Paříž uvidí už třetí český souboj. Pro mě je to soupeřka jako každá jiná, řekla Strýcová

30. 5. 2018, 20:41
Aktuality 55
Už třetí český souboj uvidí letošní dvouhra žen na grandslamovém French Open. Vzájemný duel v pátečním třetím kole si dnes vybojovaly Barbora Strýcová s Kateřinou Siniakovou.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

"Český ženský tenis je úžasný a tohle je ukazatel, že jde dopředu," řekla Strýcová po výhře ve 2. kole nad Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

České duely na grandslamech i turnajích nejsou zvláštností. I tenistky to tak berou. "Pro mě to je soupeřka jako každá jiná a jestli to je Češka Francouzka nebo Američanka, je to soupeř a v ten daný moment je to soupeř, kterého chci porazit. Na to ohledy neberu," vystihla Strýcová víceméně názor všech ostatních.

Duel Strýcové se Siniakovou nejspíše nabídne urputný boj. Zkušenější Strýcová vede vzájemnou bilanci 2:1. "Katka do toho hodně chodí," řekla šestadvacátá nasazená Strýcová. "Jsme velké bojovnice obě dvě. Očekávám další dlouhé výměny a musím se připravit takticky. Bude to i o hlavě," uvedla Siniaková.

Češek bylo v letošním pavouku dvouhry na Roland Garros devět, více hráček měly jen Francouzky a Američanky. "Každý se nás ptá, proč jsem tak dobré, a chce slyšet něco speciálního, ale máme prostě dobré kluby, trenéry a tenisové věci okolo," vysvětlovala zahraničním médiím Karolína Plíšková, která v prvním kole vyřadila krajanku Barboru Krejčíkovou a ve druhém vyzve Lucii Šafářovou.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová si myslí, že za vzestupem a dlouhodobým úspěchem jsou hlavně rodiče. "Přivedli nás k tenisu a donutili nás tvrdě pracovat. A taky musíme být talentované," ušklíbla se Kvitová.

Zkušené Kvitovou, Šafářovou, Karolínu Plíškovou a Strýcovou doplňují Markéta Vondroušová či právě dvaadvacetiletá Siniaková. Ta je po výhře nad Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou 6-7 6-4 6-4 podruhé na grandslamu ve třetím kole. "A doufám, že další přidám, že to je začátek a bude se víc dařit," řekla Siniaková.

Rozpolcení při ryze českých zápasech jsou fanoušci. Strýcovou i Siniakovou proti zahraničním soupeřkám v Paříži povzbuzovala jejich početná skupinka. Při jejich vzájemném utkání se budou muset rozdělit. "Jestli pro jistotu radši neodjedou...," vtipkovala Siniaková a doplnila: "Dobré je, že jedna Češka určitě půjde dál."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Pavol
Takže drž sa aj keď to bude ťažké. Bojuj a ono to už voľajako dopadne.
Reagovat
janek_da
Těžká volba, těžká volba. Ale budu fandit Sprosté Baruně. Baru trhej!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mne to zadna tezka volba neni, je mne to fuk,,, takze tam kde budes tlacit, tam vypomuzu:D)
Reagovat
lars
Francouzek bylo vic v MD diky WC.
Reagovat
smazaný uživatel
kolik presne?!
Reagovat
janek_da
:D
Reagovat
FulnekUltras
a drevorubačka Loundlová by to kácení posedu mohla dotáhnout až do konce.
Reagovat
slacker
ubohej sraci
Reagovat
Fandina
Fakt si trapný, ne snad proto, že fandíš jedná a druhé ne, ale jakým stylem to děláš. To jsou fakt kecy, že by se za ně nestyděl ani ten největší ubožák na světě.
Reagovat
janek_da
však se za ně nestydí
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne se dela chyba, ze se na "TO" reaguje.
Znas Kinga "TO"?:)
Je to podobne...
Reagovat
Krisboy
Fulnek a fandit? Pobavilas :D
Reagovat
com
Safarova do duchodu a Karolina na tenisovy trun!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a com do ignoru
Reagovat
Fandina
Osm Lucka, nevím, kolik Kája, ale já budu držet palce jí. A když vyhraje Šafinka, tak budu mít také radost.
Reagovat
bIbec
já to mám tak, že kvůli fanouškům bych fandil spíš té Karolíně, aby se to maličko vyrovnalo (většina fandí Lucii, to je jasné). Na druhou stranu pro Lucku je každý bodík teď hodně cenný a už se ta její kariéra zřejmě blíží ke konci, takže z tohohle důvodu bych spíš přál jí.

Té, co prohraje, mi bude líto. Co se dá dělat.

V zápase Báry a Katky bych to víc přál asi spíš té Katce. Ale né zas o moc.
Reagovat
EllNino
Reagovat
Holahej
Lucko vyhraj zítra, fandím......

Court 18
Play starts at 11am

Fabio FOGNINI (ITA) [18] vs Elias YMER (SWE)

Lucie SAFAROVA (CZE) vs Karolina PLISKOVA (CZE) [6]

John ISNER (USA)[9] vs Horacio ZEBALLOS (ARG)

Shuai ZHANG (CHN) [27] vs Irina-Camelia BEGU (ROU)
Reagovat
smazaný uživatel
No prosim, a je nas sedm:)
Reagovat
PetaM
Já fandím taky, ale nikomu to neříkejte, protože se zase doslechnu, jaký že nejsem hater Karolíny, přitom Lucka ? Moje srdcovka. Po Petře samozřejmě :D
Reagovat
PetaM
Jo, místo otazníku bylo srdce :D Nefunguje :D
Reagovat
Torn
Ale seš. Jak můžeš, tak jí vyhejtuješ, už si to ukázal mnohokrát. :) To, že někdo fandí Lucce, je v pořádku, ale ty tvoje, Fulneka a spol. pindy, to je zkrátka hejt.
Reagovat
EllNino
Peťa určitě není hejtr Karolíny ... narozdíl od Fulneka
Reagovat
Torn
Možná ne tak extrémní, protože tu nemele o Tampě atd., ale hejtuje, když může.
Reagovat
PetaM
Prosím tě, to jsou zase nesmysly. Kdybych hejtoval, když můžu, tak nedělám nic jiného, protože se na každém něco najde, co jde vyhejtovat. Ty ani nevíš, co to hejt je ty trumbero ...

To, že si občas na Káju napíšu svůj názor, no to je hejt jak sviňa. Pardoooon, už nic špatného o Káji, slibuji soudruhu! ;) (odteď mě sleduj, schválně! ;) )
Reagovat
Torn
Ty říkáš názor, já řikám hejt. Je jedno jak to budeme nazývat. A klidně si tady piš, co uznáš za vhodné, ale pak se nemůžeš divit reakcím. Ale pokud tak toužíš, abys přesvědčil o opaku, tak samozřejmě nemohu odmítnout. :D
Reagovat
PetaM
Tak negativní názory lidé povětšinou špatně berou, takže se ani nedivím, že je berou za hejt, protože pravdu jiného je těžké unést. Ale to je fuk :) Zatím :)
Reagovat
HayashiM
Osm ;-)
Reagovat
Holahej
no např. článek, který vyšel 20,59 hod na idnes....pod ním......
Antonín Svoboda 7048
Bylo by hezké, kdyby Plíškovou vyřadila.

+12/?1 30.5.2018 21:08
Reagovat
Torn
Že idnes má zrovna vypovídající hodnotu. To jsou asi jako lajky na tenisoém srdci, kde většina jen zvrací a úráží kohokoliv, kdo nevyhrává nebo jim nevoní. Speciálně idnes bude zítra žumpa největší, ať to dopadne tak či onak.
Reagovat
Holahej
Ne, nesouhlasím, jsou v průměru slušnější než tady....a přečtěte si svoje příspěvky, které toho mnoho svědčí právě o vás!
Reagovat
Torn
Stále lepší, než někam kopírovat komentáře z idnes. :D
Reagovat
Holahej
Je to jen dokumentace toho, že je Lucka oblíbená a má mnoho fanoušků, protože ve sportu je v ČR časté, že někteří fandí jen tomu, kdo vyhrává, jakoby si pak připadají, že to vyhrávají oni sami, oni jsou těmi vyhrávajícími, úspěšnými?.., začnou prohrávat, tak na ně naházej nevraživost.

Pro zajímavost řekněte, čím vás KP zaujala? Proč jí fandíte?..?
Reagovat
smazaný uživatel
KP někdo fandí?
Reagovat
blixa
O tom nepochybuj Justine.
Reagovat
jirkomar
Třeba já.
Reagovat
lars
Davas se do spolku s haterem Pliskovy ?
Reagovat
misa
Nakonec se ukazuje, že zítra bude Lucii držet palce víc lidí než Karolíně :-)))
Reagovat
FulnekUltras
tak to je úplně samozřejmé - stejně jako Miloš na Hradě... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste to Baruno pripomen vecer Lucy!:)))
Reagovat
Torn
Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová si myslí, že za vzestupem a dlouhodobým úspěchem jsou hlavně rodiče. "Přivedli nás k tenisu a donutili nás tvrdě pracovat. A taky musíme být talentované," ušklíbla se Kvitová.

Doufám, že to myslela trochu v nadsázce, že spíš netušila co říct, protože většina tenistů se k tenisu dostane skrze rodinu, stejně tak hráčky TOP100 nemohou být úplná jelita a talent tam nějaký být musí.
Reagovat
Torn
//Nemá být sem
Reagovat
EllNino
Když se ušklíbla, tak to asi myslela v nadsázce, nemyslíš ? :D
Reagovat
Torn
Právě v to doufám.
Reagovat
VlS
Hoší, dal VÁM někdy novinář vrcholně inteligentní otázku, na kterou musíte hned odpovědět? A odpověděli jste tak, aby z vás kde kdo nedělal pitomce? Kdyby řekla, že neví, tak bude milion konentů že je blbá když neví a milion konentů, že mlží a NECHCE říct. Copak na takovou otázku existuje odpověď? A co když to za 5-10 let bude u holek vypadat, jak to teď vypadá u kluků? A jaká bude správná odpověď potom? Proč lidi řešíte takový hovadiny?
Reagovat
EllNino
a proč to píšeš mně ? ...
Reagovat
VlS
Promiň, píšu to k diskusi obecně - prostě novinář si promýšlí předem otázky a pak jena někoho vyvalí a ten má dvě vteřiny, aby začal odpovídat. Čím ?sofistikovanější? otázka, tím větší hloupost. Tohle je otázka na konec sezóny na Kaderku, ten možná odpoví stejně sovistikovaně, místo aby po pravdě řekl ? holt se urodilo?, nikdo neví, kdy se urodí zas, třeba hned, třeba už nikdy.
Faktať se všichni podívají na situaci u chlapů. Co mají říkat tam třeba Amíci, co Angláni ( Andy je Skot) že, ať se nedržíme jen český bubliny.
Reagovat
PetaM
Já to třeba chápu tak, že kdo není talentovaný, může trénovat celý život a netrefí se do míčku ani za boha :D
Reagovat
Torn
A to má s národnosti spojitost jakou? :D
Reagovat
EllNino
já celkově moc nechápu smysl tvé stížnosti :D
Reagovat
Torn
Psal jsem to výše.
Reagovat
EllNino
No ale stejně nechápu, co ti tam vadí, Petra odpověděla, řekla, že si myslí, že na to musí být dřina i talent ... a teď jestli dobře chápu, tak máš problém s tím, že se to netýá jen Češek, ale tenistek obecně ? :)
Reagovat
Torn
Ano, proto jsem váhal, zda to byl spíš trochu vtip nebo to myslela vážně, protože z úšklíbnutí těžko mohu soudit, co to přesně znamenalo. :) Škoda, že ten rozhovor asi nikde není.
Reagovat
Holahej
Petra odpovídala na otázku, co stojí za tím, že ČR má poměrně hodně hráček v hlavním pavouku na RG, vzhledem k velikosti země. Petra odpověděla?..rodiče atd..
Reagovat
Holahej
.....Ke sportu nás přivedli rodiče, co na nás byli tvrdí a naučili nás dřít. A taky bychom asi mohly být talentované,? usmála se na stejný dotaz Kvitová.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist