Pála před Švýcarskem čeká vyrovnanou bitvu. Krejčíková je připravená hrát

3. 11. 2021, 23:42
Aktuality 25
Těžkou bitvu se Švýcarkami mají před sebou české tenistky v boji o postup do semifinále Poháru Billie Jean Kingové. Na zápas o vítězství ve skupině D mistrovství světa družstev je připravena i světová trojka Barbora Krejčíková, kterou v pondělí sužovala křeč v pravém lýtku. Zápas v pražské O2 areně začne ve čtvrtek nejdříve v 17:00.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

"Bude to velký maso. Ideální by bylo rozhodnout ve dvouhrách, ale Švýcarky mají výborný tým a čeká nás nesmírně, nesmírně těžký utkání. Zápasy budou výborný, vyrovnaný a rozhodne pár míčků," uvedl kapitán Petr Pála po dnešním týmovém tréninku.

V pondělí Češky porazily Německo 2-1 a Švýcarky zvítězily o den později nad stejným soupeřem 3-0. Vítězky narazí na nejlepší celek ze skupiny B, v níž mají nejblíže k prvnímu místu Australanky a ve skupině jsou i Belgičanky a Bělorusky.

Vítězka Roland Garros Krejčíková dnes trénovala bez problémů a je připravena hrát. "Nálada je dobrá, všechno dobrý. Těším se a doufám, že to všechno dobře dopadne," řekla česká jednička a ke stavu lýtka dodala: "Je to snad dobrý. Snad se dobře vyspím a bude to dobrý i v utkání."

Krejčíková se v souboji jedniček utká se světovou sedmnáctkou Belindou Bencicovou, dcerou slovenských rodičů. Jediný vzájemný zápas svedly na olympiádě v Tokiu a česká tenistka prohrála v osmifinále ve třech setech. "Belinda hrála strašně dobře a vyhrála celou olympiádu," připomněla Krejčíková. "Věřím, že odveta dopadne za pomoci českých fanoušků pro mě."

Duel začne utkáním dvojek a na české straně nastoupí Markéta Vondroušová, která zvládla bravurně zápas s Andreou Petkovicovou. Za Švýcarky hrála proti Němkám bodovala Viktorija Golubicová (45. v žebříčku WTA), ale nastoupit by mohla Jil Teichmannová (39.). "Byl bych překvapený, kdyby hrála Teichmannová," poukázal Pála na fakt, že Golubicová nedávno na turnaji v Indian Wells Vondroušovou porazila a první zápas v Praze zvládla dobře.

V utkání proti Němkám byla hala zaplněna zhruba z poloviny. Na duel se Švýcarkami se očekává větší zájem diváků. "Když bude vyprodáno, bude skvělá atmosféra, která z nás dostane to nejlepší a snad uslyšíme i švýcarské fanoušky," řekla čtyřiadvacetiletá Bencicová.

Češky porazily Švýcarky v sedmi z osmi vzájemných zápasů v týmové soutěži. Naposledy na začátku cesty za titulem v roce 2018, v 1. kole v O2 areně zvítězily 3:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Mantra
píšou co jsem napsal dole, jen já to schytal od žen smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Katka sympatická, pozdravili jsme se, byla i s psíkem, další taky zdravily, kromě Terezy. Ještě s nima byla taková vyšší, dlouhovlasá tmavovláska, nepřišel jsem na to, která z našich by to mohla být.
S částí našeho týmu šla BeBesmile
S Hingis jsem se taky pozdravil.
Dneska jsem konečně viděl Nasťu. Vypadala tak normálně, asi na pohodu, šla s Kosatkou, ta je furt pěknásmile
S Billy J.K. mám selfie, sami mi ho nabídli, prostě fajn lidi.
Já i pak fotograf z roušek hototovejsmile
Reagovat
tommr
Markétě proti Golubicový věřím, ale na Báru bych rozhodně nevsadil. Rozhodovat bude asi zase debl, ale tentokrát to bude podstatně těžší než proti Němkám. Pokud nebude Bára schopná debla odehrát tak to asi nedopadne dobře ...
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
lvicek
To vzdy hrajou prvni dvojky a pak jednicky? Prijde mi to celkem nefer, kdyz ma tym jako jednicku i spickovou deblistku... Prece hrat dva zapasy za sebou temer bez jakekoliv pauzy je uplne vrazedne.
Reagovat
tommr
mít jedničku která je zároven špičkovou deblistkou je ale spíš výjímka ...
Reagovat
lvicek
To je mozne, ale je videt, ze se to stava. Neprijde mi tak dulezite, aby pokazde hraly prvni dvojky.
Reagovat
makro99
Co kdyz ma nekdo spickovou deblistku dvojku?
Mozna dobry, kdyby se tahaly tri hodiny, pze deblovou trojku name myslim znatelne lepsi :)
Reagovat
aligo
Bych dal do zápasu Markétu a Katku a do debla už je to jedno asi smile
Reagovat
Holahej
..jestliže je Bára hráčkou první desítky, ochotná se před (TM) zúčastnit této soutěže a chce dnes dle jejích slov hrát, jako jednička, nějaká striktní změna by mohla způsobit rozkol.., což u Pály nepředpokládám..

..z rozhovoru Lucie Hradecké, včera..
Tak co povíte o kapitánu Pálovi, který je u týmu celou dobu?
Ten se nemění a je úžasný. Je to muž na pravém místě. Nesnaží se do týmu vnést svoji vizi: hele holky, teď to bude tak a tak. Spíš se snaží udržet pohodu v týmu, všem vychází vstříc.
Jak se to projevuje?
Hráčky, které nerady vstávají, nenutí, že musí jít ráno v osm na trénink. Snaží se to poskládat tak, aby měl každý v týmu pohodu. To je hlavní důvod, proč máme v týmu takovou pohodu a každý člen týmu má svůj klid.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já s Pálou před chvílí prohodil pár slov a opravdu je pořád v pohodě. Ptal jsem se, kdyby si náhodou pamatoval na bráchu, když s ním hrál debla. Říkal, že si dělá historii hodně zpátky, zkusi v tom zapátrat.smile
Reagovat
vojta91
Návštěvnost prozatím obrovská jsem zvědavý kolik si Kaderka s Černoškem ještě od státu vybrečí.smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Ale Ja by som Krejčíkovú vypustil v mene kolektívu. Ale ináč nech to Češkam padá do kurtu. smile
Reagovat
Pavol
Niké to dala do superponuky - čo znamená rizikový zápas.
Reagovat
Mantra
je Krejčíková uplně bez nějaké schopnosti se trochu zastavit. Mě přijde, jako když chce najednou všechno urvat silou, je evidentní už od Wimbledonu, že je na hraně fyzických možností svého těla. Pála to musí vidět, měl by tam dát jinou, třeba Katku nebo i tu Martinu. Barbora chce letět do Mechika, tam v té nadmořské výšce a počasí zkolabuje ein zwei, to nemá nikoho kolem sebe,aby jí to řekl? VždyŤ jde proti své budoucí karieře.
Reagovat
sojka1
jakou karieru? Neni zadna dorostenka, tohle je jeji kariera. Je na vlne, tak jede, dokud to nadnasi. Co kdyz uz takovy rok nikdy mit nebude?
Reagovat
sojka1
*jakou karieru myslis.... melo byt.... :-))
Reagovat
lvicek
Tak proste vidi, jak "nestale" je tenisove stesti :). Dlouhou dobu relativne paberkovala vzadu (v singlu) a najednou ma moznost byt tymovou jednickou ve FEDcupu a ucastnit se TM. Ani jedno se uz nemusi opakovat. Proto si to chce uzit vse, ja ji chapu. Pristi rok zrejme bude uz volit program opatrneji a nejspis pozici treba v top10 neudrzi, ale bylo by prima, kdyby se ji podarilo usadit se nahore na dyl. Taky podle me jeste nema uplne nastavenou hlavu na to, ze by mela byt v podstate porad jasna favoritka (jako momentalni svetova trojka...) a vubec potrebuje zazit vice velkych zapasu s opravdu dobrymi souperkami, at uz prohry nebo vyhry nebo velke bitvy.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ona zas není těmi favoritkami úplně nepolíbenásmile Velké bitvy se hodí vždycky, to zase josmile
Reagovat
Mantra
no takže odpověděly holky, prima, je vidět ta mentalita krátkozrakost - však má před sebou cca 8 let kariery, to jak hraje, je paráda, jen to musí někdo zkorigovat na její tělo a mysl, pak může a má na to být klidně top 5 těch 8 let, jenže takhle se odpálí - ženy a "hned to udělej"
Reagovat
misa
8 let v top5? Tak určitě :)
Reagovat
Boomcap
Nepochybně to bude napínavá bitva, snad s českým dobrým koncem.
Můj tip: Bára prohraje, Maky vyhraje a Bára s Kačkou vyhrají až ve třetím setu.
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist