Otázka financí. Syna nechala doma a vyrazila vydělávat. Ať ten čas aspoň stojí za to, přeje si Townsendová

17. 1. 2023, 19:15
Aktuality 26
Američanka Taylor Townsendová bere tenisový comeback po porodu syna Adyna, který přišel na svět v březnu 2021, jako návrat do zaměstnání. Potřebovala si znovu začít vydělávat. Na Australian Open, kde dnes vyhrála ve dvouhře první grandslamový zápas po porodu, je bez svého potomka. Nemůže si dovolit brát ho na turnaje s sebou.
Profily hráčů
Taylor Townsendová (© j48tennis.net)

Zejména úspěch na US Open 2019, kde se dostala do osmifinále, jí pomohl k tomu, že si mohla dopřát mateřskou dovolenou. Po bezmála dvou letech se ale potřebovala znovu naplno vrátit na okruh. Radila se o tom s někdejšími úspěšnými tenistkami Kim Clijstersovou a Serenou Williamsovou, ale její finanční situace byla jiná. "Nesmíte být v těchto věcech naivní. Moje bankovní konto a Serenino bankovní konto jsou úplně jiné věci," poznamenala.

Projevilo se to i v tom, že na rozdíl od Clijstersové, Williamsové nebo třeba Viktorie Azarenkové nemůže po turnajích cestovat se synem. "Když jsem se vracela, najala jsem si chůvu. Mám někoho, kdo na něj může dohlédnout, ale nemám flexibilitu, abych mohla brát na cesty někoho dalšího, aby se mnou Adyn mohl cestovat," uvedla levoruká tenistka.

V prosinci proto 26letá Američanka nechala svého potomka doma v USA a vydala se na dlouhou cestu do Asie a k protinožcům. Trénovala deset dní v Dubaji a Abú Zabí, což byla její první samostatná "dovolená" od porodu. Na obou turnajích v Adelaide vyhrála čtyřhru a uspěla také v prvním kole dvouhry na Australian Open, když Francouzku Diane Parryovou porazila dvakrát 6-1.

Loni Townsendová odehrála mimo USA jen French Open, na kterém se s Madison Keysovou dostaly do semifinále čtyřhry. Na US Open pak s jinou krajankou Caty McNallyovou prohrály až ve finále s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou.

Jako matka prožívá turnaje jinak. "Když jsem odjížděla z domova, byla jsem trochu smutná. Ale když už jsem odjela, je pro mě hrozně důležité, aby ten čas stál za to. Před svými zápasy se dívám na jeho fotografie a videa a připomínám si, proč tohle všechno dělám a proč jsem pryč. Snažím se pro něj být tím nejlepším vzorem, ať už je se mnou nebo tady není. Snad na mě bude hrdý," svěřila se. Chce také inspirovat ostatní matky, aby uvěřily, že dítě nemusí zastavit jejich ambice a mohou dělat cokoliv.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
Torn
Těžko říct, kde je pravda, ale loni vyhrála 2 větší ITF turnaje. Na dvou GS ve čtyřhře došla dost daleko (SF a F). Hraje i mix atd. Jako nelítá jí to na učet asi po nějakých astronomických částkách, ale že by musela dřít vyloženě bídu? To asi ne.
Reagovat
Holahej
Gave birth to her son Adyn Aubrey on March 14, 2021
M Bryan cestoval po okruhu s malými dětičkami /třemi/, dával roztomilé fotečky, na GS i koutky pro děti s hlídáním, děti vozí řada tenistů nejen Roger a Serena, Taylor na stránkách WTA má za 2023 prize money uvedeno > 43tisíc dolarů, bez AO, tam má dvě kola, plus hraje debla, mix, kdo chce najde cestu být s dětmi. Serena je sice jinde, ale ta živila, vozila sebou rozvětvenou rodinu, matku, další sestry, psa, široký tým.
Reagovat
Holahej
WTA Prize Money
$2,802,611
Career 26let
Reagovat
tommr
v singlu s její postavou asi neprorazí, ale v deblu by mohla být hodně dobrá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pri všetkej úcte, ak pri zárobku 100.000 dolárov za GS, resp. pri jej kariernych PM tvrdí, že si nemože dovoliť cestovať s dieťaťom, buď je finančne totálne negramotná, alebo je "mizerný hospodár"..

Ono by stačilo cestovat economy, prípadne biznis triedou a nie 1st. class, stačí si objednať veľký AirBnB apartmán pre ňu a celý tím, neplatit premrštené ceny za ubytko, zaplatit par tisic opatrovatelke, ktorú si vezme z domu a mesiac v Oceánii ju výjde do 15.000 - 20.000 všeho všudy aj s nákladmi pre trenera a fyzio.
Reagovat
Blondie
XD protože ona z toho neodvede daň a ta částka nepokrývá i její klasické bydlení, jídlo, všechny aktivity pro přípravu a pod, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Nech odvedie aj 50%. Bavime sa o tom, ci si milionárka nemoze dovolit cestovat s dcérou a opatrovatelkou za par tisic mesačne. Rozumieme sa ano?

Ta poznamka o jedle pobavila :)
Reagovat
Davor1
Tam zrejme neide o to, že by si to nemohla dovoliť, ale určite je pre ňu jednoduchšie nechať dieťa doma, ako ho vláčiť po letiskách a hoteloch tisíce kilometrov od domova. Tie náklady nie sú určite primárny problém, keď za jeden taký výlet do Austrálie prinesie domov minimálne 100-200k už po zdanení a odpočítaní nákladov. (minimálne 2.kolo AO, 2 tituly vo štvorhre v Adelaide, štvorhra na AO, kde môže ísť ďaleko...)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, toto je legitimne. Tento pohlad.

Ale ona to podala tak, ze si to nemoze dovolit financne, ze jej konto sa neda porovnat so Serenou.

Je vela tenistov, ktorí beru na tour rodiny, hotel asi nie je ideálne prostredie, ale v apartmáne niekde osve si to predstavit viem. Aj keby je s dietatom, babatkom 3-4 hodiny denne, tak by jej to emočne mozno pomohlo.
Reagovat
Holahej
plus mix
Reagovat
Nenela
Naklady na tym budou asi nekde jinde nez si myslis. Za debla toho taky tolik nevydela a asi zivi sebe a syna sama, o otci se nezminuje, tj. musi platit taky najem za bydleni, chuvu, ktera je draha a vydelane penize ji musi stacit i na dobu, kdy nevydela, nemyslim si, ze si muze nejak vyhazovat z kopytka
Reagovat
lvicek
Je to celkem zajimavy protipol k nedavno probehle debate o tom, ze Bautista Agut po postupu myslim do semifinale Wimbledonu uvazoval o konci kariery, jelikoz bude mit financne zajistene i vnuky...
Reagovat
smazaný uživatel
Preboha, tieto starosti riesia ludia, co zarobia tisicku mesačne a nie profi tenisti, ježiši :)

Opat, nájomné, jedlo, chúva, to su vydavky pre beznych ludi, a nie milionárov.
Reagovat
Nenela
Ona neni zadna milionarka, vydelava hlavne v deblech, kde jsou odmeny nizsi a jeste si je deli napul, tak to uz pochop. Milionari jsou singlisti v prvni stovce
Reagovat
Davor1
Tenisom už zarobila skoro 3 milióny dolárov, aj po odpočítaní daní a nákladov je to veľmi slušná suma, x násobne viac, ako zarába priemerný Američan...

Stačí, že sa zúčastní všetkých GS v sezóne, uhrá nejaké to kolo na veľkých turnajoch, k tomu sa udrží medzi deblovou špičkou a jej príjem za sezónu sa môže pohybovať okolo milióna dolárov. To ti príde málo v porovnaní s bežnými zarábajúcimi?
Reagovat
Nenela
Neprijde mi to malo. Ale nikdo z nas nema takove naklady na svuj job jako ona (vsichni teniste samozrejme). To cestovani a ubytovani neni levne, i kdyz si pronajmes AirBnB. Rakety, treneri, pronajmy kurtu... Ja nevim, kolik ty platis za kurt, ja ale celkem dost a to hraju rekreacne. Mne tedy tenis prijde jako velice nakladny sport
Reagovat
Davor1
Ale však tieto náklady má každý jeden tenista či tenistka. Predstav si, že každoročne do Austrálie prilietajú stovky hráčov a väčšina z nich ani neprejde kvalifikáciami, ale aj oni tie letenky a hotely musia platiť. Takisto trénerov a rakety. Niektorí odohrajú ITF turnaj a potom skúsia kvalifikáciu AO, kde vypadnú a nezarobia skoro nič. Tak keď to zvládajú hráči, ktorí na PM zarobia zopár tisíc, ako môže mať problém hráčka typu Townsend, ktorá je schopná za necelý mesiac v Austrálii zarobiť aj 200 tisíc? Fakt to nie sú náklady, nad ktorými by si hráči v hlavnej súťaži GS museli lámať hlavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tie prenajmy kurtov nefungujú úplne tak, ako pri nas rekreacnych hrácoch, ze zavolas na recepciu, objednas si kurt a zaplatis u vrátnika..:)..

Na turnajoch je často rozpis treningov, ktore su sucastou turnaja. Pochybujem, ze sa im tie prenajaté hodiny strhávajú z PM :)

Doma trenuju v kluboch, ktore su častokrát radi, že tam može taká hráčka trenovat. Na Slovane Bratislava trenuje celu zimu Bencicová, pri vstupe ma obrovsku fotku s OH medailou, potom vsade dalsie fotky. Podla mna neplati nič.

Ale ak by ju aj kasírovali, tak ak trenuje kazdy den v mesiaci dve hodiny v hale, je to 60 hod krát 20eur, 1200 eur. Tieto peniaze musia rátať, ako píše kolega vyššie nejaký extraligový hráč, pre ktorého je vrchol sezóny domáci ITF turnaj na pražskej Štvanici, nie hráčka hlavného pavúka GS.
Reagovat
Davor1
Sympatická tenistka, prekvapujúco rýchlo sa po materskej dostala naspäť na WTA úroveň, aj keď to nie je žiadna top atlétka... ale ruku má hodne šikovnú a hrá tenis, ktorý mnohým dnešným monotónnym vracačkam od BL veľmi nechutná... Keď vydrží zdravá, tak sa o to svoje konto vôbec báť nemusí
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=4iSIqMRjc_s

Na saku behem zapasu byla 106x
nejaka 60% uspesnost...

Toho neni schopny ani Max Cressy, nebo Izzy:)

Taylor tohle zvladla nejen za 3sety, ale je treba vzit v uvahu i to, ze sety sly 2:6, 6:3, a teprve treti se rozhodoval v TB.
Reagovat
George_Renel
Ten zápas je nezapomenutelný.
Reagovat
Usm
to už trumfne asi jen Dustin Brown smile
Reagovat
Davor1
Ten zápas si pamätám ako včera, fandil som Simone a boli to poriadne muky... ale ten tenis čo hrala Taylor bol famózny...
Reagovat
Nola
dalsia mamina, to som ani netusila, no co na to FH s paddym? snad sa zase budu bavit smile
Reagovat
Blondie
Já to teda nerada říkám, ale... v prosinci odjede a nechá batole několik týdnů ve Státech? To je... hustý.

Nic proti pracujícím maminkám, ale bylo by asi fajn rovnou děťátku odkládat na psychoterapii. Protože několikatýdenní absence pečující osoby se může projevit poměrně ošklivě.
Reagovat
Nola
je to na svedomi maminky, ale to som absolutne neriesila, iba tych dvoch zmienenych, co si utahovali z Naomi a jej materstva....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist