Pálu těší, že tenistky bez Plíškové vyhrály hned po třech duelech

11. 2. 2018, 22:10
Aktuality 17
Kapitána Petra Pálu potěšilo, že české tenistky dokázaly porazit v 1. kole Světové skupiny Fed Cupu doma Švýcarsko v nejkratším možném čase už po třech dvouhrách, i když den před utkáním vypadla ze sestavy nemocná jednička Karolína Plíšková. Věří, že i na dubnové semifinále bude tým v nejsilnějším možném složení.
Petr Pála (© Česká sportovní)

"Když se vám stane, že světová pětka, u které čekáte, že bude hrát dvě dvouhry, vypadne a vy potom vyhrajete po třech singlech, je to velmi příjemný pocit," řekl Pála na tiskové konferenci.

V sobotu nejprve zastupující jednička Petra Kvitová udolala ve třech setech Viktoriji Golubicovou a poté Barbora Strýcová porazila ve dvou sadách Belindu Bencicovou. Dnes Kvitová po dvousetové výhře nad Bencicovou přidala rozhodující třetí bod a v závěrečné čtyřhře už Švýcarky pouze snížily na konečných 1:3.

"Jsem rád, že to Péťa dneska zvládla, v podstatě Belindě nedala šance. Kdyby jí Petra podala pomocnou ruku, byla Belinda připravená si ji hned vzít. Ale Petra zahrála výborně. Zvládla těžký game na 5:3, dala skvělý servis. To bylo strašně důležité," ocenil Pála.

Plíškovou nakonec nemohl nasadit ani do dnešního programu. "Dostala antibiotika na tři dny. Lékaři jí doporučili, aby sem vůbec dnes nešla. Ptal jsem se hlavního rozhodčího, jestli sem musí jít a on mi řekl, že ne. Takže tu byly jen tři holky a ať si odpočine. Zítra by měla odletět na Blízký východ. Nevím, jestli zvládne turnaj v Dauhá, ale i kvůli tomu prostředí, když je tady chřipková epidemie," podotkl Pála.

Žádnou velkou oslavu postupu do semifinále tým neplánuje. "Lehká oslava proběhla, ale tím, že holky hrají turnaj, šly na masáž, regeneraci. Na oslavy není čas, zítra jsou všechny ve stejném letadle na cestě do Dauhá. Uvidíme, jestli někdo půjdeme na večeři, ale hromadný sraz ne. Každý podle sebe. Kdo chce jít domů, ať jede domů," podotkl Pála.

Prozradil, že držel palce Bělorusku, protože chtěl mít v semifinále výhodu domácího prostředí. "Holky strašně rády hrají doma," řekl kapitán, ale tohle přání se mu nesplnilo. Příští zastávkou bude Německo. "Němky mají obrovsky silný tým, takže my taky budeme potřebovat silný tým. S tímhle kádrem se ale dá porazit každý," vyjádřil naději, že se tenistky i v dubnu sejdou kompletní.

Potěšilo ho, že v týmu nebyl ani náznak sporů mezi Strýcovou a Plíškovou kvůli podzimní výměně trenéra Tomáše Krupy. "Velmi mě to potěšilo, i jsem celý tým pochválil za přístup. Všemu to strašně pomohlo. Jak ty čtyři holky, tak i jejich trenérské týmy výborně spolupracovaly," dodal Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
misa
Debl za rozhodnutého stavu začal nadějně, ale pak se Švýcarky zlepšily a Bára s Luckou naopak začaly dost chybovat. Takže bývalá světová jednička a vítězka 5 grandslamů má bilanci ve fedcupových čtyřhrách 0-4.

Dvojici ještě čekají turnaje v Dauhá a Dubaji, pak by se k Lucii měla už vrátit Bethanie.
Reagovat
tommr
už aby to bylo. V deblu s Bárou je Lucka úplně marná ...
Reagovat
LukasH
Jezis..dvakrat tahly :D
Reagovat
LukasH
Pala to rika, jak kdyby zapomnel na minulost. Holky to takhle uplne stejne tahly bez Karoliny s Petrou v cele tahly nekolik let. Akorat byla Petra vys v zebricku, ovsem hrala uplne stejne jako ted.
Reagovat
lars
Holky to takhle uplne stejne bez Karoliny s Petrou netahly. Kdyz ted byla 2 diva Bara a pred rokem 2015 byla 2 vetsinou L.S. a diva Bara pomerne dost FC nehrala
Reagovat
aligo
Bára nehrála protože místo ní byly hacka
Reagovat
LukasH
Ale jasne, nemyslel jsem to uplne doslova. Jen mi prislo, ze to Pala rekl tak, jako by ho prekvapilo, ze jsou i bez Karoliny 3 body po singlech. Pritom v tomhle predtim na Petru spolihal a ona ted neni jina (horsi). Jen mela ted to horsi obdobi a Karolina se vysvihla.
Reagovat
Enterprise
Já bych řekl, že dnešní tým je ještě daleko silnější (a zároveň i zkušenější) než pár roků zpátky, protože má Pála daleko více možností, jak ten tým poskládat. Máme čtyři singlistky s kvalitou do TOP 30, z toho kromě Petry jsou všechny holky použitelné do debla, tak se nemusí brát jako čtvrtá holka ani žádná deblová specialistka. K tomu klepe na dveře Katka Siniaková, která je univerzální hráčka na většinu povrchu a do singla i debla.
Reagovat
tommr
a v nouzi nejvyšší by do týmu mohla zaskočit už i Markéta Vondroušová ... :)
Reagovat
horska.kraslice
To určitě. Na druhé straně bych ještě nazatracovala ani Lucii Hradeckou. Nejen že je velice zdatná deblistka, ale je i dobrá parťačka, vždy pozitivní, takové sluníčko, které má kladný vliv na psychiku týmu, což je v kolektivní soutěži taky velmi důležité.
Reagovat
tommr
je otázka jestli se Lucka ještě k tenisu někdy vrátí ...
Reagovat
aligo
Zlaté dobré časy jsou zpět :)) Bez Plíce
Reagovat
FulnekUltras
i bez ledviny se dá skvěle žít ;)
Reagovat
blixa
I bez mozku, viď ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
každý podle svých možností ;)
Reagovat
FulnekUltras
Roli momentální světové pětky bych nijak nepřeceňoval. Už jen proto, že i do budoucna bude zatím lepší počítat s její neúčastí. Duben opět napoví.
Reagovat
Enterprise
Vzhledem k načasování semifinále FC a turnaje ve Stutgartu si troufnu říct, že tam budou oba týmy v nejsilnější sestavě. Kája tam v posledních dvou letech hrála, tam prostě pojede o týden dříve :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist