Oudinová: Tohle si budu dlouho pamatovat

10. 9. 2009, 12:03
Aktuality 5
Ještě před dvěma týdny znal její jméno ve Spojených státech málokdo. Melanie Oudinová byla prostě jen jednou z tenisových nadějí. V uplynulých dnech se ale stala senzací US Open a nic na tom nezmění ani její čtvrtfinálová prohra s Dánkou Wozniackou. "Hodně jsem si zvedla sebevědomí, myslím, že mi to pomůže se zlepšit," říká sedmnáctiletá hráčka.
Profily hráčů
Melanie Oudinová (© usopen.org)

Spanilá jízda Melanie Oudinová skončila v souboji s první neruskou soupeřkou. Ve čtvrtfinále narazila na Caroline Wozniackou, které práci usnadnil velký počet nevynucených chyb mladé Američanky. To ale nic nemění na tom, že Oudinová už není "bezejmennou" tenistkou.

"Z 'normální' hráčky se ze mě stala tenistka, o které vědí skoro všichni ve Spojených státech," řekla Oudinová po své čtvrtfinálové porážce. "Je to něco úplně jiného, ale baví mě to."

Téměř národní hrdinkou se nestala pro nic za nic. V tenisové verzi studené války dokázala porážet jednu Rusku za druhou. Sama vítězila nad elitou země, která vyhrála čtyři z pěti posledních ročníků Fed Cupu, nezastavila ji ani bývalá světová jednička Maria Šarapovová a současná čtyřka Jelena Dementěvová.

Cesta M. Oudinová US Open:
čtvrtfinále: Wozniacká - Oudinová 6-2, 6-2
osmifinále: Oudinová - Petrovová 1-6, 7-6, 6-3
3. kolo: Oudinová - Šarapovová 3-6, 6-4, 7-5
2. kolo: Oudinová - Dementěvová 5-7, 6-4, 6-3
1. kolo: Oudinová - Pavljučenkovová 6-1, 6-2

"Ta série na turnaji byla skvělá. Já jsem perfekcionistka, takže jsem zklamaná, že jsem dnes prohrála. Porážky nemám ráda. Ale celý ten zážitek je začátek dlouhé cesty, myslím. Tohle si budu dlouho pamatovat. Hodně jsem si zvedla sebevědomí a myslím, že mi to pomůže se zlepšit," věří Oudinová, která si kvůli svému úspěchu musela hledat nový hotel. V tom původním totiž měla rezervaci jen na první týden US Open...

Hrát se Šarapovovou? To by mě ve snu nenapadlo
Když se ve Flushing Meadow objevila loni, vypadla jako 221. hráčka světa startující na divokou kartu hned v prvním kole. Letos už zvládla dostat se do 4. kola Wimbledonu a i proto v New Yorku startovala jako 70. na světě. Až US Open skončí, bude v první padesátce.

"Víra v úspěch je před takovými zápasy klíčová. Je důležité vědět, že můžete s takovými soupeřkami hrát vyrovnaně a porážet je. Teď jsem se dostala do čtvrtfinále US Open, snad to pak dokážu několikrát zopakovat," říká sedmnáctiletá tenistka.

Rozruch, který v New Yorku způsobila, by pak podle ní mohl pomoci i ostatním mladým hráčkám z její země.

"Myslím, že to i dalším Američanům dá naději, hlavně juniorkám, protože ty mě hodně podporovaly. Slyšela jsem, že mi tu hodně fandily. Už jen to, že je mi stejně jako jim... je to pro ně inspirace," tvrdí Oudinová.

Pro ni samotnou letošní US Open zůstane turnajem, na kterém se nejen dočkala nečekaného úspěchu, ale také poprvé viděla hvězdy, které předtím jen sledovala v televizi.

"Nikdy bych neřekla, že budu hrát s Marií Šarapovovou na stadionu Arthura Ashe. To by mě ve snu nenapadlo," popisuje Američanka. "Nikdy jsem se s ní dřív nepotkala, takže poprvé jsem se s ní viděla, když jsem jí po zápase podala ruku. Bylo to bláznivé celá ta věc," dodává Oudinová, která na letošní grandslamový turnaj nezapomene ani kvůli setkání s Rogerem Federerem. "Bylo to vážně milé. Pogratuloval mi, já mu chtěla taky pogratulovat a úplně jsem zapomněla, že se mu nedávno narodila dvojčata. Když jsem se s ním viděla, jako bych měla zatmění."

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Sice mě ze začátku štvalo, že vyřazovala mé oblíbené hráčky Dementeva, Sharapova), ale pak jsem ji začal fandit. Ovšem do doby, než narazila na moji milovanou Wozniackou.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem ji pral at to US open vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist