Ostrava láká na hvězdné obsazení už v kvalifikaci. O nabitou hlavní soutěž se poperou Nosková či Bouchardová

14. 9. 2022, 13:53
Aktuality 19
Bývalá wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová z Kanady nebo loňská vítězka juniorského Roland Garros Linda Nosková jsou dalšími potvrzenými účastnicemi říjnového tenisového turnaje v Ostravě. Organizátoři Agel Open 2022 o tom informovali po dnešní uzávěrce přihlášek. Turnaj kategorie WTA 500 startuje kvalifikací 1. října. Hlavní soutěž, v níž figuruje světová jednička Polka Iga Šwiateková, začne o dva dny později.
Linda Nosková (© AFP)

"Rýsuje se nám neskutečně silná kvalifikace," uvedl v tiskové zprávě majitel pořádající společnost Perinvest Tomáš Petera. "Jsou v ní tenistky, které by se jinde neměly problém dostat přímo do hlavní soutěže. Hned deset z nich v současnosti patří do světové špičky," doplnil Petera.

Vedle Bouchardové a sedmnáctileté Noskové se do turnaje přihlásila nedávná přemožitelka Sereny Williamsové z US Open Australanka Ajla Tomljanovicová. Hrát by měla také Číňanka Shuai Zhang nebo vítězka dvou letošních turnajů Američanka Bernarda Peraová. Divokou kartu do kvalifikace získala současná jednička juniorského žebříčku Lucie Havlíčková.

Hlavní hvězdou turnaje bude první hráčka světa a čerstvá vítězka US Open Šwiateková. "Mít v pavouku někoho takového je sen každého diváka i pořadatele," uvedl Petera. Přihlášena je také Řekyně Maria Sakkariová, Španělka Paula Badosaová, Ruska Darja Kasatkinová, Britka Emma Raducanuová, Švýcarka Belinda Bencicová nebo obhájkyně loňského triumfu Estonka Anett Kontaveitová.

K hlavním českým nadějím bude patřit čtvrtfinalistka US Open Karolína Plíšková, loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková nebo Karolína Muchová. "V Ostravě budu hrát po dvou letech a už teď se moc těším. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu a doufám, že tu bude zase skvělá atmosféra," uvedla Plíšková.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal. Na kvalifikaci stojí 100 korun, na první dvě kola se cena pohybuje od 300 do 400 korun. Od čtvrtfinále do finále vyjdou lístky na 400 až 500 korun. Finále se uskuteční v neděli 9. října.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Petra86
Nevím jestli zrovna Bouchard je hvězdná tenistka, ano v roce 2014 byla ve finále Wimbledonu, ale jinak nic moc.
Reagovat
makro99
Momentálně řádí v Chennai...:)
Reagovat
makro99
už je ve čtvrtfinále... a bez ztráty setu!
Reagovat
tommr
jako atrakce na přitáhnutí diváků ale funguje skvěle i dneska ... smile
Reagovat
Petra86
Možná pro muže její vzhled. Jinak vyhrála jednu 250, to finále, ale to už je 8 let.
Reagovat
com
je to hvezdicka smile A jaktoze ji neudelili poradatele divokou kartu smilesmile
Reagovat
milanspring
kdo vlastně dostane divokou kartu? Linda Nosková musí do kvalifikace
Reagovat
milanspring
aby to neskončilo stejným fiaskem jako vloni
Reagovat
makro99
neskončí.. v nejhorším to dostane ta šebestová :D
Reagovat
tommr
jednu zatím dostala Karolína Muchová ...
Reagovat
lvicek
S Muskou je to fajn - tedy pokud je zdravá - tak tyhle příležitosti bude hodně potřebovat.
Reagovat
tommr
a Lucka Havlíčková dostala WC do kvalifikace ...
Reagovat
EllNino
třeba ji schovávak případně pro Petru smile
Reagovat
makro99
jestli myslíš Kvitovou, tak by byla v ktegorii WC Top 20, ne?
Reagovat
EllNino
jop
Reagovat
EllNino
Já myslel Cetkovskou smile
Reagovat
Mony
Určitě ve stejne kategorii, min. jako GS vitezka
Reagovat
miraben99
Kromě Muchové možná Terka Martincová, stejně jako loni. Je totiž přihlášená jako náhradnice do MD, ale ne do kvaldy. A má tam obhajovat čtvrtfinále.
Reagovat
A211
Linda N.v nějakém rozhovoru říkala že když dostane divokou kartu tak se necítí dobře,jestli to platí pořád to nevím. Třeba si to chce sama vybojovat,ta kvalifikace zatím vypadá na pořádnej masakr
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist