Pár kil jsem shodila a něco přeměnila ve svaly, pochvaluje si Kvitová

18. 4. 2014, 05:00
Aktuality 48
Při Fed Cupu požádala o běhátko k šatně, jedno si dokonce koupila domů, běhá delší úseky než dřív nebo skáče přes švihadlo. Tenistka Petra Kvitová už osm měsíců pracuje na zlepšení fyzičky a výsledek spolupráce s kondičním trenérem Markem Všetíčkem je na první pohled znát.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Při tréninku před semifinále Fed Cupu proti Itálii v Ostravě dodržuje Kvitová řád nastavený Všetíčkem, zároveň kondičním trenérem jejího přítele Radka Štěpánka a předtím bývalé světové dvojky Petra Kordy nebo osmičky Karla Nováčka.

Určitou proměnu wimbledonské vítězky z roku 2011 Kvitové k lepšímu vnímá a oceňuje její okolí. "To je hezký, že to tvrdí. Cítím se líp. Jsem spokojená. Udělali jsme kus práce," řekla Kvitová v rozhovoru s ČTK a deníkem Sport. "Bylo by hrozně na hlavu, kdyby člověk tvrdě makal a neviděl to na kurtu," uvedla Kvitová.

Petra Kvitová Se Všetíčkem spolupracuje od loňského US Open a zlepšení už poznala i při hře. "Někdy doběhnu míč, který jsem předtím nedoběhla. Shodila jsem nějaké to kilo, přeměnila jsem něco ve svaly. Když jsme dělali testy na začátku spolupráce a teď, ukazatele se zlepšily. To nám dodává chuť do další práce," řekla.

Fyzická pohoda by se měla projevit v sebedůvěře na kurtu. "Moje hra je riskantní, snažím se to od třetího míče zabít. Teď když vím, že i něco doběhnu, není vedení výměny tak psychicky náročné, můžu si dovolit míč rozehrát," řekla a přidala: "Je důležité být u míče včas, pak si můžu vybrat, co si můžu dovolit a co ne."

Posun v kondici týmové jedničky přivítal i fedcupový kapitán Petr Pála. "Je tam vidět určitý řád, na začátku týdne dělala víc kondice než jindy a zvládla to. Přeju jí, ať to vydrží. Je to vidět a dával bych tomu čas, protože to nejde rychle. I tím, že se bude dobře cítit, tak se musí zvednout sebevědomí do hry samotné," řekl Pála.

Kondičně dostává Kvitová zabrat. Občas si řekne, že už potřebuje ubrat. "Je to náročný a někdy je toho hodně. Musíme hledat balanc, protože jsem třeba strašně unavená a snadno na mě skočí nemoc. Je těžké najít tu správnou cestu. Je potřeba trénink správně nakombinovat, aby to pak bylo vidět i na kurtu," řekla.

V poslední době dělá Kvitové radost, že třeba zvládne po tréninku čtyřicetiminutový běžecký úsek a je úplně v pohodě. "Nebo nezkazím z deseti druhých servisů ani jeden, doběhnu krátký míč a něco z něj zahraju. Nebo dám do kurtu i forhend s liftem," rozesmála se Kvitová a doplnila: "Jsou to takové hezké maličkosti."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
dadaft
http://video.idnes.cz/?c=A140417_224006_tenis_ten&idVideo=V140418_093642_tv-zpravy_vov
Reagovat
misa
Ale výroky "Nebo nezkazím z deseti druhých servisů ani jeden, doběhnu krátký míč a něco z něj zahraju. Nebo dám do kurtu i forhend s liftem."
by mi spíše seděly k juniorce a ne k wimbledonské šampionce :-))

Jsem rád, že je Petra pozitivní a snad přijdu i lepší výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejakej typ jak premenit tuk ve sval? :D
zadna tkan v tele se neda premenit,svaly se buduji,tuk spaluje ;)
a souhlasim,tlusta,jako tlusta nikdy nebyla.
Reagovat
freeteepek
Nebyla tlustá, ale cítila, že má nadváhu. Cítila se dobře, ale teď se cítí ještě líp:-) Schválně bych se jí zeptal na bývalou spolupráci s Bajzou, jestli z toho ještě něco cvičí a jestli jí nebylo divný, že když nebude běhat, tak prostě mít kondici lepší nebude.
Také Petra lehce ozřejmila svojí herní taktiku. Raz, dva - prásk! Smůla je, když ten třetí míč na zabití vhodný není. Když tam Petra např. není včas. Stejně to tam pošle a buď se trefí na lajnu nebo to uletí do vesmíru:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde všichni berete, že pod Bajzou neběhala? Vždyť je to krávovina.
Reagovat
freeteepek
No, určitě taky běhala. Myslela si, že hodně, ale evidentně to bylo málo. S její herní taktikou, nedostávat se do dlouhých výměn, nebylo kondici jak pořádně prověřit. Když jí to nešlo, mohla si třeba myslet, že dělá chyby v technice. Nebo to svádět na hlavu, kde to neměla srovnaný. Kotyza jí v tom buď utvrzoval nebo prostě mlčel. Že to nedocvaklo ani jemu je divný.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč myslíš, že mu to nedocvaklo nebo mlčel? Vždyť kondičního hledali nějakou dobu, rozhodně to nebylo tak, že by jí ho vnutil až Štěpánek.
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou a již jsem to tu psal před nedávnem když se řešila postava Petry, že je mi divné, že to David nevidí a mlčí. Přesně to ted vychází najevo, co jsme tu již dávno řešili. Petra nebyla nijak tlustá, ale měla prostě nadváhu k tomu co potřebuje, aby byla schopná obstát při hře. Ale to je již zbytečné znovu rozebírat, opět to sama přiznala na rozdíl od některých "znalců". Je fakt, že toho Bajzu by měla asi vzít pořádnou latí když nepoznal jako odborník co potřebuje a jak k tomu cíli dojít.
Reagovat
slacker
Skvele, ted jeste vzit lati pres zada Safare. Ten take evidentne nema s Petrou viditelne pozitivni vysledky uz hodne dlouho.
Zmena kondicniho trenera se ukazala jako nutna a uspesna. Nevim kdo je sefem tymu "Petra" ale rozhodne by mel za laxni a pozdni rozhodnuti letet taky
Reagovat
pepin
Tak to já také nevím, ale již dlouhou dobu jsem to zazlíval Davidovi, že s tím nic neudělal. Přece to musel jako člověk, který se pohybuje v tom prostředí vidět, že to není prostě to pravé ořechové. To, že tady někdo tvrdí, že je nesmysl když člověk s nadváhou, kterou pak upraví a začne tělo zpevnovat nebude mít výsledky, které před tím neměl, tak to beru a nedivím se, protože to není odborník, ale Bajza se honosí něčím jiným. Ale nechme se překvapit, již zítra uvidíme.
Reagovat
tommr
to je vidět ze všech fotek a videí z poslední doby. Jestli se přitom současně zlepšila i její kondice uvidíme už při utkání s Itálií. Dá se totiž čekat, že jí Italky budou pořádně honit po kurtu - v tom jsou Erraniová, Vinciová a do jistý míry i Knappová skutečný přebornice ... :)
Reagovat
dadaft
tak tak.
a za dalšího půl roku či rok by to už mohlo být na úrovni, kterou by bylo dobré udržovat do konce tenisové kariéry.
Reagovat
freeteepek
Otázka je, v jaké části tréninkového cyklu se nyní nachází:-)
Reagovat
Frick
Smitková je ve finále, tak to už by mohla dotáhnout...
Reagovat
tommr
to by mohla. Každopádně úspěchem je už samotný finále, který pro Terezu znamená i posun do druhý stovky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže za Itálii bude hrát Sara a Camila Giorgi a za ČR Petra s Luckou.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152778285284517&set=a.10152575166094517.1073741828.290431189516&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Už se hodně těším, zamávám ti :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Se máš, že tam jedeš.. Já zamávám z FO, pokud na těch kurtech budou ještě kamery.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč ty nejedeš? Chtěla bys? Tak mávání z FO těžce závidím, taky jsem si to zjišťovala, ale bohužel mi to nevyšlo.
Reagovat
tommr
z italský nominace jsem dost rozčarovanej. Těšil jsem se na odvetu s Vinciovou a místo toho čeká Petru na úvod ve formě hrající Giorgiová. Dalo se ale čekat, že nám Italové nevyjdou vstříc ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám se tam jak dostat.. :/ Já bych radši než na FO jela na Wimbledon, ale i tak se strašně těším. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslela, že Giorgi je jednička, aspoň podle tý fotky.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, tak není.. :-) Začíná Lucka, po ní Petra.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152778315079517&set=a.10152575166094517.1073741828.290431189516&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
jestli jsi zhubla je fajn, hlavně buď v pohodě a neztrácej hned nervy, když ti něco nejde. A až budeš něco říkat do médií, buď trochu větší diplomat, znáš český národ :D Tak se drž :)
Reagovat
freeteepek
Hlavně říkej víc pravdu, ona stejně nakonec vyjde najevo. Když budeš mlžit, vyrojí se spekulace. Znáš lidi:-)
Reagovat
J.M.
To je zajímavé. Protože podle některých zdejších odborníků ať Petra budě dělat cokoli, tak prostě zhubnout nemůže, protože to má dané geneticky. Z toho jasně vyplývá, že Petra kecá.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho vyplývá akorát to, že nevíš, o čem mluvíš.
Reagovat
J.M.
Neschopnost některých lidí uznat chybu je skoro stejně fascinující jako jejich neschopnost argumentace.
Reagovat
Roger_Federer
Tak he tada tlusta nebo neni?
Reagovat
J.M.
Není. Podle tabulek je na hranici podváhy... Vlastně byla. Teď už definitivně spadla pod ni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžete ty tabulky brát tak vážně. Já mám podle nich podváhu a o nejsem žádná anorektička.. :) Podle BMI nemůžete soudit, jestli je někdo tlustý.
Reagovat
J.M.
Ano, to je pravda - sportovci mají více svalů, tudíž si mohou dovolit vyšší váhu, než velí BMI. Z toho vyplývá, že Petra, když teď nabrala svaly, tu podváhu má ve skutečnosti ještě závažnější než říkají tabulky. Je zcela jasné, že její současný stav není slučitelný se životem.
Reagovat
smazaný uživatel
ejhle, clovek - a ja te mela za suchara, ponoreneho jen do vlastnich citaci.. :-) Ale rozumim velmi: "Kdykoliv jsem odolal pokuseni, bylo to krasne, kdykoliv jsem pokuseni podlehl, bylo to stokrat krasnejsi." :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Charakterizoval ses velice dobře.
Reagovat
Faddova
To se mi zdá trochu protimluv, protože svaly jsou těžší než tuk, ale nevadí :-) Jsem ráda, že Petra zamakala na fyzičce, a přeju jí, ať jí to jde od ruky. V neděli jí budu fandit osobně. :-)
Reagovat
J.M.
Proč protimluv? Člověk může shodit na váze a přitom nabrat svaly. Stačí shodit víc kilo tuku než nabraných svalů. To je jednoduchá matematika.
Reagovat
smazaný uživatel
To jistě, ovšem u Petry, vzhledem k její postavě, dost nepravděpodobná.
Reagovat
gerd
Shodila? Já bych řekl že přibrala, ale možná je to optický klam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Po základu - fyzičce, to chce dále radikálně zlepšit psychiku. Jestli to půjde tímto tempem, tak očekávám za dva roky článek, jak se Petra cítí na kurtu psychicky v pohodě a jak se hned "neláme". A v roce 2018 tady bude článek jak si pochvaluje, že už dovede uklidit nahraný míč někam jasně do hřiště a ne k lajnám.
Všechno chce čas.
Reagovat
rib
Jsem Petřina velká fanynka, a jsem moc ráda, že se cítí dobře, že z ní září pohoda. Ráda bych, aby dosáhla úspěchů, které by ji samotnou potěšily a užila si to ve špičce, kam patří. Ale psycholog Šafář by se možná mohl zamyslet, zda už Petře náhodou nedal vše. Petra je klient motivovaný, který chce, umím si představit, že nečeká, až psycholog udělá kouzlo a přesto to vypadá, že nějak jejich práce přešlapuje na místě. Že by slepá ulička???
Reagovat
smazaný uživatel
Prosbička na autora článku: Mohl byste opravit tu hrubou pravopisnou chybu? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se ti nelíbí? Chodila, chodila až shodila :)
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"Nebo nezkazím z deseti druhých servisů ani jeden, doběhnu krátký míč a něco z něj zahraju. Nebo dám do kurtu i forhend s liftem," rozesmála se Kvitová a doplnila: "Jsou to takové hezké maličkosti."

Jsem rad, ze se Petra citi dobre a citi na sobe zlepseni, at uz po pohybove strance nebo po uderove strance. Bohuzel vzhledem k tomu, co je napsano v clanku vedle se bojim trosku te psychicke stranky. Mno...

"Moje hra je riskantní, snažím se to od třetího míče zabít. Teď když vím, že i něco doběhnu, není vedení výměny tak psychicky náročné, můžu si dovolit míč rozehrát," > Jsem rad, ze Petra sama vidi, ze nemusi hnedka kazdy mic hrat na riziko a muze zustat dele ve vymene a pripravit si pozici na zakonceni. Pokud to vedi, tak doufam, ze potrenuji tu Petry mezihru.

"Nebo nezkazím z deseti druhých servisů ani jeden, doběhnu krátký míč a něco z něj zahraju. Nebo dám do kurtu i forhend s liftem," > Tak nejdrive k tomu servisu. Doufam, ze se to projevi i v zapase, protoze tam je servis, zvlaste druhy, hlavne o psychicke kondici. Navic druhy servis by mela trefovat takto normalne. Jsem rad, ze Petra citi, ze pohyb se ji zlepsil a dokaze dobihat lepe kratasy a co se tyce toho FH s liftem. Mela by ho casteji pouzivat jako soucast meneni rytmu hry v mezihre.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidět to na ní ale rozhodně je. Už při posledním zápasu co jsem viděl jsem si říkal že nějak zhubla a pokud se cítí líp a bude dobíhat i kraťasy věřím, že jí opět uvidíme v první pětce.
Reagovat
smazaný uživatel
tak myslim, ze by se par nicku odsud melo chytnout za nos :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už ses chytnul? :-)
Reagovat
J.M.
Chytnout za nos by se měla hlavně Petra. Protože bezdůvodně hubnout, když je podle tabulek na hranici podváhy, to je vyloženě nerozum. Asi podlehla nějaké anorektické módě z časopisů z vychrtlými modelkami. Je jasné, že na sportovní výkony její váha neměla žádný vliv, takže nějaké báchorky o tom, že teď doběhne víc míčků, jsou jen dílem její fantazie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist