Pála: Sestava na víkend se krystalizuje. Jako by vybíral zákusky v cukrárně, řekl Kotyza

16. 4. 2015, 17:28
Aktuality 92
Každou ze svých čtyř hráček by mohl kapitán Petr Pála poslat na kurt v semifinále Fed Cupu proti Francii a věřit s klidným svědomím v bod. Všechny jeho tenistky jsou žebříčkově lepší než hráčky soupeře, a tak hledá ideální složení, které by o víkendu v Ostravě mělo přinést obhájkyním titulu další postup do finále.
Český fedcupový tým (© Česká sportovní)

Hvězdnou sestavu tvoří světová čtyřka Petra Kvitová, stoupající hvězda a dvanáctka žebříčku Karolína Plíšková, jen o místo horší a zkušená fedcupová hráčka Lucie Šafářová a v životní pohodě hrající Barbora Strýcová (23. WTA). 

"Dá se s tím týmem hodně uspět, ale musí se to dobře namixovat. A už se to krystalizuje," řekl Pála den před pátečním losováním pořadí zápasů. 

Z elitního kvarteta musí do dvouher vybrat jen dvě. "Nastoupit můžou všechny čtyři. Je to jenom o tom udělat správné rozhodnutí na sobotu a vidět potom, jak postupovat dál," řekl Pála. Tenistkám oznámí rozhodnutí den předem, aby si mohly páteční program upravit a co nejlépe se naladily na sobotní dvouhry. Oficiálně bude nominace známa v pátek hodinu před losem. "Aby to nevěděly soupeřky," řekl. 

Jedničkou nejspíše bude Kvitová, která dovedla Češky ke třem titulům v soutěži družstev za uplynulé čtyři roky. A to i přes pauzu na odpočinek, kterou si dvojnásobná wimbledonská vítězka nezvykle vzala; naposledy hrála zápas koncem února. V tréninku už je ale zpět tři týdny a na kurtu se cítí dobře. "Líp, než jsem čekala. Není nic, z čeho bych byla zklamaná," řekla Kvitová po tréninku. 

Herně se Kvitová líbila i svému trenérovi Davidu Kotyzovi. Ten čekal, že se jeho svěřenkyně bude se vším víc prát. "Ale sedl jí povrch, má radost z toho, že hraje a je v týmu, tak to přebíjí ten výpadek," řekl Kotyza. Rovněž Pála viděl 'starou dobrou' Kvitovou. "Takto hrává ve Fed Cupu. Mám z toho dobrý pocit," řekl kapitán. 

Proti Kvitové hovoří netradiční herní pauza v sezoně. Může si však kapitán dovolit posadit hráčku, která ve Fed Cupu vždy podala skvělé výkony a patří k nejlepším na světě? "Dovolit si to může, ale jde o to, jestli by to bylo správný," uvažoval Pála. Od Kotyzy slyšel, že je Kvitová připravena. "Já bych ji postavil," řekl Kotyza. 

Pála nemá jednoduchou situaci. Dvě skvělé hráčky musí nechat první den odpočívat. Nebojí se ale, že by se některá urazila, pokud nebude první den hrát. "Jestli máme mezi sebou nějakou rivalitu? To absolutně ne," řekla Strýcová a ostatní hráčky přitakaly. "Není těžké odhodit osobní ambice. Jsem tady za tým a nepřemýšlím o svém. Myslím si, že to tak má každá z nás. Prostě chceme semifinále vyhrát a každá pomůže druhé, abychom ty tři body udělaly," konstatovala Strýcová. 

Pozitivní je, že Pála volí mezi skvělými tenistkami. "Jsou to takhle vlastně příjemný starosti. On vybírá z víc zákusků v cukrárně," vystihl Kotyza přesně situaci. 

Ani ve francouzském týmu není jasné, koho kapitánka Amélie Mauresmová pošle do úvodních dvouher. Jen bude volit pouze ze tří hráček. Aspirantkami jsou Alizé Cornetová (28.), Caroline Garciaová (29.) a Kristina Mladenovicová (58.). "Snažili jsme se podívat, kdo by mohl hrát od nich, a zatím to není bohužel úplně poznat," řekl Pála a odhadl, že určitě v obou dnech nastoupí letos dobře hrající Garciaová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
George_Renel
http://sport.idnes.cz/pred-losem-semifinale-tenisoveho-fed-cupu-cesko-francie-pjm-/tenis.aspx?c=A150416_174809_tenis_tny

Ale v podstatě nic nového. Po tom vyjádření Plíškové je sestava asi jasná, Zahájí Kvitová se Šafářovou a pak dle vývoje....
Reagovat
smazaný uživatel
pro vysvětlení. havlát nejsem. O Amélii bych nikdy nenapsala že je hloupá a účet na Idnes nemám
Reagovat
Frick
http://www.gabrielasoukalova.com/

Pěknej :o)

BTW: Nemáte dojem, že s rozšířenim FB trochu upadaj různý osobní stránky, protože leckdy nejsou zas tak potřeba?
Reagovat
Frick
Nyní budu hodnotit nikoliv visuální, ale akustickou krásu.

A v tom je Lucka v tom FC týmu jasná no. 1.

Kája si šlape na jazyk
Petra prapodivně hýká
Bára mluví jak rozmazlená 12-letá fiflena.
A Lucka? No to je prostě víla z moravské pohádky :o)
Reagovat
blixa
Máš divný preference. Dle akustiky jasně vede Bára, ta je boží :D. Kája si ani tak nešlape na jazyk jako ráčkuje takovým svérázným způsobem, to se mi líbí. Lucka je taková nijaká, u mě akusticky až na čtvrtém místě.
Reagovat
brixner
Lucka je dobrá, to zase jo, akorád by se mněla vostříhat a rači moc nemluvit a víc hrád. vo to strah nemam.když byla ženatá s Berdyhem, tak jí tošlo líp asi. tak nevym.
Reagovat
Frick
no čau, dobry kafe
Reagovat
Frick
A pokud se podívá člověk mimo tenis, tak samozřejmě ty nejdobřejší, nejhodnější pohádkový víly je Gabča. O tom žádná. Si ani nedovedu představit, že by třeba byla schopná někomu říct, že má jít do pr.dele

Naopak, ač vypadá vypadá jako malá roztomilá zrzečka, tak strašně silnej hlas má Kiki Kolocová. To bych si třeba dokázal představit jako učitelku ve škole, která je lehce "od rány".
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, za sebe musím říct, že já Lucčin hlasový projev moc nemusím. Zajímavé, že si to nakousl, protože konkrétně tohle beru u Lucky jako trošku slabinu =)
Teď nemyslím slova, obsah a tak, ale způsob jak mluví. Ten projev mi přijde nepřirozený.
Reagovat
sprchon
Souhlas, ta její spisovná čeština zní trochu nepřirozeně. Jakoby se pořád musela hlídat, aby se nepřeřekla... Ale jinak je z našich nejmilejší. :)
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
alias styl Jirky Havláta je nezaměnitelný :-)
"Amélie byla skvělá tenistka ale i ona musí vědět že Češky jsou nejlepší na světě a že v domácí atmosféře by na ně neměli ani Williamsky. Jestli si myslí že nás porazí tak je hloupá, na to prostě nemají tým."
Reagovat
Fandina
a co má být?
Reagovat
smazaný uživatel
Parafrázuji: Jestli si myslí, že Češky jsou neporazitelné, tak je hloupá :-)
Reagovat
Fandina
Já reagovala na to proč vkládat cokoli o kvitovce a Havlátovi.
Reagovat
Roger_Federer
Co o to staras?Je to verejny web a je kazdeho vec co pise..rid se tim laskave co pises.
Reagovat
Fandina
A co je ti do toho, co tu píši, kamarád psychiatr tě ještě nepoučil, že na veřejném webu se na druhé neútočí?
Reagovat
Roger_Federer
Tak pokud ty se sraras o to co tady pisi jini, neni nic divneho ze se jiny stara co pises ty.
Reagovat
Fandina
Já se nestarám, já jako ty nezvu psychiatry na zajímavé nicky. Já se zeptám, když chci. Já nepotřebuji psychiatry, jako ty.
Reagovat
Roger_Federer
Precti po sobe cos napsala, jasne se staras oto co kdo pise, obtezujes ho a napasas.
Reagovat
Fandina
Jdi se poradit s kamarádem psychiatrem, co je napadání a obtěžovaní. Vůbec to nevíš. Jsi úplně mimo a hloupý. Ptala jsem se. Vůbec nejsi soudný. Neumíš rozlišovat co je otázka a obtěžování. Poraď se s psychiatrem, on ti to vysvětlí.
Reagovat
smazaný uživatel
a co má být?
Reagovat
Fandina
Já se ptám, proč je to pro tebe důležité, porovnávat kvitovku s Havlátem.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč to tebe zajímá? úsměv
Reagovat
Fandina
Mě to zajímá, proč to zajímá tebe, protože mě to vůbec nezajímá, jestli jsou totožní, tak chci vědět, proč je to pro druhé tak zajímavé. Stačí odpovědět. Díky.
Reagovat
Roger_Federer
Me zajima, proc tebe zajima, proc ho to zajima?Je to pro tebe nejak dulezite, nebo ho chces opet jenom umravnovat a rikat mu co muze a nemuze tady psat??Diky za odpoved.
Reagovat
Fandina
Zajímá mě, proč je pro něj tak důležité, jestli je kvitovka Havlát. Chápeš?
Reagovat
Roger_Federer
Ale proc te to zajima, proste to napsal na verejny web.
Reagovat
Fandina
Zajímá mě to. Proč je to pro něj podstatné. Proč to sem dává.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak můžeš vědět, co je pro mě podstatné?
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli je to pro tebe podstatné, ale přepokládám, že když sem někdo něco dává, tak to má nějaký důvod. Proto jsem se ptala.
Reagovat
blixa
Ona se kvitovka/havlát snaží bejt tady i tam jiná ale udržet lajnu je těžký. Tady se snažila psát s gramatickejma chybama kdežto jako havlát píše bez nich, ale ono to pořád neuhlídáš, je to těžkej boj ;-) Nakonec z ní vypadne to samý tam i tady :D
Reagovat
Fandina
A proč je to tak důležité, jestli je to Havlát nebo kvitovka. Něco mi uniká?
Reagovat
blixa
Není to důležité, je to jen srandovní ;-)
Reagovat
Fandina
Já si srandu představuji jinak ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si z toho nic nedělej. Ostatní to chápeme. Ono to je skutečně srandovní.
Ale částečně máš pravdu: srandovní není, když kvitofka Havlát o někom napíše, že je hloupý... úsměv
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že když někdo o někom napíše, že je hloupý, tak by to v žádném případě neměla být sranda. To souhlasím.
Reagovat
Fandina
a deset úsměvů k tomu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec Fandina bude Havlát s kvitovkou... úsměv
Reagovat
Fandina
A co by mělo být, kdyby to tak bylo? To by mě zajímalo.
Reagovat
sprchon
Náhodou jí/mu to docela jde. :D Williamsky neměli?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/921455114542833/?type=1&theater
Reagovat
Fandina
Koukám, že se holky nezastaví. Program na týden jako hrom, samé aktivity.
Reagovat
sprchon
Jojo, viděl jsem. :D Kája si taky jednou zkusila připravit to svoje oblíbené jídlo. ;) Ikdyž spíš jen pozorovala...
Reagovat
blixa
Petra ten ksichtík :D :D Ručičky pryč od toho, do toho já néééé :D :D
Reagovat
rosm
no tak snad da Karolinu a kdo k ni je celkem jedno...
Reagovat
blixa
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/925218970875516/?type=1&theater
Reagovat
Jabadu
Petra je jasná a myslím, že první den k ní Pála dá Lucku. Předpoklad je, že v neděli to bude po zápase Petry 3:0 a jestli se bude hrát čtyřhra, tak nastoupí logicky Bára a Karolína.
Reagovat
aligo
logicky Bára a Lucka ;))
Reagovat
smazaný uživatel
No do "mrtvé" čtyřhry by asi šla Bára s Karolínou. ;-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že do mrtvého by šel ten, kdo ten den nehrál.
Reagovat
tommr
do případnýho "mrtvýho" deblu by šly určitě hráčky, který předtím žádný zápasy nehrály ... :)
Reagovat
aligo
do mrtvé jo, ale co do ostrého zápasu? Lucka a Bára? :D
Reagovat
Jan
Aby nebyl mrtvý singl už v sobotu :)
Reagovat
Fandina
Nevím, jak to myslíš, ale rozhodnout se může až v neděli. Když je po třetím zápase ... úsměv
Reagovat
Jan
Jestli bude Petra nebo naše dvojka jak ji Pála postaví mrtvá už v sobotním zápase, bude mrtvý zápas už v sobotu :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že tady jako o mrtvém zápase byla řeč, ten který je, když je rozhodnuto o celém zápase. Když už jeden tým má tři body a pak se hraje zápas, který už o vítězi nerozhoduje.
Reagovat
blixa
A co když ten zápas někdo zabije ? Tak bude mrtvý, ne ? ;-)
Reagovat
Fandina
Já si pořád myslím, že při FEDu se mrtvý zápas myslí tím, když už jsou tři body v kapse. Ale jinak se diskuse ohledně mrtvých zápasů nebráním. Záleží na fantazii každého ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Nevim no, ja tam vidim ze se bavi o " pripadnem mrtvem deblu" a ty o mrtvem zapase....
Reagovat
Fandina
To víš, ty a tvůj kamarád z blázince tomu nerozumí. To už tak bývá.
Reagovat
Fandina
Navíc, když je při FEDu rozhodnuto ve třech zápasech, tak se jako mrtvý vždycky hraje debl.
Reagovat
Roger_Federer
A?Vzdyt rikam to same...
Reagovat
Fandina
Jasně, po dohodě s tvým psychiatrem. Jinak dobré.
Reagovat
sprchon
Čas opustit diskusi pod tímto článkem. :)
Reagovat
Fandina
Záleží na tobě
Reagovat
blixa
Živý živým, mrtví mrtvým ..
Reagovat
gedzitka
Tak jen aby si nakonec nedal rakvičku a věneček...
Reagovat
Fandina
To je fakt, takové zákusky by se nehodily, ani náhodou.

Doufám, že vybere co nejlíp a pak už bude lízat jenom šlehačku.
Reagovat
Davor1
Fakt slušné obsadenie, skoro ako na slabšom WTA
1. A.K. Schmiedlová
2. Smitková
3. Flipkens
4. Witthoeft
5. Krunič
6. Gavrilova
7. Zhang
8. Koukalová

a množstvo ďalších zaujímavých mien :-))
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100033838
Reagovat
Roger_Federer
Hm..to me docela zaujalo.Mam to kousek..
Reagovat
Roger_Federer
I kvalda je plna dobrych jmen.
Reagovat
Fandina
Pěkné a doufám, že pojedeš se svým kamarádem z blázince. A pozdravuj ho moc. Ráda bych ho poznala.
Reagovat
smazaný uživatel
výborné obsazení.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně to tipuju tak, že do případného debla by naskočila Šafi a Bára, z čehož mi vyplývá, že první den odehraje Petra se Šafi a druhý den Petra s Kájou.
Reagovat
Jan
Zní to rozumně. Uvidíme, jestli Pála přemýšlí stejně. Podle mě stejně postaví první den do singlu ty, co měly nejlepší hru v tréninku přes týden. Ale kdo to byl nevím :)
Reagovat
aligo
výraz na té fotce, značí že Lucka plácla asi nějaký nesmysl :D
Reagovat
jirkaS
spíš se diví něčemu co řekla Lůca :-)
Reagovat
Fandina
Asi bych první den postavila Petru a Káju. Ale nechám se překvapit.
Reagovat
tommr
ale jen v tom smyslu, že si musí dávat pozor, aby nepřebral. Myslím si, že Petra jako jednička je jistá a rozhoduje se jen o tom kdo bude hrát jako dvojka mezi Karolínou a Luckou. Já bych asi přece jen vybral zkušenější Lucku. Nominace Báry by mě naopak velice překvapila - u tý jediný bych si nebyl jistej, že na soupeřky skutečně má ... :)
Reagovat
blixa
Takže jako čtvrtou bys tam dal nějakou jinou, u který je jistota, že na soupeřky nemá ? Tak si to myslel ? ;-)
Reagovat
tommr
myslel jsem to tak, že Báru považuju jen jako zálohu pro případ nouze a pokud budou Petra, Karolína a Lucka zdravý tak bych Báru rozhodně nestavěl ...
Reagovat
Frick
Mezi Luckou a Kájou bych to řešit takto
https://youtu.be/1T4lS0BhWVw?t=47s
Reagovat
blixa
No to ne ! Chudák Kája, zmlácená a ještě by nehrála !!!
Reagovat
aligo
Bára je tam do debla ;) určitě :))
Reagovat
tommr
jj v případným rozhodujícím deblu by se Bára uplatnit mohla ... :)
Reagovat
aligo
tam se uplatní s luckou ;)))
Reagovat
tommr
preferoval bych ale kdyby na něj vůbec nedošlo ... :)
Reagovat
aligo
to já taky, ale případném deblu mám já osobně jasno :D nevím jak Pála, on se mě kdyžtak přeptá :D
Reagovat
tommr
no ono bude taky záležet na tom, kdo bude hrát v neděli singly a v jakým pořadí. Souhlasím ale s tebou v tom, že pár Lucka+Bára je z možnejch variant asi nejlepší ... :)
Reagovat
aligo
případně místo Lucky Kája... jinak to nejde poskládat :))
Reagovat
smazaný uživatel
Kuk
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist