Osmnáctiletá Ukrajinka Jastremská si v Hongkongu zahraje poprvé ve finále

13. 10. 2018, 10:38
Aktuality 7
WTA HONGKONG - Dajana Jastremská v Honkongu porazila ve svém prvním semifinále na okruhu WTA Shuai Zhang a bez ztráty setu postoupila do finále. O titul se osmnáctiletá Ukrajinka utká s s další Číňankou Qiang Wang, která dnes zvládla čtvrtfinálovou dohrávku s Elinou Svitolinovou i semifinálovou bitvu se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou.
Dajana Jastremská

Dajana Jastremská se v létě stala první hráčkou narozenou v roce 2000, která se ve světovém žebříčku objevila v Top 100, a ve svém progresu pokračuje dál. V New Havenu si připsala první výhru na okruhu WTA, v Chicagu se dostala poprvé do čtvrtfinále a svůj nejlepší turnaj hraje tento týden v Hongkongu. 

Osmnáctiletá Ukrajinka na podniku WTA International, který je kvůli startu tři hráček Top 10 (Naomi Ósakaová se ale těsně před startem odhlásila) dotován částkou tři čtvrtě milionu dolarů, ve čtyřech zápasech neztratila ještě ani set. 

Dnes ve svém první semifinále si Jastremská poradila s domácí Shuai Zhang. i když v prvním setu prohrávala 2-5 a ve druhém 0-3, dokázala vývoj pokaždé otočit a nakonec nad o jedenáct let starší soupeřkou zvítězit 7-5 6-4.

V žebříčku WTA si Jastremská zajistila posun již na 79. místo, v případě triumfu může vyletět o dalších třináct příček vzhůru.

Druhou finalistkou se stala ve skvělé formě hrající Qiang Wang. Šestadvacetiletá Číňanka si teprve v červenci na domácí půdě v Nanchangu zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, získala titul, o další dva měsíce později triumfovala na další domácí akci v Guangzhou, byla v semifinále velkých turnajů ve Wuhanu a Pekingu a nyní v Hongkongu je potřetí ve finále. 

Qiang Wang, která v uplynulých týdnech porazila Světlanu Kuzněcovovou, Jelenu Ostapenkovou, Aryna Sabalenkovou či hned dvakrát Karolínu Plíškovou, si dnes připsala hned dva další cenné skalpy. Nejprve vyhrála čtvrtfinálovou dohrávku proti světové pětce Elině Svitolinové z Ukrajiny a o pár hodin později udolala 7-6 4-6 7-5 třetí nasazenou Španělku Garbiñe Muguruzaovou.

• WTA INTERNATIONAL HONGKONG •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 10. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Qiang Wang (6-Čína) - Svitolinová (1-Ukr.) 6-2 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Qiang Wang (6-Čína) - Muguruzaová (3-Šp.) 7-6(5) 4-6 7-5
Jastremská (Ukr.) - Shuai Zhang (Čína) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fransoas
Dnes se zrodila dvě překvapení.Obě se propracovali do finále.Ukrajinka Jastremska a Ruska Alexandrova.Zpočátku se v Linci zdálo,že to bude jasná záležitost po prvním setu.Nakonec to vzalo nečekaný obrat.Finále múže být zajímavé.Naproti tomu v Hongkongu to je jasná záležitost.Číňanka je favoritkou.Překvapení se nezrodí.
Reagovat
dunphy
Favoritkou je, ale unavená už musí být strašně. Obzvlášť po tom dnešním fakt dlouhém a náročném zápase. Ale moc jí titul přeju.
Reagovat
blixa
No, vypadnutí Andrejky mě nepotěšilo, na druhé straně doufám, že prdelka vypráší Jekatěrině kožíšek spíš, než kdyby hrála proti Andrejce. Číňanku vidím jako jasnou vítězku.
Reagovat
tommr
předvádí neskutečný výkony. Porážky Karolíny s ní z Wuhanu a z Pekingu se ted jeví v trochu jiným světle ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to bylo jasné, že hraje super, hned, když spolu hrály. Wang hraje jako každá Asiatka hodně rychle a na podzim se jí super daří.
Reagovat
EllNino
Parádní řežba !
Reagovat
VlS
Jo, moc hezkej tenis, útočnej, 0% alibistickejch úderů, samá střelba. K dokonalosti chybí trochu víc přechodů na síť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist