Ósakaová zažehla olympijský oheň. Japonka, co nemá ráda pozornost a nemluví s novináři

23. 7. 2021, 17:19
Aktuality 55
Čtyřnásobné grandslamové vítězce Naomi Ósakaové byl svěřen prestižní moment při slavnostním zahájení olympijských her v Tokiu. Třiadvacetiletá Japonka, jež v posledních týdnech nehrála kvůli úzkostem z velké popularity, zažehla obří pochodeň na stadionu, kvůli čemuž jí pořadatelé o den odložili vstup do olympijského turnaje ve dvouhře žen.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Během slavnostního zahájení olympijských her na stadion nastoupil celkem 206 výprav podle japonské abecedy. Českou skupinu se zhruba čtyřicítkou sportovců v oblečení inspirovaným lidovými kroji přivedli v roli vlajkonošů na plochu Olympijského stadionu Petra Kvitová a basketbalista Tomáš Satoranský.

"Bylo to skvělý. Musím říct, že vlajka je docela těžká a jsem ráda, že to nesl hlavně Tomáš. Byla to sranda a jsem ráda, že ta možnost byla," řekla Kvitová v nahrávce pro média. "Pod rouškami jsme se s Tomem smáli, protože jsme měli problém, jestli budeme mávat, nebo nebudeme. Spíš jsem si to užívala a byla šťastná. Dojatá jsem byla o den dřív, když jsem se dozvěděla, že jsem to já. To mě vzalo," přiznala Kvitová.

Došlo i na hodnocení české nástupové kolekce. "Když jsme jeli autobusem na zahájení, tak jsem slyšela, že je mezi prvními šesti nejhezčími a každopádně jsme byli jinačí. Když jsem viděla ostatní země a některé v teplákovce, tak to mi nepřišlo úplně cool. České ručičky jsou šikovné a opravdu nápady máme, tak jsem ráda, že se to projevilo i na naší kolekci," řekla Kvitová.

Z tenistek byly vlajkonoškami také Lotyška Jelena Ostapenková a Veronica Cepedeová z Paraguaye.

Kvůli koronaviru o rok odložené XXXII. letní olympijské hry v Tokiu oficiálně zahájil japonský císař Naruhito, který pronesl protokolem předepsanou větu.

Oheň, který většinou zapalují bývalí úspěšní sportovci, zažehla na závěr slavnostního zahájení (v 16:48 SELČ) jako první tenistka v historii Naomi Ósakaová. Třiadvacetiletá vítězka čtyř grandslamů převzala pochodeň od studentů z prefektur Iwate, Mijagi a Fukušima, které byly před deseti lety nejvíce zasaženy při ničivém zemětřesení a cunami v Japonsku.

Dcera japonské matky a haitského otce měla už zítra ve 4:00 SELČ vstoupit do olympijského turnaje, na úvod světovou dvojku čeká Číňanka Saisai Zheng. Pořadatelé ale dnes její zápas s ohledem na pozdní zahájení her a zapalování ohně přesunuli na neděli.

Ósakaová se v Tokiu představí poprvé od odstoupení z French Open, na kterém s ohledem na své duševní zdraví začala s bojkotem médií. Následně vynechala i několik dalších turnajů včetně Wimbledonu, neboť kvůli velké pozornosti veřejnosti trpěla depresemi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Titulka na urovni bulvarniho blesku...jaka titulka, takove prispevky. Hned prvni odstavec tendencni urovne...

Zahajeni OH v Tokiu slabe, nezazivne, vlastne o nicem, slatanina ktera nekde zapadne v zapomneni...
...paradoxne se bude asi nejvic pamatovat ta Naomi...:) Ktera jeste, a to bych se ani nedivil vyhuci v 1.-3. kole, nebot je uplne jedno na cem se hraje, ale jak pul roku se nehraje ostry zapas, tak to urcite sve stopy zanecha... bych se proste ani nedivil:)

Dnes asi nej. zazitek v Tokiu Aida Roman a jeji treti ucast na OH a hned v rostrelu nej. letosni vykon. To bylo mnohem zajimavejsi:)
Reagovat
tommr
já ten titulek naopak ocenuju. Dneska musí mít novinář skutečnou odvahu aby něco takovýho napsal. Pravda totiž některejm lidem moc nevoní ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
- nemá ráda pozornost; spekulace
- nemluví s novináři; spekulace a tady dokonce lez

Mas rad tak max bulvar. s pravdou to nema nic spolecneho. A nebo se rad hrabes v pitominach...zalezi... nevim, neznam te.

S novinari se bavi, nechtela chodit na tiskovky. Dokonce rika, ze je ma rada, coz vyvraci i to, ze nema rada uplne pozornost. Takze jedine, co z toho vychazi, ze ta holka neni uplne vporadku.

Takze tendencni...to nema nic spolecneho s novinarinou, ani pravdou, tak max. se vztahem novinare k hracce.

Novinari si dnes pisou kde co. Se neda ani cist uz pomalu.

Take take mohu klidne napsat, ze Zabloudil je provincni podprumerny pisalek, ktery se nehodi ani na psani skolni kroniky na zakladni skole a je to take svym zpusobem pravda, nebot si to nejen myslim, ale co chvili mu tu nekdo neco opravuje :D

Tak uvidime jak dlouho tady ten prispevek bude viset...
Reagovat
Pe3k
Ty jsi dneska ve formě Vlčku. Abys neskončil jako místní pisálek ty smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčku, souhlas.
I když mám výhrady k tomu, jak se Naomi mimo kurty prezentuje, tak titulek tohoto článku je opravdu bulvár naentou :-(
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Dobry-den
smilesmile
Reagovat
Dobry-den
mělo být smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
PetaM
Už se zhroutila?
Reagovat
Pe3k
To až omylem potká novináře.
Reagovat
brixner
Dyť to vypadá jak Predátor!
smilesmile
Reagovat
Nola
ma super uces, vzdy som po takom tuzila..... ale nikdy som nenabrala odvahu smile, ale na taky uces musis mat na hlave viac ako par chlpov na hlave smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono ty namotávky něco vážísmile Spíš jde o kvalitu vlasů, tolik jich zas mít nemusíšsmile
Reagovat
Nola
:D, vies o zapletani vrkocikov velke vies co, ja nieco ano, je to zlozitejsie ako si myslis.... ak nemas huste vlasy, tak budes mat od korenov holu hlavu ty nadhero.... vlasove kreacie ponechaj
radsej damam, za mna super ucessmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ježkovy voči, jasně že nemůžeš mít zase skoro holou hlavusmile
Tvoje vlasy jsem neviděl, to bude ten zádrhelsmile Mně kamarádka umotala 40 francouzských copánků. Ale jinak se ve vlasech i trochu vyznámsmile
Reagovat
brixner
Čo - ty si baba??? Od kedy??? Čo to trepeš, veď ja mam petstotisíc osemsto dvacať chlupou, čo značí, že som vlasaty ako Deep Parpeľ! Ja mam tolko vlasou, ako v TÓkiu divákou...
smilesmile
smile
Reagovat
Nola
som baba smile a ty mas doma Kouros smile a milujes Fedexa, obcas Rafu a nemas rad Djoka smile
Reagovat
brixner
Jebemtiboha, to by bol sobáš!!! Ale na Čendu nězabůdaj!

Máš práudu, ale Djokovi bysom hen ten oný Grand Sľam tohto roka priaľ! On to zrobí, veď všeci uvidítě!

smilesmile
smile
Reagovat
smazaný uživatel
to asi kvůli tomu ohni, aby jí to nesežehlosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hrá super tenis a preto jej tenisovo fandim. Este stále.

Ludsky ma ale zacina trochu iritovat. Zhliadol som aj minisériu na Netflixe o Naomi Osaka a musim uznat, ze je trochu neurotická. Kludne sa moze stat, ze karieru ukončí v Borgových rokoch, dokonca to predpokladam.

K Japoncom. Taký hrdy narod, necakal by som, ze daju taku poctu hráčke, ktora je síce "oficiálne" Japonka, ale japonsky hovori len s mamou, lebo tá toleruje, ze japonsky nehovori ani gramaticky správne.
Reagovat
Nola
Naomi je miesanka, Japonci ako je zname, uznavaju iba cistu rasu.... ale co sa tyka sportovych uspechov asi nemaju velmi kam, je momentalne ich naj sportovkyna, tadial asi vlak neide, ak nechcu byt zaradeni medzi rasistov :D v jej veku ma sponzorov o ktorych sa Fedexovi mohlo iba snivat... Masha a Serena detto.....
Reagovat
Pe3k
Chudák Fedex, ten si na reklamách vydělal málo smile
Reagovat
Nola
citaj s porozumenim.... pisem o veku.... Naomi ma 23 rokov, snad nejdes tvrdit, ze Fedexovi vo veku 23 rokov sa predhanali sponzori......

daj dole ruzove bryle, Nishi zarabal na sponzorskych zmluvach viac ako Nadal a Djokovic a to vyhral velke kulove :D
Reagovat
turista
Velké kulové? Tak zas tak bych to neřekl. 13 titulů nebo kolik jich má není velké kulové. To je stejně jako má Tomáš Berdych.
Reagovat
Nola
omg, bavime sa o vlasoch, nie o tituloch..... citaj s porozumenim, si na 2. medailovom mieste hned po Pe3k smile
Reagovat
Nola
ospravedlnujem sa, moja reakcia bola mimo aktualny zavit :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim, jestli to je presny vyraz, na to by asi byl lepsi odbornik psychologie, ale podle mne uplne vporadku uz asi nebyla, kdyz vyhrala prvni GS... projevovala dost paradoxni postoj... neco ve stylu Stockholmskeho syndromu.

Malo kdy se s tebou v necem shodnu, ale ze skonci driv, to me take nedavno napadlo... ja ji asi nedavam ani ty Borgovy roky, pokud se tam neco ryche nezmeni... Celkem jsem i zvedavy, co na OH predvede...muj tip je, ze vyhuci drive nez bude QF.
Reagovat
Pe3k
Nemá ráda pozornost a tak zahajovala olympiádu. smile
Reagovat
com
to bylo to prvni co me taky napadlo smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
ma dobre zvladnuty doublethink,ale z
Reagovat
smazaný uživatel
toho som ju podozrieval uz davnejsie:)
Reagovat
smazaný uživatel
ospravedulnujem sa,pred prazdnymi tribunami je to ok:)
Reagovat
Nola
niesla vlajku, ako byvala vitazka FO, by tiez stala za zmienku, pristalo jej to smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zaujímavé - tenis, takový neolympijský sport a na zahájení září jedna tenistka vedle druhé. U Japonců, jak jsem tu psal, musel převážit marketing, jinak by s pochodní běžel skoro na tuti judista, možná ještě maratónec, ale to jen můj tipsmile
Reagovat
svetova.dvojka
Symbolicky Naomi Osaka - tenistka a lidskoprávní aktivistka smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
zahajuje mrtvu olympiadu,ved to nikoho nezaujima v hladisku skoro nikto nebol,ani ja som to nepozeral,sakra ved prave preto:),vzhladom na Osakine osobite okolnosti
Reagovat
cabuna
Nebude hrát ve 4 hod našeho času,zápas už ráno měla přesunutý ráno bylo uvedeno ,že bude hrát jako poslední zápas na centru z důvodu zapalování pochodně .
Reagovat
tommr
takže Bára bude hrát dřív než bylo plánováno? A já se tolik těšil, že její zápas začne v relativně normální dobu okolo osmý ráno ... smile
Reagovat
cabuna
Místo Naomi hraje Swiatek ,já jsem se na celý rozpis nedívala ,netuším jestli to jen neprohodili.Navíc Plašil psal na Twitru,že Naomi hraje až v neděli tak netuším jestli udělali ještě další změnu
Reagovat
tommr
Swiatek? Divná volba na zahájení. Ne že by na tom nějak záleželo ...
Reagovat
cabuna
No ráno kolem 9 novináři psali.že místo Naomi začne Swiatek,zjištovali dúvody a pak zjistili,že byde jako poslední na zahájení zapalovat .Ale radši se koukni na oficialní rozpis jak to nakonec vyřešili,mě zmátl Plašil když před hodinou psal ,že Naomi začne až v něděli.
Reagovat
tommr
tak si měla pravdu. První zápas na centru je zítra Swiatek vs Barthel a jinak naštěstí beze změny ...
Nedělní program ještě není k dispozici ...
Reagovat
cabuna
A kdy měla hrát Swiatek ? protože by to mělo být jen prohozené.
Reagovat
tommr
Swiateková měla původně hrát v neděli kdy se budou hrát všechny zbývající zápasy prvního kola ...
Reagovat
cabuna
No tak bude Naomi hrát opravdu až v něděli místo ní .
Reagovat
tommr
jj v sobotním programu nikde uvedená není ...
Reagovat
cabuna
Prosím tě nevíš jaké byly podmínky pro holky co se týká trenérů? Překvapila mě ted fotka Naomi s Fissetim s pochodní ,že ho tam může mít.Vím ,že Karolína chtěla trenera a nešlo to a to samé Petra.
Reagovat
tommr
přesné podmínky neznám, ale je jasné, že hráčky jako je Osaka si je stejně můžou ohýbat jak se jim zamane ... smile
Reagovat
cabuna
:-D No třeba je tam jako trener Japan týmu :-D
https://twitter.com/lawanda50/status/1418603241307136006/photo/1
Reagovat
tommr
všechno jde zařídit když je vůle. Tlak na to aby Osaka vyhrála je obrovskej a na nějaký fair play se přitom asi moc nekouká. Předem lituju všechny hráčky, který proti ní budou muset hrát ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
buď v klidu, hrát nebudou, budou v karanténěsmilesmile
Reagovat
Holahej
...nominaci trenérů dělal tenisový svaz..viz. odkaz,plus náhradníci...
https://img.blesk.cz/img/2/full/7111165_sport-dokument-tenis-v0i.jpg?v=0i
Reagovat
cabuna
smile
Reagovat
Holahej
..záleží na nominaci svazu.. Vodní slalomář Vavřinec Hradilek se v Tokiu účastní počtvrté olympijských her a podruhé za sebou v nezávodní roli. Stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 působí v Japonsku v roli trenéra brazilské výpravy.
Čtyřiatřicetiletý Hradilek navzdory práci u brazilského týmu přiznal, že bude držet palce i svým krajanům. ?Jsem Čech, jsem na to hrdý a budu velmi rád, když na tom naši budou co nejlépe,? uvedl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist