Oudinová porazila Jankovičovou, má první titul

18. 6. 2012, 15:35
Aktuality 6
Na finále musela v deštivém Birminghamu čekat až do pondělí, ale vyplatilo se to. Dvacetiletá Američanka Melanie Oudinová dnes v rozhodujícím zápase porazila zkušenou Jelenu Jankovičovou 6-4 6-2 a poprvé ve své dosavadní kariéře zvedla nad hlavu trofej pro vítězku turnaje WTA.
Profily hráčů
Melanie Oudinová

Ve finále, které se kvůli rozmarům anglického počasí v minulém týdnu muselo odložit na pondělí, proti sobě v Birminghamu nastoupily dvě tenistky s rozdílnými zkušenostmi. Vítězka dvanácti turnajů Jelena Jankovičová si dělala zálusk na první titul po více než dvou letech, zatímco pro Melanii Oudinovou bylo už finále nejlepším dosavadním výsledkem na okruhu WTA.

A hned první pokus Američance vyšel. Obě hráčky, které v neděli musely odehrát po dvou zápasech a nejméně pět setů, si rychle navzájem prolomily svá podání, ale na další brejk Oudinové za stavu 3-3 už Jankovičová nezareagovala.

Bývalé světové jedničce pak nevyšel ani úvod druhé sady, v níž rychle prohrávala 0-2. Jankovičová ještě dokázala srovnat, ale to od ní bylo vše. Melanie Oudinová vyhrála poslední čtyři gamy a po více než hodině a půl se mohla radovat ze svého premiérového titulu.

"Byl to pro mě vážně skvělý turnaj a rozhodně se teď těším na svůj comeback," radovala se bývalá 31. hráčka světa, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a cestou za titulem musela vyhrát 8 zápasů v řadě. 

Dnešní vítězství nad Jankovičovou bylo pro Američanku už druhé v kariéře. Poprvé ji - v pouhých 17 letech - porazila ve Wimbledonu v roce 2009, který byl dosud její nejúspěšnější. Minulý rok se Oudinové vůbec nedařilo a po špatných výsledcích v letošní sezoně na okruhu WTA se dvacetiletá americká naděje propadla až do třetí stovky světového žebříčku.

"Myslím, že mi tu kvalifikace pomohla. Každým zápasem jsem hrál lépe a lépe. Hru na trávě miluju," pochvalovala si aktuálně až 208. hráčka světa, jež se v novém vydání žebříčku výrazně posune. "Myslím, že jsem teď mnohem vyspělejší a inteligentnější. O tenisu jsem se hodně naučila - o mé hře, o tom jak chci hrát a čeho jsem schopná. A nesnažit se dělat víc, než čeho jsem schopná," říká dvacetiletá Američanka.

"Být ve finále je vždy skvělé. Samozřejmě jsem teď zklamaná, že jsem v něm prohrála, ale zároveň je to pro mě v tuto chvíli dobrý výsledek. Je to dobré hlavně pro mou sebedůvěru," uvedla poražená Jankovičová.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 200.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Oudinová (USA) - Jankovičová (5-Srb.) 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
i když je pravda, že Jankovičová je v poslední době úplně marná ...
Čekal jsem ale trochu jiný finále: Makarovová-Zheng. Předčasný vypadnutí Makarovový mě mrzí hlavně proto, že Makarovová má hrát zítra v Eastbourne v prvním kole s Petrou Kvitovou a kdyby musela dohrávat finále ještě dneska, tak by mohla bejt zítra dost utahaná. Takhle bude naopak dobře rozehraná a Petře nejspíš zle zatopí ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak snad uz se da do kupy, rok 2009 opravdu vypadal nadejne, kdyz vyhrala i cenu novacek roku, ted se konecne prosadila na urovni wta. jelena je posledni pulrok totalne v prdeli, naprosto nic nehraje. zato melanie je mlada, jeste by mohla ukazat svuj talent
Reagovat
smazaný uživatel
aby tak nedopadla Petra Kvitova jak Oudin taky po skvělých výkonech v roce 2009 osmifinále Wimbledonu a čtvrt finále US Open kde vyřadila hráčky jako Sharapovou Dementievu a v té době ještě dobře hrající Petrovou , tak každý američan mlsal slastí že to je nový nástupce Jenifer Capriati nebo Lindsay Davenportové a konec pohádky o snu přišel velmi rychle amíkum .
Reagovat
Heather_Fedex
petra uz asi tezko muze dopadnout jako melanie vzhledem k tomu, ze uz wimbledon vyhrala a vic, nez vitezstvi ve wimbledonu v tenise neexistuje. to spis melanie muze "dopadnout" jako petra, kdyby se ji podarilo ustalit formu a stabilizovat vykony, tak muze jednou gs taky vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš nepochopila si myšlenku myslel sem to jinak a to tak že po velkém úspěchu a velkém očekávání velký pád , to že vyhrála Wimbledon je další věc ale bral sem to s očekávání . Po wimbledonu každý čekal že bude hned světová jednička a nic pak v novém roce každý čekal že konečně vyhraje I.W a Miami a opět nic , no nevadí každý čekal že obhájí titul s Madridu a opět nic a snílci si myslí že vyhraje Wimbledon znova , no ne že bych ji to nepřál ale žijí v realitě taky musím platit účty a všelijaké blbosti abych přežil a ne žil jen ve snu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist