Oudinová zaspala začátek, pak čínskou soupeřku udolala

9. 4. 2010, 09:37
Aktuality 0
WTA PONTE VEDRA BEACH - Američanka Melanie Oudinová v úvodu utkání s Číňankou Shuai Peng nestíhala. Nakonec ale byla na Floridě šťastnější domácí tenistka, jež zápas otočila a postoupila do čtvrtfinále.
Melanie Oudinová

Turnajová osmička Melanie Oudinová vstoupila do zápasu s Shuai Peng tragicky. V prvních deseti výměnách si neškrtla, a když na returnu uhrála jen tři fiftýny, prohrála první set hladce 2-6.

"Do zápasu jsem vstoupila hrozně. Už jsem se pak jen těšila, až konečně vyhraju první výměnu," uvedla Oudinová. Z nepovedeného úvodu se ale dokázala oklepat a ve druhém setu se dostala do vedení 3-0. Nadějný náskok neudržela a za stavu 5-5 prohrávala 0-40. Klíčový moment zápasu ovšem zvládla a vyrovnala. 

V rozhodujícím dějství si hráčky kradly servisy. Úspěšnější 'zlodějkou' byla osmnáctiletá Američanka, jež nezaváhala při žádné ze čtyř brejkbolových příležitostí a postoupila do čtvrtfinále. 

V něm na ni čeká čtvrtá nasazená Jelena Vesninová. Ruska v duelu s Němkou Julií Görgesovou prohrávala 2-3, z následných 26 výměn však prohrála jen dvě a ujala se vedení 6-3 2-0.

Pak ale začalo silně foukat a za stavu 4-1 Vesninová bojovala hlavně s nepřízní počasí. "Hrála jsem proti větru a ona na mě posílala velmi tvrdé údery," komentovala třiadvacetiletá Ruska. "Snažila jsem se to vracet, ale vůbec to proti tomu větru nelétalo."

Görgesové se povedl brejk a další hru zahájila dvěma esy. Pak ale kvůli ošetřovanému fanouškovi v hledišti byla hra na deset minut přerušena a Vesninová čtyřmi fiftýny game otočila. S pomocí větru pak utkání ukončila.

"Ta přestávka mi trochu pomohla. Budu muset té dívce z publika poděkovat. Viděla jsem doktora a říkal, že je v pořádku," ulevilo se Vesninové.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, zel. antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (08. 04. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Vesninová (4-Rus.) - Görgesová (Něm.) 6-3 6-2
Oudinová (8-USA) - Šuaj Pcheng (Čína) 2-6 7-5 7-5
Lepchenková (USA) - Kerberová (Něm.) 6-1 6-1
Govorcovová (Běl.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-2 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Borwellová/Kopsová-Jonesová (USA) - Görgesová/Zahlavová-Strýcová (Něm./ČR) 6-3 3-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist