Paire v Tokiu vyřadil obhájce titulu Nišikoriho, ve finále čeká kamarád Wawrinka

10. 10. 2015, 09:11
Aktuality 10
ATP TOKIO - Benoit Paire si po měsíci znovu vyšlápl na Keie Nišikoriho. Poté, co Japonce zaskočil na US Open, ho dnes přemohl i na soupeřově domácí půdě v Tokiu, kde obhajoval titul. Po čtyřech třísetových výhrách tak postoupil do finále, v němž se utká se svým kamarádem Stanem Wawrinkou.
Benoit Paire

Letošní rok odstartoval neúspěchem na Hopman Cupu a v kvalifikaci Australian Open. Pak ale Benoit Paire vyhrál domácí turnaj Futures, ovládl dva ze tří challengerů a nastartoval svou dosud nejlepší sezonu.

V červenci na antuce v Bastadu získal svou premiérovou trofej z turnaje ATP, v září si na US open zahrál poprvé v osmifinále grandslamu a dnes si zajistil, že si poprvé zahraje dvě finále na okruhu ATP během jedné sezony.

Po Bastadu se šestadvacetiletý Francouz dostal do finále i v Tokiu, kde si zahraje o titul celkově potřetí v kariéře a poprvé na podniku ATP 500. V dnešním semifinále si stejně jako před měsícem v prvním kole na US Open vyšlápl na favorizovaného Keie Nišikoriho. Domácího šampiona z let 2012 a 2014 zdolal 1-6 6-4 6-2.


Ve finále Paire narazí na Švýcara Stana Wawrinku, se kterým se dlouho kamarádí a odehráli spolu i několik turnajů ve čtyřhře. třicetiletý Wawrinka dnes vyhrál i třetí vzájemný duel s Lucemburčanem Gillesem Müllerem, když ho přehrál 6-4 7-5. Do finále postoupil poprvé od triumfu na French Open.

Wawrinka všechny dosavadní šance na titul v této sezoně využil, před Roland Garros triumfoval v Čennaí a Rotterdamu, kde ve finále porazil Tomáše Berdycha.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.263.045 dolarů
sobotní výsledky (10. 10. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Müller (Luc.) 6-4 7-6(5)
Paire (Fr.) - Nišikori (2-Jap.) 1-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
A titul má ...... Stan Wawrinka a oba s Pérem momentálně sedí na jedné lavičce a povídají si před vyhlášením.
Reagovat
FulnekUltras
šikovní hoši... ;)
Reagovat
Mayo
Ten Paire je neskutocny, druhykrat za sebou porazil Keia
Reagovat
smazaný uživatel
Príliš veľa turnajov, ktoré by mal Samuraj vyhrať, ale nevyhral..
Reagovat
Fandina
Viděla jsem kousek třetího setu, ale Paire dost přesvědčivě Nišiho přestřílel. Tak jsem zvědavá na finále. Jak se tam předvede.
Reagovat
kada.tom
Snad tedy Benoit ve finále přehraje i paroháče ... na Nishiho jsem spoléhal :-/
Reagovat
Kozoroh
Samuraj dnes zklamal...
Reagovat
tommr
mě naopak velice potěšil ... :)
Reagovat
Roger_Federer
I me za 5,2 potesil.
Reagovat
Kytka
Taky mně potěšil. Paire poslední dobou jede.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist