stará rašple, Serena to ( US Open ) vyhrála už v roce 1999, to jí bylo 17 a to zdaleka nebyla nejmladší grandslamovou vítězkou...
Reagovat
mkubis17
prosím kde bych se mohl kouknout na záznam celého zápasu? :)
Reagovat
Kozoroh
Tak i Moratouglou řekl, že Ramos finále nezvládl...
Reagovat
kada.tom
hlavně to nezvládl on, nebýt jeho posunků, k ničemu nemuselo dojít, navíc když Serena pravděpodobně vůbec ty jeho posunky nezaznamenala
Reagovat
smazaný uživatel
komentator na eurosporte povedal, ze to videla
Reagovat
kada.tom
tak komentátor na Eurosportu to určitě bude vědět nejlíp :-D

ne, já bych ještě počkal na další vyjádření, která se k tomuto vyskytnou, očekávám ještě nějakou omluvu Sereny, myslím, že až vychladne, uvědomí si, že atmosféru finále a výhry Naomi hrubě ovlivnila, byť třeba ty Patrikovo posunky fakt neviděla ... uvidíme :-)
Reagovat
Kytka
Jestli viděla nebo ne, nemá právo řvát na rozhodčího, který postupoval podle pravidel. To by si měla vyříkat s trenérem. Zkazila celé finále, které bylo do té doby fantastické, zkazila Osace výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
ukazal jej, ze sa ma tlacit dopredu, ci co a este pokyval hlavou a nieco jej povedal, komunikoval s nou, jasne ze to videla,, nebud zaslepeny :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/McEnroeTweets/status/1038539780538163201
Reagovat
Kojinho
Ale zaznamenala. Dokázala to prohlášením, že jí ukazoval palec a tím chtěla vnímání těch jeho posunků, u kterých měl skutečně zvedlé oba palce, odvést k tomu, že to byl palec nahoru.
Reagovat
Kojinho
*zvednuté
Reagovat
Hook2424
No jo... dokonce víme co takový palec nahoru znamená, že?
Reagovat
Kojinho
Ano, jeho význam je celkem evidentní.
Reagovat
annah
Měl by se kat. Protože dostal Serenu do průšvihu. Já už teď chápu, proč Fedexovi kouci mají při zápase porad nasazenou poker face.
Reagovat
Mayo
Veď z toho čo som videl pri detailnom opakovaní Moratogloua to Serena registrovala. Opakoval jej to dvakrát a na konci pokyvol hlavou - si to pozri. Jasne, že to videla.
Reagovat
FulnekUltras
samozrejmá vec
Reagovat
Patik
Nech je radšej ticho..on to celé odštartoval..on môže zato čo sa tam začalo diať..
Reagovat
Pedronegro
jasně, tím že jí neřekl, aby držela tu svou nevymáchanou hubu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hantuchova zase povedala, ze to zvladol super
Reagovat
Mac
tak jako trener sereny, co tak asi mohl rict jinyho....
Reagovat
baggik
Jenže Muratoglou je ďábel. Je to fanatický uctívač Sereny a nic jiného ho nezajímá. Média to podávají, jako že je to tenisový odborník. Ale ve skutečnosti je to Serenin trenér a obhájce. Něco jako Ovčáček u Zemana.
Reagovat
FulnekUltras
dobré srovnání ;-)))
Reagovat
lg_trio
Krásný okamžik. Naomi ukázala japonskou sebekázeň, obrovskou bojovnost a sebevědomí i veliký laskavý srdce. Serena je sice věřící Jehovistka ale úcta a slušnost, tam jsou velké rezervy. "-)
Reagovat
svetova.dvojka
Měla mu dát přes držku, beztak prohrála tak co..., byla byla alespoň větší sranda...
Reagovat
FulnekUltras
jehovisti jsou jeden velký tyjátr
Reagovat
Hook2424
...měl jí říct, ať se nerozčiluje, že bude zítra stejně konec světa!
Reagovat
Kozoroh
TVL Mats chce, aby bylo povoleno koučování na GS právě kvůli tomu, co stalo dneska...
Reagovat
FulnekUltras
posunkům z hlediště stejně nikdo nezabrání - a řada "expertů" přes Petru by to jistě s nadšením uvítala
Reagovat
LukasH
No pro Petru by to byla spása. A možná, že budeme ještě Sereně za dnešní "divadýlko" děkovat. :D
Reagovat
HayashiM
Já bych to nezavrhoval, Petra by na tom mohla dost vydělat... Ale v souvislosti s dneškem radši fakt nezmiňovat.
Reagovat
Kozoroh
Já jsem proti tomu, podle mě koučování do tenisu nepatří, tenista by si měl poradit sám na kurtu.
Reagovat
Mac
urcite, a taky bych zrusil mto, ve valce taky nereknu souperi- moment, potrebuju osetrit!...
Reagovat
Kozoroh
MTO bych nechal. Dnešní fyzicky náročný tenis ho potřebuje víc než kdy jindy.
Reagovat
Kytka
Koučování bych zrušila. je to individuální sport, ať si poradí sami. MTO nechat, není válka, je to jen sport.
Reagovat
Ondra979
Naomi super, Serena skoda mluvit. Ale co je zajimave - 5. nova GS vitezka za posledni dve sezony!!
Reagovat
svetova.dvojka
A to to vypadalo , že jasně bude dominovat Karolína Plíšková.
Reagovat
com
kdyz ne Karolina, tak ona to zachranila aspon Kristyna tim vyhranym deblem v Chicagu :D
Reagovat
FulnekUltras
pro WTA jen dobře - dneska ji Naomi zachránila za minutu dvanáct
Reagovat
svetova.dvojka
A já zítra budu věštit překvapení, 3:1 na sety pro Del Potra.
Reagovat
Pedronegro
tak aspoň, že Patrick to koučování rychle uznal, ono to ani jinak nešlo, teď co Mats ....
Reagovat
Pedronegro
ježiš to je sráč ...
Reagovat
Kytka
Je to chytráček. Takhle Mats reaguje vždycky. Ještě, že neužil větu, že to hned věděl.
Reagovat
Davor1
RG Simona, Wimbledon Angie, US Naomi.
Od Justine Henin som čakal až do AO 2016, kým nejaká moja favoritka (Angie) vyhrala GS titul. Tento rok 3 GS zo 4, to teda nie je vôbec zlé :D

Naomi som pred zápasom veril a nesklamala. Mentálne je neskutočne silná, to ukázala už v IW, kde prvé veľké finále zvládla ako stará rutinérka. Dnes hrala skvele, zaslúžene berie titul a v jej prípade verím, že z toho nebude niekoľko mesiacov mimo, ako vlani Sloane. Má toho pred sebou strašne veľa a dúfam, že si s ňou ešte niekoľko GS užijem. Len tak ďalej dievča...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě by to chtělo Sweetolinku, ale GS jí zatím vůbec nejdou no.
Reagovat
Davor1
Presne, ju tiež môžem, ale je to zatiaľ taký Zverev v sukni no...Ale má čas, Simona, Caro či Angie to vyhrali tiež po dlhých rokoch medzi špičkou...
Reagovat
Nola
tvoja favoritka bola Angie? asi mi nesluzi zrak.....
Reagovat
Davor1
Po Justine Aga, Angie, simona, v posledných rokoch aj Sloane a najnovšie Naomi, Anett Kontaveit, z domácej kuchyne Vika Kužmová a herne sa mi páčia aj Caro Garcia a Ashleigh Barty.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Snad dneska Ashleigh promění 5. účast ve finále deblu konečně v gs titul :-)
ABCC, come on!
Reagovat
Andrew89
uplne strika skromnost. Jeji hra je paradni. ted ustat ten tlak co bude a muze byt sampionka velkeho formatu!:)
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně zná, co se v Asii sluší a patří... ;-)
Reagovat
LukasH
Jezis. Má to ta Serena zapotřebí? Dneska by zřejmě porazila každou jinou soupeřku na okruhu...ale Naomi dneska...čuměl jsem s otevřenou pusou...
Tenhle zápas by totiž byl nádhernej jinak. Úplná špica. A jako co..Naomi hrála nadpozemsky, Serena zhubla a má zas svoji hru. Důvod končit rozhodně nemá. Ale prostě..tohle bylo moc...
Reagovat
Hook2424
Sereně nešel servis, ...ale Naomi jsem to přál! Nakonec jsem na ni měl vsazeno!
Reagovat
FulnekUltras
SW teď v šatně rozštípe zbylé pálky, vyhodí fusky, pak se oklepe a na AO ji máme zase zpátky, pokud ovšem WADA dovolí... Její přílet do Prahy však moc nevidím. To by musela být v jiném rozmaru.
Reagovat
LukasH
Tak ať, Fulneku. Nehodnotim osobnost, ale tenis. A jestli měla Serenu Naomi na modlu, tak ji S v podstatě "vychovala". A je to znát. Líbí se mi zápasy jako dneska nebo jako s Petrou v Cincy. Až na ten tyjátr samozřejmě.
Reagovat
FulnekUltras
Pro české fandy nezbývá, než věřit, že brzy zase přijdem na řadu... ;-) On ani ten FC není nijak málo.
Reagovat
svetova.dvojka
2.největší sportovní úspěch v historii Haiti, potom co se fotbalová reprezentace Haiti kvalifikovala na MS ve fotbale v roce 1974.
Jsem moc rád za to, že se dokáží prosadit i tyto velmi chudé a těžce zkoušené země, kde mnoho obyvatel nemá co jíst, a často jsou v nich občanské rozbroje.
Reagovat
vendulkabendulka
Buď tak hodný, fakt už mlč.
Reagovat
dadaft
tragikomické na tom je, že pro Naomi je Serena idol,,,,,,,,,,,, a takhle ji zrušila radost z vítězství....
Reagovat
blixa
Ona si to ještě párkrát zopákne ;-)
Reagovat
dadaft
no jo, ale poprvé je to vždycky jenom jednou.
Reagovat
kada.tom
taky myslím, přál bych jí to :-)
Reagovat
kada.tom
Naomi je úplně mimo, teď málem upustila pohár ..
Reagovat
Mayo
Osaka sa poklonila Williamske.
Reagovat
FulnekUltras
poďakovanie za hru ;-)
Reagovat
slacker
Zase jednou dobro zvitezilo nad strasnym zlem.
Reagovat
dadaft
haleluja
Reagovat
Hook2424
jj a blbost zvítězí vždycky!
Reagovat
LukasH
Neřekl bych. Serena je černoška, Američanka a dneska to byl děs, to souhlas. Na druhou stranu, Naomi takhle hraje právě díky ní.
Reagovat
dadaft
teď chápu, proč je Trump prezidentem,,,,,,,,,,,,,,, Amerika klesá do sraček,,,,,,,,,,,,,,, bůůůůůůůůůůůůůůů
Reagovat
blixa
Celej svět klesá do sraček. Nejen Amerika.
Reagovat
svetova.dvojka
Trump nenávidí bohaté a úspěšně afroamerické sportovce...,sám židoněmecký přistěhovalec... tady do toho bych ho netahal.
Reagovat
smazaný uživatel
Většina těch lidí na stadionu volili Clinton, když to teda vytahuješ. ;)
Reagovat
Hook2424
A většina na tomhle fóru Zemana....
Reagovat
blixa
Do toho mě netahej ! :-P
Reagovat
svetova.dvojka
Mě také ne, já volil magistra Michala Horáčka a ve 2.kola profesora Jiřího Drahoše.
Reagovat
annah
Proboha jen to ne. Až jsem se oklepala...
Reagovat
FulnekUltras
tady zůstávají jenom samí přirození inteligenti... ;-)
Reagovat
Nola
mladsia verzia Sereny zvitazila, Mats je kokos, Naomi klobucik, myslim, ze era Sereny je u konca, ale je to legenda, aj ked dnes to prehnala
Reagovat
kada.tom
tak jasně, že to je legenda, o tom není třeba se přít :-)
hodně lidí jí nemá rádo, i to chápu ... ale legenda to je :-)
Reagovat
Ereinion
Je vidět, že Serena je hodně psycho, když se jí nedaří...když si vezmu, že vyhrožovala nějaké té lajnové rozhodčí, že ji zabije, teď tohle...a to její kariéru moc nesleduju
Reagovat
Patik
Tak toto mi je strašne ľúto.....bože Naomi.....trošku úcty k víťazke..
Reagovat
annah
Je to nádhera a pro me velké prekvapeni. Ted jeste kdyby prislo prekvapeni i zitra a byla by radost úplná.
Reagovat
Andrew89
Kez by vyhral Delpo
Reagovat
annah
Presne tak. Ale to nedopadne. Zazraky se vycerpaly dnes.
Reagovat
kada.tom
Naomi předvedla po celý turnaj fakt vynikající výkony, nebyla náhoda, že došla do finále a není náhoda, že vyhrála i dneska, hrála fakt dobře a Sereně to nandala na plný čáře.

Serena, no co k ní říct. Nezvládla to. Mám jí v úctě a je to má nejoblíbenější tenistka, vlastně kvůli ní jsem tenis začal sledovat, ale krom toho, že to dneska nezvládla herně (ve všem o něco horší), ale hlavně to nezvládla psychicky a to co si dovolila k rozhodčímu už bylo moc a on svoji pozici zvládl tak jak má. Jsem zvědav, co k tomu incidentu ve 2. setu poví USTA, třeba sám Ramos, Serena a Naomi. Něco mi říká, že dnešním večerem tohle neskončí ... Amerika tohle bude řešit.

Závěrem bych dodal, že je mi líto Naomi, protože takovouhle ceremonii si nezaslouží, ona se má radovat a ne brečet, protože americké obecenstvo bučí ...
Reagovat
Hook2424
Oni nebučí na ni! Bučí na Ramose!
Reagovat
kada.tom
já nepsal, že bučí na ní, já psal, že je špatná z toho, že bučí ... samozřejmě že bučí na Ramose tak jako bučeli na Serenu, když se hádala
Reagovat
Hook2424
No myslím, že ta delegátka co k ní mluvila hned po zápase ji informovala co se pravděpodobně bude dít.....
Reagovat
matesdc
Nechutny chovani
Reagovat
svetova.dvojka
Osaka was born in Osaka, Japan, to a Japanese mother, Tamaki Osaka, and a Haitian father, Leonard "San" François.
Takže titul patří více Haiti, chlap je vždycky víc než ženská... chlap vždy dodá to potřebné...
Reagovat
blixa
Tobě nedodal rozum. Škoda.
Reagovat
FulnekUltras
při troše štěstí ;-)
Reagovat
Mac
ma taky americkej pas...
Reagovat
Pedronegro
Naomi úžasná, Serča zas ukázala všem svým fanouškům, co je to vlastně za hovado, Mats teď servilně kecá ...
Reagovat
raduz
willander je submisivní ubožák
Reagovat
svetova.dvojka
Když ještě hrál, tak vypadal na kurtu jak Buffalo Bill...
Reagovat
Patri.k
Tak Serena všem lidem okolo ní dává moc, peníze a slávu. Ta lojalita je často čistě pragmatická.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Patri.k
Tak, tohle není nic nového, tyhle projevy měla už několikrát. Už tu bylo, že čárovým nadávala, že je zabije ať jdou do prdele a podobně. A často ani nejsou příliš odůvodněné. Tohle se o Sereně ví, že je cholerická, nafoukaná a sebestředná.
Reagovat
raduz
Zhruba pět let nejsem neviděl zápas,kde by aktérkami byly ženy.Udělal jsem dnes vyjímku a nelituji.První set parádní tenis,zejména v podání Osakaové,pročež set druhý devalvovala namistrovaná,hysterická selka.Kašlu ji na její tituly a na to,že hrát umí.Dnes si za tu komedii prohrát zasloužila a Osakaová má můj obdiv za to,že to zvládla.
Reagovat
FulnekUltras
celkově souhlas ;-)
Reagovat
Kozoroh
Mats Wilander kritizuje Ramose, měl dle něj Serenu uklidnit :D
Reagovat
tommr
neměl na mysli něco podobnýho jako předved jeho krajan s Kyrgiosem?
Reagovat
dadaft
trestný game na uklidnění byl OK. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Chtel bych ho videt, machra:D)
Reagovat
Hook2424
jj to je pravda! Ať je to, jak je to! Serena cítila křivdu a Rámos, místo aby situaci uklidnil, přiložil pod kotel tak, ...že ten zápas prostě zabil! Sebrat Sereně game v koncovce 2.setu..., za mě přestřelil!
Reagovat
HayashiM
Ne, říct rozhodčímu, že je zloděj, tak za to je gem ještě milosrdný. Serena si za to může sama a jedině sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Muzes mne vysvetlit jak ji mel uklidnit?
...krom toho uz jsem to tu psal, BigMac byl vyloucen z GS AO!
A to se nedostal ani do takove raze...jako Serena...
...chapu finale, vyhodit ji asi nemelo smysl, ale kde je potom ten stejny metr?!
Podle mne udelal vse OK. Proste co mohl... A muzem byt vubec radi, no spis Naomi, ze se to dohralo, a Serena nebyla vyloucena.
Reagovat
Hook2424
Serena si stěžovala, že jí trestá za podvod a že ona se podvodu nedopustila. Tím pádem, že je zloděj bodů a že by se jí měl omluvit, ...páč ji potrestal za něco co neudělala a že kvůli křivdě, dost možná ztratila 2 gamy v řadě. To je všechno! A pravda je jaká? Podváděla nebo nepodváděla!? Víš to "Ty" na 100%?, ...vím to já na 100%? Ví to Rámos na 100%?
...100%-tně to asi neví nikdo!
Jako rozhodčí už bych pod kotel nepřikládal. Já vím, že neměl jinou alternativu trestu, ale radši sklopím ocas a budu dělat, že nevidím. (přihlédnuto k dané situaci samozřejmě, ...finále, koncovka, domácí hráčka a pod ...)
Reagovat
HayashiM
No a to je přesně to, proč by sklápět ocas neměl. Pravidla jsou jasná a ke každému z těch tří trestů je přesně daná příčina - je jedno, jestli za koučování může hráčka nebo trenér. Všechnoí je Serenino hysterčení a davová psychóza. Jejich problém. Rozhodčí tam není od toho, aby jim všem dělal psychologa.
Reagovat
HayashiM
*všechno další
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo by si nedovolil takhle šikanovat rozhodčího jako ona. Navíc měl pravdu. Pak spustila šílený absurdní hysterák. Udělalo se mi zle a ještě teď je mi úzko. Ještě že to Osaka dohrála. Kdyby to Serena otočila, vylo by to moc špatně.
Reagovat
MorusRubra
Nemůžu se dostat na tennisforum.com, to fanoušci jedné uřvané podvodnice ostřelili servery nebo co?
Reagovat
Dobry-den
zkus párkrát refresh a půjde to
Reagovat
svetova.dvojka
Oni tam tak jsou zvědaví na nějakého Čecháčka...
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
MorusRubra
Vem si léky na svůj chorý mozek a táhni spát. Máš dávno po večerce.
Reagovat
svetova.dvojka
Ještě jednou gratulace do Haiti a do Japonska.
Reagovat
blixa
Prober se blbe. Je to normální američanka. To že hraje za Japan je dáno tím, že v rozhodují době jí Japonci nabídli víc peněz než amíci. S Haiti má pak společný jen etnický původ jejího otce.
Reagovat
Patri.k
To už je prostě taková americká mentalita, za každou cenu zaujmout. Serena se prostě nechtěla smířit s tím, že bude dnes ve stínu Osaky, tak si o pozornost řekla jinak, když né hrou.
Reagovat
Hook2424
Bože, to jsou žvásty! Americká mentalita! Jak kdyby u nás byli všichni lidi stejní!
Reagovat
Patri.k
Máte pravdu, bylo to trošku paušalizující. Ale nelze si nevšimnout, že američtí sportovci prostě mají tendenci dělat trošku víc té komedie než jiní. Třeba u asijských sportovců se s tímhle chováním takřka nesetkáváte.
Reagovat
fera
Naomi - super, fantastický výkon. Veliká gratulace

...a Serena, nechci komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No uz se tesim na ten zaverecny proslov:D)
Reagovat
svetova.dvojka
To bude jak od Václava Havla.
Reagovat
Mayo
Aj ja ak mi nesekne stream.
Reagovat
Andrew89
wow. Co ustala Naomi je mazec. Super tenis a titul si zaslouzila. Jak jsem psal predevcirem. Fandim Serene,ale Naomi to nejde neprat.Cely turnaj hrala famozne a zaslouzila si to. Herne moc pekny finale. Skoda toho co se stalo.

Serena nehrala pak spatne,ale srazela se bohuzel sama. Pravda je tam.ze to ze ji neco ukazoval nemusela videt a verim ze nevidela,ale hadat se nemela. Co mu rekla jsem neslysel.

Zapas mel naboj a fakt super tenis.
Reagovat
Hector.Salamanca
Já vlastně taky věřim tomu, že to nemusela vidět, a asi neviděla, protože jinak by nedělala takovouhle scénu. Ale teda to chování potom bylo hrozný
Reagovat
Andrew89
jojo proto se hadala si myslim,protoze to nevidela. Ale takhle by se chovat nemela. Nicmene neni to prvni exces :D
Reagovat
Hook2424
Každý nese křivdy jinak! Navíc šlo o moc! Není to jak když Vás vytočí někdo na ulici.
Reagovat
Ereinion
Serena totálně neunášela, prej muži dělaj daleko horší věci a nedostanou nic :D nevím, jak často nazývají rozhodčí podovdníkem po dvou varováních...jinak Osaka zaslouženě
Reagovat
svetova.dvojka
Gratulace do Haiti. Do první země která se dokázala osvobodit z krutovlády bílých zločinců a otrokářů.
Reagovat
Mayo
romovia sú veľkí športovci
Reagovat
Kojinho
Za co Haiti gratuluješ?
Reagovat
svetova.dvojka
Za to ,že Haiti vychovalo grandslamovou vítězku.
Reagovat
dadaft
myslíš Haiti City na Floridě? :-))
Reagovat
svetova.dvojka
Osaka was born in Osaka, Japan, to a Japanese mother, Tamaki Osaka, and a Haitian father, Leonard "San" François.
Takže titul patří více Haiti, chlap je vždycky víc než ženská... chlap vždy dodá to potřebné...
Reagovat
vendulkabendulka
chlap je vždycky víc než ženská
Reagovat
blixa
Ona někdy žila na Haiti ? :D :D
Reagovat
Kojinho
Aha a kterou? Rád se nechám poučit.
Reagovat
svetova.dvojka
Teď jí sleduješ na Eurosportu.
Reagovat
Kojinho
A ona je v hledišti nebo kde?
Reagovat
Kozoroh
Teda klobouk dolů před Naomi, že ji nesvázala nervozita před zápasem a ustála to divadlo, které Serena předvedla.
Reagovat
FulnekUltras
Asiatky jsou většinou v pohodě.
Reagovat
dadaft
tak tak, nemůžu tomu pořád uvěřit, jak to zvládla.
Reagovat
blixa
Naomi to zvládla ! Přiznám se že jsem v to doufal ale až tak úplně nečekal. Co se Sereny týče, je to smutné, když někdo neumí odejít včas na vrcholu a pak takhle neunáší.
Reagovat
Mayo
Spinavec Moratoglou už sa vyhovára na Býčka :(
Reagovat
smazaný uživatel
co tam povedal? nieco o stryckovi
Reagovat
Mayo
Neviem no spomínal Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhovaral sa ze ale strycek toni coachoval rafu kazdy jeden point :DD
Reagovat
Mayo
Stryko si to môže dovoliť :D
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, Naomi. Zvládla to moc pěkně, ukázala silné nervy, nenechala se rozhodit divadlem soupeřky. :-)

Co se týká Sereny, tak sice jsem jí nikdy nefandil, ale můj respekt až do dnešního dne měla. To už je ale minulostí. Dnešním excesem u mě klesla na naprosté morální dno.
Reagovat
com
treba bude po dnesku tenis bojkotovat a uz ji na kurtu neuvidime :D
Reagovat
FulnekUltras
dobrý pokus... ale... ne ;-)))))
Reagovat
tommr
letos jí už neuvidíme stoprocentně. Na AO se uvidí jestli bude příští rok pokračovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
PREDICTION: Naomi Osaka in straight sets

FANTAZIE!
20telita Naomi ziskala GS.!!!!
Reagovat
Mayo
Boh vie čo si o tom celom mysli Voráček :D
Reagovat
svetova.dvojka
Ten tam šel akorát sbalit nějakou sukni...
Reagovat
dadaft
nějaký voráčkoviny,,,
Reagovat
FulnekUltras
zhruba stejně jako desetiletý harant. Dnes zbyla ze stervisu po zásluze jen psychicky rozteklá hrubá síla. Díky, Naomi !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Naomi - krása, pokora.
Serena - herečka.
Sudí - respekt.
Reagovat
FulnekUltras
ochotnice z nejlacinějších - dneska se mnohé věci opět vyplavily na hladinu, což je moooc dobře
Reagovat
tommr
tak pod tohle se můžu podepsat i já. Jen bych řek že Serena je hodně špatná herečka ... :)
Reagovat
MarcelPersch
Vlastně je to symbolické, Serena dlouho dotahovala Steffi a nakonec skončí přesně mezi ní Margaret.
Myslím, že v mužích i ženách žacne od příštího roku dominovat mladá generace.
Reagovat
kada.tom
zejména u mužů by ten průlom mladé generace byl více než potřeba, u žen vyhrává pořád nějaká jiná, tam už se to děje :-)
Reagovat
dadaft
tohle je fakt paráda
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Sereno prosím, drž už tlamu)
Reagovat
d@ve
Jen škoda, že to je trochu s hořkou příchutí od Sereny.. :/
Reagovat
d@ve
Ale snad se na to brzy zapomene.. :)
Reagovat
FulnekUltras
24-25 GS je pořád velké lákadlo - ale uvidíme, co ještě WADA
Reagovat
tommr
jj Williamska ten triumf Osakaový pořádně zkazila ...
Reagovat
d@ve
Myslím, že až bude mít Naomi pátý šestý GS, tak už bude zapomenuto..
Naomi přeji mnoho dalších úspěchů. Její tenis se mi veru páčí. A ta pokorná povaha snad ještě víc.. :)
Reagovat
Mac
to jsme si o kvitce v r . 2011 taky mysleli....
Reagovat
FulnekUltras
ganc richtich - pořád jsme ve WTA ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
oni este aj bucia.. nechutni divaci
Reagovat
Nola
najhorsia GS kulisa, co sledujem tento GS prvykrat? :D iba dvaja hraci tu maju na ruziach ustlane....
Reagovat
Nola
oprava sledujes :D
Reagovat
Kozoroh
Serena jim výbuchem vzteku vylepšila show, no...
Reagovat
Mayo
Sa rana nedožije :D
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to jeho posledni hrdinsky cin:)
Reagovat
Kozoroh
Gratulace všem zdejším fanouškům Osaky :-)

Serena nepodala Ramosovi ruku...
Reagovat
kada.tom
tak to snad nikdo nemohl čekat
Reagovat
tommr
kdyby jen to - ještě mu na rozloučenou přidala pár peprných slovíček. Doufám, že dostane pokutu až se prohne ...
Reagovat
kulhavej_kmet
co se tam stalo?
Reagovat
Hector.Salamanca
Mouratoglou viditelně koučoval Serenu, dělal na ní nějaký posunky, asi jako něco ve smyslu, ať jde víc do kurtu, nebo prostě něco takovýho. Jestli to viděla ona nevim, ale viděl to rozhodčí, dal ji varování za koučing, ona se s ním začala hádat, že jí jen ukazoval palec nahoru, což pak kamery o pauze ukázaly, že nebyla pravda. Pak když ji Osaka brejkla, tak roztřískala raketu - druhej violation, takže point penalty, a pak rozhodčímu o pauze mezi gemama řekla, že je podvodník a zloděj - game penalty.
Reagovat
kulhavej_kmet
diky
Reagovat
kada.tom
Zaslouženě dneska :-)
Reagovat
Hypertac
A je to tam....
Reagovat
dadaft
jen doufám, že to Serena nebude rozmazávat ještě v řeči po zápase,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
najvacsia drama queen to urcite nespomenie :D
Reagovat
Nola
Naomi to zvladla
Reagovat
d@ve
Tak snad to Naomi nerozhodí a doservíruje to..
Reagovat
HayashiM
Přál bych Sereně, ať teď brejkne, a Osace, ať to pak stejně vyhraje. Ať se ta pachuť aspoň trochu zmírní.
Reagovat
MartinPa
bohužel divadélko Sereny na rozhození soupeřky zabírá a obávám se, že to Naomi probendí :-(
Reagovat
smazaný uživatel
YEAAAHHHH
jeste 3 fiftyny.
Reagovat
smazaný uživatel
2 fiftyny.
Reagovat
smazaný uživatel
ESO! Naomi Paneska!!!
Reagovat
smazaný uživatel
PREDICTION: Naomi Osaka in straight sets

FANTAZIE!
20telita Naomi ziskala GS.!!!!
Reagovat
Hector.Salamanca
To je fakt tak hrozná škoda. Já bych jí to i po tom, jak se dokázala vrátit, mic přál, ale tohle do finále nepatří, to je děs, navíc když ten rozhodčí má naprostou pravdu
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že tyto scény Naomi nerozhodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz mela byt Serena vlastne z kurtu v satne...
...za neco podobneho BigMac byl vyrazeny z AO...
ale nebylo to finale no.

TAK NAOMI 4 ESA...
Uz to nechci sledovat...
Reagovat
Davor1
Teraz s kľudom :)
Reagovat
Aussie
Americké obecenstvo - trapné!
Reagovat
gocii
Tak zas co cekat? Ze svou hracku budou potapet jeste piskotem na ni?
Reagovat
FulnekUltras
tak jako je osm let neskutečný brojler
Reagovat
Nola
amici, chuda Naomi, nechutne, co tam predvadza publikum, ale uz som zvyknuta....
Reagovat
kada.tom
A teď se ukáže jak je na tom Naomi i Serena. Serena je viditelně v háji a neumím si představit, že by to otočila ... ale na kurtu je taky Naomi, teď jen jestli to ustojí
Reagovat
kulhavej_kmet
lidi, co se tam stalo?
Reagovat
Andrew89
Osaka...ted ma proti sobe vsechny.
Reagovat
dadaft
hlavně ať se nerozhodí Naomi
Reagovat
svetova.dvojka
Osakaová... :-) , co to je za kravinu... ach ta čeština :-)
Reagovat
stefankelner
Po Vašom: Osakindel.
Reagovat
vendulkabendulka
Ja si na chvili odskocila, takze nevim nic
Rekne mi nekdo jednou vetou co se stalo prosim?
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda mluvit,...
Reagovat
kulhavej_kmet
prosim napiste mi nekdo, co se tam deje. Nemam kde to sledeovat. dik
Reagovat
smazaný uživatel
nazve ramosa zlodejom a klamarom a este povie ze to neni fer :D
Reagovat
Patik
To čo sa deje v jej neprospech sa deje úplne oprávnene a ako rozhodca by som urobil to isté.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenech se rozhodit!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle by rozhodilo snad kazdeho...
Reagovat
com
dost dobry :D grimase sereny mluvi za vse :D
Reagovat
kada.tom
no, ač mám Serenu fakt rád, tak tohle absolutně nezvládá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne citila, ze to neda, tak dela RIOT!
Je mozny, ze to kouching nebyl, ale to je pochopitelne uuuplne jedno...tohle bylo drsnejsi nez BigMac:D)))
Reagovat
Tomekcz
paradni finale, opicka dostava narez a jeste buli :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
2017 - nejlepší sportovkyně světa
2018 - Oscar za nejlepší herecký výkon
Reagovat
Domca94
Ona tam ze sebe dělá chudinku a američtí fanoušci ji v tom podporují.
Reagovat
Kozoroh
Tak tohle zavání diskvalifikací.
Reagovat
dadaft
Sereno Sereno, máš tohle zapotřebí?
zničíš fantastické finále,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ho znicila...
Reagovat
Mayo
Serena je psychicky v pidži ;(
Reagovat
dadaft
totální dno
Reagovat
MorusRubra
Fraška!!! Chudák Ósaka, si ten titul, ke kterému má nakročeno, ani neužije.
Reagovat
matesdc
Ukazala pravou tvar
Reagovat
smazaný uživatel
ikona tenisu :D
Reagovat
Dobry-den
Sereno, to je hanba...měla jsi to zapotřebí?
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm tak konec finale...tohle se nedohraje...
Reagovat
smazaný uživatel
bez sance.
Reagovat
Nancy_z
To je konec. Měla by toho nechat.
Reagovat
FulnekUltras
doraž TO, holčičko... jen ať pálky v šatně praskaj a dvoutýdenní smradlavé fusky letí do kýblu...
Reagovat
kada.tom
no, a game penalty ... ty jo :-/
Reagovat
Kozoroh
Tak to byl skvělý prohoz od Naomi, má brejk.
Reagovat
dadaft
jen tak dál nervko, řeš kraviny, nám to vyhovuje. ))))))))))))

((( let´s go Naomi )))
Reagovat
kada.tom
no, tak Serena ztratila tři hry v řadě, z toho dvakrát svůj servis, no ... zatím ten zápas celkem jednoznačně nezvládá
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle týpci jako Williams jsou hrozně nebezpečné. Zákeřné, sviňácké. Mlela tam páté přes deváté smérem k.rozhodčímu, a kdyby ji dal další trestnej fiftýn, tak ho ludra obviní z rasismu.
Reagovat
smazaný uživatel
tvl ramos
skoncil, ta si ho pocka :D
Reagovat
kada.tom
děvčata zatím neví, že tam mají jestřába, párkrát už by si zasloužil být v akci
Reagovat
Andrew89
to kazdopadne...a to z obou stran.
Reagovat
MorusRubra
bBy mě zajímalo, jestli doma netluče svého manžele.
Reagovat
vendulkabendulka
Jirka Ovčáček?
Reagovat
Domca94
Já myslela, že jedním ze základů tenisu a fandění tenisu je i slušnost, ale tu v tomto utkání postrádám jak od Sereny, tak amerických fanoušků v hledišti.
Reagovat
smazaný uživatel
a naco tam do
toho taha svoju dceru? ze jej neni stydno :D
Reagovat
tommr
a ztrácí nad sebou kontrolu ... :)
Reagovat
dadaft
jak to že nedostala ještě jeden trestný návdavkem???

sudí, jsi měkký,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
no jasne, tak on ji sebere fiftyn, a je mekky:D)
ted ji dal dalsi:D)
Je to PANES!!!
Reagovat
Mayo
Kks Serena aká kyslá, jak vrieska po sympatakovi Carlosovi :O
Reagovat
smazaný uživatel
toz empajrovemu visi zivot na vlasku...:D)
jako musim rict neskutecny MACHR...neuhne ani o pid, hvezdy nehvezdy.
Reagovat
smazaný uživatel
jako takhle... Naomi ten zapas fakt musi co nejrychleji ukoncit, nebo bude riot...:D)
A ten empajrovy uz svoji mamcu neuvidi.
Reagovat
tommr
myslíš, že by mu mohla nacpat míček do chřtánu jako to slibovala před léty tý čárový? :)
Reagovat
FulnekUltras
rasismus naruby...
Reagovat
svetova.dvojka
Tak s rasismem začali bílí..., tak se nediv...
Reagovat
kada.tom
no, Serena si zahrává, tohle už bylo za hranou, k rozhodčímu by se toto dovolit neměla
Reagovat
com
Serena = histerka nejvetsi :D
Reagovat
FulnekUltras
dávno víme - další voda na japonskej mlejn
Reagovat
FulnekUltras
Jen tak dál, holčičko... Teď to už pude.
Reagovat
Mayo
Siréna labilná, pok4kala to.
Reagovat
kada.tom
tak Serena hodila raketou, tuhle hru fakt nezvládla, no ...
Reagovat
tommr
nechtěl si říct zdemolovala raketu?
Reagovat
kada.tom
u Sereny je to jedno a totéž :-D
a byla odměněna ztrátou "fiftýnu" :-)
Reagovat
annah
Ježíš, to je tak odpudiva ženská. Snad ji Japonka zdola...
Reagovat
smazaný uživatel
spadl mne sutr z hercny...
Naomi je paneska:)!
Reagovat
FulnekUltras
díky buddha za asijskou výchovu
Reagovat
FulnekUltras
cikánské hřadlo i bílí strejcové ze středozápadu u vytržení - jen v očích Venus je napsáno: tohle už jsem posledních osm let fakt neměla zapotřebí...
Reagovat
Mayo
Boh vie komu fandí Voráček :D
Reagovat
dadaft
no jo, těžký časy jsou tu,,,,,,,,
Reagovat
MarcelPersch
aby hned nebyly zpátky ale
Reagovat
smazaný uživatel
sis pral delsi zapas, tak tady ho mas:)
Reagovat
dadaft
díky Sereno. ))
Reagovat
smazaný uživatel
a raketa je v cudu...
Reagovat
kada.tom
Brejk! Hurá, na šestý pokus!
Tak potvrdit zlepšený dojem z hry a dostat Naomi pod tlak.
Reagovat
Andrew89
joo. Nicmene Naomi fakt wow...a velky wow. Skvele zvlada tezky okamziky. Super tenis.
Reagovat
dadaft
b r u t a l n í _ m a s a k r _ t e n i s o v o u _ r a k e t o u
Reagovat
smazaný uživatel
masakr tenisové rakety :-)
Reagovat
smazaný uživatel
toz hlavne, aby mela jeste s cim dohrat...:)
a neodesla cela sada.
Reagovat
kada.tom
no ty vole ... to má grády tohle :-)
Reagovat
Andrew89
se to varit. Ma to naboj...a nebojim se rict,ze mit jeste bude. Peknej tenis
Reagovat
kada.tom
no, Serena se malinko začala lepšit, ale pořád to má k ideálu daleko, ale ... je třeba věřit :-)
Reagovat
dadaft
diváci jsou ve varu, tenis je skvělý, fakt by bylo škoda, kdyby byl rychlý konec,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale bojím se, že když nebude, nedopadne to pro Naomi dobře.
Reagovat
kada.tom
tak nějak, pakliže má zvítězit Naomi, bude to nejspíše ve dvou setech, pakliže by to mělo jít do 3. setu a viděli bychom skvělý tenis, věřil bych spíše Sereně ... ale uvidíme, zatím hraje Naomi vynikajícně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
treti set nebrat!:)
klidne si misto neho pustim highlights.:D)
Reagovat
Mayo
Serena teraz najlepsi kratas všetkých čias. Intergalakticky úder.
Reagovat
FulnekUltras
treba uznať
Reagovat
Patik
Williams popiera koučovanie z tribúny a vraj si potrpí na férovú hru..ale Muratoglú má nato zrejme iný názor. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tj, vraj jej len ukazal palec nahoru:D
Reagovat
dadaft
jo jo, příliš mnoho kamer na lhaní. ))))))))))))))))
Reagovat
tommr
Mouratoglou je neuvěřitelnej slizoun ...
Reagovat
Patik
Ktovie možno z kurtu videla len tie palce a preto to popiera..každopádne hento bol jasný koučing.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne, ze to prezil empajr, a finale ma kdo odpiskat dokonce.
Reagovat
Patik
Zobrala si to osobne a zaplietla do toho svoju dcéru..a Muratoglú je teraz isto schovatý so sklonenou hlavou že to pekne posral.
Reagovat
Domca94
Do toho, Naomi!!
Reagovat
kada.tom
i Carlos Ramos už se snaží Serenu na*rat a tedy dovést ji k lepšímu výkonu .. :-D
Reagovat
com
co tam Serena pindala? neumim anglicky :D
Reagovat
tommr
že prej by radši prohrála než aby podváděla (po té co dostala napomenutí za nedovolenej koučink) ...
Reagovat
smazaný uživatel
pritom opakovacka ukzala ze zase sproste lhala a bol to coaching :D
Reagovat
com
:D dikes, a ja myslel ze ma neco na divaky, nebo Osaku
Reagovat
Mayo
Voracek je tam :D
Reagovat
gigin
cyp už dostal banán?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj :)
Reagovat
Andrew89
diky
Reagovat
gigin
Děkuju. Hrozné toto.
Reagovat
FulnekUltras
ještě jeden pro všechny dobré lidi... a pořád hezky v klidu, holčičko, teď se bude lámat hamburgr...
Reagovat
Andrew89
cekal jsem to maximalne opacne. Hraje velmi dobre a Serena spatne. Druhy set bude zajimavejsi
Reagovat
kada.tom
Tak zatím je ten zápas plně v režii Naomi, která úvodní dějství ovládla naprosto zaslouženě. Když už zahraje Serena dobře, často zahraje ještě lépe, čímž Serenu donutí k chybě, hraje chytře a nedělá moc chyb :-)

Serena musí sakra přidat, aby zápas zdramatizovala, o obratu zatím nelze hovořit ...
Reagovat
Mayo
Dobre hra Japonsko. Chcem ale 3 sety a nie rýchly nudný koniec.
Reagovat
FulnekUltras
radšej nie
Reagovat
Mayo
Dobre hra Japonsko. Chcem ale 3 sety a nie rýchly nudný koniec.
Reagovat
dadaft
tak to by bylo. )))
a nejde o to, že by to Serena odevzdávala.
to Naomi si to uhrává opravdu skvělým výkonem.
Reagovat
Mayo
Dobre hra Japonsko. Chcem ale 3 sety a nie rýchly nudný koniec.
Reagovat
Dobry-den
;-)
Reagovat
tommr
kéž by vydržela ještě jeden set ... :)
Reagovat
tommr
kéž by vydržela ještě jeden set ... :)
Reagovat
tommr
kéž by vydržela ještě jeden set ... :)
Reagovat
Kozoroh
Mats Wilander v studiu říkal, že Osaka může být nervózní. Realita je taková, že nervózní je Serena.
Reagovat
MarcelPersch
Wilanderův polibek smrti, klasika.
Reagovat
FulnekUltras
samý DF a TF ;-)
Reagovat
MarcelPersch
Wilanderův polibek smrti, klasika.
Reagovat
MarcelPersch
Wilanderův polibek smrti, klasika.
Reagovat
smazaný uživatel
Důležitý gem.
Ale je to WTA...
A je tam Serena...
Snad bude i dál Serena tleskat Naomi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mamca je pomala jak slimak
Reagovat
dadaft
jen tak dál děvčata, zatím jsem nadšený,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
MarcelPersch
Ty si nechceš užít dlouhé finále?
Reagovat
dadaft
Serena to jen tak lehce nepustí, myslím, že se set bude Naomi ještě hodně hodit
Reagovat
smazaný uživatel
ja dneska ani neeee:D)
cim dele to bude trvat, tim to muze byt pro tu Naomi narocnejsi...prikaz zni jasne...Serenu vuuubec nepoustet ke kormidlu.
Pekne ji nechat v podpalubi...
Reagovat
FulnekUltras
pod čárou ponoru
Reagovat
kada.tom
á, pozor ... první KAMÁN zaznělo, tak snad můžem očekávat obrat ve skóre :-)
Reagovat
Andrew89
Serena tak moc chce vyhrat...a az moc ji to svazuje. Hodne chyb,servis nula. Ale to je jen otazla casu kdy se chytne. Osaka hraje pekne..v klidu a vyuziva sance.
Reagovat
kada.tom
jde jen o to, jestli se Serena naštve včas
Reagovat
MarcelPersch
Co prostě uznat, že Osaka hraje podobně jako Serena zamlada, ale je prostě ve všem lepší?
Reagovat
FulnekUltras
Kong už začíná regulovat řev. Ani to mu nepomůže. Drž lajnu, holčičko, a bude to dobrý...
Reagovat
dadaft
Serča celkem čumí, co jí lítá zpátky. )))))))
Reagovat
smazaný uživatel
tj, nevie kde je sever :D
Reagovat
com
vypada to na podobnej prubeh jako ve Wimbledonu, zase ten grandslam nebude :D
Reagovat
tommr
hlavně to nezakřiknout ... :)
Reagovat
Mayo
Teraz som to zapol a Osaka beast mode,
Reagovat
Mayo
Sleduje finále aj hviezdny obranca Kanadsko americkej Nhl PK Subban a lyžiarka Lindsey Vonn
Reagovat
kada.tom
Pierce Brosman je tam taktéž :-)
Reagovat
kada.tom
No, bude muset Serena sakra přidat ...
Reagovat
blixa
Klidně může i ubrat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne, aby udrzela tu svou prumernou produkci DFek z turnaje, a to pude, ne ze ne:)
Reagovat
FulnekUltras
Pro Naomi jasný cíl - nutit mastodonta k mezihře. Pak odejde do věčných lovišť i stervis. Comooon Japan !!!!!
Reagovat
MarcelPersch
Osakaová je jako Djokovič v sukni, na každý úder Serena má ještě delší a tvrdší odpověď, to bude těžké pro Serenu.
Reagovat
Mayo
Serena pridá na razancii a bude.
Reagovat
kada.tom
a jéje, Serena bez servisu je pro ni hodně špatná zpráva, snad se dá do kupy jako v QF a SF
Reagovat
dadaft
ale jo, vypadá to zatím na fantastický tenis, než na průser,
jen tak dál,
((( let´s go Naomi )))
není nad to ve finále GS porazit Serenu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
moje rec!
:)
tenis zatim dobry, a jeste urcite nabere obratky.
Reagovat
kada.tom
ze Sereny nervozita přímo sálá, ale úvod dala ..
Reagovat
smazaný uživatel
serena neunasa :D
Reagovat
kada.tom
tak 2 esa jsou toho důkazem, to jasné :-)
Reagovat
Andrew89
uplne to neunesla...bylo to fakt videt. lol
Reagovat
smazaný uživatel
len tak tak :P
Reagovat
tommr
z prvních pár her se nedá nic usuzovat. Špatný začátky měla Serena i proti Karolíně a Sevastovový a jak to pak dopadlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne ona ty UEcka tam produkuje furt...
...bude hodne zalezet na BP - a tam ja proste te Naomi nejak verim no:)
Reagovat
tommr
jj Osaka může uspět jen když bude využívat BP jinak dopadne jako Karolína ...
Reagovat
smazaný uživatel
jj df na breakball, uplne unasa :D
Reagovat
smazaný uživatel
to malo byt pod andrew :)
Reagovat
Andrew89
go go go go!!!
Reagovat
FulnekUltras
ga ga ga
Reagovat
Davor1
To zvládneš :)
Reagovat
smazaný uživatel
bude to maso...
...ale existuji machri, kteri ju tipuji v suchym:)
Tak v hlave si to predstavit umim, cozpak o tom zadna.
Tak hlavne, aby to ta Naomi dle toho, co si predstavuji, zvladla:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm... Serena pomohla. Začíná tam, kde skončila s Angie.
Vydržet, Naomi.
Reagovat
Davor1
Ona to dá, vo to strah nemam :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
jsme mel sen, ze to bude neco podobneho jako ve Wimbledonu, kdy ji ve finale sejmula nadejna mlada hracka jmenem Marie...to vypadala jeste nadejne:)
...asi az takovy buchec to nebude.
Ale zatim jsem spokojeny, je videt, ze si na ni veri:)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak se mne hodne libi u ni takovy ten nindzovsky FH, to jak vzdycky zahraje...su spokojeny, ze je vse s Naomi v cajku:)
Reagovat
Davor1
Mne sa Naomi líbi už nejaký ten piatok, ale vôbec by som nečakal, že to dotiahne až do GS finále už tento rok... zatiaľ vyzerá fantasticky, snáď to dopadne :)
Reagovat
kada.tom
Serena v černém, rozhodovat bude Carlos Ramos a stříška je zavřená, no uvidíme :-)
Reagovat
tommr
to je prevence nebo tam prší?
Reagovat
kada.tom
prší, hraje se i na Armstrongovi pod střechou, ostatní zápasy jsou přerušené
Reagovat
MarcelPersch
Mám stejný dotaz
Reagovat
MarcelPersch
Zítra má pršet taky, no teda dostat Rafa podruhy naloženo od Djoka pod střechou, ještě že tak.
Reagovat
Dobry-den
Já Naomi ;-)
Reagovat
kada.tom
Sereně :-)
Reagovat
tommr
každej normální člověk musí fandit Osakaový ... :)
Reagovat
MarcelPersch
Nech si to moralizování, jsem nenormální že fandím i na Nadalovi?
Reagovat
MarcelPersch
*Nadalovi
Reagovat
tommr
máš špatnej vkus, ale to je tvůj problém ...
Reagovat
pockerface
Já na 100% Sereně.
Reagovat
MarcelPersch
Rena.
Reagovat
FulnekUltras
comooon Japan !!!!!
Reagovat
FulnekUltras
si ještě Kong může naposledy zahakovat. Naomi comooon za všechny poctivé sportovce světa !!!!!
Reagovat
FulnekUltras
tak přesně 12 notoricky známých "rozcvičovacích" psychokladiv - a teď už s krakaticí nejkratší cestou do hlubin Mariánského příkopu...
Reagovat
kada.tom
Dost bylo prognóz a tipů - jdeme na to :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist